Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л997(4УКР)$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
| | Тип видання: методичний посібник | | |
1. |
50 рецептов украинской кухни [Електронний ресурс] / сост. Е.С. Рзаева. - М. : АСТ, 2004. - 29 с.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
С помощью этой брошюры вы научитесь готовить знаменитые на весь мир украинские борщи и вареники, заливанцы и мазурики, галушки и кныдли. Домашние будут рады полакомиться пампушками, лемишками, вергунами. А к празднику вполне подойдет украинский спотыкач!..
Кл.слова: кулінарія -- страва
| | Тип видання: методичний посібник | | |
2. |
Українська національна кухня [Електронний ресурс] / ред.-уклад. Л. М. Безусенко. - Донецьк : Сталкер, 2002. - 288 с.. - (Кулінарія)
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
У пропонованій книжці наведено велику кількість рецептів традиційних і оригінальних страв української національної кухні з описом сучасних способів їх готування. Кожна господарка зможе збагатити харчовий раціон своєї родини, готуючи перші гарячі й холодні страви, м'ясні та рибні закуски, борошняні вироби та інші страви, поживні й смачні, серед яких багато вже забутих і напівзабутих.
Кл.слова: кулінарія -- страва -- рецепт
| | Тип видання: методичний посібник | | |
3. |
Доцяк, В. С. Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.
Кл.слова: кулінарія -- страва -- рецепт
| | Тип видання: методичний посібник | | |
4. |
Українські страви [Електронний ресурс] / уклад. Б. Н. Фік. - Харків : Світовид, 2002. - 256 с.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Книжка знайомить читачів зі стравами української кухні, рецептура яких розроблена на підставі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер у Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.
Кл.слова: кулінарія
| | Тип видання: методичний посібник | | |
5. |
Клиновецька, З. Страви й напитки на Україні [Електронний ресурс] / З. Клиновецька. - К. : Час, 1991. - 218 с.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Увазі читачів пропонується репринтне видання однієї з перших українських кулінарних книг "Страви й напитки на Україні". Видання містить 1000 стародавніх рецептів національної кухні, які свого часу були досить поширеними та популярними в Україні.
Кл.слова: українська кухня -- кулінарія
| | | | |
|
|