До 100-річчя Національної академії наук України та Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського


Дубровіна Л. А. Кодикографія української та східнослов'янської рукописної книги і кодикологічна модель структури формалізованого опису рукопису (1992)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001860

Колекція: Рукописні фонди
Тип реcурсу:
 Книга  монографія, методичний посібник
  

Назва(и):
КОДИКОГРАФІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ТА СХІДНОСЛОВ'ЯНСЬКОЇ РУКОПИСНОЇ КНИГИ І КОДИКОЛОГІЧНА МОДЕЛЬ СТРУКТУРИ ФОРМАЛІЗОВАНОГО ОПИСУ РУКОПИСУ
Автор(и):
ДУБРОВІНА Любов Андріївна
ГАЛЬЧЕНКО Олена Михайлівна
ІВАНОВА Ольга Андріївна
Editors:
ДУБРОВІНА Любов Андріївна
ОНИЩЕНКО Олексій Семенович
ЗУБКОВА Наталія Михайлівна
ЛІГОСТОВА О. В.
Дата(и):1992
ISBN:5-7702-0434-6
DOI:

Працю присвячено теоретичним та науково-практичним проблемам опису української рукокписної книги у контексті історико-кодикологічного дослідження книжкової писемної культури. Вступна стаття розкриває місце та роль кодикографії як науки джерелознавчого та книгознавчого циклу, об'єкт і предмет кодикографії як складової частини кодикології та камеральної археографії. На обговорення пропонується розгонута інфомаційна археогафічна та кодикологічна модль опису у вигляді деталізованої ієрархічної структури. До видання додається бібліографічний список науково-методичної літератури з разних аспектів опису східнослов'янських рукописних книг.

Видання розраховане на дослідників у галузі книгознавства, джерелознавства, археографії, кодикології, палеографії, а також фахівців з історії писемної та книжкової культури України.


Опис документа:

Дубровіна, Любов Андріївна. Кодикографія української та східнослов'янської рукописної книги і кодикологічна модель структури формалізованого опису рукопису / Л. А. Дубровіна, О. М. Гальченко за участю О. А. Іванової ; вступ. ст. Л. А. Дубровіна ; відп. ред. О. С. Онищенко ; ред.: Н. М. Зубкова, О. В. Лігостова; Академія наук України, Центральна наукова бібліотека В. І. Вернадського , Інститут української археографії. – К.: Ін-т української археографії, 1992. – 153 с. – (Проблеми едиційної та камеральної археографії : історія, теорія, методика ; вип. 9)5-7702-0434-6. – URL: http://irbis-nbuv.gov.ua/everlib/item/er-0001860


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського