Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (218)Реферативна база даних (1517)Книжкові видання та компакт-диски (305)
Пошуковий запит: (<.>K=ПРИГОТУВАНН$<.>+<.>K=НАПОЇВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Лагутин, И. А.
Заготовка грибов [Електронний ресурс] / И. А. Лагутин. - М. : Изд-во Центросоюза, 1952. - 67 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цель пособия — дать заготовителям необходимые сведения о районах распространения и заготовок грибов, о видах, составе и их строении. Пособие знакомит читателей с организацией сбора и заготовок грибов, способами их переработки, а также с упаковкой, хранением и транспортировкой.



Кл.слова:
приготування страви -- сушка -- консервування -- кулінарія

   Тип видання:   навчальний посібник   
2.

Питенев, И. В.
Лесная кухня [Електронний ресурс] / И. В. Питенев. - Новосибирск : Новосибирское книжное издательство, 1989. - 152 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге содержатся советы по сбору, обработке грибов и ягод, приведены рецепты по приготовлению различных блюд.



Кл.слова:
приготування -- страва -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Карпухина, Т. П.
Консервы в домашнем питании [Електронний ресурс] / Т. П. Карпухина, Н. А. Кузнецова. - Минск : Полымя, 1990. - 320 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Даны рекомендации по приготовлению консервов в домашних условиях, рецепты блюд из готовых консервов.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   довідник   
4.
 



Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / за. ред. А. М. Гродзінського. - К. : Українська Енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавітться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей В них стисло описано лікарські рослини, охарактери зовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин. В справочном издании, рассчитанном на врачей и широкий круг всех, кто интересуется лекарственными растениями, вмещено свыше 1200 статей. В них кратко описаны, охарактеризованы их морфологические и ботанические сведения, способы заготовок, хранения и использования, подан их химический состав. Приведены распространенные рецепты приготовления лекарств с применением целебных растений.



Кл.слова:
медицина  -- народна медицина  -- фітотерапія  -- лікарська рослина

   Тип видання:   методичний посібник   
5.


Советы не только молодой, но и опытной хозяйке [Електронний ресурс]. - Саратов : Абрис, 1992. - 20 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Совет — это рекомендация более опытного человека в том или ином деле, которая помогает другому лицу или целому коллективу быстрее научиться готовить вкусные блюда, напитки, крепкие вина и т. д. В этой брошюре собраны 40 очень нужных советов, которые еще раз подтверждают сказанное выше.



Кл.слова:
приготування напоїв -- кава

   Тип видання:   енциклопедія   
6.

Лебеда, А. П.
Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / А. П. Лебеда, Н. І. Джуренко, О. П. Ісайкіна. - К. : Українська енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавиться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей. В них стисло описано лікарські рослини, охарактеризовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин.



Кл.слова:
народна медицина -- фітотерапія -- гомеопатія

   Тип видання:   підручник   
7.

Старовойт, Л. Я.
Кулінарія [Електронний ресурс] / Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова. - К. : Вища школа, 1992. - 270 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику описано раціональні способи механічної кулінарної обробки продуктів для приготування страв і кулінарних виробів в умовах масового виробництва згідно з науково обгрунтованими нормами раціонального харчування. Викладено питання теплової кулінарної обробки продуктів, технології приготування страв. Приведено їхню якісну характеристику, строки реалізації, а також норми закладання сировини.



Кл.слова:
харчування -- страва -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
8.

Шульман, З. Е.
Кулинарные советы, секреты, хитрости [Електронний ресурс] / З. Е. Шульман. - К. : Техніка, 1992. - 28 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приведены разнообразные кулинарные советы: какое мясо следует выбирать для того или иного блюда, как его поджарить в духовке, чтоб оно осталось сочным, как поджарить птицу, чтобы на ней образовалась румяная корочка, что нужно сделать, чтобы белки яиц лучше и быстрее взбивались, а цветная капуста сохранила при варке белый цвет, как поджарить лук, чтобы он стал золотисто-желтым, улучшить вкус варенья и многое другое. Хозяйка ознакомится с секретами приготовления сочных котлет, прозрачного бульона, душистой ухи, воздушного дрожжевого теста, ароматного чая и кофе, топленого молока и других блюд. Рассчитана на широкий круг читателей.



Кл.слова:
приготування страви -- порада -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
9.
 



Кухня народов Европы [Електронний ресурс]. - М. : СП "Квадрат", 1993. - 306 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основу данной книги составляют рецепты немецкой кухни. Немецкая кухня традиционна и хранит обычаи своих земель, поэтому отличается большим разнообразием и значительно отличается от кухонь других стран. Абсолютно новым для такого рода книг является раздел «Рецепты для микроволновой печи». Он содержит самые конкретные рекомендации (количество продуктов, время приготовления, нужная температура), которые помогут активно использовать микроволновую печь. Кроме того, в книгу включены рецепты национальных, наиболее характерных блюд Болгарии, Венгрии, Румынии. Польши, Чехии, в основном те, которые содержат набор продуктов, доступных нашим хозяйкам.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
10.


Рецептури лікеро-горілчаних напоїв і горілок [Електронний ресурс]. - К. : Концерн "Укрспирт", 1994. - 376 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


До збірника ввійшли рецептури напоїв, розроблені лікеро-горілчаними заводами та науково-дослідними інститутами України. У збірнику рецептури узгоджені з технологічною інструкцією, нормативами на напівфабрикати та сировину. Рецептури напоїв доповнені даними для приготування напівфабрикатів з врахуванням результатів науково-дослідних робіт інститутів та досвіду лікеро-горілчаних заводів. Збірник рецептур передбачає підвищення якості лікеро-горілчаних напоїв за рахунок: - визначення оптимального вмісту напівфабрикатів і компонентів у напоях; - підвищення вимог до якості сировини та напівфабрикатів; - використання нових видів вітчизняної сировини та нових видів вітчизняних і закордонних напівфабрикатів.



Кл.слова:
кулінарія -- алкогольний напій -- рецепт приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
12.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   методичний посібник   
13.

Сучкова, Е. М.
Сливки и шоколад [Електронний ресурс] / Е. М. Сучкова. - М. : ОЛМА-ПРЕСС, 2001. - 64 с.. - (От Елены Михайловны)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этой книге оригинальные рецепты приготовления и украшения выпечки к праздничному столу и на каждый день. В этот раз речь пойдет о сливках и шоколаде. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
страва -- десерт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   підручник   
14.

Бутейкис, Н. Г.
Технология приготовления мучных кондитерских изделий [Електронний ресурс] / Н. Г. Бутейкис, А. Г. Жукова. - М. : ACADEMA, 2001. - 302 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Федеральный учебник для профессионального образования. Изложены состав и свойства сырья и вспомогательных материалов для приготовления мучных кондитерских изделий, технология их приготовления. Приведены рецептуры различных кондитерских изделий, в том числе изделий пониженной калорийности. Рассмотрены требования к качеству кондитерских изделий, а также требования к организации труда кондитера.



Кл.слова:
їжа -- приготування страви -- борошняний виріб -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
15.

Лазерсон, И. И.
"Лица" пиццы [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон, С. М. Синельников. - М. : Центрполиграф : МиМ-Дельта, 2004. - 63 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказана история возникновения и приведены самые разнообразные рецепты приготовления любимого во всем мире итальянского блюда - пиццы. Эти классические и оригинальные овощные и рыбные, острые и даже сладкие кулинарные шедевры помогут украсить любой стол и станут незаменимыми в каждодневном и праздничном меню.



Кл.слова:
рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
16.

Клыковская, Т. 3.
Бразильская кухня [Електронний ресурс] / Т. 3. Клыковская. - М. : АСТ ; Минск : Харвест, 2005. - 96 с.. - (Самые популярные рецепты в Европе)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге представлены рецепты национальной бразильской кухни — от экзотических, до приемлемых для современной кулинарии, учитывающих особенности ассортимента отечественных продуктов. Приготовленные по этим рецептам блюда помогут разнообразить домашние завтраки, обеды и ужины, они пригодны как для повседневного, так и праздничного стола.



Кл.слова:
рецепт -- кулінарія -- страва -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
17.

Пучеров, Н. Н.
Все о кофе [Електронний ресурс] / Н. Н. Пучеров. - Д. : [б. в.], 2005. - 92 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге рассказывается о чудесном напитке кофе. Читатель познакомится с тем, как выращивают кофейные деревья и чайные кусты, производят кофе и чай, узнает связанные с ними некоторые полезные сведения из области химии, медицины, истории, экономики и др. Излагаются различные способы приготовления кофейного и чайного напитков.



Кл.слова:
кава -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
18.

Лазерсон, И. И.
Кухни Скандинавии [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основной продукт скандинавской кухни — это конечно же рыба. Ее запекают в тесте, жарят со сметаной, используют для приготовления салатов и других аппетитных блюд. Скандинавская кухня славится также блюдами из говядины, свинины и телятины, замечательными пирогами и морсами из северных ягод.



Кл.слова:
кулінарія -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   науково-популярне видання   
19.

Smith, Andrew F..
Encyclopedia of Junk Food and Fast Food [Electronic resource] / Andrew F. Smith. - Wertpost : Greenwood Press, 2006. - 364 p.
Переклад назви: Енциклопедія "порожніх калорій" та їжі швидкого приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eating junk food and fast food is a great all-American passion. American kids and grownups love their candy bars, Big Macs and supersized fries, Doritos, Twinkies, and Good Humor ice cream bars. The disastrous health effects from the enormous appetite for these processed fat- and sugar-loaded foods are well publicized now. This was particularly dramatically evidenced by Super Size Me (2004), filmmaker Morgan Spurlock's 30-day all-McDonald's diet in which his liver suffered the same poisoning as if he had been on an extended alcohol binge. Through increased globalization, American popular food culture is being increasingly emulated elsewhere in the world, such as China, with the potential for similar disastrous consequences. This A-to-Z reference is the first to focus on the junk food and fast food phenomena from a multitude of angles in addition to health and diet concerns. More than 250 essay entries objectively explore the scope of the topics to illuminate the American way through products, corporations and entrepreneurs, social history, popular culture, organizations, issues, politics, commercialism and consumerism, and much more.



Кл.слова:
харчування -- травлення -- обмін речовин -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   навчальний посібник   
20.


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень [Електронний ресурс] : навчальний посібник ; Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського / Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського. - К. : Медицина, 2006. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень КНИГИ ;ЗДОРОВЬЕ Название:Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень Авторы: Ліпкан Г.М. Город:К. Издательство: Медицина Год:2006. Страниц: 128 с. Язык:Украинский Формат: djvu / rar + 3% Размер:5,06 mbКачество: 300 dpi ІSВN 966-8144-47-3У посібнику детально викладено методику дослідження біологічного матеріалу на наявність кислотостійких бактерій: правила одержання, приготування, фарбування, мікроскопії препаратів та оцінки результатів.Представлено програму контролю за якістю виконання всіх етапів дослідження та форми обліково-звітних документів відповідно до міжнародних норм і стандартів. Наведено правила протиепідемічного режиму в клініко-діагностичних лабораторіях, засоби, методи знезараження біологічного матеріалу, рекомендовані до застосування МОЗ України.Для студентів вищих медичних навчальних закладів, слухачів курсів післядипломної освіти, лікарів-лаборантів і фахівців клініко-діагностичних лабораторій загальної лікувальної мережі та спеціалізованих закладів.



Кл.слова:
бактерія -- макроскопія
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського