Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Автореферати дисертацій (427)Реферативна база даних (2762)Книжкові видання та компакт-диски (328)
Пошуковий запит: (<.>K=ВІТАМІН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Филиппова, И. А.
Кальций - ионы здоровья [Електронний ресурс] / И. А. Филиппова. - СПб. : Весь, 2003. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказывается о влиянии кальция на здоровье человека, а также о том, сколько кальция необходимо человеческому организму, почему плохо усваивается кальций из лекарств.



Кл.слова:
вітамін -- речовина

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Доценко, В. А.
Овощи и плоды в питании [Електронний ресурс] / В. А. Доценко. - Ленинград : Лениздат, 1988. - 287 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге профессора, доктора медицинских наук, заведующего кафедрой гигиены питания с клиникой алиментарных заболеваний ЛСГМИ рассказано о важном значении овощей и плодов в питании здорового и больного человека. Особое внимание уделено использованию этих ценных витаминизированных продуктов в рациональном питании различных возрастных групп населения. Даны рецепты приготовления полезных блюд.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- вітаміни

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Дрёсслер, В. А.
Как вкусно есть и великолепно выглядеть [Електронний ресурс] : пер. с нем. / В. А. Дрёсслер. - Х. : [б. в.], 2007. - 189 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сбалансированное питание - неотъемлемая часть здорового образа жизни. Но как понять, с какими продуктами мы получаем достаточно белков, углеводов, витаминов и минеральных веществ? В книге сформулированы основные принципы питания и кратко описаны жизненно важные микроэлементы. С помощью наглядных таблиц, где собраны сотни продуктов питания, вы получите информацию о дневной потребности всех необходимых человеку веществ.



Кл.слова:
харчування -- вітаміни

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Хімічні науки   
4.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навч. посібник / Ю. О. Ластухін. - Л. : Львівська політехніка, 2005. - 560 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
вуглевод -- амінокислота -- білок

   Тип видання:   наукове видання   
5.

Циммерманн, М.
Микроэлементы в медицине (по Бургерштайну) [Електронний ресурс] : пер. с нем. / М. Циммерманн. - М. : Арнебия, 2006. - 288 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Воздействие на биохимические и метаболические процессы в организме путем применения витаминов и микроэлементов уже давно применяется в медицине в рамках профилактики и терапии За счет использования данного класса средств врач расширяет своей арсенал методов лечения Особо нужно отметить, что назначение микроэлементов и нутриентов не только практично, но и клинически оправданно В данном кратком руководстве автор, доктор медицины Майкл Циммерманн в краткой и удобной для практической работы форме представил ключевую информацию по этому направлению медицины и диетологии Представлен краткий обзор основных групп витаминов и микроэлементов Даны рекомендации по их использованию в основные периоды жизни чело- века Для 65 наиболее распространенных клинических диагнозов представлены рекомендации и схемы терапии



Кл.слова:
біохімія -- вітамін -- лікарський засіб

   Тип видання:   методичний посібник   
6.

Поскребышева, Г. И.
Грибная кулинария [Електронний ресурс] / Г. И. Поскребышева. - М. : ОЛМА-ПРЕСС, 2000. - 31 с.. - (Золотые рецепты)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Грибы содержат наиболее важные для человека витамины и богатейший набор микроэлементов, среди которых: железо, калий, кальций, фосфор, натрий, медь, цинк, йод, фтор, марганец, мышьяк, в дозах, обычных для растительных продуктов. В подосиновиках и подберезовиках много витамина РР, почти столько же, сколько в дрожжах и печени, а витамина D в грибах не меньше, чем в сливочном масле. В белых грибах, рыжиках и лисичках есть витамин A. Ароматические и экстрактивные вещества не только придают свойственный грибным блюдам вкус и аромат, но и способствуют лучшему усвоению пищи. Грибы — ценный продукт питания и эффективное целебное средство.



Кл.слова:
мікроелемент -- вітамін -- мікологія

   Тип видання:   наукове видання   
7.

Матвеев, В. Е.
Основы асептики в технологии чистых микробиологических препаратов [Електронний ресурс] / В. Е. Матвеев. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1981. - 312 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассмотрены вопросы промышленного получения чистых культур микроорганизмов, используемых в технологии пищевых и микробиологических производств при получений ферментов, витаминов, аминокислот, белково-витаминных концентратов, бактериальных заквасок и удобрений, а также микробиологических средств защиты сельскохозяйственных растений. Даны теоретические основы гарантированной защи ты продуктов от посторонней микрофлоры. На конкретных примерах показаны пути практического использования рекомендуемых расчетных методов при дальнейшем совершенст вовании режимов стерилизации оборудования и коммуникаций, при гарантированном получении стерильных жидкостей и сохранении их биологической полноценности, при получении стерильного воздуха в количествах, определяемых требованиями технологии, при дальнейшем повышении эффективности герметизации аппаратов и трубопроводов и защите внешней среды при работе микробиологических производств.



Кл.слова:
препарат -- фермент -- вітамін -- закваска

   Тип видання:   підручник   
8.

Поскребышева, Г. И.
Книга о здоровой пище [Електронний ресурс] / Г. И. Поскребышева. - М. : Олма-Пресс, 2006. - 191 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сохранить как можно больше витаминов и минеральных веществ, в процессе приготовления блюд из овощей и пряных трав - основная забота каждой хозяйки. Предлагаемые авторские рецепты смогут накормить любую семью очень вкусно и полезно.



Кл.слова:
вітамін -- мінеральна речовина -- приготування страви

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Дубровин, И.
Все об обычных огурцах [Електронний ресурс] / И. Дубровин. - М. : Эксмо-пресс, 2007. - 44 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Огурец - наш старый знакомый, частый гость праздников и застолий, постоянный спутник повседневной жизни. Из этой книги вы узнаете много нового об этом овоще, а воспользовавшись приведенными рецептами, сможете приготовить с ним самые разнообразные блюда. Благодаря содержащимся в огурце витаминам и питательным веществам он является простым и при этом эффективным косметическим и лекарственным средством, так что становится незаменимым для поддержания хорошего самочувствия и красоты.



Кл.слова:
кулінарія -- вітаміни

   Тип видання:   підручник   
Категорія: Біологічні науки   
10.

Губський, Юрій Іванович.
Біологічна хімія [Електронний ресурс] : підручник для студентів вузів / Ю. І. Губський. - К. ; Т. : Укрмедкнига, 2000. - 508 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В підручнику викладений курс біологічної хімії відповідно до програми для студентів вищих медичних навчальних закладів: розглянуті структура та ферментативні реакції перетворення основних класів біомолекул — білків, амінокислот, вуглеводів, ліпідів, вітамінів, нуклеотидів, інформаційних нуклеїнових кислот. Висвітлені питання молекулярної біології та генетики, біохімічні основи фізіологічних функцій організму людини та їх нейрогормональної регуляції, молекулярні механізми виникнення найбільш поширених патологічних процесів (атеросклерозу, цукрового діабету, ожиріння) та спадкових ензимопатій. Значну увагу приділено молекулярним механізмам функціонування клітин крові, печінки, м’язів, імунної, нервової системи, ензимодіагностиці та біохімічним засадам фармакотерапії порушень обміну речовин. Підручник може бути також використаний аспірантами, спеціалістами та науковцями, що працюють в галузі загальної і медичної біохімії, фармакології, мікробіології та інших біомедичних наук.



Кл.слова:
молекулярна біологія -- генетика -- біохімія

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
11.

Руденко, В. М.
Біоорганічна хімія [Електронний ресурс] / В. М. Руденко ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2010. - 37 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Біоорганічна хімія - розділ органічної хімії, що вивчає індивідуальну структуру, фізико- хімічні властивості та шляхи синтезу органічних речовин, які входять до складу тваринних і рослинних організмів, а також механізми участі цих речовин у біологічних процесах. Разом з тим дослідження в галузі Біоорганічної хімії вносять істотний вклад у розв'язання головної проблеми органічної хімії - зв'язок між структурою речовин та їхньою реакційною здатністю в біологічних умовах, що виключають високі температури, тиск, сильні кислоти та луги. Біоорганічна хімія вивчає біополімери- білки, нуклеїнові кислоти та їхні складові – поліпептиди, амінокислоти й нуклеотиди, а також природні й синтетичні біологічно активні речовини - антибіотики, тваринні й рослинні гормони, вітаміни, високоактивні лікувальні препарати, пестициди тощо. Результати досліджень у галузі Біоорганічної хімії дають змогу по-новому розв'язувати важливі проблеми медицини і народного господарства, проблеми хімічної біоніки. Створюються нові промислові каталізатори на основі вивчення високоактивних і специфічних ферментів та механізмів їхньої дії; системи, - здатні перетворювати хімічну енергію на механічну роботу, як це має місце при м'язовому скороченні; системи збереження й реалізації інформації за принципами, закладеними в біологічних об'єктах, промислове виробництво вибіркових сит, аналогічних до біологічних мембран.



Кл.слова:
речовина -- організм -- дослідження

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
12.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ю. О. Ластухін ; Національний університет "Львівська політехніка". - Л. : Інтелект-Захід, 2005. - 558 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
антибіотики -- вітаміни -- токсини -- барвники -- амінокислоти
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського