Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (8)Книжкові видання та компакт-диски (94)Журнали та продовжувані видання (73)
Пошуковий запит: (<.>U=Л88$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 117
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Лебединська О. Ю. 
Безалкогольна промисловість України: (державна політика, управління, конкурентоспроможність) / О. Ю. Лебединська; ред.: Ю. П. Лебединський. - К., 2000. - 144 c. - Бібліогр.: 105 назв. - укp.

Розглянуто питання розвитку безалкогольної промисловості України, підвищення її конкурентоспроможності. Проаналізовано стан і динаміку виробництва. Визначено ємність внутрішнього ринку країни у галузі виробництва мінеральної води та освіжаючих напоїв. Висвітлено тенденції подальшої еволюції галузі, пом'якшення сезонності виробництва. Описано шляхи та методи її державного регулювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88,0 + У9(4УКР)306.752.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА606197 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шморгун В. В. 
Исследование процесса получения сухих солей из минеральных вод сушкой распылением / В. В. Шморгун, К. Д. Малецкая // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 1. - С. 27-29. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Розглянуто кінетичні та технологічні аспекти процесу отримання порошкоподібних солей із розчинів мінеральних вод сушінням шляхом розпилення. Наведено результати експериментальних досліджень процесу висушування за різних температурних режимів та метод диспергування розчину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Долинский А. А. 
Энергосберегающие абсорбционные технологии в производстве газированных напитков / А. А. Долинский, Б. И. Басок, О. К. Шетанков, А. И. Чайка // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 4-5. - С. 137-140. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Досліджено новий тип роторно-дискових пульсаційних апаратів, які дають змогу створити енергоощадні абсорбційні технології швидкого насичення рідких середовищ розчинним газом. Теоретично проаналізовано головні фактори інтенсифікації процесів тепломасообміну та гідродинаміки. Отримано рівняння для розрахунків головних параметрів імпульсних абсорберів (робочого тиску, температури, концентрації розчиненого газу на виході з апарата). Показано, що експлуатація такого абсорбційного обладнання в лініях газування напоїв забезпечує суттєву економію енергоресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Варфоломєєв А. Й. 
Удосконалення технологій газованих напоїв / А. Й. Варфоломєєв, Й. І. Сторіжко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - Кам'янець-Поділ. : Абетка-НОВА, 2001. - 208 c. - Бібліогр.: 99 назв. - укp.

Проаналізовано технологію забезпечення довготривалого зберігання харчової продукції. Описано особливості фасування газованих напоїв. Розкрито взаємозв'язок між геометричними параметрами упаковок і показниками процесів фасування, впровадженням енергоощадних технологій обробки та фасування. Наведено схеми виробництва газованих напоїв, а також рекомендації щодо мінімізації витрат матеріалів на виробництво упаковок і зменшення втрат склотарної продукції під час термічної обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 + Л88

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА614041 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ильченко Н. В. 
Атомно-абсорбционное определение токсичных металлов в питьевой и минеральных водах с применением комбинированного концентрирования / Н. В. Ильченко, И. Л. Плаксиенко, Т. П. Ямнова, Р. Г. Гапонова, Л. В. Сундукова, В. П. Маматов // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 2. - С. 7-10. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Розроблено методику кількісного вилучення і визначення важких металів (міді, цинку, свинцю і кадмію) у природних і мінеральних водах атомно-абсорбційним методом з попереднім флотаційним концентруванням. Досліджено вплив рН вихідного розчину, вихідної концентрації металоіонів і поверхнево-активної речовини, часу концентрування на ступінь вилучення важких металів. Описана методика виявлення дозволяє проводити визначення важких металів на рівні ПДК.

Разработана методика количественного извлечения и определения тяжелых металлов (меди, цинка, свинца и кадмия) в природных и минеральных водах атомно-абсорбционным методом в сочетании с предварительным флотационным концентрированием. Исследовано влияние рН исходного раствора, исходной концентрации металлоионов и поверхностно-активного вещества, времени концентрирования на степень извлечения тяжелых металлов. Описанная методика обнаружения позволяет проводить определение тяжелых металлов на уровне ПДК.

Method of quantitative extraction and determination of heavy metals (copper, zinc, lead, cadmium) in natural and mineral waters by atomic-adsorption method in combination with preliminary flotation concentration has been developed. The influence of initial solution pH, initial concentration of metal-ions and surface-active substance, concentration time on the extraction degree of heavy metals has been investigated. The above detection method allows to determine heavy metals at the MLC level.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р121.54 + Н761.101.06-1с + Л886-1с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сирохман І. В. 
Товарознавство смакових товарів : Підруч. / І. В. Сирохман, Т. М. Раситюк; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2003. - 426 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено класифікацію, проаналізовано формування сучасного ринку окремих груп смакових товарів вітчизняного та іноземного виробництв з урахуванням новітніх наукових і технічних досліджень галузей їх виробництва. Висвітлено фактори формування споживчих властивостей алкогольних, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв, чаю, кави, прянощів, тютюнових виробів, описано особливості їх зберігання, контролю якості з дотриманням порядку дегустаційних оцінок.

Приведена классификация, проанализировано формирование современного рынка отдельных групп вкусовых товаров отечественного и иностранного производств с учётом новейших научных и технических исследований отраслей их производства. Освещены факторы формирования потребительских свойств алкогольных, слабоалкогольных и безалкогольных напитков, чая, кофе, пряностей, табачных изделий, описаны особенности их хранения, контроля качества с соблюдением порядка дегустационных оценок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-9я73-1 + Л88-9я73-1 + Л98-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА652145 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Нікіпелова О. М. 
Сучасні вимоги до забезпечення якості фасованих мінеральних вод України / О. М. Нікіпелова, Л. Б. Солодова, А. Ю. Кисилевська // Мед. реабилитация, курортология, физиотерапия. - 2007. - № 1. - С. 39-40. - укp.

Розглянуто основні положення ДСТУ 878:2006 "Води мінеральні природні фасовані. Загальні технічні умови". Рассмотрены основные положения ГСТУ 878:2006 "Воды минеральные природные фасованные. Общие технические условия".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л885

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14741 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Соколенко А. І. 
Динаміка змінення вмісту діоксиду вуглецю у пакованнях газованих напоїв / А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, А. Й. Варфоломєєв // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 138-140. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Викладено матеріали, що стосуються моделювання динаміки змінення вмісту розчиненого діоксиду вуглецю в пакованнях газованих напоїв унаслідок їх розгерметизації та повторної герметизації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Строй А. М. 
Використання пелобішофіту як екологічно чистого екстрагента в технології отримання пектиновмісних харчових екстрактів / А. М. Строй, О. О. Худайкулова, А. Є. Подрушняк // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 37-39. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто можливість використання природного магнієвого комплексу як екстрагента в технології одержання пектиновмісних екстрактів і використання цих екстрактів як сировини для приготування напоїв і бальзамів із радіопротекторною та детоксикуючою дією.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Соколенко А. И. 
Самоохлаждающаяся упаковка / А. И. Соколенко, В. А. Поддубный // Упаковка. - 2007. - № 2. - С. 34-35. - Библиогр.: 2 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Піддубний В. А. 
Термодинамічні параметри в процесах фасування газованих напоїв / В. А. Піддубний, А. І. Соколенко, К. В. Васильківський // Упаковка. - 2007. - № 1. - С. 33-35. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто особливості перебігу етапів підготовки скляної тари до безпосереднього фасування газованих напоїв. У сучасних фасувальних автоматах знаходять практичну реалізацію фізичні впливи на базі вакуумування та технологій різкої зміни тисків. Їх наслідками є асептична підготовка внутрішнього об'єму пляшок та їх охолодження. Видалення повітря з такою складовою як кисень із пляшок забезпечує колоїдну стійкість пива, шампанського, газованих напоїв тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Байцар Р.  
Класифікація фасованих питних вод / Р. Байцар, О. Круглова // Вимірюв. техніка та метрологія. - 2008. - Вип. 69. - С. 155-157. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На підставі аналізу міжнародного нормативного забезпечення запропоновано державну класифікацію фасованих питних вод.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л886

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70321 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Осипова Л. А. 
Монофлорні напої з поліфункціональними лікувально-профілактичними властивостями / Л. А. Осипова, Л. В. Капрельянц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 41-44. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розроблено науково-практичні основи технології монофлорних безалкогольних і слабоалкогольних напоїв із поліфункціональними лікувально-профілактичними властивостями. Визначено кінетичні закономірності термоінактивації мікроорганізмів, котрі викликають псування газованих напоїв. Наведено науково обгрунтовані режими пастеризації напоїв, які забезпечують тривалу біологічну стійкість без застосування хімічних консервантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877 + Л88

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Круглова О.  
Світова практика забезпечення якості бутильованих вод / О. Круглова // Вимірюв. техніка та метрологія. - 2007. - Вип. 67. - С. 118-122. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано вимоги до якості бутильованих вод европейських та американського стандартів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л886

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70321 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кошова В. М. 
Визначення кисню в безалкогольних напоях і його вплив на їх стійкість / В. М. Кошова, Н. Е. Фролова, З. М. Романова, Т. В. Дубицька // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 42-43. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано визначення кисню в розлитих напоях і досліджено динаміку його вмісту за зберігання та транспортування. Наведено фактори, що запобігають впливу кисню на стійкість готових напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Петрікей Р. В. 
Вплив складу безалкогольних та слабоалкогольних напоїв на розчинність діоксиду вуглецю (COVB2D) / Р. В. Петрікей, О. М. Прохоров // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 46-47. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано компоненти, які входять до складу безалкогольних і слабкоалкогольних напоїв, таких як вода, цукор, лимонна й аскорбінова кислоти, етиловий спирт, ароматизатори, барвники та визначено їх вплив на насичення напоїв діоксидом вуглецю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-1 + Л877-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Петрікей Р. В. 
Дослідження динаміки роботи потокових змішувачів карбонізаторів / Р. В. Петрікей, О. М. Прохоров // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 113-116. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено гідродинаміку роботи потокових змішувачів різноманітних конструкцій, які можна використовувати для насичення напоїв діоксидом вуглецю в потоці в складі карбонізаторів (синхронно - змішувальних установок) за допомогою програмного комплексу Flow Vision та обгрунтовано вибір оптимальної конструкції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Чмиленко Ф. О. 
Ідентифікація барвників в напоях методом високоефективної рідинної хроматографії / Ф. О. Чмиленко, Н. П. Мінаєва, О. В. Сандомирський, Л. П. Сидорова // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 17-19. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розроблено хроматографічну методику зі спектрофотометричним детектуванням у видимому діапазоні для ідентифікації синтетичних харчових барвників (E 102, E 110, E 124, E 104, E 122) у безалкогольних газованих напоях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Кривошей В. М. 
Пакування напоїв (перспективи українського ринку) / В. М. Кривошей // Упаковка. - 2009. - № 2. - С. 30-33. - укp.

Наведено дані про розвиток ринку мінеральної води та безалкогольних напоїв в Україні. Проаналізовано стан і перспективи розвитку ринку слабоалкогольних напоїв, мінеральної води, соків, безалкогольних напоїв, квасу; вказано на темпи зростання у порівнянні з ринками інших країн; наведено структуру виробників цих напоїв в Україні. Проаналізовано структуру упаковки для напоїв на ринку України; надано їх характеристику та визнано основні переваги, недоліки та тенденції розвитку кожного виду пакування. Розраховано кількість різних видів упаковки (споживчої та транспортної) для кожного виду напою, пакувальних матеріалів для їх виготовлення на ринку України в 2007 р.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.8 + У9(4УКР)421.512.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського