Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (55)Тематичний інтернет-навігатор (1)Автореферати дисертацій (3928)Реферативна база даних (24955)Книжкові видання та компакт-диски (3111)Журнали та продовжувані видання (102)
Пошуковий запит: (<.>K=ЯКІСТЬ$<.>+<.>K=ПРОДУКЦІЇ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 87
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   довідник   
1.

Дружинина, А.
Справочник покупателя [Електронний ресурс] : как не растеряться в магазине / А. Дружинина. - М. : АСТ-ПРЕСС КНИГА, 2005. - 368 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В наше время продукты купить несложно — заходи в магазин и набирай все, что душа пожелает и кошелек позволяет. Однако такое изобилие продуктов нередко ставит покупателя в тупик. Как найти оптимальное соотношение цены и качества? Как не купить подделку? Что означают надписи на этикетках? Что нужно знать о своих правах и обязанностях продавца? Наша книга поможет вам найти ответы на эти и другие вопросы и со знанием дела заполнить продуктами холодильник.



Кл.слова:
ціна -- якість -- консюмеризм

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Морита, А.
Сделано в Японии [Електронний ресурс] / А. Морита. - М. : Альпина Бизнес Букс, 2007. - 202 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В наши дни нельзя представить себе мировой рынок изделий бытовой радиоэлектроники без товаров японского производства. За счет чего японской промышленности удалось в сравнительно короткие сроки занять лидирующее положение на мировом рынке? Каковы перспективы развития этой промышленности? Акио Морита выделяет наиболее характерные черты японского подхода к организации управления компанией, сопоставляет их с практикой управления в других капиталистических странах. Морита приводит достаточно полный портрет японского бизнесмена, излагает причины высокой конкурентоспособности японской электронной промышленности, рассматривает принципы формирования технической политики японских компаний.



Кл.слова:
товар -- виробництво -- якість

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Будівництво   
3.

Ахманов, М.
Вода, которую мы пьем. Качество питьевой воды и ее очистка с помощью бытовых фильтров [Електронний ресурс] / М. Ахманов. - СПб. : Невский проспект, 2002. - 192 с.. - (Качество жизни)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга представляет собой серьезное исследование и, одновременно, увлекательное повествование, посвященное проблеме качества питьевой воды. Автор уделяет особое внимание способам очистки воды в домашних условиях, оценивает эффективность и полезность фильтров, предлагаемых отечественными и зарубежными фирмами. Работая над книгой, исследователь собрал сведения о качестве питьевой воды в разных регионах России, получил консультации ведущих специалистов. Книга будет интересна всем тем, кого заботит собственное здоровье, которое, как известно, напрямую связано с качеством питьевой воды.



Кл.слова:
здоров'я -- якість води -- джерело

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   атлас   
Категорія: Біологічні науки   
5.

Неттер, Ф.
Атлас анатомії людини [Електронний ресурс] / Ф. Неттер. - Л. : Наутілус, 2004. - 592 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вихід у світ першого видання «Атласу анатомії людини» Френка Неттера в 1989 р. став значною подією для всіх, хто вивчає і викладає анатомію. Майже одразу ця книга стала однією із найпопулярніших у медичному світі. Така ситуація зберігається й донині. Цей успіх став можливий завдяки величезному художньому талантові доктора Неттера, чіткій роботі медичного видавництва і порадам доктора Шерон Коласино (Оберґ). Я радий, що взяв участь у роботі над другим виданням «Атласу анатомії людини», «Інтерактивним атласом анатомії» та «Інтерактивним атласом клінічної анатомії». Навіть через 10 років після виходу першого видання атласу на нього зберігається, як і раніше, дуже великий попит. Ми почали працювати над другим виданням, незважаючи на шалений успіх першого, для того, щоб покращити його якість. Працюючи над другим виданням, ми намагалися не збільшувати обсяг книги, не змінювати стиль написання, адже студенти вважають, що саме завдяки цим характеристикам книга користується такою популярністю. Найпомітнішою зміною стала поява нових ілюстрацій самого Неттера (рис. 288, 430, 432 і 511) та доктора медицини Карлоса Мачадо (див. новий розділ «Поперечні перерізи», рис. 512-525). Ці ілюстрації мають велике значення з огляду на сучасний стан анатомії; вони містять деталі, які допоможуть студентам вивчати анатомію на пошарових зрізах. Це особливо важливо у зв'язку з повсюдним впровадженням у клінічну практику сучасних засобів отримання зображень. Доктор Мачадо вніс зміни у низку рисунків, опираючиь на дані, що були виявлені завдяки комп'ютерній і магнітно-резонансній томографії. Значно змінені розділи з анатомії таза і промежини, зокрема замінено застарілу концепцію про будову сечо-статевої діафрагми, уточнено деякі особливості будови зовнішнього сфінктера сечівника. Значні зміни внесені в термінологію. Я вдячний докторові Дуан Гейне (розділ «Центральна нервова система») та докторові Роберту Леонарду (всі інші органи й системи), котрі неоціненно допомогли в цій роботі. Незважаючи на те, що майже всі анатоми користуються чинною анатомічною номенклатурою, клініцисти схильні вживати епоніми, тому найвідоміші та найпоширеніші з них зазначені у дужках. Хочу висловити величезну подяку видавцям Джині Дінґл і Томасові Муру за їхню участь у роботі, а також нашому керівнику Сенді Пурренгейдж за те, що вона змушувала нас оперативно виконувати свою роботу. Особлива подяка моїй дружині Мюріел Деллі (все ще Деллі) за те, що вона зберегла сімейне вогнище, за терпимість до мене, до моїх проектів і тих незліченних годин, що я віддаю роботі.



Кл.слова:
будова тіла -- фізіологія

   Тип видання:   підручник   
6.


Економіка та організація виробництва [Електронний ресурс] : підручник / за ред.: В. Г. Герасимчука, А. Е. Розенплентера. - К. : Знання, 2007. - 678 с.. - (Вища освіта XXI століття)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику розглядаються економічні основи ефективної діяльності підприємств в умовах ринкових відносин, виробничі ресурси та ефективність їх використання, ціноутворення, фінанси, роль інновацій та інвестицій у розвитку підприємств, методи визначення ефективності інженерних та господарських рішень. Висвітлюються основні положення організації процесів створення нової продукції, її виробництва, організації і нормування праці, забезпечення конкурентоспроможності продукції, системи планування всіх напрямів діяльності підприємств та його підрозділів. Для студентів машинобудівних спеціальностей та викладачів вищих навчальних закладів. Книга буде корисною також керівникам підприємств та економістам-практикам.



Кл.слова:
підприємство -- фінанси -- інвестиція

   Тип видання:   наукове видання   
7.


Системы, методы и инструменты менеджмента качества [Електронний ресурс] / М. М. Кане [и др.]. - СПб. : Питер, 2008. - 560 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассмотрен опыт создания и развития систем менеджмента качества (СМК) в СССР, США, Японии, Германии, Франции, ЕС. Изложены требования к СМК на базе стандартов ИСО серии 9000, пути их соблюдения, концепция всеобщего управления качеством (TQM), методы ее реализации. Показана методология создания, внедрения и совершенствования СМК на базе МС ИСО 9000, оценки ее результативности. Описаны методы и инструменты управления качеством: структурирование функции качества (СФК), анализ видов и последствий потенциальных отказов (FMEA), девять простых и семь новых инструментов контроля качества, экспертные методы, метод Тагути. Рассмотрены современные системы СМК и методы повышения эффективности организаций на основе улучшения качества: система производительного обслуживания оборудования с участием всего персонала (ТРМ), система экономного производства (Lean Production), методология «Шесть cигм», система «Упорядочение», или «5S», бенчмаркинг, реинжиниринг, реструктуризация предприятий, управление персоналом, знаниями, экономика качества. Для инженерно-технических работников машиностроения и других отраслей народного хозяйства, решающих проблемы качества, слушателей курсов повышения квалификации и факультетов последипломного образования в области качества продукции, студентов и учащихся высших и средних специальных учебных заведений машиностроительных и экономических специальностей.



Кл.слова:
якість -- продукція

   Тип видання:   навчальний посібник   
8.

Власова, Г. В.
Аналітико-синтетична переробка інформації [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Г. В. Власова, В. І. Лутовинова, Л. І. Титова. - К. : ДАКККіМ, 2006. - 290 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Навчальний посібник включає матеріали розділів курсу відповідно до навчальної програми. Це одна з фахових дисциплін, що вивчається студентами спеціальності Документознавство та інформаційна діяльність. Значення курсу визначається сутністю процесів АСПІ в інформаційній діяльності. Кінцевим результатом і метою АСПІ є підготовка та доведення до користувача згорнутої інформації про документи, аналітичної інформації відповідно до інформаційних потреб користувача. У зв’язку з цим в основу курсу покладено два основних методи: аналіз і синтез. Це обумовлює необхідність вивчення макро-та мікроаналітичного згортання інформації з метою представлення нової інформаційної продукції як в традиційному, так і в електронному вигляді. Тому змістом курсу передбачено вивчення теорії та методики АСПІ з використанням інформаційних систем, враховуючи специфіку спеціалізації Міжнародні інформаційні системи. Суттєва увага приділена найбільш розповсюдженим видам згортання і розгортання інформації – анотуванню, реферуванню та створенню оглядових документів. Основний наголос при цьому було зроблено на питаннях теорії та сучасних методах формалізованого згортання інформації.



Кл.слова:
документ -- бібліографія

   Тип видання:   навчальний посібник   
9.

Зрезарцев, М. П.
Товарознавство непродовольчих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / М. П. Зрезарцев, В. М. Зрезарцев. - К. : Промислово-економічний коледж НАУ, 2007. - 283 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Посібник підготовленнй у відповідності з програмою напрямку підготовки «Товарознавство і торгівельне підприємництво» і розкриває основні властивості непродовольчих товарів, наводить їх маркування, призначення, умови використання, транспортування та зберігання. Це дозволить розпізнавати асортимент продукції та товарів, визначати якість продукції та основні дефекти, визначати доцільність та ефективність їх використання. Головна мета вивчення курсу «Комерційне товарознавство» - оволодіти знаннями, необхідними дія вирішення практичних завдань у сфері товарообігу основних груп непродовольчих товарів. Посібник розрахований на студентів усіх форм навчання.



Кл.слова:
взуття -- шкіра -- одяг

   Тип видання:   монографія   
10.

Реєнт, О. П.
Сільське господарство України і світовий продовольчий ринок (1861–1914 рр.) [Електронний ресурс] / О. П. Реєнт, О. В. Сердюк. - К. : Ін-т історії України НАН України, 2011. - 365 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У монографії на основі широкого кола архівних джерел, періодичних видань та фахової літератури розкрито особливості розвитку сільського господарства України та його інтеграції в світовий продовольчий ринок у другій половині ХІХ — на початку ХХ ст. Зокрема, проаналізовано структуру землеробства і тваринництва у пореформену добу, визначено обсяги продовольчих ресурсів України і світу в тісному взаємозв’язку з потребами країн Західної Європи і Близького Сходу, висвітлено здобутки українських господарств в експорті збіжжя та іншої аграрної продукції, а також з’ясовано причини, що гальмували розвиток вивізної торгівлі й призводили до фінансових втрат вітчизняних виробників. Книга розрахована на науковців, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться соціально-економічною історією України.



Кл.слова:
землеробство  -- тваринництво -- міжнародна торгівля

   Тип видання:   наукове видання   
11.

Харитонов, Д.
Українські паперовi грошi, 1917-2005 [Електронний ресурс] / Д. Харитонов. - К. : [б. в.], 2005. - 112 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У каталозі наведено усі різновиди українських державних паперових грошей, що виходили у період з 1917 по 2005 рік. Дано основні характеристики банкнот: розмір, колір, якість паперу, водяні знаки, відомі різновиди і ринкова вартість. Для колекціонерів і дослідників у галузі української боністики та історії грошового обігу в Україні.



Кл.слова:
історія грошей -- боністика

   Тип видання:   наукове видання   
Категорія: Будівництво   
12.

Сендеров, Б. В.
Аварии жилых зданий [Електронний ресурс] / Б. В. Сендеров. - М. : Стройиздат, 1991. - 217 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приводятся данные по исследованию причин аварий более 25 жилых домов. На основании выполненного анализа раскрывается фактическая работа конструкций и стыков жилых зданий, оценивается качество изготовления и точность монтажа, анализируются конструктивные решения, заложенные в проектах и уточняются расчетные характеристики, принятые в нормах. Для инженерно-технических и научных работников строительных, проектных и научно-исследовательских организаций.



Кл.слова:
обвалення будівель -- якість роботи -- розрахункова характеристика

   Тип видання:   підручник   
13.

Соколов, Ю. А.
Формирование себестоимости продукции в бухгалтерском и налоговом учетах [Електронний ресурс] / Ю. А. Соколов. - М. : АЛЬФА-ПРЕСС, 2005. - 216 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге получили отражение вопросы признания расходов, их классификации и группировки в соответствии с последними изменениями налогового законодательства, направленными на сближение бухгалтерского и налогового учетов. Настоящее издание, не ограничиваясь простым перечислением состава расходов, включаемых в себестоимость продукции, более направлено на решение практических задач ее формирования, как на отдельных участках, так и в целом по предприятию. Изложение материала сопровождается множеством практических примеров с фрагментами заполнения журналов-ордеров в бухгалтерском и аналитических регистров в налоговом учете.



Кл.слова:
витрата -- собівартість продукції

   Тип видання:   наукове видання   
14.


Контроль качества в телекомуникациях и связи [Електронний ресурс] / А. В. Засецкий, А. Б. Иванов, С. Д. Постников, И. В. Соколов. - М. : Сайрус Системс, 2001

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Ч. 2. - 335 с.


Ha основе разработанной модели качества услуг, излагаются вопросы системного контроля и его места в бизнес управлении телекоммуникационными компаниями, особое внимание уделено построению интегрированных систем мониторинга каналов, линий связи и процессов передачи, а также использованию таких систем при решении задач управления сетью с учетом операционной деятельности телекоммуникационных компаний.



Кл.слова:
зв'язок -- якість

   Тип видання:   науково-популярне видання   
15.

Белоусов, В. М.
Занимательная стандартизация [Електронний ресурс] / В. М. Белоусов. - Ленинград : Детская литература, 1974. - 127 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Мы привыкли к тому, что лампочка всегда легко вворачивается в патрон, карандаш исправно входит в точилку, нитка - в игольное ушко. А вдруг однажды с вещами случится неладное: патрон окажется больше лампы, а карандаш намертво заклинится в машинке? Не случится? Правильно. Еще тысячи лет назад люди начали заботиться о том, чтобы самые различные вещи подходили друг к другу... Предлагаемая книга является сборником очерков, посвященных одной из самых интересных проблем современности - стандартизации.



Кл.слова:
стандарт -- якість

   Тип видання:   методичний посібник   
16.

Садлер, Т. В.
Медична ембріологія за Ланґманом [Електронний ресурс] / Т. В. Садлер. - Л. : Наутілус, 2001. - 550 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Уперше українською мовою перекладено базовий американський університетський підручник з ембріології. Переклад здійснено з останнього восьмого видання, що вийшло у США 2000 року. Книга сфокусована на клінічні аспекти ембріології. Характеризує загальні закономірності ембріогенезу і становлення та розвиток органів і систем людського організму, плодових оболонок та плаценти. Книга ілюстрована тривимірними комп'ютерними схемами, електронними мікрофотографіями, ультрасонограмами, документована клінічними спостереженнями. Детально розглянуто причинні фактори розвитку, генетичні та молекулярні механізми, що контролюють ті чи інші події ембріогенезу. Кожний розділ завершується низкою клінічно орієнтованих проблем, розв'язання яких дозволяє об'єктивно перевірити якість засвоєння матеріалу. Книга розрахована на студентів та викладачів вищих медичних навчальних закладів України, а також лікарів, що стикаються у повсякденній практиці з нормальним і патологічним ембріогенезом.



Кл.слова:
характеристика -- ембріон

   Тип видання:   підручник   
17.


Аграрне право України [Електронний ресурс] : підручник для вищих навчальних закладів / за ред. В. З. Янчука. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Юрінком інтер, 2000. - 715 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Україна - велика аграрно-промислова держава. Вона має сприятливі природнокліматичні умови, достатні виробничо-господарські потужності та продуктивні сили для інтенсивного розвитку сільськогосподарського виробництва. Конституція України визнала землю об’єктом права власності Українського народу. Колективно-кооперативні сільськогосподарські підприємства, акціонерні товариства, спілки селян, селянські (фермерські) і приватні підсобні господарства селян стали субєктами права власності на землю сільськогосподарського призначення. У сільському господарстві та економіці України утверджуються нові ринкові економічні відносини, розвиваються господарчо-підприємницькі тенденції, побудовані на принципово нових економічних засадах: формуються земельні і майнові відносини селян, вдосконалюється система державно-правового регулювання сільського господарства, поширюється застосування біржової форми реалізації сільськогосподарської продукції і продовольства.



Кл.слова:
законодавство

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.


Сучасна агенційна журналістика [Електронний ресурс] : довідкове видання для студентів / за заг. ред. В. В. Різуна ; уклад. В. Я. Миронченко. - К. : Інститут журналістики КНУ ім. Т.Г. Шевченка, 2010. - 148 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У посібнику викладено правові засади діяльності інформаційних агенцій, описано історію та діяльність трьох провідних інформаційних установ України - Укрінформу, УНІАНу та Інтерфакс-Україна. Особливу увагу звернено на опис інформаційної продукції цих організацій та на те, як треба готувати для них матеріали за усталеними вимогами та стандартами. В останньому розділі подано Державний реєстр українських інформаційних агенцій. Для студентів Інституту журналістики, факультетів та відділень журналістики.



Кл.слова:
інтерв'ю -- стаття

   Тип видання:   стандарт   
19.

Schlickman, J. J.
Quality Management System Design [Electronic resource] : ISO 9001: 2000 / J. J. Schlickman. - Boston : Artech House, 2003. - 401 p.
Переклад назви: Система менеджменту якості проектування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book describes the design rules required to document, implement, and demonstrate quality management system effectiveness in compliance with the latest version of the ISO 9000 International Standard.



Кл.слова:
якість -- управління

   Тип видання:   підручник   
20.


Технологія спирту [Електронний ресурс] / під ред. В. О. Маринченка. - К. : НУХТ, 2003. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику подається біохімічна і технологічна характеристика сировини. Описані способи зберігання і підготовки сировини до зброджування. Викладені питання одержання ферментних препаратів і солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки і його ректифікації. Наведені способи використання побічних продуктів і очистки стічних вод. Велика увага приділена енерго- і ресурсозберігаючим технологіям у спиртовому виробництві, а також актуальним проблемам у спиртовій промисловості, що сприятиме творчому вирішенню студентами та фахівцями підприємств основних задач розвитку спиртової промисловості, спрямованих на зниження собівартості продукції і покращання її якісних показників. Для студентів, магістрантів та аспіратнтів вищих навчальних закладів, а також працівників спиртової промисловості, які підвищують свою кваліфікацію.



Кл.слова:
солод -- бактерії -- сусло
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського