Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (5)Наукова електронна бібліотека (17)Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (658)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=ТОВАРОЗНАВСТВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 251
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Найченко В. М. 
Практикум з технології зберігання і переробки плодів та овочів з основами товарознавства : Навч. посіб. / В. М. Найченко. - К. : ТОВ "ФАДА, ЛТД", 2001. - 211 c. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Висвітлено практичні питання організації виробничо-технологічної лабораторії. Наведено оцінку товарної та технологічної якості, хімічного складу свіжих і консервованих плодів та овочів. Детально розглянуто процеси зберігання та переробки плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91я73

Шифр НБУВ: ВА608702 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Проблеми товарознавства в ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: А. Є. Мірошніков; Ін-т змісту та методів навчання. - К., 1998. - 228 c. - у.

Дано оцінку конкурентоспроможності окремих груп непродовольчих товарів на ринку України: фарфорових виробів, швейного одягу для молоді, приладів для гоління. Розглянуто фактори формування якості мил, іоногенного клею, клейової мастики, штучної шкіри, архітектурно-будівельних виробів. Значну увагу приділено науковому обгрунтуванню принципів створення асортименту нових видів харчових продуктів для лікувально-профілактичного харчування. Досліджені фактори, що впливають на якість свіжих овочів і продуктів їх переробки в процесі тривалого зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА585331 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Споживча оцінка асортименту та якості товарів : Зб. наук. пр. / ред.: Н. К. Кисляк; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 207 c. - укp.

Узагальнено результати досліджень актуальних проблем товарознавства продовольчих і непродовольчих товарів за ринкових умов. Значну увагу приділено аналізу споживчих властивостей традиційних і нових видів м'ясних, молочних, хлібобулочних, плодоовочевих товарів для масового і лікувально-профілактичного призначення. Вивчено умови і терміни зберігання харчових продуктів, зрізаних квітів, спрямовані на зниження втрат продукції та стабілізацію її якості. Досліджено структуру асортименту і стану ринку непродовольчих товарів в Україні (фотоапаратів, годинників, керамічних виробів, взуття, текстильних матеріалів).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я43 + У9(4УКР)421.0-361.4 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА601256 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сучасні проблеми товарознавства : Зб. наук. пр. / ред.: А. Є. Мірошников; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 234 c. - укp.

Значну увагу приділено розробці принципів створення широкого асортименту нових видів харчових продуктів для масового харчування і спеціального призначення. Представлено рецептури і результати дослідження якості нових видів борошняних кондитерських виробів, структурованих продуктів на основі рослинних компонентів, плодоовочевих соків із використанням цукрозамінників, заморожених закусочних овочів і напівфабрикатів, м'ясних продуктів тощо. Наведено аналіз структури асортименту ряду непродовольчих товарів, які реалізуються на ринку України. Досліджено споживчі властивості текстильних товарів вітчизняного і закордонного виробництва, пральних машин, холодильників. Розглянуто проблеми розвитку вітчизняної лакофарбової промисловості, екологічні проблеми виробництва будівельних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА593311 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сучасні проблеми товарознавства : Зб. наук. пр. / ред.: Н. Я. Орлова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 235 c. - укp.

Висвітлено проблеми та перспективи розвитку ринку продовольчих і непродовольчих товарів. Розглянуто питання якості, безпеки та конкурентоспроможності, захисту навколишнього середовища. Особливу увагу приділено дослідженню факторів зберігання свіжих коренеплодів, якості та біологічної цінності заморожених овочів. Наведено результати, що характеризують вітамінну цінність, сенсорні властивості та конкурентоспроможність соків на ринку України. Представлено нові види білкововмісних продуктів із поліпшеними функціональними властивостями та кавові напої спеціального призначення. Визначено та досліджено якісні показники клейової мастики, кремнійорганічного лаку, нові види оздоблювальних матеріалів, механізм зношення текстильних матеріалів у пральних машинах барабанного типу. Викладено результати досліджень споживчих властивостей та конкурентоспроможності товарів широкого вжитку виробництва Китаю, газової зброї та інших видів товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609я43

Шифр НБУВ: ВС35057 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Жук Ю. Т. 
Теоретичні основи товарознавства : Навч. посіб. для студ. кооп. вищ. навч. закл. / Ю. Т. Жук, В. А. Жук, Н. К. Кисляк, М. К. Кушнір, Н. Я. Орлова; Укоопспілка. - К., 2000. - 336 c. - укp.

Розкрито загальні питання товарознавства продовольчих і непродовольчих товарів: потреби та вимоги споживачів до товарів, споживчі властивості товарів, якість і шляхи її дослідження, методи класифікації товарів і аналізу асортименту, процеси під час зберігання товарів, збереження якості та маси товарів у ході товаропросування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596655 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Найченко В. М. 
Технологія зберігання і переробки плодів та овочів з основами товарознавства : Підруч. для студ. / В. М. Найченко, О. С. Осадчий. - К. : Школяр, 1999. - 502 c. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Наведено матеріали з хімічного складу й якості плодів та овочів з основами їх товарознавства. Розглянуто вплив умов вирощування на якість та придатність продукції до тривалого зберігання та переробки. Подано характеристику технологій та методи зберігання та переробки плодів та овочів (цукром, швидким заморожуванням, сушінням, за допомогою мікробіологічних методів і хімічних консервантів).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА597716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Товарознавство - наука, практика та перспективи розвитку в умовах ринку : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. 24-25 листоп. 1999 р. Ч. 1 / ред.: Н. К. Кисляк; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 210 c. - укp.

Висвітлено актуальні теоретичні проблеми товарознавства як науки, науково-методичні аспекти підготовки товарознавців за ринкових умов, визначено роль товарознавства у формуванні конс'юмерського руху в Україні. Розглянутотеоретичні та практичні аспекти формування споживчих властивостей, принципи створення нових видів харчових продуктів загального і лікувально-профілактичного призначення та непродовольчих товарів, перспективи їх виробництва, проблеми впровадження на ринок, конкурентоспроможність, а також науково-методичні підходи щодо їх експертизи. Визначено шляхи оптимізації асортименту і властивостей окремих видів товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342981 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Товарознавство - наука, практика та перспективи розвитку в умовах ринку : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. 24-25 листоп. 1999 р. Ч. 2 / ред.: Н. К. Кисляк; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 249 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342981 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Товарознавство - наука, практика та перспективи розвитку в умовах ринку : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. 24-25 листоп. 1999 р. Ч. 3 / ред.: Н. К. Кисляк; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 157 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342981 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Михайлов В. І. 
Товарознавство електропобутових товарів : Підруч. для студ. торг.-екон. вищ. закл. освіти / В. І. Михайлов; Ін-т змісту і методів навчання. - К., 1999. - 232 c. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено тенденції розвитку виробництва окремих видів електропобутових товарів (ЕПТ) на світовому ринку, розглянуто проблеми безпеки ЕПТ. Надано загальні характеристики провідникових та діелектричних матеріалів, побутових приладів для освітлення, електрообладнання побутових приладів, побутової холодильної та прибиральної техніки. Описано особливості побутових білизнообробних машин і приладів, побутових приладів для створення мікроклімату в приміщеннях, вимірювання електричних величин, а також переробки продуктів, приготування з них їжі та нагрівання води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594015 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Рудавська Г. Б. 
Товарознавство молочних та яєчних товарів : Підруч. / Г. Б. Рудавська, І. В. Сирохман, Є. В. Тищенко; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 250 c. - Бібліогр.: 39 назв. - укp.

Висвітлено хімічний склад і фізико-хімічні властивості молока, біохімічні та фізико-хімічні процеси у виробництві кисломолочних продуктів, способи виготовлення сирів, вершкового масла, сухих і згущених молочних продуктів, морозива. Комплексно розглянуто вплив різних факторів на споживні якості молочних та яєчних товарів, процеси, що відбуваються під час транспортування та зберігання даних продуктів. Науково обгрунтовано їх дефекти та з'ясовано шляхи запобігання зниженню якості молочних та яєчних продуктів у процесі товаропросування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л932-9 я73-1 + Л95-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602910 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Рудавська Г. Б. 
Товарознавство молочних товарів : Навч. посіб. / Г. Б. Рудавська; Ін-т змісту і методів навчання. - К., 1998. - 163 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Повідомляється про поживні властивості молока та молочних продуктів, розкриваються процеси, які відбуваються під час їх транспортування і зберігання, науково обгрунтовуються їх дефекти, досліджуються шляхи запобігання зниження якості молочних продуктів у процесі товаропросування. Характеризуються особливості рідких молочних продуктів дитячого харчування, кисломолочних продуктів, вершків, знежиреного молока, вершкового масла, сухих та згущених молочних продуктів, морозива та сколотини. Висвітлюються головні технологічні процеси виробництва сирів та їх вплив на якість продукції, особливості біохімічних процесів під час дозрівання окремих груп сирів, дається класифікація сирів тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590091 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Пугачевський Г. Ф. 
Товарознавство непродовольчих товарів : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти. Ч. 1. Текстильне товарознавство / Г. Ф. Пугачевський, Б. Д. Семак; Навч.-метод. центр "Укоопосвіта". - К., 1999. - 596 c. - Библиогр.: с. 590-593 - укp.

Наведено відомості про отримання, склад, будову, особливості обробки та оздоблення, асортимент, властивості, методи випробування, сортування текстильних волокон, пряжі, ниток, трикотажних полотен, нетканих, ткано-вязальних матеріалів, килимів, килимових виробів, предметів текстильної галантереї та кручених виробів. Вперше з єдиних позицій розглянуто принципи формування виробничого асортименту та оцінювання якості вказаних товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: М3-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343055 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Галик І. С. 
Товарознавство непродовольчих товарів : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти. Ч. 2. Товарознавство трикотажних товарів / І. С. Галик, Б. Д. Семак; Навч.-метод. центр "Укоопосвіта". - К., 2001. - 292 c. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Наведено відомості про основи технології трикотажного виробництва. Висвітлено особливості будови, асортимент і властивості трикотажних полотен, розглянуто формування споживчих властивостей і асортименту трикотажних виробів у процесі їх проектування та виготовлення, надано класифікацію та характеристику асортименту верхніх, панчішно-шкарпеткових, рукавичних, хустково-шарфових виробів і головних уборів. Зроблено оцінку якості трикотажних виробів. Визначено основні напрями оптимізації асортименту та властивостей трикотажного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: М38-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343055 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кушнір М. К. 
Товарознавство непродовольчих товарів : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти. Ч. 3. Товарознавство взуттєвих товарів / М. К. Кушнір, Н. П. Тихонова; Навч.-метод. центр "Укоопосвіта". - К., 2001. - 266 c. - укp.

Висвітлено будову стопи, функції взуття та вимоги споживачів до нього. Проаналізовано асортимент і властивості натуральних, штучних і синтетичних шкір, текстильних взуттєвих матеріалів; споживчі властивості, стандартизацію, дефекти та контроль якості шкіряного, гумового, полімерного та валяного взуття; формування торговельного асортименту й оцінювання конкурентоспроможності взуття.


Індекс рубрикатора НБУВ: М55-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343055 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Навч. посіб. / Є. В. Тищенко; Ін-т змісту та методів навчання. - К., 1999. - 51 c. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Висвітлюються загальнотеоретичні питання хімічного складу харчових жирів, зокрема, тригліцеридів, гліцерину, жирних кислот. Дається характеристика речовин, супутніх тригліцеридам (вільних жирних кислот, фосфатидів, восків, стеринів і стеридів, барвних речовин, вітамінів та інших), а також процесів, що відбуваються в харчових жирах під час їх зберігання. Наведено класифікацію жирів, а також органолептичні, фізичні та хімічні показники якості жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590677 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Тищенко Є. В. 
Товарознавство харчових жирів : Підруч. / Є. В. Тищенко, П. Х. Пономарьов; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 160 c. - укp.

Описано хімічний склад харчових жирів, їх харчову цінність, а також зміни, що відбуваються в харчових жирах під час зберігання. Особливу увагу приділено впливу на харчову цінність і тривалість зберігання харчових жирів їх жирнокислотного складу та речовин, супутніх жирам. Наведено органолептичні, фізичні, хімічні показники та показники харчової безпеки. Подано товарознавчу характеристику рослинних олій, тваринних топлених жирів, маргаринової продукції та жирових соусів типу майонезів. Висвітлено вплив сировини, окремих технологічних операцій виробництва на формування якості жирів, а також зміни в процесі зберігання та дефекти жирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603288 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2004. - 150 с. - (Техн. науки; N 4(24)). - укp.

Проаналізовано роль товарознавства у формуванні сучасних товарних ринків непродовольчих товарів в Україні. Розглянуто питання про забруднення продуктів харчування радіонуклідами у Донецькому регіоні. Наведено результати досліджень споживних властивостей напоїв для спортсменів. Описано порядок розробки рецептур серії нових сиркових продуктів. Висвітлено властивості промислових товарів, зокрема, наведено споживну оцінку якості відеомагнітофонів, визначено фактори впливу на якісні характеристики дитячого взуття у процесі його виготовлення.

Проанализирована роль товароведения в формировании современных товарных рынков непродовольственных товаров в Украине. Рассмотрен вопрос о загрязнении продуктов питания радионуклидами в Донецком регионе. Приведены результаты исследований потребительских свойств напитков для спортсменов. Освещен порядок разработки рецептур серии новых сырковых продуктов. Представлены описания свойств промышленных товаров, в частности, потребительская оценка качества видеомагнитофонов, определены факторы влияния на качественные характеристики детской обуви в процессе её изготовления.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж70141/тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського