Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (218)Реферативна база даних (1526)Книжкові видання та компакт-диски (305)
Пошуковий запит: (<.>K=ПРИГОТУВАНН$<.>+<.>K=НАПОЇВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   науково-популярне видання   
1.

Smith, Andrew F..
Encyclopedia of Junk Food and Fast Food [Electronic resource] / Andrew F. Smith. - Wertpost : Greenwood Press, 2006. - 364 p.
Переклад назви: Енциклопедія "порожніх калорій" та їжі швидкого приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eating junk food and fast food is a great all-American passion. American kids and grownups love their candy bars, Big Macs and supersized fries, Doritos, Twinkies, and Good Humor ice cream bars. The disastrous health effects from the enormous appetite for these processed fat- and sugar-loaded foods are well publicized now. This was particularly dramatically evidenced by Super Size Me (2004), filmmaker Morgan Spurlock's 30-day all-McDonald's diet in which his liver suffered the same poisoning as if he had been on an extended alcohol binge. Through increased globalization, American popular food culture is being increasingly emulated elsewhere in the world, such as China, with the potential for similar disastrous consequences. This A-to-Z reference is the first to focus on the junk food and fast food phenomena from a multitude of angles in addition to health and diet concerns. More than 250 essay entries objectively explore the scope of the topics to illuminate the American way through products, corporations and entrepreneurs, social history, popular culture, organizations, issues, politics, commercialism and consumerism, and much more.



Кл.слова:
харчування -- травлення -- обмін речовин -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Gisslen, W.
Professional cooking [Electronic resource] / W. Gisslen. - 6th. ed.. - Hoboken : Wiley Publishing, 2007. - 1056 p.
Переклад назви: Професійне приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Wayne Gisslen's Professional Cooking has been used by hundreds of thousands of chefs to master the basics of their craft. Packed with more than 1,200 recipes and more information than ever before, this Sixth Edition of the cornerstone resource offers complete, step-by-step instruction in the cooking theory and techniques necessary to succeed at the professional level.



Кл.слова:
страва -- кухар -- блюдо -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   підручник   
4.

Ростовський, В. С.
Барна справа [Електронний ресурс] : підручник / В. С. Ростовський, С. М. Шамян. - 2-е вид.. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 395 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У зв’язку із західноєвропейською інтеграцією України та вступом до СОТ швидкого розвитку набуває в Україні туристична індустрія, курортна діяльність. Тому в багатьох вищих навчальних закладах, технічних та кулінарних училищах планується підготовка спеціалістів, бакалаврів із нової спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа». У підручнику розглядаються питання організаційної структури барів в Україні, їх технічного оснащення, технології приготування коктейлів та напоїв, організації роботи барменів. Видання розраховане на підготовку менеджерів у галузі барної справи.



Кл.слова:
готельно-ресторанна справа -- кулінарія -- напій

   Тип видання:   методичний посібник   
5.

Клыковская, Т. 3.
Бразильская кухня [Електронний ресурс] / Т. 3. Клыковская. - М. : АСТ ; Минск : Харвест, 2005. - 96 с.. - (Самые популярные рецепты в Европе)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге представлены рецепты национальной бразильской кухни — от экзотических, до приемлемых для современной кулинарии, учитывающих особенности ассортимента отечественных продуктов. Приготовленные по этим рецептам блюда помогут разнообразить домашние завтраки, обеды и ужины, они пригодны как для повседневного, так и праздничного стола.



Кл.слова:
рецепт -- кулінарія -- страва -- приготування

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Будівництво   
6.

Сорокіна, К. Б.
Водопостачання та водовідведення [Електронний ресурс] : конспект лекцій / К. Б. Сорокіна ; Харківська національна академія міського господарства. - Х. : ХНАМГ, 2009. - 80 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Метою вивчення дисципліни є формування у майбутніх фахівців умінь і знань з сучасних методів проектування, будівництва та експлуатації систем во- допостачання і водовідведення населених міст, житлових і промислових об’єктів. Предметом вивчення дисципліни є системи й схеми водопостачання і водовідведення населених міст і промпідприємств, методи й споруди поліпшення якості, подачі й розподілу питної води, методи й споруди для транспортування та очищення стічних вод і осадів, основи проектування та експлуатації внутрі- шніх і зовнішніх систем водопостачання і водовідведення. Основними завданнями, що мають бути вирішені в процесі виивчення дисципліни, є теоретична і практична підготовка студентів з таких питань: - основні положення та вимоги державних стандартів до систем водопостачання і водовідведення; класифікації та основні характеристики систем і схем водопостачання і водовідведення населених пунктів, житлових і промислових об'єктів; принципи вибору системи й схеми водопостачання і водовідведення об’єкта; основні принципи санітарно-технічного обладнання будинків та споруд; визначення розрахункових параметрів систем забору, подачі й приготування води різної якості для потреб водопостачання; визначення розрахункових параметрів систем відведення і очищення стічних вод від різних споживачів. Конспект лекцій покликаний допомогти студентам у вивченні дисципліни, він містить теоретичний матеріал з усіх змістових модулей, контрольні питання і рекомендовану літературу. При роботі з текстом слід звертати увагу на визначення, класифікації, тези, виділені курсивом і жирним шрифтом. Уважне вивчення наведеної інформації і схем, опрацьовування контрольних питань допоможуть студентам успішно справлятися з завданнями поточного і підсумкового контролю.



Кл.слова:
водогін -- каналізація -- будівництво

   Тип видання:   методичний посібник   
7.

Пучеров, Н. Н.
Все о кофе [Електронний ресурс] / Н. Н. Пучеров. - Д. : [б. в.], 2005. - 92 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказывается о чудесном напитке кофе. Читатель познакомится с тем, как выращивают кофейные деревья и чайные кусты, производят кофе и чай, узнает связанные с ними некоторые полезные сведения из области химии, медицины, истории, экономики и др. Излагаются различные способы приготовления кофейного и чайного напитков.



Кл.слова:
кава -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
8.


Домашние блины [Електронний ресурс] / авт.-сост. Л. Смирнова. - Минск : Харвест, 2006. - 64 с.. - (50 самых лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге собрано множество самых разнообразных рецептов, которые, как правило, не сложны в приготовлении, но способны поразить воображение домашней хозяйки.



Кл.слова:
кулінарія -- приготування їжі

   Тип видання:   методичний посібник   
9.

Лагутин, И. А.
Заготовка грибов [Електронний ресурс] / И. А. Лагутин. - М. : Изд-во Центросоюза, 1952. - 67 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цель пособия — дать заготовителям необходимые сведения о районах распространения и заготовок грибов, о видах, составе и их строении. Пособие знакомит читателей с организацией сбора и заготовок грибов, способами их переработки, а также с упаковкой, хранением и транспортировкой.



Кл.слова:
приготування страви -- сушка -- консервування -- кулінарія

   Тип видання:   енциклопедія   
10.
 



Испанская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   енциклопедія   
11.
 



Итальянская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   енциклопедія   
12.
 



Китайская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   підручник   
13.

Поскребышева, Г. И.
Книга о здоровой пище [Електронний ресурс] / Г. И. Поскребышева. - М. : Олма-Пресс, 2006. - 191 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сохранить как можно больше витаминов и минеральных веществ, в процессе приготовления блюд из овощей и пряных трав - основная забота каждой хозяйки. Предлагаемые авторские рецепты смогут накормить любую семью очень вкусно и полезно.



Кл.слова:
вітамін -- мінеральна речовина -- приготування страви

   Тип видання:   методичний посібник   
14.

Карпухина, Т. П.
Консервы в домашнем питании [Електронний ресурс] / Т. П. Карпухина, Н. А. Кузнецова. - Минск : Полымя, 1990. - 320 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Даны рекомендации по приготовлению консервов в домашних условиях, рецепты блюд из готовых консервов.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   підручник   
15.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
16.

Шульман, З. Е.
Кулинарные советы, секреты, хитрости [Електронний ресурс] / З. Е. Шульман. - К. : Техніка, 1992. - 28 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приведены разнообразные кулинарные советы: какое мясо следует выбирать для того или иного блюда, как его поджарить в духовке, чтоб оно осталось сочным, как поджарить птицу, чтобы на ней образовалась румяная корочка, что нужно сделать, чтобы белки яиц лучше и быстрее взбивались, а цветная капуста сохранила при варке белый цвет, как поджарить лук, чтобы он стал золотисто-желтым, улучшить вкус варенья и многое другое. Хозяйка ознакомится с секретами приготовления сочных котлет, прозрачного бульона, душистой ухи, воздушного дрожжевого теста, ароматного чая и кофе, топленого молока и других блюд. Рассчитана на широкий круг читателей.



Кл.слова:
приготування страви -- порада -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
17.

Лазерсон, И. И.
Кухни Скандинавии [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основной продукт скандинавской кухни — это конечно же рыба. Ее запекают в тесте, жарят со сметаной, используют для приготовления салатов и других аппетитных блюд. Скандинавская кухня славится также блюдами из говядины, свинины и телятины, замечательными пирогами и морсами из северных ягод.



Кл.слова:
кулінарія -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
18.
 



Кухня народов Европы [Електронний ресурс]. - М. : СП "Квадрат", 1993. - 306 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основу данной книги составляют рецепты немецкой кухни. Немецкая кухня традиционна и хранит обычаи своих земель, поэтому отличается большим разнообразием и значительно отличается от кухонь других стран. Абсолютно новым для такого рода книг является раздел «Рецепты для микроволновой печи». Он содержит самые конкретные рекомендации (количество продуктов, время приготовления, нужная температура), которые помогут активно использовать микроволновую печь. Кроме того, в книгу включены рецепты национальных, наиболее характерных блюд Болгарии, Венгрии, Румынии. Польши, Чехии, в основном те, которые содержат набор продуктов, доступных нашим хозяйкам.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   енциклопедія   
19.

Лебеда, А. П.
Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / А. П. Лебеда, Н. І. Джуренко, О. П. Ісайкіна. - К. : Українська енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавиться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей. В них стисло описано лікарські рослини, охарактеризовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин.



Кл.слова:
народна медицина -- фітотерапія -- гомеопатія

   Тип видання:   довідник   
20.
 



Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / за. ред. А. М. Гродзінського. - К. : Українська Енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавітться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей В них стисло описано лікарські рослини, охарактери зовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин. В справочном издании, рассчитанном на врачей и широкий круг всех, кто интересуется лекарственными растениями, вмещено свыше 1200 статей. В них кратко описаны, охарактеризованы их морфологические и ботанические сведения, способы заготовок, хранения и использования, подан их химический состав. Приведены распространенные рецепты приготовления лекарств с применением целебных растений.



Кл.слова:
медицина  -- народна медицина  -- фітотерапія  -- лікарська рослина
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського