Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (35)Тематичний інтернет-навігатор (1)Автореферати дисертацій (2776)Реферативна база даних (17448)Книжкові видання та компакт-диски (2296)Журнали та продовжувані видання (85)
Пошуковий запит: (<.>K=СПОЖИВАНН$<.>+<.>K=МИСЛИВСЬКОЇ$<.>+<.>K=ПРОДУКЦІЇ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 84
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   наукове видання   
1.

Сумцов, Н. Ф.
Религиозно-мифическое значение малорусской свадьбы [Електронний ресурс] / Н. Ф. Сумцов. - К. : Изд. ред. ”Киевской старины”, 1885. - 20 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Дана праця належить українському фольклористу, етнографу і літературознавцю Миколі Сумцову. Він аналізує, як пора року, коли молодята беруть шлюб, впливає на їх подальше шлюбне життя, які жертви звикли приносити богам до прийняття християнства молодята, аби забезпечити собі подружнє щастя і т. ін. Особлива увага приділяється караваю, його виготовленню і споживанню, а також іншим символам (як, наприклад, гільце).



Кл.слова:
український обряд -- весілля

   Тип видання:   наукове видання   
2.

Балика, Д. А.
Про класифікацію друків за соціальним призначенням [Електронний ресурс] / Д. А. Балика. - К. : Київ-Друк, 1927. - 35 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У даному матеріалі розглядається необхідність класифікації літератури за соціальним призначенням — наприклад, книги для робітників, для селян, для піонерів, для комсомольців тощо. Розповідається про сферу використання цієї класифікації, як у видавництвах, для планування видавничої роботи та організаційного регулювання книжкової продукції, так і для практичного використовування бібліографії, аналізується їх безпосередній зв'язок.



Кл.слова:
бібліотекознавство -- каталог -- книгознавство

   Тип видання:   навчальний посібник   
3.

Гордон, Михайло Володимирович.
Договірно-правові форми боротьби за якість продукції [Електронний ресурс] / М. В. Гордон. - К. : Вид-во ВУЦВК "Радянське будівництво і право", 1934. - 92 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ




Кл.слова:
продукція -- товар -- якість

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Астрономія   
4.


Теоретическая астрофизика [Електронний ресурс] : учебное пособие / В. А. Амбарцумян [и др.]. - М. : Гос. изд. технико-теоретической литературы, 1952. - 636 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Государственное издательство технико-теоретической литературы, 1952. Книга содержит обширные и систематически изложенные сведения по астрофизике. Особое внимание уделено проблеме лучистого переноса энергии и возбуждения атомов в атмосферах звезд и в туманностях, внутреннему строению звезд и туманностей.



Кл.слова:
випромінювання -- коефіцієнт споживання

   Тип видання:   методичний посібник   
5.

Занегин, А. Г.
Оптимальная пропорция между накоплением и потреблением [Електронний ресурс] / А. Г. Занегин. - М. : Мысль, 1970. - 128 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Проблема оптимума накопления и потребления занимает одно из центральных мест в экономической науке. Несмотря на это, свойства оптимума, его количественная определенность изучены еще недостаточно полно и глубоко. Сама постановка вопроса говорит о том, что перед нами экстремальная задача, требующая для своего решения использования аппарата математического анализа. Тем не менее методы, адекватные постановке проблемы, почти не применяются. Настоящая работа представляет собой попытку вычисления и аналитического изучения оптимальной нормы производственного накопления с помощью более или менее абстрактных математических моделей. Конкретизация и совершенствование моделей оптимума накопления и потребления - важная задача той области экономической науки, которая изучает количественную сторону законов и явлений. Вместе с тем требует дальнейшего развития и экономическая теория, трактующая вопрос о взаимоотношении накопления и потребления в процессе развития коммунистической общественной формации. Хотелось бы еще раз подчеркнуть эту мысль в связи с тем, что в ряде экономико-математических исследований моделирование не влечет за собой построения теоретических положений, не приводит к познанию закономерностей, присущих данному экономическому процессу. Следует полностью согласиться с экономистами, отстаивающими точку зрения, согласно которой познавательная роль экономико-математических методов в оптимальном планировании должна резко повыситься. Совершенно очевидно, что гносеологическая ценность моделирования, ставящего исключительно расчетные цели, значительно снижена. Оптимальное планирование как область экономической кибернетики должно прежде всего стремиться к познанию законов функционирования экономики на оптимальном уровне, к построению общей теории оптимального развития. Эта теория, конечно, может строиться только на прочном фундаменте политической экономии социализма, используя наше знание основного экономического закона социализма, закона планомерного, пропорционального развития народного хозяйства, закона стоимости и других законов, глубже проникая в механизм действия этих законов. Уже упоминалось о необходимости сближения .моделей оптимального планирования с теорией расширенного воспроизводства, которое должно произойти на основе исключительно широкого применения инструментария как современной, так и классической математики. Это сближение поднимает оптимальное планирование на новый уровень, придав ему тот мощный теоретический импульс, который неизбежно должен привести к глубокому познанию экономических законов (в том числе н новых), к созданию экономико-математической теории развития народного хозяйства и использованию ее в практике планирования экономики коммунизма.



Кл.слова:
гроші -- накопичення -- заощадження -- споживання

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.
 


Ferguson, Harvie.
The science of pleasure [Electronic resource] : cosmos and psyche in the bourgeois world / Harvie Ferguson. - London : Routledge, 1990. - 378 p
Переклад назви: Наука задоволення: космос і психіка в буржуазному світі

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


In this rich and original work, the author argues that science is the highest expression of bourgeois thought and whilst it may have liberated mankind, it has also devised new forms of repression, discipline and control.



Кл.слова:
соліпсизм -- середній клас -- суспільство споживання

   Тип видання:   стандарт   
7.


Технические условия [Електронний ресурс] : ГОСТ 2.114-95. - Взамен ГОСТ 2.114-70, ПР 50.1.001-93 ; введён 1996-07-01. - М. : [б. в.], 1996. - 12 с.. - (Единая система конструкторской документации)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Является техническим документом, который разрабатывается по решению разработчика или по требованию заказчика продукции. Настоящий стандарт устанавливает общие правила построения, изложения, оформления, согласования и утвверждения технических условий на продукцию.



Кл.слова:
технічні умови -- правила підготовки продукції

   Тип видання:   методичний посібник   
8.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
9.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   підручник   
10.


Аграрне право України [Електронний ресурс] : підручник для вищих навчальних закладів / за ред. В. З. Янчука. - 2-е вид., перероб. і доп.. - К. : Юрінком інтер, 2000. - 715 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Україна - велика аграрно-промислова держава. Вона має сприятливі природнокліматичні умови, достатні виробничо-господарські потужності та продуктивні сили для інтенсивного розвитку сільськогосподарського виробництва. Конституція України визнала землю об’єктом права власності Українського народу. Колективно-кооперативні сільськогосподарські підприємства, акціонерні товариства, спілки селян, селянські (фермерські) і приватні підсобні господарства селян стали субєктами права власності на землю сільськогосподарського призначення. У сільському господарстві та економіці України утверджуються нові ринкові економічні відносини, розвиваються господарчо-підприємницькі тенденції, побудовані на принципово нових економічних засадах: формуються земельні і майнові відносини селян, вдосконалюється система державно-правового регулювання сільського господарства, поширюється застосування біржової форми реалізації сільськогосподарської продукції і продовольства.



Кл.слова:
законодавство

   Тип видання:   наукове видання   
11.

Дмитриев, А. Н.
Изменения в Солнечной системе и на планете Земля [Електронний ресурс] / А. Н. Дмитриев. - 2-е изд.. - М. : Белые альвы, 2001. - 112 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Дмитриев Алексей Николаевич, доктор геолого-минералогических наук, кандидат физико-математических наук, специалист по глобальной экологии и быстропротекающим геофизическим явлениям (включая уфологические), ведущий научный сотрудник. Объединённого института геологии, геофизики и минералогии СО РАН. Более 20 лет автор работал консультантом по внеземным явлениям в специализированных организациях. Данная книга явилась результатом работы сотрудников международной ассоциации «Мир через культуру» над выступлением автора на ежегодной научно-педагогической конференции ассоциации в г. Екатеринбурге в 1999 году.



Кл.слова:
суспільство споживання -- планета -- діяльність людини -- космос -- природне явище

   Тип видання:   словник   
12.


Російсько-український тлумачний теплоенергетичний словник [Електронний ресурс] / за заг. ред. Й. Мисака, М. Крука. - Л. : Вид-во Національного ун-ту "Львівська політехніка", 2001. - 412 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Тлумачний словник містить найчастіше вживані терміни з теоретичних основ термодинаміки та основних напрямів теплоенергетики і суміжних галузей науки і техніки, пов’язаних з виробництвом, розподілом і споживанням теплової енергії та її перетворенням в інші види енергії. Для широкого загалу фахівців – теплоенергетиків електростанцій, проєктних, налагоджувальних і науково-дослідних організацій, а також для науковців, викладачів і студентів середніх і вищих навчальних закладів.



Кл.слова:
енергоносії -- теплова енергія -- енергетична термінологія

   Тип видання:   підручник   
13.


Технологія спирту [Електронний ресурс] / під ред. В. О. Маринченка. - К. : НУХТ, 2003. - 496 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У підручнику подається біохімічна і технологічна характеристика сировини. Описані способи зберігання і підготовки сировини до зброджування. Викладені питання одержання ферментних препаратів і солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки і його ректифікації. Наведені способи використання побічних продуктів і очистки стічних вод. Велика увага приділена енерго- і ресурсозберігаючим технологіям у спиртовому виробництві, а також актуальним проблемам у спиртовій промисловості, що сприятиме творчому вирішенню студентами та фахівцями підприємств основних задач розвитку спиртової промисловості, спрямованих на зниження собівартості продукції і покращання її якісних показників. Для студентів, магістрантів та аспіратнтів вищих навчальних закладів, а також працівників спиртової промисловості, які підвищують свою кваліфікацію.



Кл.слова:
солод -- бактерії -- сусло

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.

Шканова, О. М..
Інфраструктура товарного ринку [Електронний ресурс] : навч. посібник / Олена Михайлівна Шканова ; Міжрегіональна академія управління персоналом. - К. : [б. в.], 2004. - 180 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчальному посібнику дається характеристика інфраструктури товарного ринку — підприємств оптової торгівлі з правом власності на товари, посередницьких структур без права власності на товари (агентів, консигнаторів, комісіонерів, бро керів), а також організаторів оптового обороту (виставок, оптових ярмарків, товар них бірж, аукціонів, оптових продовольчих ринків). Особлива увага приділяється роздрібній торгівлі, яка представлена магазинами, закладами громадського харчу вання, дрібнороздрібною мережею, ринками. Для студентів вищих навчальних за кладів професійної спрямованості "Менеджмент" і "Маркетинг", а також практиків, які здійснюють збут готової продукції виробничих підприємств, оптову або роздрібну торгівлю.



Кл.слова:
торгівля -- торговельне підприємство -- маркетинг

   Тип видання:   енциклопедія   
15.
 


Anderson, Norman B..
Encyclopedia of Health and Behavior [Electronic resource] / Norman B. Anderson. - Thousand Oaks : SAGE Publications, 2004. - 1016 p
Переклад назви: Енциклопедія здоров'я і способу життя

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This Encyclopedia was designed with the overarching goal to collect together in a single resource the knowledge generated by this interdisciplinary field, highlighting the links between science and practice. In it, scholars, health care practitioners and the general public will find a wealth of information on topics such as physical activity, stress and health, smoking, pain management, social support and health, cardiovascular health, health promotion, and HIV/AIDS. This two-volume set includes more than 200 entries on topics covering all aspects of health and behavior. In addition, the Encyclopedia of Health and Behavior includes a comprehensive set of additional resources with entries on selected organizations and an appendix with a detailed annotated listing of such organizations as well as Web sites of interest.



Кл.слова:
здоров'я -- спорт -- культура споживання

   Тип видання:   методичний посібник   
16.
 


Андреюк, Н. В.
Мікроекономіка [Електронний ресурс] / Н. В. Андреюк. - К. : Кондор, 2004. - 178 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчально-методичному посібнику викладені основні поняття і закономірності мікроекономічного аналізу. Його зміст охоплює всі теми типової навчальної програми з дисципліни «Мікроекономіка». Наприкінці теоретичного викладення кожноїтеми запропоновані різнопланові прктичні завдання з коментарями до вирішення і тести з відповідями. До кожної теми додається список рекомендованої літератури. Для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання.



Кл.слова:
попит -- споживання -- конкуренція -- монополія

   Тип видання:   навчальний посібник   
17.

Андреюк, Н. В.
Мікроекономіка [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Н. В. Андреюк. - Київ : Кондор, 2004. - 176 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчально-методичному посібнику викладені основні поняття і закономірності мікроекономічного аналізу. Його зміст охоплює всі теми типової навчальної програми з дисципліни «Мікроекономіка». Наприкінці теоретичного викладення кожноїтеми запропоновані різнопланові прктичні завдання з коментарями до вирішення і тести з відповідями. До кожної теми додається список рекомендованої літератури. Для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання.



Кл.слова:
ринкова економіка -- попит -- пропозиція -- конкуренція -- споживання

   Тип видання:   підручник   
18.

Соколов, Ю. А.
Формирование себестоимости продукции в бухгалтерском и налоговом учетах [Електронний ресурс] / Ю. А. Соколов. - М. : АЛЬФА-ПРЕСС, 2005. - 216 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге получили отражение вопросы признания расходов, их классификации и группировки в соответствии с последними изменениями налогового законодательства, направленными на сближение бухгалтерского и налогового учетов. Настоящее издание, не ограничиваясь простым перечислением состава расходов, включаемых в себестоимость продукции, более направлено на решение практических задач ее формирования, как на отдельных участках, так и в целом по предприятию. Изложение материала сопровождается множеством практических примеров с фрагментами заполнения журналов-ордеров в бухгалтерском и аналитических регистров в налоговом учете.



Кл.слова:
витрата -- собівартість продукції

   Тип видання:   методичний посібник   
19.

Сегеда, С.
Як вести бізнес з іноземним партнером [Електронний ресурс] / С. Сегеда, О. Татаревський. - К. : Центр комерційного права, 2006. - 134 с.. - (Юридична абетка пiдприємця)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сьогоднішні умови ведення бізнесу в нашій країні суттєво відрізняється від тих, які існували ще десять років тому. В Україні поступово створюється так звана ринкова економіка. Економіка, в якій існує чесна конкуренція між представниками бізнесу та в якій перемагає той, хто зможе завоювати прихильність споживача. Це змушує вітчизняних підприємців постійно думати про розвиток власного бізнесу, про те, які нові товари й послуги можна запропонувати споживачу, як покращити якість існуючих. І нерідко при цьому вони звертають свої погляди за кордон, сподіваючись віднайти там відповіді на свої питання. І знаходять нові продукцію, послуги, технологію, знання, бізнес-партнерів. З іншого боку, представники українського підприємництва прагнуть розширювати географію свого бізнесу, завойовуючи нові ринки збуту, у тому числі й в інших країнах світу. Можливо, ви відноситесь саме до таких бізнесменів, і до ваших планів входить найближчим часом зайнятись експортом своєї продукції за кордон, чи, навпаки, ви плануєте імпортувати щось в Україну. Ймовірно, ви навіть думаєте про створення спільного бізнесу з іноземними партнерами. Сподіваємось, що у такому разі брошура, яку ви тримаєте у руках, стане вашим надійним помічником.



Кл.слова:
бізнес -- підприємництво

   Тип видання:   науково-популярне видання   
20.
 


Bell, David.
Historicizing Lifestyle [Electronic resource] : mediating taste, consumption and identity from the 1900s to 1970s / David Bell, Joanne Hollows. - Burlington : Ashgate, 2006. - 189 p
Переклад назви: Спосіб життя, що творить історію: опосередкований смак, споживання та ідентичність протягом 1900-1970-х років

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


We would like to thank the contributors for their hard work and their patience, and Zhang Pinggong and Malcolm Henson for their work on the index. David would like to thank Joanne for being such a fabulous co-editor, and Mark, Jon, Daisy and Ruth, as ever. Joanne would like to thank everyone at NTU who made her ‘admin relief’ possible and to thank Ben, who ended up doing more than his fair share of office hours on the food module while the book got completed. Thanks, as usual, to Mark. I am VERY grateful for David’s willingness to do the ‘techie stuff’ on the book – without this, it’s quite likely it wouldn’t exist! We would also like to thank those individuals and organizations who gave permission to use copyright material. Every effort has been made to trace copyright holders and to obtain their permission to publish copyright material; the editors and publishers will gladly receive any information enabling them to rectify any error or omission in subsequent editions.



Кл.слова:
культура споживання -- інтер'єр -- особиста гігієна -- речова культура
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського