Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (14)Автореферати дисертацій (18)Книжкові видання та компакт-диски (945)Журнали та продовжувані видання (2850)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 790
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пономарьов П. Х. 
Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : Навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - К. : Лібра, 1999. - 271 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено інформацію про джерела забруднення навколишнього середовища, харчових продуктів і продовольчої сировини нітратами, радіонуклідами, пестицидами, важкими металами, антибіотиками, гормонами, консервантами. Висвітлено питання утворення і попадання їх в продукти харчування, продовольчу сировину і організм людини. Надано рекомендації щодо зниження забрудненості сировини, харчових продуктів у виробництві, зберіганні, переробці, підготовці їх до споживання. Розглянуто питання збалансованого, повноцінного й адекватного харчування, норми споживання поживних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1 я73 + Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Галузь хлібопродуктів на порозі III тисячоліття : Матеріали III міжнар. наук.-практ. конф. / ред.: М. Д. Захаров. - О., 2001. - 371 с. - (Наук. пр. Одес. держ. акад. харч. технологій; Вип. 21). - укp.

Охарактеризовано вплив мікрохвильового поля на посівні та урожайні якості насіння злакових, олійних та овочевих культур. Представлено енергоощадну технологію сушіння зерна в зерносушарках малої продуктивності. Проаналізовано сучасний стан і перспективи використання продуктів переробки сої у хлібопекарській, макаронній, кондитерській і харчоконцентратній промисловості. Значну увагу приділено кормовим препаратам жиророзчинних вітамінів, новим технологіям борошняних кондитерських виробів з домішками біологічно активної дії, зоотехнічній ефективності використання комбікормів, збагачених сапонітом, а також режимам пропарювання зернових культур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я43(0)

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Білонога Ю. Л. 
До питання енергозбереження на підприємствах хімічної та харчової промисловості / Ю. Л. Білонога // Хім. пром-сть України. - 1999. - № 4. - С. 12-14. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Проаналізовано основні фізичні процеси, що протікають в апаратурі хімічних і харчових виробництв з точки зору оптимальності та енергозбереження. Показано, що найбільш дієвою характеристикою, яку можна змінювати в процесі переробки без заміни дорогого обладнання, є в'язкість і поверхнева енергія рідкофазної сировини. На прикладі ламінарного і перехідного режимів руху рідини в кожухотрубному теплообміннику показано можливість підвищення коефіцієнта теплопередачі. Запропоновано підхід до розгляду основних фізичних процесів хімічної та харчової промисловості з урахуванням поверхневої енергії фаз, що контактують в процесі їх переробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л10-420.7 + Л80-420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Стародубцев А. В. 
Методы повышения эффективности работы информационно-измерительных систем контроля расхода массы сырья в пищевой промышленности / А. В. Стародубцев, Н. Г. Винниченко // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 401-406. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

At the analysis of the information from gauges, in a mode of real time it is necessary at a minimum quantity change to receive the authentic information on weight of a product in controllable capacities, and also about dynamic characteristics of process of loading/unloadings of raw material. At the analysis of weight and raw material in controllable capacity on the computer, urgent the task of increase of accuracy of the indications is also at the expense of program processing change. All abovementioned allows to offer algorithm of processing of the indications of the gauge of weight on the computer.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-307

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осокин В. В. 
Микроклимат в горячих цехах предприятий пищевых производств (научно-производственное издание) / В. В. Осокин, А. Б. Кудрин, В. Г. Лаврик, Ю. Н. Паниотов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2000. - 50 c. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Приведены результаты экспериментальных исследований температуры, относительной влажности воздуха и скорости его движения в горячих цехах. Показано несоответствие данных параметров воздушной среды действующим нормам. Установлены особенности воздухообменных процессов в горячих цехах при работе тепловых аппаратов. Разработаны математическая модель воздухо-теплообменных процессов и методика расчета параметров воздушной среды в горячем цехе при различных способах его проветривания. Приведены рекомендации по оптимизации микроклиматических условий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н6 + Л80-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603496 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми якості у громадському харчуванні, готельному господарстві і туризмі", 28-29 жовт. 1998 р., Київ : Матеріали конф. / ред.: А. А. Мазаракі; Київ. держ. торг.-екон. ун-т, "Проблеми якості у громадському харчуванні, готельному господарстві і туризмі", Міжнародна науково- практична конференція (1998; Київ). - К., 1998. - 286 c. - укp.

На конференції розглядалися проблеми вдосконалення технології продукції громадського харчування за рахунок використання нетрадиційної сировини, нових прийомів обробки продуктів, нового технологічного устаткування. Наведено експериментальні дані про вплив кулінарної обробки на харчову цінність виробів та страв. Проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку туризму та готельного господарства, питання роздержавлення і приватизації громадського харчування, готельного господарства та основні економічні завдання їх діяльності в сучасних ринкових відносинах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я431(0) + Л99я431(0) + У9(4УКР)424я431 + У9(4УКР)441.357я431 + У010.295.327.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА586632 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Конвісер І. О. 
Наукові основи зберігання харчових продуктів : Навч. посіб. / І. О. Конвісер, О. С. Болілий; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 236 c. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розкрито теоретичні та практичні основи холодильної технології. Висвітлено умови підтримування параметрів охолоджувального середовища. Описано тепловий стан сировини та харчових продуктів під час холодильної обробки та зберігання. Наведено способи та умови зберігання харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606614 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. N 6 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2000. - 140 с. - рус.

Розглянуто питання оптимізації процесу шампанізації вин у присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів, розроблення рецептур та технології нових кормів із побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, стадії відпалу дефектів структури високоплавкової фракції молочного жиру за даними електронно-позитронної анігіляції. Висвітлено перспективи збирання, транспортування і магнітної сепарації чавунно-бронзової стружки, шляхи підвищення ефективності підприємницької діяльності на ринку борошна, методику визначення фінансових показників у системі аналізу фінансового становища підприємства. Викладено оцінку і методи забезпечення надійності та живучості автоматизованих технологічних комплексів харчових виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Наукові праці Українського державного університету харчових технологій. N 8 / ред.: І. С. Гулий. - К., 2000. - 80 с. - рус.

Розглянуто сучасний стан і шляхи розвитку зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості, сучасні погляди на енергетично-інформаційний обмін у природі та механізм біорезонансного впливу на організм людини. Висвітлено новітні технології кондитерських виробів на основі раціонального використання желатину, перспективи використання кавітаційних технологій в екологічних проектах, комп'ютерно-інтегровані системи управління в харчовій промисловості, напрями вдосконалення технології крохмальної патоки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 337 c. - укp.

Розглянуто прогресивні технології продуктів харчування (зокрема, варених ковбас, хліба, безалкогольних негазованих напоїв, молочних продуктів, вершкового масла тощо), питання удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів (рецептур харчових концентратів напівфабрикатів борошняних виробів), біологічної доцільності виробництва комбінованих продуктів харчування на основі м'яса, овочів, злаків тощо, а також результати товарознавчо-технологічних досліджень продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 1998. - 266 с. - рус.

Представлено результати досліджень у галузі розробки та дослідження харчового й торговельно-технологічного устаткування - нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування, питання автоматизації виробничих процесів, приборні методи дослідження харчових продуктів. Запропоновано нові технології виробництва продуктів харчування, підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 223 с. - рус.

Наведено результати досліджень з галузі розробки та дослідження харчового та торговельно-технологічного устаткування, зокрема, нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто деякі аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизацію виробничих процесів, приладові методи дослідження харчових продуктів, нові технології виробництва продуктів харчування, а також підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 2 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 281 с. - рус.

Розроблено нові технології виробництва продуктів харчування. Досліджено технологічні процеси сучасних виробництв, якість продукції, наведено товарознавчу оцінку якості продукції. Розглянуто актуальні проблеми екології та управління техносфери Донецького регіону.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Купчик М. П. 
Основи охорони праці : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти харч. пром-сті / М. П. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець, В. Н. Вендичанський, А. М. Литвиненко, О. В. Іваненко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 409 c. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розглянуто правові основи та організаційні положення з охорони праці, методологію розслідування та обліку виробничого травматизму, питання соціального та економічного значення охорони праці. Висвітлено основи санітарної підготовки й організації виробничої гігієни, санітарно-гігієнічні вимоги до території підприємств і виробничих приміщень, нормування та визначення шкідливих факторів у повітрі робочої зони, вентиляційні й аспіраційні системи, освітлення виробничих приміщень, застосування високих і низьких температур на підприємствах харчової промисловості, захист від іонізуючого і радіаційного випромінювання, шуму та вібрацій. Викладено основи електробезпеки, головні положення техніки безпеки під час роботи зі шкідливими та небезпечними рідинами і сполуками, проведення вантажно-розвантажувальних робіт і застосування вантажопідйомної техніки, роботи з посудинами та апаратами, що працюють під тиском, виконання робіт підвищеної небезпеки, а також вимоги безпеки до влаштування та експлуатації виробничого обладнання та надання першої долікарської допомоги у разі нещасних випадків у екстремальних ситуаціях. Висвітлено основні поняття про горіння та пожежну небезпеку речовин і матеріалів, загальні правила пожежної безпеки, засоби виявлення та гасіння пожеж, правила організації пожежної охорони на харчових підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-648 + Л80 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596135 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 386 c. - укp.

Проведено дослідження прогресивних технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів і апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів. Наведено результати товарознавчих досліджень продуктів харчування. Вивчено перспективи використання твердих рослинних жирів у технології десертних кремів з емульсійною структурою. Представлено технологію нових кондитерських виробів з фітододатками. Визначено шляхи підвищення якості сичугових сирів, виготовлених із козячого молока, удосконалено технологію виробництва фруктових компотів, запропоновано заходи щодо підвищення біологічної цінності вершкових кремів. Зроблено кількісну оцінку технологічних параметрів теплової обробки м'ясних блюд. Висвітлено процес одержання тіста для сирників на основі молочно-білкового копреципітату зі сколотину. Розширено виробництво нових сортів борошна, крупи, пластівців із зерна пшениці. Досліджено біофлавоноїди чорноплідної горобини. Проаналізовано вплив деяких факторів на збереження хлорофілів під час переробки. Описано властивості некрохмальних полісахаридів круп та їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 298 c. - укp.

Висвітлено прогресивні технології продуктів харчування. Проаналізовано існуючі типи екстракторів, описано їх конструкцію. Досліджено вплив умов екструзійного оброблення на ензим-резистентність крохмальної складової. Вивчено особливості впливу екструдерів на ферментативний гідроліз крохмалю екструдантів. Наведено результати досліджень щодо вибору раціональних режимів обробки водно-борошняної суспензії дріжджів у вихровому шарі феромагнітних частинок обертального електромагнітного поля. Описано інтенсифіковано процесу дозрівання дріжджового напівфабрикату. Викладено деякі відомості про спектри електромагнітного поглинання та випромінювання газів, що базуються на закономірностях квантової теорії та обгрунтовують можливості розробки енергоощадних процесів теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням. Експериментально досліджено кінетичні закономірності процесу здрібнення зернової сировини у багатоцільовому апараті. Запропоновано математичну модель, яка виражає залежність швидкості процесу здрібнення від частоти обертів робочого органу апарата та середнього розміру зерен сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Пути повышения эффективности хранения и переработки сельскохозяйственной продукции : Сб. науч. ст. / ред.: С. А. Андронати; Науч.-техн. о-во агропром. комплекса. - О., 1999. - 160 c. - (С.-х. науки; Вып. 1). - рус.

Розглядаються технологічні комплекси для переробки сільськогосподарської продукції в колективних та індивідуальних господарствах, актуальні питання санітарно-мікробіологічної експертизи і контролю безпеки харчових продуктів та їх виробництв, основні технологічні аспекти виробництва екологічно чистих овочевих культур, досліджується вплив магнітного поля на процес освітлення фруктових соків. Висвітлюється концепція реструктуризації підприємств по виробництву виноградних вин та коньяку, сучасні засоби для боротьби з гризунами, повідомляється про новий радіопротекторний кисломолочний продукт "Спірулакт" для реабілітаційного харчування дітей Чорнобиля тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43 + П1 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА588965 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Лозовецька В. Т. 
Теорія і практика професійного навчання молодшого спеціаліста на матеріалах вищих навчальних закладів І, ІІ рівнів акредитації переробних галузей сільськогосподарського виробництва / В. Т. Лозовецька. - Вінниця : Логос, 2001. - 449 c. - Бібліогр.: 341 назв. - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні аспекти професійного навчання молодшого спеціаліста за умов ринку. На підставі аналізу виробничої діяльності визначено концептуальні підходи. Розроблено змістове забезпечення системи професійних умінь. Побудовано моделі професійного навчання, виробничої діяльності та професійної компетентності. Створено систему навчально-виробничих задач. Наведено узагальнені задачі виробничої діяльності. Викладено відповідні авторські методики професійного навчання молодшого спеціаліста на всіх етапах його підготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80р(4УКР)3

Шифр НБУВ: ВА604324 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Технология химических и пищевых производств / ред.: Ф. Ф. Гладкий. - Х., 2000. - 126 с. - (Вестн. Харьк. гос. политехн. ун-та; Вып. 91). - рус.

Розглянуто питання науково-технічного забезпечення олійно-жирових виробництв в Україні, підвищення функціональних властивостей сировини тваринного походження, використання комплексу білків тваринного та рослинного походження у виробництві майонезів, застосування харчової крові для створення продуктів лікувально-профілактичного призначення. Досліджено вплив харчових додатків на накопичення радіонуклідів у організмі, спеціальних додатків на кристалізацію мильної маси, а також процес деароматизації нафтових масел та газового конденсату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л10я54 + Л80я54

Шифр НБУВ: Ж29210 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського