Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)Книжкові видання та компакт-диски (72)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л991.8$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

   Тип видання:   методичний посібник   
1.


Блюда-минутки [Електронний ресурс] / ред. Т. Радина. - М. : Эксмо, 2006. - 32 с.. - (Повар и поваренок)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вам знакома ситуация нехватки времени? Не верится, что за несколько минут можно приготовить вкуснейший обед или ужин? Не хотите проводить полжизни на кухне? Воспользуйтесь этой книгой. Здесь собраны рецепты блюд, не требующих огромного количества времени и в то же время отвечающих принципам здорового питания. Создайте настоящие кулинарные шедевры — разнообразные салаты, оригинальные первые блюда, изысканное второе.



Кл.слова:
рецепт -- страва -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
2.


Готовь со вкусом. Быстро, просто, дешево [Електронний ресурс] / ред. Т. Радина. - М. : Эксмо, 2008. - 32 с.. - (Повар и поваренок)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В нашей книге собраны рецепты, которые помогут сэкономить не только время, но и деньги. Вкусные, достаточно дешевые первые и вторые блюда, салаты, десерты как для начинающих, так и для опытных кулинаров. Помимо разнообразных рецептов представлены полезные советы, подсказки, чем можно заменить те или иные продукты и как лучше украсить блюдо.



Кл.слова:
рецепт -- страва -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Крестьянова, Н. Е.
Лучшие блюда на скорую руку [Електронний ресурс] / Н. Е. Крестьянова. - М. : АСТ, 2006. - 62 с.. - (Быстро, вкусно, просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вашему вниманию представлено множество рецептов блюд быстрого приготовления. Книга представляет собой уникальное собрание рецептов, приготовление которых не займет много времени. Здесь вы найдете рецепты салатов, горячих блюд, а также восхитительных десертов на самый взыскательный вкус.



Кл.слова:
рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Криксунова, И.
Готовим быстро, вкусно, дешево! [Електронний ресурс] / И. Криксунова. - [Б. м. : б. в.]. - 82 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


О приготовлении пищи написано немало. Правда, сделать блюдо не только вкусным и недорогим, а еще и с «изюминкой» удается не каждому. Эта книга рассказывает о том, как готовить быстро, экономно, заботясь о здоровье, без проблем, современно. Она так образно написана, что во время чтения «слюнки текут» и возникает непреодолимое желание что-нибудь приготовить. Более детальных рецептов со всеми нюансами доведения до нужного вкуса вы нигде не встретите. Поэтому даже если вы не обладаете природным талантом кулинара, то после прочтения этой книги все у получится просто отлично!



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
5.

Мусин, А.
28 быстрых и легких блюд [Електронний ресурс] / А. Мусин. - М. : Эксмо, 2008. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Кто сказал, что готовить вкусно и быстро трудно? Вовсе нет, если под рукой у вас книги нашей серии. С ними каждый сможет стать искусным кулинаром. Ведь приготовление любого блюда здесь расписано точно и подробно, шаг за шагом. Все рецепты успешно прошли испытание временем, в них учтены различные тонкости и нюансы, благодаря которым классическому вкусу блюд можно придать нужные вам оттенки.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- овочі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
6.


Вкусные блюда на скорую руку [Електронний ресурс] / сост. Ю. С. Чеснокова. - Х. : [б. в.], 2007. - 161 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вкусные блюда, приготовление которых занимает совсем немного времени... Кто из хозяек не мечтает о таком?! Морс из калины и помидоры в шубе. Кабачки по-венгерски и "ленивый" пирог с яблоками, а так же еще множество интереснейших рецептов. Теперь никакие гости не смогут застать вас в расплох!



Кл.слова:
їжа -- страва -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
7.
 


Kraig, Bruce.
Hot Dog [Electronic resource] : a global history / B. Kraig. - London : Reaktion Books, 2009. - 128 p.
Переклад назви: Хот-дог : глобальна історія

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Char-grilled or boiled? Sauerkraut or chili? Mustard or ketchup? Vienna Beef or Sabrett? Only these questions could be raised about one of the world’s favorite backyard, picnic, ballgame, and street foods—the hotdog. Though nearly two billion hot dogs are consumed by Americans annually in the month of July alone, there is absolutely no consensus on which is the right way to serve up a hotdog. In Hot Dog, well known food historian Bruce Kraig recounts the history of this popular “tube steak” from the origin of the sausage 20,000 years ago to its central place in American culture today. Kraig discusses the many brands, including Hebrew National, Pearl, Sabrett, and Vienna Beef, and the regional variations that go along with them—like kosher-style New York dogs loaded with mustard and sauerkraut, New England dogs with Boston Baked Beans, and fully-loaded Chicago style hotdogs, complete with mustard, onion, relish, sport peppers, a dill pickle spear, a dash of celery salt, and tomato slices (but never, ever ketchup). Hot Dog covers the other international sausages, like bologna and bockwurst, as well, and explores some of the apocryphal tales of the hotdog in history—like the origin of its name and whether Queen Elizabeth II was truly served hotdogs on a visit to the White House.



Кл.слова:
їжа -- культура споживання

   Тип видання:   науково-популярне видання   
8.
 


Smith, Andrew F..
Hamburger [Electronic resource] : a global history / Andrew F. Smith. - London : Reaktion Books, 2008. - 154 p. - (The edible series)
Переклад назви: Гамбургер: світова історія.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


McDonald’s founder Ray Kroc once said, “It requires a certain kind of mind to see beauty in a hamburger bun.” The hamburger has been a staple of American culture for the last century, both a source of gluttonous joy and a recurrent obstacle to healthy eating. Now the full beauty of the burger in all its forms is explored inHamburger, a debut title in Reaktion Books’ new Edible series. Andrew F. Smith traces the trajectory of hamburger history, from its humble beginnings as a nineteenth-century street food sold by American vendors, from which it soon spread to the menus of diners and restaurants. The sandwich came into its own with the 1921 opening of the first hamburger chain, White Castle, and subsequent successful food chains such as McDonald’s and Wendy’s ensured the burger’s success in the United States and around the world. The hamburger irrevocably changed American life, Smith argues, as the sandwich propelled the rise of fast food over home-cooked meals in Americans’ eating habits. At the same time, burgers were making inroads in American culture, as well as becoming a rich symbol in paintings, television, and movies. Smith also discusses the darker nutritional, economic, and cultural conflicts raised by the hamburger, such as the “McDonaldization” of international cultures. A juicy and richly illustrated read,Hamburgerwill stimulate the taste buds of carnivores the world over.



Кл.слова:
гамбургер -- їжа -- історія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Smith, Andrew F..
Encyclopedia of Junk Food and Fast Food [Electronic resource] / Andrew F. Smith. - Wertpost : Greenwood Press, 2006. - 364 p.
Переклад назви: Енциклопедія "порожніх калорій" та їжі швидкого приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eating junk food and fast food is a great all-American passion. American kids and grownups love their candy bars, Big Macs and supersized fries, Doritos, Twinkies, and Good Humor ice cream bars. The disastrous health effects from the enormous appetite for these processed fat- and sugar-loaded foods are well publicized now. This was particularly dramatically evidenced by Super Size Me (2004), filmmaker Morgan Spurlock's 30-day all-McDonald's diet in which his liver suffered the same poisoning as if he had been on an extended alcohol binge. Through increased globalization, American popular food culture is being increasingly emulated elsewhere in the world, such as China, with the potential for similar disastrous consequences. This A-to-Z reference is the first to focus on the junk food and fast food phenomena from a multitude of angles in addition to health and diet concerns. More than 250 essay entries objectively explore the scope of the topics to illuminate the American way through products, corporations and entrepreneurs, social history, popular culture, organizations, issues, politics, commercialism and consumerism, and much more.



Кл.слова:
харчування -- травлення -- обмін речовин -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   науково-популярне видання   
10.
 



Домашняя кулинария. 100 меню блюд быстрого приготовления [Електронний ресурс] / ред. А. Калініна. - Донецк : Мультипресс, 2007. - 288 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Эта книга для тех, кто живет в ногу со временем, кто не желает проводить полжизни на кухни, а хочет готовить разнообразные блюда быстро, вкусно и с фантазией. Рецепты в ней даны с учетом того, что на приготовление блюд для завтрака затратите от 10 до 20 минут, для обеда 45-60 минут, для ужина 20-25 минут.



Кл.слова:
кулінарія -- рецептура -- гастрономія
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського