Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (4)Автореферати дисертацій (218)Реферативна база даних (1526)Книжкові видання та компакт-диски (305)
Пошуковий запит: (<.>K=ПРИГОТУВАНН$<.>+<.>K=НАПОЇВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Gisslen, W.
Professional cooking [Electronic resource] / W. Gisslen. - 6th. ed.. - Hoboken : Wiley Publishing, 2007. - 1056 p.
Переклад назви: Професійне приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Wayne Gisslen's Professional Cooking has been used by hundreds of thousands of chefs to master the basics of their craft. Packed with more than 1,200 recipes and more information than ever before, this Sixth Edition of the cornerstone resource offers complete, step-by-step instruction in the cooking theory and techniques necessary to succeed at the professional level.



Кл.слова:
страва -- кухар -- блюдо -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
2.

Smith, Andrew F..
Encyclopedia of Junk Food and Fast Food [Electronic resource] / Andrew F. Smith. - Wertpost : Greenwood Press, 2006. - 364 p.
Переклад назви: Енциклопедія "порожніх калорій" та їжі швидкого приготування

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eating junk food and fast food is a great all-American passion. American kids and grownups love their candy bars, Big Macs and supersized fries, Doritos, Twinkies, and Good Humor ice cream bars. The disastrous health effects from the enormous appetite for these processed fat- and sugar-loaded foods are well publicized now. This was particularly dramatically evidenced by Super Size Me (2004), filmmaker Morgan Spurlock's 30-day all-McDonald's diet in which his liver suffered the same poisoning as if he had been on an extended alcohol binge. Through increased globalization, American popular food culture is being increasingly emulated elsewhere in the world, such as China, with the potential for similar disastrous consequences. This A-to-Z reference is the first to focus on the junk food and fast food phenomena from a multitude of angles in addition to health and diet concerns. More than 250 essay entries objectively explore the scope of the topics to illuminate the American way through products, corporations and entrepreneurs, social history, popular culture, organizations, issues, politics, commercialism and consumerism, and much more.



Кл.слова:
харчування -- травлення -- обмін речовин -- кулінарія -- здоров'я

   Тип видання:   методичний посібник   
3.


Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва [Електронний ресурс]. - К. : УкрНИИспиртбиопрод, 1999. - 458 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Інструкція містить сучасні методи хіміко-технологічного контролю технологічних процесів лікеро-горілчаного виробництва, якості сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів, інгредієнтів і готових напоїв з метою підвищення якості продукції, її стійкості, зменшення виробничих втрат, раціонального використання сировини. За останні роки підвищені вимоги до якості продукції, розроблені нові і зняті з виробництва непопулярні у споживачів види напоїв, вдосконалені технологічні процеси. Для хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва розроблені нові, більш прогресивні методи аналізу що відповідають сучасному рівню розвитку аналітичної техніки, вдосконалені існуючі методи контролю, в виробництві введені нові стандарти на правила приймання і методи аналізу В хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва включені нові методи аналізу та показники, які раніше не визначалися. Інструкцію з хіміко-технологічного контролю лікеро-горілчаного виробництва підготовлено в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів (УкрНДІспиртбіопрод). Хіміко-технологічний контроль лікеро-горілчаного виробництва - це визначення комплексу показників, які характеризують хімічний склад та фізико-хімічні властивості сировини та матеріалів, напівфабрикатів, готових напоїв та відходів лікеро-горілчаного виробництва, і встановлення відповідності отриманих результатів значенням, що приведені у відповідних нормативних документах. Хіміко-технологічний контроль відіграє важливу роль у виробничій діяльності заводу, так як дозволяє керувати технологічним процесом, забезпечити його стабільність, високий вихід та необхідну якість готової продукції. При оцінці якості сировини і готової продукції користуються такими поняттями, як якість, показник якості, базовий показник якості, рівень якості. Якість продукції - це сукупність тих властивостей, які обумовлюють її придатність до споживання за призначенням. При оцінці якості однієї і тієї ж продукції, але різного призначення, із всієї множини властивостей вибирають лише ті, які дозволяють досягти відповідної мети.



Кл.слова:
спирт -- алкоголь

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Будницкая, А.
Рецепты от Аллы Будницкой. Блюда из овощей [Електронний ресурс] / А. Будницкая. - [Б. м. : б. в.]. - 22 с.. - (Современная кухня)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Баклажаны печеные. Баклажаны с рыбой. Баклажаны, запеченные с грибами.



Кл.слова:
їжа -- страва -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   підручник   
5.

Бутейкис, Н. Г.
Технология приготовления мучных кондитерских изделий [Електронний ресурс] / Н. Г. Бутейкис, А. Г. Жукова. - М. : ACADEMA, 2001. - 302 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Федеральный учебник для профессионального образования. Изложены состав и свойства сырья и вспомогательных материалов для приготовления мучных кондитерских изделий, технология их приготовления. Приведены рецептуры различных кондитерских изделий, в том числе изделий пониженной калорийности. Рассмотрены требования к качеству кондитерских изделий, а также требования к организации труда кондитера.



Кл.слова:
їжа -- приготування страви -- борошняний виріб -- кулінарія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.
 


Винничук, Юрій.
Таємниці львівської кави [Електронний ресурс] / Юрій Винничук. - 4-е вид.. - Л. : Піраміда, 2008. - 220 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Львів і кава - речі нероздільні. Про давні традиції вживання цього напою, висловлювання відомих людей, секрети приготування кави, захоплюючі легенди, цікаві історії - все це в книзі Юрія Винничука «Таємниці львівської кави».



Кл.слова:
кава -- культура споживання -- міфотворчість -- Львів

   Тип видання:   методичний посібник   
7.


Домашние блины [Електронний ресурс] / авт.-сост. Л. Смирнова. - Минск : Харвест, 2006. - 64 с.. - (50 самых лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге собрано множество самых разнообразных рецептов, которые, как правило, не сложны в приготовлении, но способны поразить воображение домашней хозяйки.



Кл.слова:
кулінарія -- приготування їжі

   Тип видання:   методичний посібник   
8.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
9.

Зыкина, О.
Праздничные салаты на любой сезон [Електронний ресурс] / О. Зыкина. - Х. ; Белгород : Книжный клуб "Клуб семейного досуга", 2008. - 94 с.. - (Коллекция лучших рецептов)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Салаты – это одна из самых больших групп кулинарных изделий. Они украшают стол, возбуждают аппетит и разнообразят пищу. Широкий ассортимент салатов обусловлен тем, что их можно готовить практически из любых продуктов. А вкус салата определяется не только составляющими его основными продуктами, но и заправкой или соусом. В этой книге Вы найдёте несложные в приготовлении рецепты, с поэтапными описаниями и иллюстрациями.



Кл.слова:
приготування -- страва -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   енциклопедія   
10.
 



Испанская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   енциклопедія   
11.
 



Итальянская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
12.

Карпухина, Т. П.
Консервы в домашнем питании [Електронний ресурс] / Т. П. Карпухина, Н. А. Кузнецова. - Минск : Полымя, 1990. - 320 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Даны рекомендации по приготовлению консервов в домашних условиях, рецепты блюд из готовых консервов.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   енциклопедія   
13.
 



Китайская кухня [Електронний ресурс]. - М. : Панорама ТV, 2010. - 98 с.. - (Кулинарные шедевры народов мира)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Иллюстрированная энциклопедия с пошаговым описанием приготовления блюд!



Кл.слова:
страва -- кулінарія -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
14.

Клыковская, Т. 3.
Бразильская кухня [Електронний ресурс] / Т. 3. Клыковская. - М. : АСТ ; Минск : Харвест, 2005. - 96 с.. - (Самые популярные рецепты в Европе)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге представлены рецепты национальной бразильской кухни — от экзотических, до приемлемых для современной кулинарии, учитывающих особенности ассортимента отечественных продуктов. Приготовленные по этим рецептам блюда помогут разнообразить домашние завтраки, обеды и ужины, они пригодны как для повседневного, так и праздничного стола.



Кл.слова:
рецепт -- кулінарія -- страва -- приготування

   Тип видання:   методичний посібник   
15.

Крестьянова, Н. Е.
Лучшие блюда на скорую руку [Електронний ресурс] / Н. Е. Крестьянова. - М. : АСТ, 2006. - 62 с.. - (Быстро, вкусно, просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Вашему вниманию представлено множество рецептов блюд быстрого приготовления. Книга представляет собой уникальное собрание рецептов, приготовление которых не займет много времени. Здесь вы найдете рецепты салатов, горячих блюд, а также восхитительных десертов на самый взыскательный вкус.



Кл.слова:
рецепт -- приготування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
16.
 



Кухня народов Европы [Електронний ресурс]. - М. : СП "Квадрат", 1993. - 306 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основу данной книги составляют рецепты немецкой кухни. Немецкая кухня традиционна и хранит обычаи своих земель, поэтому отличается большим разнообразием и значительно отличается от кухонь других стран. Абсолютно новым для такого рода книг является раздел «Рецепты для микроволновой печи». Он содержит самые конкретные рекомендации (количество продуктов, время приготовления, нужная температура), которые помогут активно использовать микроволновую печь. Кроме того, в книгу включены рецепты национальных, наиболее характерных блюд Болгарии, Венгрии, Румынии. Польши, Чехии, в основном те, которые содержат набор продуктов, доступных нашим хозяйкам.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт -- приготування

   Тип видання:   довідник   
17.
 



Лікарські рослини [Електронний ресурс] : енциклопедичний довідник / за. ред. А. М. Гродзінського. - К. : Українська Енциклопедія, 1992. - 544 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У довідковому виданні, розрахованому на лікарів і широке коло всіх, хто цікавітться лікарськими рослинами, вміщено понад 1200 статей В них стисло описано лікарські рослини, охарактери зовано їхні морфологічні та ботанічні відомості, способи заготівель, зберігання і використання, подано їхній хімічний склад. Приведено поширені рецепти приготування ліків із застосуванням цілющих рослин. В справочном издании, рассчитанном на врачей и широкий круг всех, кто интересуется лекарственными растениями, вмещено свыше 1200 статей. В них кратко описаны, охарактеризованы их морфологические и ботанические сведения, способы заготовок, хранения и использования, подан их химический состав. Приведены распространенные рецепты приготовления лекарств с применением целебных растений.



Кл.слова:
медицина  -- народна медицина  -- фітотерапія  -- лікарська рослина

   Тип видання:   навчальний посібник   
18.


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень [Електронний ресурс] : навчальний посібник ; Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського / Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Інститут фтізіатрії і пульманології ім. Ф. Г. Яновського. - К. : Медицина, 2006. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень КНИГИ ;ЗДОРОВЬЕ Название:Лабораторна діагностика туберкульозу та контроль за якістю бактеріоскопічних досліджень Авторы: Ліпкан Г.М. Город:К. Издательство: Медицина Год:2006. Страниц: 128 с. Язык:Украинский Формат: djvu / rar + 3% Размер:5,06 mbКачество: 300 dpi ІSВN 966-8144-47-3У посібнику детально викладено методику дослідження біологічного матеріалу на наявність кислотостійких бактерій: правила одержання, приготування, фарбування, мікроскопії препаратів та оцінки результатів.Представлено програму контролю за якістю виконання всіх етапів дослідження та форми обліково-звітних документів відповідно до міжнародних норм і стандартів. Наведено правила протиепідемічного режиму в клініко-діагностичних лабораторіях, засоби, методи знезараження біологічного матеріалу, рекомендовані до застосування МОЗ України.Для студентів вищих медичних навчальних закладів, слухачів курсів післядипломної освіти, лікарів-лаборантів і фахівців клініко-діагностичних лабораторій загальної лікувальної мережі та спеціалізованих закладів.



Кл.слова:
бактерія -- макроскопія

   Тип видання:   методичний посібник   
19.

Лагутин, И. А.
Заготовка грибов [Електронний ресурс] / И. А. Лагутин. - М. : Изд-во Центросоюза, 1952. - 67 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Цель пособия — дать заготовителям необходимые сведения о районах распространения и заготовок грибов, о видах, составе и их строении. Пособие знакомит читателей с организацией сбора и заготовок грибов, способами их переработки, а также с упаковкой, хранением и транспортировкой.



Кл.слова:
приготування страви -- сушка -- консервування -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
20.

Лазерсон, И. И.
Кухни Скандинавии [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Основной продукт скандинавской кухни — это конечно же рыба. Ее запекают в тесте, жарят со сметаной, используют для приготовления салатов и других аппетитных блюд. Скандинавская кухня славится также блюдами из говядины, свинины и телятины, замечательными пирогами и морсами из северных ягод.



Кл.слова:
кулінарія -- рецепт -- приготування
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського