Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Наукова електронна бібліотека (12)Автореферати дисертацій (65)Книжкові видання та компакт-диски (224)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>K=АЛКОГОЛЬНІ$<.>+<.>K=НАПОЇ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 588
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Актуальні проблеми слов'янської філології : Міжвуз. зб. наук. ст.: "Лінгвістика і літературознавство" / ред.: Л. П. Іванова; Ін-т л-ри ім. Т.Г.Шевченка НАН України. - К. : Знання, 1999. - 124 c. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми сучасного мовознавства і літературознавства, зокрема, у сфері лінгвістики ряд робіт присвячено факторам (мовна особистість, мова художньої літератури, писемна традиція, культура, політичні обставини, фольклор, релігія), які впливають на становлення функціонально-стилістичної системи літературних мов. Проаналізовано композиційно-семантичні і структурні особливості епіграфічного мовлення українських письменників ХІХ-ХХ ст. (Г.Сковороди, М.Некрасова, С.Черкасенка, К.Гриневичевої, Є.Плужника, О.Лятуринської), а також в етнокультурному аспекті подаються коментарі про назви одягу, їжі, напоїв, ужитих І.П.Котляревським у поемі "Енеїда". Досліджено семантичні зміни у структурі лексичних одиниць, процес запозичення слів з російської та англійської мов у зв'язку зі змінами у їх семантичній структурі; надано семантико-зіставну характеристику деяких фразеологізмів французької, німецької, російської та української мов, виявленням національної специфіки. Особливу увагу приділено питанням методики викладання української мови. Детально висвітлено проблему структурно-семантичної класифікації складнопідрядних речень та виявлено розбіжності під час її розгляду за вузівськими підручниками. Розкрито шляхи здійснення естетичного впливу на школярів засобами української мови та вдосконалення зв'язного мовлення майбутніх учителів початкових класів. Вивчено побутову лексику літописів Самовидця, Г.Граб'янки, С.Величка у курсі історії української літературної мови.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш041 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592585 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пєтухова О. М. 
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво" / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 126-127. - укp.

Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лебединська О. Ю. 
Безалкогольна промисловість України: (державна політика, управління, конкурентоспроможність) / О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К., 2000. - 144 c. - Бібліогр.: 105 назв. - укp.

Розглянуто питання розвитку безалкогольної промисловості України, підвищення її конкурентоспроможності. Проаналізовано стан і динаміку виробництва. Визначено ємність внутрішнього ринку країни у галузі виробництва мінеральної води та освіжаючих напоїв. Висвітлено тенденції подальшої еволюції галузі, пом'якшення сезонності виробництва. Описано шляхи та методи її державного регулювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88,0 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606197 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 337 c. - укp.

Розглянуто прогресивні технології продуктів харчування (зокрема, варених ковбас, хліба, безалкогольних негазованих напоїв, молочних продуктів, вершкового масла тощо), питання удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів (рецептур харчових концентратів напівфабрикатів борошняних виробів), біологічної доцільності виробництва комбінованих продуктів харчування на основі м'яса, овочів, злаків тощо, а також результати товарознавчо-технологічних досліджень продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Міхітарян А.  
Про вдосконалення кримінального законодавства, спрямованого на боротьбу з незаконним виготовленням та реалізацією міцних спиртних напоїв / А. Міхітарян // Право України. - 2000. - № 6. - С. 90-93. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х881.9(4Укр)124.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27747 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Крижко О. А. 
Розвиток семантики побутової лексики українських літописів кінця XVII - початку XVIII століття (назви їжі, напоїв, продуктів харчування) / О. А. Крижко; Бердян. держ. пед. ін-т ім. П.Д.Осипенка. - К. : Міжнар. фін. агенція, 1998. - 169 c. - Бібліогр.: 175 назв. - укp.

Подано комплексний лексико-семантичний аналіз побутової лексики на означення їжі, напоїв, продуктів харчування, зафіксованих у літописах Самовидця, С.Величка, Г.Граб'янки. Вивчено шляхи семантичного розвитку цих слів в українській мові. Цей процес прослідковується у трьох синхронних зрізах: кінець ХVII - початок XVIII ст. - ХІХ та ХХ ст. - етапи, що відображені у словниках (Словарь української мови. Т. 1-4 /Ред.: Б.Д.Грінченко. - К., 1907-1909; Словник української мови Т. 1-11. - К., 1970-1980), що дає можливість здійснити перспективне діахронне дослідження. Розглядаються дані про функціонування тих же груп лексики у російській мові, зафіксовані у словниках ХІХ ст. (Даль В. Толковый словарь живого великорусского языка Т. 1-4. - СПб., 1880-1882) та ХХ ст. (Словарь современного русского литературного языка Т. 1-17. - М., 1950-1965).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.4-03

Шифр НБУВ: ВА587803 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Литовченко О. М. 
Стан садівництва і виноградарства в Україні на 2000 р. і пропозиції щодо відродження виноробного виробництва / О. М. Литовченко, С. Т. Тюрін // Садівництво. - 1999. - Вип. 49. - С. 138-146. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Порівнянно багаторічні дані (1985 - 1998 рр.) про площу садів і виноградників, урожайність, виробництво плодово-ягідних, виноградних і шампанських вин, кон'ячних виробів і безалкогольних напоїв в Україні. Запропоновано першочергові заходи щодо відновлення та розвитку прибуткової галузі. Уперше винесено на обговорення проблемні питання комплексного підходу до відродження плодово-ягідного та виноградного виноробства, зокрема, запропоновано об'єднання в єдині Центри плодово-ягідних і виноградарських господарств, науково-дослідних, проектно-конструкторських інститутів і заводів виноробного машинобудування.


Індекс рубрикатора НБУВ: П25(4Укр) + П26(4Укр) + Л874(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29032 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сучасні проблеми товарознавства : Зб. наук. пр. / ред.: Н. Я. Орлова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 235 c. - укp.

Висвітлено проблеми та перспективи розвитку ринку продовольчих і непродовольчих товарів. Розглянуто питання якості, безпеки та конкурентоспроможності, захисту навколишнього середовища. Особливу увагу приділено дослідженню факторів зберігання свіжих коренеплодів, якості та біологічної цінності заморожених овочів. Наведено результати, що характеризують вітамінну цінність, сенсорні властивості та конкурентоспроможність соків на ринку України. Представлено нові види білкововмісних продуктів із поліпшеними функціональними властивостями та кавові напої спеціального призначення. Визначено та досліджено якісні показники клейової мастики, кремнійорганічного лаку, нові види оздоблювальних матеріалів, механізм зношення текстильних матеріалів у пральних машинах барабанного типу. Викладено результати досліджень споживчих властивостей та конкурентоспроможності товарів широкого вжитку виробництва Китаю, газової зброї та інших видів товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609я43

Шифр НБУВ: ВС35057 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Долинский А. А. 
Энергосберегающие абсорбционные технологии в производстве газированных напитков / А. А. Долинский, Б. И. Басок, О. К. Шетанков, А. И. Чайка // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 4-5. - С. 137-140. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Досліджено новий тип роторно-дискових пульсаційних апаратів, які дають змогу створити енергоощадні абсорбційні технології швидкого насичення рідких середовищ розчинним газом. Теоретично проаналізовано головні фактори інтенсифікації процесів тепломасообміну та гідродинаміки. Отримано рівняння для розрахунків головних параметрів імпульсних абсорберів (робочого тиску, температури, концентрації розчиненого газу на виході з апарата). Показано, що експлуатація такого абсорбційного обладнання в лініях газування напоїв забезпечує суттєву економію енергоресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2004. - 150 с. - (Техн. науки; N 4(24)). - укp.

Проаналізовано роль товарознавства у формуванні сучасних товарних ринків непродовольчих товарів в Україні. Розглянуто питання про забруднення продуктів харчування радіонуклідами у Донецькому регіоні. Наведено результати досліджень споживних властивостей напоїв для спортсменів. Описано порядок розробки рецептур серії нових сиркових продуктів. Висвітлено властивості промислових товарів, зокрема, наведено споживну оцінку якості відеомагнітофонів, визначено фактори впливу на якісні характеристики дитячого взуття у процесі його виготовлення.

Проанализирована роль товароведения в формировании современных товарных рынков непродовольственных товаров в Украине. Рассмотрен вопрос о загрязнении продуктов питания радионуклидами в Донецком регионе. Приведены результаты исследований потребительских свойств напитков для спортсменов. Освещен порядок разработки рецептур серии новых сырковых продуктов. Представлены описания свойств промышленных товаров, в частности, потребительская оценка качества видеомагнитофонов, определены факторы влияния на качественные характеристики детской обуви в процессе её изготовления.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж609я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж70141/тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Екотрофологія. Сучасні проблеми = Ecotrophology. Modern problems : Матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., Біла Церква, 30 трав. - 1 черв. 2005 р. / ред.: Т. М. Димань; Білоцерк. держ. аграр. ун-т. - Біла Церква : БДАУ, 2005. - 282 c. - укp.

Розглянуто сучасні екологічні проблеми харчового виробництва. Проведено дослідження психотрофної мікрофлори молока та її впливу на якість молочних продуктів. Розглянуто особливості виробництва твердих сичужних сирів із застосуванням комплексу мікроелементів. Встановлено значення наповнювачів з пектиновими речовинами у технології виробництва кисломолочних напоїв. Показано роль біологічного захисту рослин в одержанні екологічно чистих харчових продуктів. Розкрито значення ветеринарно-санітарного контролю для забезпечення якості та безпеки яловичини. Наведено оцінку вмісту важких металів у м'ясі та субпродуктах сільськогосподарських тварин і птиці, вирощених за промисловою технологією. Розглянуто деякі аспекти екологічної чистоти виробництва м'ясних продуктів та мінімізації в них шкідливих для здоров'я людини речовин. Проаналізовано структуру харчування студентської молоді й обгрунтовано перспективи використання неспецифічних засобів природного походження для зм'якшення впливу на організм людини різних негативних факторів. Наведено новітні методи досліджень харчової продукції та способи забезпечення продовольчої безпеки. Висвітлено концептуальні підходи щодо розробки національно-освітньої програми з аграрних питань.

Рассмотрены современные экологические проблемы пищевого производства. Проведено исследование психотрофной микрофлоры молока и ее влияния на качество молочных продуктов. Рассмотрены особенности производства твердых сычужных сыров с использованием комплекса микроэлементов. Установлено значение наполнителей с пектиновыми веществами в технологии производства кисломолочных напитков. Показана роль биологической защиты растений в получени экологически чистых пищевых продуктов. Установлено значение ветеринарно-санитарного контроля для обеспечения качества и безопасности говядины. Приведена оценка количества тяжелых металлов в мясе и субпродуктах сельскохозяйственных животных и птицы, вырощенных по промышленной технологии. Рассмотрены некоторые аспекты экологической чистоты производства мясных продуктов и минимизации в них вредных для здоровья человека веществ. Проанализирована структура питания студенческой молодежи и обоснованы перспективы использования неспецифических средств естественного происхождения для смягчения влияния на организм человека различных негативных факторов. Представлены новейшие методики исследования пищевой продукции и способы обеспечения продовольственной безопасности. Освещены концептуальные подходы к формированию национально-образовательной программы по аграрным вопросам.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(0) + Р123 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Шубін О. О. 
Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 12, т. 1 / О. О. Шубін; ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 218 с. - укp.

Розглянуто питання підвищення технічного рівня обладнання харчових виробництв якості харчових продуктів. Наведено оптимальні варіанти та визначено зовнішні температурні умови провітрювання компресорно-конденсаторного відділення холодильника. Проаналізовано вплив процесу структуроутворення на зміну фракційного складу білкового комплексу реструктурованих рибних продуктів, технологічних факторів на емульгувальну здатність копреципітату в процесі виробництва морозива, високого тиску на мікробіологічні показники печінкових паштетів. Описано тиксотропні властивості концентратів для приготування безалкогольних напоїв.

Рассмотрены вопросы повышения технического уровня оборудования пищевых производств, а также повышения качества пищевых продуктов. Приведены оптимальные варианты и определены внешние температурные условия проветривания компрессорно-конденсаторного отделения холодильника. Проанализированы влияния процесса структурообразования на изменение фракционного состава белкового комплекса реструктурированных рыбных продуктов, технологических факторов на эмульгирующую способность копреципитата в процессе производства мороженого, высокого давления на микробиологические показатели печеночных паштетов. Освещены тиксотропные свойства концентратов для приготовления безалкогольных напитков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гаркуша В. С. 
Організаційно-правові основи модернізації процесів попередження та виявлення правопорушень у сфері обігу спирту та алкогольних напоїв : Моногр. / В. С. Гаркуша, О. М. Мойсюк, М. П. Недюха, С. П. Позняков; Держ. податк. адмін. України, Ін-т законодавства ВР України. - К. : МП "Леся", 2005. - 372 c. - Бібліогр.: с. 318-351. - укp.

Розглянуто проблемні питання організаційно-правового забезпечення державного контролю у сфері обігу спирту та алкогольних напоїв. Проаналізовано особливості документообігу, що супроводжує рух сировини та готової продукції на підприємствах-виробниках даних видів продукції та напоїв, підприємствах торгівлі. Описано механізм дії, створення та впровадження автоматизованої інформаційної системи контрольно-запобігального моніторингу у даній сфері з використанням методів спеціального декларування визначених господарських операцій та ідентифікації продукції.

Рассмотрены проблемные вопросы организационно-правового обеспечения государственного контроля в сфере оборота спирта и алкогольных напитков. Проанализированы особенности документооборота, сопровождающего движение сырья и готовой продукции на предприятиях-производителях данных видов продукции и напитков, предприятиях торговли. Описан механизм действия, создания и внедрения автоматизированной информационной системы контрольно-предупредительного мониторинга в данной сфере с учетом методов специального декларирования определенных хозяйственных операций и идентификации продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х881.9(4УКР)123 + Х883.9(4УКР)712.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кофанов А. В. 
Передумови виникнення і становлення "Бюро контролю за алкогольними напоями, тютюновими виробами та вогнепальною зброєю в США" / А. В. Кофанов // Право і безпека. - 2005. - 4, № 2. - С. 75-79. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто питання генезису "Бюро контролю за алкогольними напоями, тютюновими виробами та вогнепальною зброєю", створеного при Міністерстві фінансів США.

Рассмотрены вопросы генезиса "Бюро контроля за алкогольными напитками, табачными изделиями и огнестрельным оружием в США", созданного при Министерстве финансов США.

Questions of genesis "the Bureau of the control of alcoholic drinks, tobacco products and fire-arms in USA", the USA created at the Ministry of Finance are considered.


Ключ. слова: бюро контролю, алкогольні напої, тютюнові вироби, вогнепальна зброя, США
Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(7США)120.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24082 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Студії Кам'янець-Подільського Центру дослідження історії Поділля : Наук. зб. Т. 1 / ред.: Л. В. Баженов; Ін-т історії України НАН України, Кам'янець-Поділ. держ. ун-т, Хмельниц. обл. ін-т післядиплом. пед. освіти, Центр дослідж. історії Поділля в м. Кам'янці-Поділ. - Кам'янець-Поділ. : Оіюм, 2005. - 487 с. - укp.

Розглянуто питання історії та культури Поділля та Південно-Східної Волині. Наведено результати дослідження історії Волині вченими української діаспори. Проаналізовано соціально-економічний розвиток м.Кам'янець-Подільський в другій половині XVII - XVIII ст. Розкрито вплив шляхти Рівненського повіту на виробництво та продаж алкогольних напоїв у другій половині ХІХ ст. Висвітлено діяльність органів міського самоврядування Правобережної України з соціального захисту інтересів населення останньої чверті ХІХ - початку ХХ ст., розвиток сільськогосподарської кооперації на Поділлі в 1920-і рр., поліційно-адміністративні заходи нацистів у проведенні депортації населення Поділля до Німеччини.

Рассмотрены вопросы истории и культуры Подолья и Юго-Восточной Волыни. Приведены результаты исследования истории Волыни учеными украинской диаспоры. Проанализировано социально-экономическое развитие г.Каменец-Подольский во второй половине XVII - XVIII ст. Изучено влияние шляхты Ровенского уезда на производство и продажу алкогольных напитков во второй половине ХІХ ст. Освещены деятельность органов местного самоуправления Правобережной Украины по социальной защите интересов населения последней четверти ХІХ - начала ХХ ст., развитие сельскохозяйственной кооперации на Подолье в 1920-е гг., полицейско-административные мероприятия нацистов в проведении депортации населения Подолья в Германию.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Укр348)я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72975 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Данілов О. Д. 
Акцизний збір : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. Д. Данілов, Є. В. Левченко; Держ. податк. адмін. України. - Ірпінь : Академія ДПС України, 2001. - 370 c. - укp.

Розглянуто акцизне оподаткування в Україні та деяких країнах світу, його законодавчу базу, а також деякі питання організації виробництва та продажу підакцизних товарів. Розкрито сутність акцизного збору, визначено об'єкти та суб'єкти оподаткування, оподаткований оборот і суми акцизного збору. Показано особливості справляння акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби. Розглянуто проблеми державного регулювання цін на підакцизні товари, а також встановлення мінімальної вартості на імпортні тютюнові вироби. Показано особливості оподаткування акцизним збором нафтопродуктів, а також транспортних засобів. Проаналізовано особливості відпуску й отримання етилового спирту.


Індекс рубрикатора НБУВ: У526.143.41я73(4УКР) + У9(4УКР)261.434.1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА616635 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : Матеріали VII міжнар. наук.-техн. конф., 23 - 25 жовт. 2001 р., Київ / ред.: І. С. Гулий. - К., 2001. - 215 с. - (Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій; N 10 (спец. вип.), ч. 2). - укp.

Розглянуто результати медико-біологічного дослідження оздоровчого напою "Віталон". Висвітлено рівень вмісту деяких іонів у питній воді. Обговорено можливість висушування квасної комбінованої закваски. Обгрунтовано нові напрями у технології одержання якісного спирту та використання відходів виробництва. Проаналізовано вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту з крохмалевмісної сировини. Запропоновано системний підхід до розроблення технології напоїв на основі натуральних біологічно активних речовин. Описано нову технологію концентрування соків. Наведено характеристику обладнання для отримання високодисперсних порошків з рослинної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я431(О)

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Варфоломєєв А. Й. 
Удосконалення технологій газованих напоїв / А. Й. Варфоломєєв, Й. І. Сторіжко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - Кам'янець-Поділ. : Абетка-НОВА, 2001. - 208 c. - Бібліогр.: 99 назв. - укp.

Проаналізовано технологію забезпечення довготривалого зберігання харчової продукції. Описано особливості фасування газованих напоїв. Розкрито взаємозв'язок між геометричними параметрами упаковок і показниками процесів фасування, впровадженням енергоощадних технологій обробки та фасування. Наведено схеми виробництва газованих напоїв, а також рекомендації щодо мінімізації витрат матеріалів на виробництво упаковок і зменшення втрат склотарної продукції під час термічної обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 + Л88

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА614041 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Рудавська Г. Б. 
Харчові концентрати : Підруч. / Г. Б. Рудавська, Є. В. Тищенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 320 c. - (Сер. "Товарознавство"). - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

З урахуванням сучасних досягнень науки та практики у галузі виробництва, товаропросування та споживання харчових концентратів розглянуто питання харчової цінності основної та допоміжної сировини. Наведено науково обгрунтовану товарознавчу класифікацію концентратів. Основну увагу приділено традиційним групам концентратів (обідніх страв, борошняних виробів, сухих сніданків, кави та кавових напоїв), концентратам для дитячого та масового профілактичного харчування, а також питанням контролю за якістю готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л97 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА622326 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Збуржинський В. Ф. 
Виробництво пива, прохолодних напоїв та мінеральних вод в Україні: стратегія ефективності економічного зростання / В. Ф. Збуржинський; ред.: П. П. Борщевський; НАН України. Рада по вивч. продукт. сил України. - К. : Наук. світ, 2002. - 197 c. - Бібліогр.: с. 178-188. - укp.

Досліджено актуальні проблеми підвищення ефективності розвитку пивобезалкогольної промисловості України як однієї із пріоритетних харчових галузей її народно-господарського комплексу. Висвітлено особливості виробництва пива, прохолодних напоїв та мінеральних вод. Розглянуто сучасний стан і тенденції виробництва та споживання безалкогольних напоїв.

Исследованы актуальные проблемы повышения эффективности развития пивобезалкогольной промышленности Украины как одной из приоритетных пищевых отраслей ее народно-хозяйственного комплекса. Освещены особенности производства пивопрохладительных напитков и минеральных вод. Рассмотрены современное положение и тенденции производства и потребления безалкогольных напитков.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.6 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642023 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського