Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (5)Автореферати дисертацій (4)Реферативна база даних (251)Книжкові видання та компакт-диски (658)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=ТОВАРОЗНАВСТВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17

   Тип видання:   навчальний посібник   
1.

Болотников, Аркадий Александрович.
Товароведение [Електронний ресурс] : курс лекций: в 2 ч. / А. А. Болотников ; Межрегиональная Академия управления персоналом. - 2-е изд.. - К. : Изд-во МАУП, 2001-2002

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Ч. 1. - 2001. - 216 с.

Ч. 2. - 2002. - 144 с.


В предлгаемом курсе лекций системно изложены основные понятия товароведения, а также теоретические и практические вопросы изучения потребительских свойств, производства, хранения и транспортировки товаров промышленного назначения. Во второе издание внесены изменения и дополнения, связанные с разработкой новых товаров и изменением маркировки традиционных. Приведены справочные сведения о назначении и применении различных групп материалов и изделий. Для студентов и слушателей экономических специальностей вузов, а также коммерсантов-практиков, которые работают на рынке товаров производственно-технического назначения.

Во второй части курса лекций по "Товароведению" представлены ассортимент электрических машин, оборудования, комплектующих изделий и устройств, а также основные группы потребительских непродовольственных товаров, их упаковка, условия хранения, транспортировка. Для студентов и слушателей экономических специальностей вузов, а также коммерсантов-практиков, которые работают на рынке товаров производственно-технического назначения.



Кл.слова:
товар -- товарознавство

   Тип видання:   підручник   
2.

Калашникова, О. Л.
Основи мистецтвознавчої експертизи та вартісної оцінки [Електронний ресурс] / О. Л. Калашникова. - К. : Знання, 2006. - 479 с.. - (Митна справа в Україні)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цей підручник є першим виданням в Україні, в якому систематизовано викладено багаторівневий матеріал, що синтезує елементи різних наук: мистецтвознавства, товарознавства, експертизи, правознавства і діловодства. У книзі висвітлюються основи мистецтвознавства та технології виготовлення різних видів культурних цінностей, методики атрибуції та експертизи предметів історичного та культурного значення, сучасні методики встановлення вартості творів мистецтва, основи правового регулювання переміщення культурних цінностей через митний кордон України та порядку оформлення відповідної митної документації.У додатках наводяться форми опису культурних цінностей і тексти відповідних нормативно-правових актів та форми митних документів, які регламентують дії митника при здійсненні контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон України. Для курсантів та студентів вищих навчальних закладів, що готують митників, курсантів навчальних закладів МВС України та СБУ, студентів інших навчальних закладів, які вивчають правознавство, дисципліни мистецтвознавчого циклу. Книга буде корисною також працівникам митних установ, реставраторам, музейним працівникам, усім, кого цікавлять історія культури і мистецтвознавство.



Кл.слова:
мистецтво -- експертиза -- товар -- мито

   Тип видання:   навчальний посібник   
3.

Столярова, А. С.
Товароведение и экспертиза вкусовых товаров [Електронний ресурс] / А. С. Столярова. - Улан-Удэ : Изд-во ВСГТУ, 2006. - 140 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие содержит теоретический материал и методические рекомендации по проведению лабораторных занятий по курсу "Товароведение и экспертиза вкусовых товаров". Химический состав и пищевая ценность, классификация и ассортимент, требования к упаковке, маркировке и хранению, фальсификация и способы ее обнаружения, оценка качества чая, кофе, прянностей, приправ, плодово-ягодных и овощных соков, пива, вина.



Кл.слова:
товарознавство -- продукт -- харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
4.

Зрезарцев, М. П.
Товарознавство непродовольчих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / М. П. Зрезарцев, В. М. Зрезарцев. - К. : Промислово-економічний коледж НАУ, 2007. - 283 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Посібник підготовленнй у відповідності з програмою напрямку підготовки «Товарознавство і торгівельне підприємництво» і розкриває основні властивості непродовольчих товарів, наводить їх маркування, призначення, умови використання, транспортування та зберігання. Це дозволить розпізнавати асортимент продукції та товарів, визначати якість продукції та основні дефекти, визначати доцільність та ефективність їх використання. Головна мета вивчення курсу «Комерційне товарознавство» - оволодіти знаннями, необхідними дія вирішення практичних завдань у сфері товарообігу основних груп непродовольчих товарів. Посібник розрахований на студентів усіх форм навчання.



Кл.слова:
взуття -- шкіра -- одяг

   Тип видання:   довідник   
5.
 



Справочник кожевника [Електронний ресурс] : сырье и материалы / Р. Я. Афанасьева, Н. С. Афонская, М. М. Бернштейн и др.. - М. : Легкая и пищевая промышленность, 1984. - 384 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Справочник издательства “Легкая и пищевая промышленность” для инженерно-технических работников кожевенной промышленности. Рассмотрены технологические, нормативы на кожевенное сырье, материалы и готовую кожу. Описаны вопросы товароведения готовой кожи.



Кл.слова:
товарознавство -- шкіра -- шкіряна сировина

   Тип видання:   підручник   
6.

Сирохман, І. В.
Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів [Електронний ресурс] / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Центр учбової літератури, 2008. - 616 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Викладено виплив різних чинників на формування споживних властивостей крохмалю, крохмалепродуктів, цукру, меду і кондитерських товарів, наведено їх класифікацію і дано товарознавчу характеристику цих виробів. Розглянуто асортимент, пакування, маркування, вимоги до якості, правила приймання, умови, строки зберігання і процеси, що проходять під час зберігання кондитерських виробів. Підручник включає новітні досягнення науки і техніки, галузей виробництва цукру, кондитерських виробів, матеріал щодо ідентифікації видів, виявлення фаль­сифікації. Матеріал підручника викладено відповідно до програми дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів». Він розрахований на підготовку бакалаврів і магістрів за напрямом «Товарознавство і торгівельне підприємництво». Частину матеріалу можна адресувати і широкому колу читачів.



Кл.слова:
харчова промисловість -- продукт харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
7.
 


Богатырев, С. А.
Технология хранения и транспортирования товаров [Електронний ресурс] : учеб. пособие / С. А. Богатырев, И. Ю. Михайлова. - М. : Дашков и К, 2009. - 98 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Учебное пособие является кратким курсом по технологии хранения и транспортирования потребительских товаров, знания которых необходимы в практической деятельности товароведов и специалистов различных торговых организаций. В нем приводятся особенности классификации товаров по срокам хранения, факторы, обеспечивающие сохранение качества и количества товаров, условия, способы хранения и транспортирования потребительских товаров.Учебное пособие предназначено для студентов экономических факультетов вузов, в том числе студентов, обучающихся по специальности 351100 «Товароведение и экспертиза товаров», а также будет полезно специалистам-товароведам.



Кл.слова:
товарознавство -- логістика -- експертиза продуктів -- економіка

   Тип видання:   навчальний посібник   
8.


Барна справа [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій / Київський національний торговельно-економічний університет. Кафедра технології і організації ресторанного господарства. - К. : [б. в.], 2008. - 117 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Головною метою дисципліни "Барна справа" є форму- вання у студентів бакалаврського рівня знань та вмінь при організації роботи й обслуговування в барах. Дисципліна "Барна справа" є професійно орієнтованою, посідає чільне місце в навчальному процесі і має логічний зв’язок з такими дисциплінами, як "Устаткування закладів ресторанного господарства", "Теоретичні основи технології харчових виробництв", "Організація виробництва", "Організація обслуговування", "Технологія продуктів харчування", "Організація ресторанного господарства за кордоном", "Методи контролю харчових виробництв", "Стандартизація, метрологія та сертифікація", "Основи підприємництва", "Товарознавство харчових продуктів" та ін. Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування споживачів у барах.



Кл.слова:
бізнес -- заклади харчування

   Тип видання:   навчальний посібник   
9.

Волошко, Н. И.
Эстетика и дизайн товаров [Електронний ресурс] / Н. И. Волошко. - М. : Дашков и К, 2008. - 156 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пособие состоит из двух частей. В первой (теоретической) части отражены сведения о методологических основах научной дисциплины "Эстетика и дизайн товаров", отличительных признаках художественных стилей, факторах формирования и восприятия эстетической ценности товаров, значении моды в эстетическом освоении действительности, эстетических свойствах товаров. Вторая (практическая) часть содержит методику проведения практических занятий по темам, отраженным в теоретической части пособия.



Кл.слова:
промисловий дизайн -- тара -- етикетки -- товарознавство

   Тип видання:   зб. статей   
10.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України [Електронний ресурс] : збірник наукових праць IIІ Міжнародної науково-практичної конференції : у 2 т. ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczym Jana Kochanowskiego w Kielcach, Університет «Petre Andrei», Академічне товариство ім. М. Балудянського / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczym Jana Kochanowskiego w Kielcach, Університет «Petre Andrei», Академічне товариство ім. М. Балудянського. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2015

Рубрики:

Географічні рубрики:

Ч. 1. - 722 с.  Текст у форматі PDF 13.71 Мб

Ч. 2. - 606 с.  Текст у форматі PDF 6.06 Мб


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання сталого розвитку суспільства: можливості розвитку місцевих громад; управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, соціально-політичні та правові орієнтири; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
менеджмент -- управління персоналом -- маркетинг -- реклама

   Тип видання:   зб. статей   
11.


Наука і молодь в ХХІ сторіччі [Електронний ресурс] : збірник тез доповідей Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 1–2 грудня 2015 року) : у 2 ч. / Полтавський університет економіки і торгівлі ; голов. ред. М. П. Гречук. - Полтава : [б. в.], 2015

Рубрики:

Географічні рубрики:

Ч. 1. - 393 с.  Текст у форматі PDF 4.61 Мб

Ч. 2. - 446 с.  Текст у форматі PDF 4.15 Мб


У збірнику представлено тези учасників Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернет-конференції «Наука і молодь в ХХІ сторіччі» напрямів підготовки «Банківська справа», «Економіка підприємства», «Маркетинг», «Міжнародна економіка», «Облік і аудит», «Основи економічної теорії», «Статистика», «Управління персоналом та економіка праці», «Фінанси і кредит», «Документознавство та інформаційна діяльність», «Економічна кібернетика», «Інформатика».



Кл.слова:
менеджмент -- зовнішньоекономічна діяльність -- товарознавство -- малий бізнес

   Тип видання:   навчальний посібник   
12.


Товарознавство одяго-взуттєвих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник / М. П. Головко [та ін.] ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 459 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 4.90 Мб


Розкрито основні властивості одяго-взуттєвих товарів, наведено їх призначення, умови використання, основи первинної обробки, дефекти, стандартизацію, сортування, приймання, зберігання, пакування і транспортування.



Кл.слова:
текстильні товари -- трикотажні товари -- килимові вироби -- хутряні товари -- шкіряне взуття

   Тип видання:   навчальний посібник   
13.

Головко, М. П.
Товарознавство книги [Електронний ресурс] : навчальний посібник / М. П. Головко, С. В. Сорокіна, В. О. Акмен ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 280 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 10.47 Мб


У навчальному посібнику наведено загальні відомості про історичний розвиток, стан і перспективи ринку книжкових товарів, основи типографіки та типометрії, структуру та оформлення книги, матеріали для виробництва книжкових товарів, брошурувально-палітурні процеси, класифікацію та характеристику різних типів видань, товарознавчі аспекти формування якості книги, технічний контроль у системі управління якістю книжкової продукції, експертизу, упакування та зберігання книжкових товарів. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів, фахівців у галузі книговидання, підприємців і громадян, які ним займаються.



Кл.слова:
типографіка -- типометрія -- друкарський папір -- поліграфія

   Тип видання:   зб. статей   
14.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України [Електронний ресурс] : збірник наукових праць V Міжнародної науково-практичної конференції : у 2 ч. / Вінницький торговельно-економічний інститут ; голов. ред. Н. Л. Замкова. - Вінниця : [б. в.], 2017

Рубрики:

Географічні рубрики:

Ч. 1. - 512 с.  Текст у форматі PDF 5.24 Мб

Ч. 2. - 644 с.  Текст у форматі PDF 8.67 Мб


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання сталого розвитку суспільства: можливості розвитку місцевих громад; управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні та правові орієнтири; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
гібридна економіка -- конкурентні переваги -- фандрайзинг -- венчурний капітал

   Тип видання:   монографія   
15.

Караваєв, Т. А.
Водно-дисперсійні фарби: товарознавча оцінка [Електронний ресурс] : монографія / Т. А. Караваєв ; Київський національний торговельно-економічний університет. - Київ : [б. в.], 2015. - 288 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 3.95 Мб


У монографії розкрито наукові основи формування властивостей та товарознавчої оцінки водно-дисперсійних фарб і покриттів. Проведено комплексні дослідження вітчизняних мінеральних наповнювачів для застосування у складі водно-полімерних систем. Розроблено та здійснено оптимізацію складу водно-дисперсійних фарб та властивостей покриттів. Досліджено та розроблено шляхи покращення фізико-механічних, водовідштовхувальних, естетичних та інших експлуатаційних властивостей покриттів. Проведено товарознавчу оцінку асортименту водно-дисперсійних фарб і властивостей покриттів різного цільового призначення. Видання розраховане на науковців і практиків, аспірантів, студентів та інших спеціалістів у сфері товарознавства і експертизи непродовольчих товарів, хімії і технології лакофарбових матеріалів і покриттів.



Кл.слова:
мінеральні наповнювачі -- каоліни -- пігменти -- дисперсні матеріали

   Тип видання:   науково-практична конференція   
16.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: Збірник наукових праць VI Міжнародної науково-практичної конференції (17 – 19 вересня 2018 року) [Електронний ресурс] : збірник наукових праць. Частина 1 ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. - 488 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, державотворчі процеси в Україні як фактори сталого розвитку сучасної правової доктрини. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні орієнтири та здоров’язберігаючі аспекти; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
розвиток -- удосконалення -- ефективність

   Тип видання:   науково-практична конференція   
17.


Соціально-політичні, економічні та гуманітарні виміри європейської інтеграції України: Збірник наукових праць VI Міжнародної науково-практичної конференції (17 – 19 вересня 2018 року) [Електронний ресурс] : збірник наукових праць. Частина 2 ; Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ / Київський національний торговельно-економічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ. - Вінниця : Видавничо-редакційний відділ ВТЕІ КНТЕУ, 2018. - 496 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції розглядаються питання управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємства в сучасних умовах; актуальні проблеми менеджменту та фінансові механізми забезпечення розвитку економіки України; проблеми обліково-аналітичного, контрольного та інформаційного забезпечення управління підприємства. Досліджуються інноваційні моделі та інформаційні технології в науці, освіті, економіці; теоретичні та практичні аспекти сучасного товарознавства; актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, державотворчі процеси в Україні як фактори сталого розвитку сучасної правової доктрини. Висвітлюються питання євроінтеграції України: історичні, економічні, соціально-політичні орієнтири та здоров’язберігаючі аспекти; інтерактивні технології та методи навчання як засіб формування іншомовної професійної компетенції. Розраховано на науковців, спеціалістів, викладачів, аспірантів, здобувачів вищої освіти.



Кл.слова:
маркетинг -- розвиток -- бізнес -- фінансове забезпечення
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського