Пошуковий запит: (<.>A=Горальчук А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20
|
1. |
Товма Л. Ф. Стабілізація структури повітряно-горіхових напівфабрикатів поверхнево-активними речовинами [Електронний ресурс] / Л. Ф. Товма, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 1(10). - С. 48-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_1(10)__11 Наведено експериментальні дані щодо впливу поверхнево-активних речовин (ПАР) з різною величиною гідрофільно-ліпофільного балансу на піноутворювальну здатність і стійкість піни яєчного білка за присутності жиру. Обгрунтовано вибір ПАР, що надають можливість стабілізувати піноподібні системи, які містять жир. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру повітряно-горіхових напівфабрикатів та вдосконалити технологію їх виробництва.
|
2. |
Сабадош Г. О. Дослідження міжфазних властивостей білків молока в технології отримання молочних десертів [Електронний ресурс] / Г. О. Сабадош, А. Б. Горальчук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2009. - Вип. 2. - С. 191-198. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2009_2_30
|
3. |
Нечепуренко К. Б. Структуровані термостабільні тверді емульсії на основі іонотропних полісахаридів [Електронний ресурс] / К. Б. Нечепуренко, Є. П. Пивоваров, А. Б. Горальчук, Т. В. Трощій // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2011. - Вип. 1. - С. 108-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2011_1_20
|
4. |
Котляр О. В. Вплив на піноутворюючу здатність рецептурних компонентів сухого збивного напівфабрикату [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 109-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_19 Розглянуто питання розробки технології сухого збивного напівфабрикату для приготування десертних страв із пінною структурою. Обгрунтовано використання поверхнево-активних речовин, які забезпечують високу піноутворювальну здатність і стійкість пін, а також забезпечать утворення стійкої емульсії у результаті змішування сухого збивного напівфабрикату з водою.
|
5. |
Котляр О. В. Вплив рецептурних компонентів сухого жирового напівфабрикату для збивання на механічну міцність пінних мас [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 3(10). - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_3(10)__10 Надано експериментальні дані щодо впливу стабілізатора, поверхнево-активних речовин (ПАР), соняшникової олії на механічну міцність піноемульсійних систем. Обгрунтовано вибір і концентрації стабілізатора, ПАР, що надають можливість стабілізувати та підвищити механічну міцність піноподібних систем, що містять соняшникову олію. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру піноемульсійної системи на основі сухого жирового напівфабрикату.
|
6. |
Товма Л. Ю. Встановлення закономірностей стабілізації піноемульсійних систем [Електронний ресурс] / Л. Ю. Товма, А. Б. Горальчук // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 81-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_12 Розглянуто вплив поверхнево-активних речовин на піноутворювальну здатність і стійкість піни, міцність міжфазних адсорбційних шарів на основі яєчного альбуміну. Показано шляхи регулювання стійкості піноподібних систем з введенням у них жиру.
|
7. |
Горальчук А. Б. Аналітичне обґрунтування розробки молочних десертів [Електронний ресурс] / А. Б. Горальчук, Т. В. Трощий, Г. О. Сабадош // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 124-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_18
|
8. |
Єфремова О. С. Обґрунтування використання поверхнево-активних речовин у технології рослинних вершків [Електронний ресурс] / О. С. Єфремова, А. Б. Горальчук, П. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2010. - Вип. 1. - С. 123-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2010_1_24
|
9. |
Горальчук А. Б. Дослідження процесу комплексоутворення білків і карагінанів та вплив на нього кількісного та якісного іонного складу [Електронний ресурс] / А. Б. Горальчук, Т. В. Трощий, П. П. Пивоваров // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 1. - С. 10-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_1_4
|
10. |
Котляр О. В. Дослідження спорідненості поверхні фаз для обґрунтування складу харчових гетерогенних систем [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, Є. О. Клапцов, А. Б. Горальчук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 1. - С. 67-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_1_12
|
11. |
Товма Л. Ф. Визначення закономірностей формування міжфазних адсорбційних шарів у технології повітряно-горіхового напівфабрикату [Електронний ресурс] / Л. Ф. Товма, А. Д. Пуніна, А. Б. Горальчук // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 109-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__17
|
12. |
Омельченко С. Б. Вивчення міжфазних адсорбційних шарів з метою розробки технології молочної продукції [Електронний ресурс] / С. Б. Омельченко, А. Б. Горальчук // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(11). - С. 46-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(11)__11 Надано аналіз експериментальних даних щодо формування міжфазних адсорбційних шарів у пінах та емульсіях. Визначено вид і концентрації поверхнево-активних речовин (ПАР), що надають можливість регулювати міцність міжфазних адсорбційних шарів у дисперсних системах на основі сухого знежиреного молока. Визначено раціональний склад суміші ПАР, який регулює міцність міжфазних адсорбційних шарів, що надає можливість одержати піноемульсійні системи з високою піноутворювальною здатністю, стійкістю піни, пластичністю.
|
13. |
Котляр О. Жировий напівфабрикат для піноподібної десертної продукції [Електронний ресурс] / О. Котляр, А. Горальчук, О. Гринченко // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 4. - С. 21-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_4_9
|
14. |
Сабадош Г. О. Оптимізація рецептурного складу молочних десертів з пінною структурою [Електронний ресурс] / Г. О. Сабадош, А. Б. Горальчук, Т. В. Трощий // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2009. - Вип. 36(2). - С. 158-161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2009_36(2)__43
|
15. |
Омельченко С. Б. Визначення впливу харчових інгредієнтів на показники якості напівфабрикату збивного оздоблювального [Електронний ресурс] / С. Б. Омельченко, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 1. - С. 343-352. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_1_40
|
16. |
Гніцевич В. А. Реологічні властивості молочно-білкових концентратів [Електронний ресурс] / В. А. Гніцевич, Л. Г. Дейниченко, А. Б. Горальчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 182-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_24 Розглянуто принципи структуроутворення молочно-білкових концентратів, проаналізовано вплив технологічних факторів на модуль миттєвої пружності, модуль еластичності й пластичну в'язкість. Побудовано графічні залежності реологічних показників від температури коагуляції, pH середовища й тривалості попередньої пастеризації сколотин. Визначено вплив ступеня етерифікації протопектину ягідної сировини на структурно-механічні властивості концентратів, типи зв'язків, що утворюються вхарчових системах. З огляду на одержані дані зроблено висновок щодо подальшого використання молочно-білкових концентратів у харчовій технології.
|
17. |
Котляр О. В. Дослідження піноутворюючої здатності білковмісної молочної сировини та поверхнево-активних речовин у технології сухого збивного напівфабрикату [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 2. - С. 3-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_2_3
|
18. |
Товма Л. Ф. Визначення поверхневого натягу систем "білок–ПАР" із метою вибору ПАР у технології повітряно-горіхового напівфабрикату [Електронний ресурс] / Л. Ф. Товма, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 2. - С. 9-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_2_4
|
19. |
Омельченко С. Б. Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах [Електронний ресурс] / С. Б. Омельченко, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 2. - С. 238-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_2_26
|
20. |
Омельченко С. Б. Визначення раціональних параметрів технологічного процесу виробництва оздоблювальних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / С. Б. Омельченко, А. Б. Горальчук, Н. В. Федак // ScienceRise. - 2015. - № 2(2). - С. 73-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_2(2)__13
|