Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Тематичний інтернет-навігатор (1)Автореферати дисертацій (95)Реферативна база даних (543)Книжкові видання та компакт-диски (341)Журнали та продовжувані видання (6)
Пошуковий запит: (<.>K=ОВОЧІ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
2.


Блюда из овощей и грибов в горшочках [Електронний ресурс]. - М. : Эксмо ; СПб. : Терция, 2008. - 64 с.. - (Очень просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Блюда, приготовленные в горшочках, отличаются особым ароматом, сочностью, неповторимым вкусом. Готовить таким способом несложно, а результат непременно порадует вас. Блюда из овощей и грибов готовили в горшочках издревле. Они не только вкусны, но и чрезвычайно полезны. В этой книге вы найдете множество интересных рецептов, которые помогут вам приятно разнообразить меню.



Кл.слова:
їжа -- овочі -- рецепт -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Шапиро, Д. К.
Консервирование овощей и грибов в домашних условиях [Електронний ресурс] / Д. К. Шапиро, Ф. Ф. Захарич, М. М. Голомшток. - Минск : Гос. изд-во БССР, 1961. - 107 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге описаны простые и доступные способы консервирования овощей и грибов в домашних условиях. Приведены рецептуры соления, квашения, маринования, а также методы сушки овощей, изготовления консервов и припасов в стеклянной таре, консервирования овощей с помощью сахара, приготовления некоторых овощных соков. Специальная глава посвящена консервированию грибов. Сообщаются подробные сведения о важнейших съедобных грибах, а также о грибах, вызывающих отравления при случайном попадании в пищу. Изложены также общие приемы и методы консервирования овощей и грибов в домашних условиях.



Кл.слова:
кулінарія -- консервація -- овочі -- гриби

   Тип видання:   навчальний посібник   
4.

Міщенко, Г. В.
Конспект лекцій з дисципліни «Поверхневі явища» для студентів хіміко-технологічних спеціальностей [Електронний ресурс] / Г. В. Міщенко. - Херсон : ХНТУ, 2009. - 85 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Пропонований конспект лекцій відповідає робочій програмі курсу поверхневі явища для студентів хіміко-технологічних спеціальностей, а саме, що навчаються за напрямком «Хімічна технологія та інженерія» і спеціалізуються за наступними спеціальностями: - хімічна технологія і обладнання опоряджувального виробництва; - технологія органічного синтезу; - технологія бродильних виробництв і виноробства; - технологія зберігання та переробки овочів.



Кл.слова:
хімія  -- хімічна технологія  -- консервація -- хімічна промисловість  -- поверхнево-активні речовини  -- етиловий спирт

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Біологічні науки   
5.

Свиридов, Г.
Лесной огород [Електронний ресурс] / Г. Свиридов. - М. : Молодая гвардия, 1984. - 223 с.. - (Эврика)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге кандидата биологических наук рассказывается о наиболее важных и широко распространенных лесных съедобных растениях Приводятся способы употреб ления их в пищу в свежем виде, в виде соков, салатов, супов, чая Значительное внимание уделяется рациональному использованию этих растений, их расширенному воспроизводству и охране Издание рассчитано на самые широкие круги читателей.



Кл.слова:
їжа -- овочі -- фрукти -- кулінарія

   Тип видання:   зб. статей   
6.


Коллекция садовника. Ягодные кустарники [Електронний ресурс] / голов. ред. Ю. Попова ; худож. И. Лещенко. - М. : Бонниер Пабликейшенз. Вип. 6, 2011

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Вып. 6 : Ягодные кустарники. - 2011. - 34 с.


«Коллекция садовника» - это мини-энциклопедия о наиболее популярных растениях, успешных садах и современных огородах. Это практическое руководство для начинающих и знатоков. Его задача - объяснить, показать и научить, как вырастить деревья и кустарники, посадить огород и разбить красивый цветник.



Кл.слова:
фрукти -- овочі

   Тип видання:   науково-популярне видання   
7.

Лазарсон, И. И.
Венгерская кухня [Електронний ресурс] / И. И. Лазарсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Лучшие рецепты традиционных блюд национальной кухни Венгрии, подобранные в этой книге, помогут любой хозяйке приготовить вкусное и необычное угощение. Предназначено для широкого круга читателей.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- овочі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
8.


Салаты и закуски на каждый день [Електронний ресурс]. - М. : ОЛМА, 2007. - 32 с.. - (Раз, два - и готово)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приведены рецепты вкусных овощных и фруктовых салатов и закусок. Предлогаемые салаты хороши и как закуски, и как гарниры, их можно подавать на завтрак, обед и ужин. Много интересного найдут в книге, как опытные, так и молодые хозяйки. Для широкого круга читателей.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- овочі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
9.

Мусин, А.
28 быстрых и легких блюд [Електронний ресурс] / А. Мусин. - М. : Эксмо, 2008. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Кто сказал, что готовить вкусно и быстро трудно? Вовсе нет, если под рукой у вас книги нашей серии. С ними каждый сможет стать искусным кулинаром. Ведь приготовление любого блюда здесь расписано точно и подробно, шаг за шагом. Все рецепты успешно прошли испытание временем, в них учтены различные тонкости и нюансы, благодаря которым классическому вкусу блюд можно придать нужные вам оттенки.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- овочі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
10.

Мусин, А.
Полезная и вкусная постная кухня [Електронний ресурс] / А. Мусин. - [Б. м. : б. в.]. - 64 с.. - (Вкусно. Быстро. Доступно. Шаг за шагом)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Закуска из баклажанов. Закуска из маринованных шампиньонов. Закуска из морской капусты. Фаршированные шампиньоны. Арабский салат. Салат из свеклы с орехами и сухофруктами. Салат «хризантема». Салат из болгарского перца и яблок. Цветная капуста с болгарским перцем. Салат «радуга». Салат из моркови с орехами. Винегрет «традиционный». Суп холодный из смородины с манкой. Уха с овощами. Рыбный бульон с креветками. Гречневая каша с грибами и луком. Оладьи из цукини. Овсяная каша с фруктами. Биточки рисовые. Голубцы с грибами и рисом. Десерт «витаминный». Десерт из яблок с тыквой и фундуком. Фруктовое желе. Десерт «райское яблоко». Десерт из ананаса и киви. Кабачки, маринованные с яблоками. Капуста белокочанная по-грузински. Шампиньоны, маринованные с луком.



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- овочі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Советкина, Валентина Ефимовна.
Как вырастить огурцы и томаты на приусадебном участке (в помощь лектору) [Електронний ресурс] / В. Е. Советкина, В. П. Котов ; Общество "Знание" РСФСР, Ленинградская организация. - М. : Знание, 1988. - 32 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассматриваются способы создания оптимальных условий выращивания огурцов и томатов на приусадебном участке. Даются характеристики сортов и агротехника их возделывания. Брошюра рассчитана на лекторов, специалистов сельскохозяйственного производства, а также на широкий круг любителей-овощеводов Северо-Запада Нечерноземной зоны РСФСР.



Кл.слова:
сільське господарство -- овочівництво

   Тип видання:   методичний посібник   
12.

Казакова, Антонина Алексеевна.
Ранние овощи в открытом грунте [Електронний ресурс] / А. А. Казакова, Р. А. Комарова. - Ленинград : Колос, 1973. - 56 с.. - (Библиотечка овощевода)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Брошюра знакомит с сортами, биологическими особенностями, агротехникой редиса, салата, шпината, различных луков и других ранних овощных культур, которые можно выращивать в открытом грунте нечерноземной полосы. Кроме того, даются сведения о пищевом значении этих овощей и их использовании. Брошюра предназначена для агрономов, бригадиров и звеньевых, а также овощеводов-любителей.



Кл.слова:
овочі -- овочівництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
13.

Коломійчук, В. П.
Фізіологія та біохімія рослин [Електронний ресурс] / В. П. Коломійчук ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Факультет біомедичних технологій, Кафедра мікробіології та сучасних біотехнологій. - К. : [б. в.], 2010. - 168 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Фізіологія рослин - наука, яка є фундаментом для всіх інших прикладних наук у рослинництві, так як саме знання про суть відбуваються в рослині процесів дозволяють агроному управляти розвитком культур, отримувати максимальні врожаї з урахуванням умов вирощування рослин.Для розробки оптимальних режимів поливу, добрива, строків посіву, посадки, прибирання і т.д. необхідні знання про біохімічних і фізіологічних процесах, що протікають в рослині. Фізіологія рослин найтіснішим чином пов'язана з генетикою, селекцією, екологією, імунітетом, агрохімією, агротехнікою рослин, усіма прикладними науками, такими як овочівництво, рослинництво, плодівництво.



Кл.слова:
ботаніка -- генетика -- рослинництво

   Тип видання:   монографія   
14.

Одарченко, Д. М.
Заморожені напівфабрикати з дикорослих ягід [Електронний ресурс] : монографія / Д. М. Одарченко, А. І. Кудряшов, А. О. Бабіч ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2014. - 181 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 12.47 Мб


В монографії подано результати досліджень, направлених на формування товарознавчих характеристик і функціонально-технологічних властивостей, а також розширення товарного асортименту заморожених продуктів переробки з журавлини великоплідної та калини звичайної. Це видання рекомендується для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями «Товарознавство та комерційна діяльність», «Експертиза товарів та послуг», «Управління безпечністю та якістю товарів», «Технології зберігання, консервування та переробки плодів та овочів», інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі переробки плодоовочевої продукції.



Кл.слова:
харчові технології -- товарознавча оцінка -- ягідна сировина
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського