Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (3)Автореферати дисертацій (57)Реферативна база даних (928)Книжкові видання та компакт-диски (621)Журнали та продовжувані видання (23)
Пошуковий запит: (<.>K=РЕСТОРАН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 52
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.


30 главных правил делового этикета [Електронний ресурс] / авт.-сост. Т. И. Ревяка. - Минск : Харвест, 2005. - 96 с.. - (Успех в обществе - успешный бизнес)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В чем секрет успешного бизнеса? Где тот "золотой ключик", который откроет перед вами новые возможности? Мы привыкли, что, работая в офисе, надо соответственно одеваться, что, обедая в ресторане, не стоит класть локти на стол, а наводить марафет в носовых отверстиях при разговоре не рекомендуется. Это знают все, но в то же время многие не задумываются об элементарном этикете на работе и не придерживаются общепринятых норм. Эта книга поможет каждому определить, казалось бы, самые простые "можно" и "нельзя", с которыми чаше всего мы сталкиваемся в деловой сфере.



Кл.слова:
культура -- етика -- ділове життя -- офісний етикет

   Тип видання:   наукове видання   
2.

Lawson, F.
Restaurants, clubs & bars [Electronic resource] : planning, design and investment for food service facilities / F. Lawson. - 2th. ed.. - Oxford : Architectural Press, 1994. - 332 p.
Переклад назви: Ресторани, клуби та бари: планування, проектування та інвестиції для підприємств громадського харчування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This book covers all aspects of planning, design and investment in commercial restaurants, from fast food outlets to night clubs. It also examines requirements for food services in the social and welfare sector. With changing social and living habits creating an increasing demand for meals to be taken away from the home, investment in restaurants is taking place on a massive scale throughout the world. Restaurant design is also constantly evolving as changing fashions and competition demand more frequent refurbishment and reinvestment coupled with technical advances in food production and equipment. The book is illustrated by many examples of the most interesting projects in the field worldwide. Any student or practising caterer, architect or interior designer working in a restaurant in the food service industry will find this volume packed with invaluable guidance on planning, design and management.



Кл.слова:
управління -- дизайн -- громадський заклад

   Тип видання:   художня література   
3.

Абаринова-Кожухова, Е.
Недержание истины [Електронний ресурс] / Е. Абаринова-Кожухова. - [Б. м. : б. в.]. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Зал ресторанчика «Зимняя сказка» большую часть дня пустовал — оживление наблюдалось лишь в обеденное время, да еще вечером, когда в ресторан заявлялась весьма сомнительная публика, а дым стоял столбом не только в прямом, но зачастую и в переносном смысле. Днем же «Зимняя сказка» преображалась в самое благопристойное предприятие общепита, а благодаря умеренным ценам доступное для самого широкого круга Кислоярской общественности. Большинство посетителей обедали здесь чуть не ежедневно и раскланивались друг с другом, даже не будучи лично знакомыми.



Кл.слова:
фентезі -- російська література -- сучасна література

   Тип видання:   художня література   
4.
 


Адамс, Д.
Ресторан на краю Вселенной [Електронний ресурс] : пер. с англ. / Д. Адамс. - М. : [б. в.], 1997. - 361 с.. - (Путеводитель хитч-хайкера по Галактике)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Есть теория, согласно которой в том случае, если кто-то точно выяснит, для чего и зачем появилась Вселенная, она тут же исчезнет, и ее заменит нечто другое, еще более бессмысленное и необъяснимое. Есть другая теория, согласно которой это уже произошло.



Кл.слова:
англійська література -- гумор -- сучасна література -- пригоди -- фантастика

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.


Бізнес-планування у ресторанному господарстві [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2009. - 72 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Бізнес-план - це поширений у ринковій економіці інструмент менеджменту, основа конкретної маркетингової, фінансової, матеріально-технічної, кадрової політики сучасного бізнесу. Бізнес-план - це візитна картка, за якою потенційні партнери по бізнесу оцінюють шанси на успіх підприємницької справи, це мова ведення переговорів з закордонними партнерами та майбутніми інвесторами. В умовах ринкової економіки жодне підприємство не може працювати стабільно та прибутково без ретельно складеного плану. Процес планування дозволяє уявити весь комплекс майбутніх операцій підприємницької діяльності та запобігти небажаним подіям. Особливо важливе бізнес-планування у виробничій та комерційній діяльності, де потрібні як передбачення на довгострокову перспективу, так і ґрунтовні попередні дослідження, що передують плануванню. При виході на ринок підприємець повинен реально уявляти можливі результати своєї діяльності, критично оцінювати власні можливості, правильно розподіляти цілі за часом, навчитися ефективно використовувати ресурси тощо. Досвід роботи вітчизняних підприємств свідчить, що в умовах швидких змін у внутрішньому та зовнішньому середовищі, посилення конкурентної боротьби, прискорення темпів науково-технічного прогресу тощо планування роботи суб'єктів підприємницької діяльності набуває все більшого значення. Сьогодні успіх будь-якої справи, в тому числі і виходу підприємства на ринок з новим продуктом чи послугою, неможливий без повного і чіткого уявлення про перспективи підприємницької справи, без розробки надійних попередніх орієнтирів і реального плану дій. Серед актуальних завдань бізнес-плану - отримання відповідей на питання: як почати свою справу; як ефективно організувати виробництво; як забезпечити просування товару на ринок; коли будуть отримані перші прибутки; як зменшити ризик від реалізації запропонованої комерційної ідеї; як вижити і перемогти в конкурентній боротьбі тощо. В даному навчальному посібнику розглянуто основні питання побудови та розробки бізнес-плану, який повинні вміти складати студенти, що навчаються за спеціальністю "Менеджмент організацій” та студенти технічних спеціальностей, що мають наміри розпочати власну справу.



Кл.слова:
бізнеc -- сфера послуг -- заклади харчування -- економіка

   Тип видання:   навчальний посібник   
6.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування

   Тип видання:   довідник   
7.


Библия бармена [Електронний ресурс]. - [Б. м. : б. в.], [20_ _?]

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


«Библия бармена», как говорит ее название,- это книга, предназначенная, в первую очередь, для профессионалов баров и ресторанов, хотя я надеюсь, что и любители с интересом проведут время, перелистывая ее страницы. Эта книга - не перевод и не адаптация какого-то издания, сделанного для европейского или американского рынка. «Библия бармена» - результат долгой увлеченной работы в России, и написана она именно для российского читателя.



Кл.слова:
спиртовий напій -- безалкогольний напій -- коктейль

   Тип видання:   методичний посібник   
8.


Блюда из китайского ресторана [Електронний ресурс] / ред. А. Ежихина. - М. : Эксмо, 2006. - 32 с.. - (Повар и поваренок)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Китайская кухня по праву считается одной из самых экзотичных, эстетичных и полезных. Приготовление блюд по китайским рецептам требует не только аккуратности и точности следования описанию, но и вдохновения, которое сродни поэтическому. Повара в Китае – это и художники, и поэты, и травники, и доктора. В книге представлена коллекция лучших рецептов китайской кухни. Здесь вы также найдёте полезные советы, которые помогут освоить тонкости приготовления изысканных китайских блюд. Эта книга рассчитана на широкий круг читателей, желающих приобщиться к сокровищам китайского кулинарного искусства.



Кл.слова:
рецепт -- страва -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Блюменталь, Хестон.
Наука кулинарии или молекулярная гастрономия [Електронний ресурс] / Хестон Блюменталь. - [Б. м.] : Bloomsbury, 2006. - 48 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Хестон Блюменталь (Heston Blumenthal) был избран Шефом шефов в 2002 году, и Шефом года в 2001 году. Он владелец и шеф-повар ресторана The Fat Duck (Жирная утка) в городе Брэй (Bray), графство Беркшир, обладатель звезды Мишелен. Его кухня привлекает как любителей-гурманов, так и коллег-специалистов уже просто потому, что ничего подобного в Англии до сих пор не было. Такие блюда, как ризотто с крабами и мороженое из крабов, кассонад (сахарная вытяжка) из красного перца, седло барашка, запеченное на слабом жару, запеченный онгле (onglet, кусок говядины, обычно готовящийся только на гриле), "кружевные печенья" из кофе и чеснока, хлопья к завтраку из пастернака с молоком из пастернака …Его интерес к молекулярной гастрономии появился несколько лет назад, когда он решил разгадать "загадку" стручковых бобов. Научный подход к проблеме и полученные им результаты привели к использованию нетрадиционных методов приготовления пищи или использования традиционных методов в нетрадиционных целях. В современной кулинарии Хестон Блюменталь сегодня считается одним из крупнейших новатором за последние 50 лет. И чтобы не волновать читателя, отметим сразу, что в этом сборнике он не предлагает готовить телячьи железы в соленом сене и пыльце с моллюсками a la plancha или белый шоколад с начинкой из черной икры в домашних условиях. Отец троих детей, он очень хорошо знаком с проблемами обычной кухни, и предлагаемые им рецепты не очень сложны, хотя и отличаются по своей технологии от привычных.



Кл.слова:
кулінарія -- експериментальна рецептура -- органолептика

   Тип видання:   підручник   
10.

Бойко, М. Г.
Організація готельного господарства [Електронний ресурс] : підручник / М. Г. Бойко, Л. М. Гопкало ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2010. - 448 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.82 Мб


У підручнику ґрунтовно проаналізовано досвід організації діяльності в готельному бізнесі; висвітлено сучасні тенденції розвитку світової індустрії гостинності та готельного господарства України, практичні аспекти класифікації, типізації підприємств готельного господарства; розкрито особливості технології обслуговування споживачів готельних послуг; розглянуто основи матеріально-технічного постачання та організації праці персоналу на підприємствах готельного господарства. Призначений для студентів напряму «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент організацій» варіативних компонент «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» та «Менеджмент туристичної індустрії».



Кл.слова:
індустрія гостинності -- організація приміщень -- білизняне господарство -- ресторанне обслуговування

   Тип видання:   методичний посібник   
11.


Бухгалтерський облік в ресторанному господарстві [Електронний ресурс] : конспект лекцій / Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”. - К. : [б. в.], 2010. - 41 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Для відображення різнобічної діяльності підприємств і організацій з метою одержання інформації, необхідної для управління і контролю, використовують три види господарського обліку: оперативний, бухгалтерський і статистичний. Кожен із них має свої завдання, об’єкти обліку, способи одержання та опрацювання інформації і виконує свою роль у здійсненні функцій, покладених на господарський облік у країні. Оперативний (оперативно-технічний) облік використовується для спостереження і контролю за окремими операціями та процесами на найважливіших ділянках господарської діяльності з метою керівництва ними в міру їх здійснення. Так, за допомогою оперативного обліку здійснюється контроль за виконанням договорів поставки товарноматеріальних цінностей, використанням робочого часу, обладнання і техніки, випуском та реалізацією продукції тощо.



Кл.слова:
господарський облік -- сфера послуг

   Тип видання:   довідник   
12.

Гендин, А. А.
Коньяк [Електронний ресурс] : практический путеводитель / А. А. Гендин, А. В. Купцов, И. А. Сердюк. - М. : Современные розничные и ресторанные технологии, 2001. - 240 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге предоставлены история коньяка, технология производства, продукция наиболее известных коньячных домов - коньяки различных возрастных категорий, их характеристики и основные черты фирменного стиля, а также полезные советы тем, кто собирается путешествовать по провинции Коньяк. Путеводитель предназначен как для профессионалов розничной торговли и ресторанного бизнеса, так и для любителей этого легендарного напитка.



Кл.слова:
коньяки -- технологія виготовлення -- коньячна продукція

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Горелкина, Е.
Купить ресторан. Продать ресторан [Електронний ресурс] / Е. Горелкина. - М. : Вершина, 2007. - 192 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга дает начинающим предпринимателям реальное представление о ресторанном бизнесе и помогает сделать принципиально важные шаги по созданию своего предприятия питания. Как открытие ресторана, так и его продажа – серьезные проекты, которые требуют большого профессионализма и опыта. Реальные истории рестораторов, собранные автором и включенные в эту книгу, дают возможность хотя бы отчасти воспользоваться чужим опытом и избежать многих ошибок.



Кл.слова:
бізнес -- підприємство -- фінанси

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.
 


Горелкина, Елена.
Продажи в сфере HoReCa [Електронний ресурс] / Елена Горелкина. - М. : Вершина, 2007. - 224 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге дается оценка HoReCa как перспективного канала и рынка сбыта, описываются успешные механизмы развития этой сферы в России, развеиваются мифы, во власти которых находятся многие предприниматели и менеджеры. «Изюминка» книги – мини-интервью со специалистами, имеющими большой опыт продаж и закупок в HoReCa, реальные примеры удачной и неудачной организации работы. Издание адресовано директорам и менеджерам компаний, занимающихся поставками продукции и оборудования в отели, кафе, рестораны. Будет оно интересно и бизнесменам, взвешивающим свои шансы для успешного выхода на рынок HoReCa.



Кл.слова:
ринок збуту -- канал збуту

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія:    
15.
 


Гусятникова, Дарья Ефимовна.
Клиент всегда прав!? Как отстоять свои права в магазине и заведении общественного питания [Електронний ресурс] / Д. Е. Гусятникова. - [Б. м.] : Омега-Л, 2008. - 146 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Практическое пособие в простой и доступной форме предлагает читателям узнать свои права потребителя в заведениях общественного питания (кафе, ресторанах, столовых и т. п.) и при приобретении продовольственных товаров в магазинах. Из книги Вы узнаете как правильно себя вести в случае приобретения некачественного товара и отстоять свои права в кафе или ресторане с наименьшими затратами нервов и времени, как защитить свои интересы, в том числе и в суде, без помощи юриста. Автор рассматривает права покупателей продуктов питания, права посетителей в заведениях общественного питания разной категории, а также предлагает возможные пути разрешения конфликтных ситуаций. Кроме того, предлагаются примерные формы документов, которые будут необходимы при защите Ваших прав как потребителя.



Кл.слова:
права споживача -- товар -- ринок

   Тип видання:   науково-популярне видання   
16.

Джексон, Тим.
Intel [Електронний ресурс] : взгляд изнутри / Тим Джексон. - М. : Лори, 1998. - 346 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


"Intel: взгляд изнутри" — увлекательная сага о компании, завоевавшей лидерство благодаря технологическим инновациям и сумевшей сохранить доминирующие позиции за счет агрессивного маркетинга, жесткой тактики в бизнесе и широкого использования судебно-правовых норм. Как рассказывает обозреватель "Financial Times" Тим Джексон, основу корпоративной культуры Intel составляют конфиденциальность и авторитарность. Компания содержит частных детективов, задача которых заключается в том, чтобы не дать ее сотрудникам сбиться с пути, а также предотвратить попытки раскрыть ревностно охраняемые секреты. Intel прибегает к практике судебного преследования в отношении как сотрудников, так и конкурентов. Эта тактика ярко проявилась во время ее семилетней юридической войны с AMD: агрессивные действия этого производителя микросхем в какой-то момент грозили привести к переделу сфер влияния во всей компьютерной индустрии. Но даже в атмосфере напряженной борьбы Intel процветает. Она все равно господствует на рынке микросхем, разрабатывая все новые поколения микропроцессоров. Ее акции — мечта банкиров с Уолл-Стрит, они приносят акционерам компании астрономические доходы. Даже обнаружение серьезного дефекта в широко разрекламированном процессе Pentium не смогло негативно повлиять на репутацию компании или ее долю на рынке. В центре этой увлекательной истории — Энди Гроув, неординарный президент и председатель совета директоров Intel. Бывший нищий эмигрант, он прислуживал в ресторане, чтобы иметь возможность учиться в колледже. Именно Гроув принимает непопулярные и противоречивые решения, благодаря которым Intel удается держаться на вершине рынка микросхем. Его труд, посвященный философии бизнеса, носит многозначительное название "Выживает только параноик". В книге на судебных записях, ранее не публиковавшихся документах и более ста интервью с важными фигурами в истории Intel, тщательно исследуются блестящие успехи, впечатляющие неудачи, потрясающие изобретения и революционные продукты этого компьютерного гиганта. В то же время это сага о сильных человеческих чувствах, которые стоят за битвами, сделавшим Intel одним из главных участников игры, где в качестве ставок используют деньги, власть, амбиции.



Кл.слова:
мікросхема -- комп'ютер

   Тип видання:   науково-популярне видання   
17.

Друкерман, Памела.
Французские дети не плюются едой [Електронний ресурс] : секреты воспитания из Парижа / Памела Друкерман. - М. : Синдбад, 2013. - 384 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Французским родителям удается вырастить счастливых, вежливых и послушных детей, не жертвуя при этом своей взрослой жизнью. Почему французы, в отличие от нас, не проводят часть ночи в попытках убаюкать своих малышей? Почему они не вмешиваются, когда взрослые общаются, и не устраивают истерик в магазинах игрушек? Почему спокойно ведут себя в ресторанах, едят взрослые блюда и способны без скандала выслушать родительское «нет»? Француженки обожают своих детей, но не позволяют им погубить свою фигуру, карьеру и социальную жизнь. Даже с грудными детьми они выглядят модно и сексуально. Как это им удается? Американская журналистка Памела Друкерман, живущая в Париже с мужем-англичанином и тремя детьми, исследовала феномен французского воспитания. У нее получилась очень личная, живая, полная юмора и одновременно практичная книга, раскрывающая секреты французов, чьи дети прекрасно спят, хорошо едят и не допекают своих родителей.



Кл.слова:
родина -- виховання -- педагогіка

   Тип видання:   методичний посібник   
18.

Зарх, Е.
Уроки бизнеса от артистической элиты [Електронний ресурс] : деловой опыт российских звёзд / Е. Зарх. - М. : Вершина, 2008. - 160 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Это книга о шоу-бизнесе. Из первых уст читатели узнают о наиболее интимной и редко обсуждаемой стороне жизни звезд – о том, как добиться не только славы, но и денег, стабильности, как достичь коммерческого успеха на их нелегком поприще.Как продвинуть себя в шоу-бизнесе? Нужны ли для этого деньги и сколько именно их нужно? Каковы механизмы финансирования артистических проектов? Как эффективно дружить со звездами для продвижения своих торговых марок? Как использовать раскрученные имена в ресторанном бизнесе, при рекламе своих товаров и услуг?Это практическое пособие по достижению финансового успеха будет полезно тем, кто хочет стать продюсером, мечтает об артистической карьере в мире шоу-бизнеса; маркетологи и PR-специалисты узнают об эффективных инструментах продвижения своей компании за счет имиджа звезд; читатели, интересующиеся закулисной жизнью российских звезд, увидят ее с новой, неожиданной стороны.



Кл.слова:
шоу-бізнес -- імідж -- піар -- комерція

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.


Изысканный новогодний стол [Електронний ресурс] / отв. за вып. Ксения Суворова. - М. : Олма медиа групп, 2014. - 64 с.. - (Проверено вкусом)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этой книге вы найдете рецепты блюд, специально отобранные для шикарного изысканого праздника. Все они были придуманы и с успехом опробованы ведущими шеф-поварами московскиз ресторанов. Все рецепты адаптированы таким образом, чтобы вы могли без особого труда приготовить изысканные блюда в домашних условиях.



Кл.слова:
кулінарія -- їжа -- рецептура

   Тип видання:   словник   
20.


Испанско-русский наглядный словарь [Електронний ресурс]. - М. : Астрель, 2006. - 359 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Разделенный по тематическому принципу словарь охватывает наиболее употребительную ежедневную лексику, которая нужна буквально везде — в ресторане, в спортивном зале, дома, на рабочем месте, на улице и даже в царстве животных. Вы найдете в нём также полезные фразы для расширения своего словарного запаса. Данный словарь станет необходимым инструментом в общении для каждого человека, интересующегося испанским языком, — удобным, красивым, информативным и лёгким в использовании.



Кл.слова:
лексика -- російська мова -- іспанська мова -- мовознавство
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського