Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (3)Автореферати дисертацій (288)Реферативна база даних (2114)Книжкові видання та компакт-диски (528)Журнали та продовжувані видання (6)
Пошуковий запит: (<.>K=ПРИГОТУВАНН$<.>+<.>K=СТРАВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 140
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Криксунова, И.
Готовим быстро, вкусно, дешево! [Електронний ресурс] / И. Криксунова. - [Б. м. : б. в.]. - 82 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


О приготовлении пищи написано немало. Правда, сделать блюдо не только вкусным и недорогим, а еще и с «изюминкой» удается не каждому. Эта книга рассказывает о том, как готовить быстро, экономно, заботясь о здоровье, без проблем, современно. Она так образно написана, что во время чтения «слюнки текут» и возникает непреодолимое желание что-нибудь приготовить. Более детальных рецептов со всеми нюансами доведения до нужного вкуса вы нигде не встретите. Поэтому даже если вы не обладаете природным талантом кулинара, то после прочтения этой книги все у получится просто отлично!



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Будницкая, А.
Рецепты от Аллы Будницкой. Блюда из овощей [Електронний ресурс] / А. Будницкая. - [Б. м. : б. в.]. - 22 с.. - (Современная кухня)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Баклажаны печеные. Баклажаны с рыбой. Баклажаны, запеченные с грибами.



Кл.слова:
їжа -- страва -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Блюменталь, Х.
Наука кулинарии или молекулярная гастрономия [Електронний ресурс] / Х. Блюменталь. - [Б. м. : б. в.]. - 49 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этом сборнике Хестон Блюменталь - крупнейший новатор в современной кулинарии за последние 50 лет - предлагает не очень сложные рецепты, которые хотя и отличаются по своей технологии от привычных, но все же можно приготовить в домашних условиях.



Кл.слова:
домашні страви -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
4.


Ілюстрована енциклопедія українського народу. Звичаї. Свята. Традиції [Електронний ресурс] / уклад. І. І. Сметана. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. - 416 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Енциклопедія охоплює широкий пласт культури українського народу: побут, страви та напої, основні промисли й види дозвілля, традиційний одяг, взуття і прикраси із різних куточків нашої країни.



Кл.слова:
українська культура -- етнографія -- краєзнавство -- національна кухня

   Тип видання:   підручник   
5.

Ростовський, В. С.
Барна справа [Електронний ресурс] : підручник / В. С. Ростовський, С. М. Шамян. - 2-е вид.. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 395 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У зв’язку із західноєвропейською інтеграцією України та вступом до СОТ швидкого розвитку набуває в Україні туристична індустрія, курортна діяльність. Тому в багатьох вищих навчальних закладах, технічних та кулінарних училищах планується підготовка спеціалістів, бакалаврів із нової спеціальності 6.140101 «Готельно-ресторанна справа». У підручнику розглядаються питання організаційної структури барів в Україні, їх технічного оснащення, технології приготування коктейлів та напоїв, організації роботи барменів. Видання розраховане на підготовку менеджерів у галузі барної справи.



Кл.слова:
готельно-ресторанна справа -- кулінарія -- напій

   Тип видання:   енциклопедія   
6.
 



Итальянская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
7.

Селезнев, А.
Домашняя выпечка с овощами и грибами [Електронний ресурс] / А. Селезнев. - М. : Эксмо, 2010. - 48 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Данное издание поможет вам освоить рецепты домашней выпечки с овощами и грибами от Александра Селезнева. Вы научитесь печь пирожки и пироги с различными овощными и грибными начинками, оладьи, лепешки, торты и многое другое.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
8.


Карельская и финская кухня [Електронний ресурс]. - Петрозаводск : Карелия, 2010. - 336 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге представлены традиционные кухни двух соседних народов - карелов и финнов, собраны популярные среди них рецепты различных кулинарных изделий и блюд. Для тех, кто любит готовить.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Біологічні науки   
9.
 


Kallas, John.
Edible wild plants [Electronic resource] : wild foods from dirt to plate / John Kallas. - Layton : Gibbs Smith, 2010. - 410 p
Переклад назви: Їстівні дикорослі рослини: дикі продукти від бруду до готової страви

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Edible Wild Plants provides what you really need to know to have your own wild food adventures. Whether a beginner or advanced wild food aficionado, gardener, chef, botanist, nutritionist, scientist, or a dieter with special needs, this book is for you. Author John Kallas gives you unprecedented details, maps, simple explanations, and multiple close-up photographs of every plant covered at every important stage of growth. You learn that a plant is not only edible but when, why, and how it is. He can turn you into a successful, well-fed, and happy forager anywhere in North America.



Кл.слова:
ботаніка -- дієтологія -- кулінарія

   Тип видання:   енциклопедія   
10.
 



Испанская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   енциклопедія   
11.
 



Китайская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   навчальний посібник   
12.

Ковтонюк, М. В.
Основи догляду за хворими та інвалідами [Електронний ресурс] / М. В. Ковтонюк ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”, Інститут Соціальних Технологій, Кафедра реабілітації. - К. : [б. в.], 2010. - 187 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Кожне захворювання, особливо важке і тривале, супроводиться появою різних симптомів (лихоманки, болі, задишки, погіршення апетиту), обмеженням фізичної активності і здібності до самообслуговування, порушенням здібності до задоволення основних життєвих потреб (їжі, питтю, звільненню кишечника, сечового міхура). Поряд із заходами, направленими на боротьбу із захворюванням, хворому необхідне забезпечення правильного режиму, правильний догляд за ним (фізичний режим, санітарно-гігієнічні умови, живлення, допомога при отруєнні фізіологічних потреб і проведення різних процедур, направлених на зменшення проявів захворювання). Крім того, перебіг багатьох хронічних захворювань може обтяжуватися або провокуватися наявністю шкідливих звичок (курінням, зловживанням алкоголю, чаєм, кавою, певними стравами) і негативними психоемоційними впливами. Важливо виявити ці чинники і намагатися їх усунути. Це також входить в завдання догляду за хворим.



Кл.слова:
реабілітологія -- гігієна -- особливі потреби

   Тип видання:   науково-популярне видання   
13.
 


Ridgaway, Dwayne.
The gourmet’s guide to cooking with chocolate [Electronic resource] : how to Use Chocolate to Take Simple Recipes from the Ordinary to the Extraordinary / Dwayne Ridgaway. - Beverly : Quarry Books, 2010. - 244 p.
Переклад назви: Керівництво гурмана зі страв із шоколаду: як використовувати шоколад в якості інгредієнта простих і надзвичайних страв

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


We can crave many things—the latest fashions, the newest car, the best wine—but what more powerful craving is there than that for chocolate? The mere sound of the word elicits cravings. Is it simply flavor, hormones, or a chemical in our brain? Perusing the contents of this book might find you with a hankering for a glass of chocolate milk, or a single, decadent truffle. How many times have you found yourself passing by a candy shop, window displays brimming with little confections that pull you in, inevitably causing you to buy something? There are many answers to questions about cravings ranging from the scientifically sound to the philosophical, but this is not a medical journal or a research paper. It is, however, a collection of 150 delicious ways to satisfy the craving. This book aspires to take the mystery out of cooking and baking with chocolate and make it a pleasure. Having attended culinary school, I have seen some remarkable achievements in chocolate, including cakes and candies that are more like sculpture than food. Those are the extremes; here we take a simpler approach to creating with chocolate. We explore the nature of chocolate and why certain types are better for a recipe than others.



Кл.слова:
шоколад -- їжа -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
14.
 



Лазаньи и каннеллони [Електронний ресурс] / сост. А. Вайник. - М. : Эксмо ; СПб. : Терция, 2009. - 64 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Найдется ли хоть один человек, который не знает, что такое пицца? А спагетти? Эти блюда уже прочно вошли в наш рацион, пора туда включить и другие итальянские блюда на основе макарон — лазаньи и каннеллони. Лазанья настолько проста в приготовлении, а рецепты лазаньи настолько разнообразны, что сложно устоять перед этим блюдом итальянской кухни. В самом деле — уложить слои теста вперемешку со слоями начинки, залить все соусом... А каннеллони? Взять широкие трубчатые макароны, заполнить начинкой... И этих начинок может быть огромное количество, на все вкусы. Просто, не правда ли? Но дело не в этом. Главное, что лазаньи и каннеллони — это действительно вкусно.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
15.
 



Все о кашах [Електронний ресурс]. - М. : [б. в.], 2009. - 130 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Каша - одно из наиболее распространенных блюд русской кухни. Без каши трудно представить нашу еду. Между тем каша не просто кушанье, но и обрядовое блюдо. У некоторых народов нашей страны кашею, которую называли 'бабкиной', встречали новорожденного; непременно варили кашу жених с невестой, что было обязательной частью свадебного церемониала, отчего и пошло выражение 'с ним (с ней) каши не сваришь'; кашей (кутьей) поминали человека, провожая его в последний путь. Можно сказать, что каша сопровождала человека на всем жизненном пути.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
16.
 



10 рецептов из рыбы [Електронний ресурс]. - М. : [Самвидав], 2009. - 24 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Представлены 10 лучших блюд из рыбы, таких как ральмопс, уха по-царски, "шишка" из карпа и другие вкусные рецепты.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт -- риба

   Тип видання:   монографія   
17.

Исаева, Е. Л.
Кулинарная книга православных постов и праздников [Електронний ресурс] / И. Л. Исаева. - М. : Рипол Классик, 2009. - 94 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В жизни современных русских людей отчетливо проявляется тенденция к возрождению православной культуры. Немаловажной ее составляющей, как известно, является кухня. Эта книга знакомит читателей с материальными и духовными аспектами православной трапезы. В ней собраны разнообразные, в том числе забытые рецепты постных и праздничных блюд. Кроме того, из книги вы узнаете о традициях и обычаях, связанных с православными праздниками и постами.



Кл.слова:
їжа -- кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
18.


Золотая кулинарная книга [Електронний ресурс]. - Х. : Книжный клуб "Клуб семейного досуга", 2009. - 145 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приготовьте любое из блюд, предлагаемых в этой книге, и вы не пожалеете! Разнообразие рецептов удовлетворит самый изысканный вкус. Каждая хозяйка найдет для себя блюда по силам. А ассортимент их так широк, что можно составить меню и праздничного обеда, и дружеской вечеринки, и романтического ужина. Эта книга незаменима для любителей кулинарного искусства.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
19.

Серво, С.
3 шоколада [Електронний ресурс] : пер. с фр. / С. Серво. - М. : Изд-во гастрономической литературы "Чернов и К", 2009. - 120 с.. - (Уроки кулинарии)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга "3 шоколада" из серии "Уроки кулинарии", выпущенная в издательстве всемирно известного шеф-повара Алена Дюкасса, предлагает доступные рецепты из трех видов шоколада. Технологические фотографии поэтапного приготовления каждого из блюд помогут как обычным домохозяйкам, так и профессиональным поварам и кондитерам. Российский издатель снабдил книгу многочисленными сносками и пояснениями, которые помогут понять незнакомые термины.



Кл.слова:
рецепт -- страва -- десерт

   Тип видання:   методичний посібник   
20.


Фаршированные овощи и грибы [Електронний ресурс]. - М. : Олма медиа групп, 2009. - 32 с.. - (Раз, два - и готово)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге собраны несложные рецепты приготовления фаршированных овощей и грибов, которые приятно видеть на каждом столе. Фаршированные овощи хороши и тем, что их можно приготовить впрок. Овощи и грибы, приготовленные по нашим рецептам, приятно удивят своим необычным вкусом. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського