![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Papchenko V$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
1. |
Papchenko V Investigation of anthoicians availability in sunflower seed husks [Електронний ресурс] / V Papchenko, T. Matveeva, A. Belinska, V. Rudniev, O. Zviahintseva, N. Cherevichna // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 4(3). - С. 31-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_4(3)__7
| 2. |
Papchenko V. Development of amino acid balanced food systems based on wheat flour and oilseed meal [Електронний ресурс] / V. Papchenko, T. Matveeva, S. Bochkarev, A. Belinska, E. Kunitsia, A. Chernukha, O. Bezuglov, O. Bogatov, D. Polkovnychenko, S. Shcherbak // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 3(11). - С. 66-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_3(11)__9 Проведено аналіз основних методів підвищення харчової та біологічної цінності борошна пшеничного. Увагу приділено питанню корегуванню вмісту білка у борошні за рахунок внесення добавок. Підкреслено актуальність поліпшення амінокислотного складу (АКС) білка борошна, обгрунтовано доцільність комплексних досліджень із розробки рецептур харчових систем із збалансованим АКС на основі пшеничного борошна та шротів олійних культур. Експериментально визначено АКС і розраховано біологічну цінність білків сировини для харчових систем - шротів соняшнику та сої. Науково обгрунтовано склад композиції шротів соняшникового та соєвого з поліпшеним АКС. Встановлено, що за вмістом лейцина, лізина та суми сірковмісних амінокислот (метіонін, цистин) білок композиції шротів є максимально наближеним до еталонного. Скор ізолейцина, триптофана, фенілаланіна та тирозина в білку композиції шротів вище еталонного в 1,1 - 1,47 разу. Розраховано АКС і визначено біологічну цінність білка харчових систем, що містять у своєму складі 80 - 90 % борошна пшеничного та 10 - 20 % композиції шротів сої та соняшнику поліпшеного АКС. Встановлено, що найбільшу біологічну цінність у порівнянні з борошном пшеничним має рецептура харчової системи, що містить 20 % композиції шротів і 80 % борошна пшеничного. У даній харчовій системі скор лімітованих амінокислот - лізину та сірковмісних (метіонін і цистин) - є найбільш наближеним до еталонного і становить 67,68 і 70,12 %. Експериментально визначено жирнокислотний склад і розраховано біологічну ефективність жирів розроблених харчових систем. Найбільш наближеною рецептурою до рекомендованого дієтологами співвідношення жирних кислот є харчова система зі співвідношенням композиція шротів:борошно пшеничне 20:80. Одержані рецептури харчових систем будуть корисними для використання в технологіях борошняних виробів із підвищеною біологічною цінністю.
| 3. |
Papchenko V. Fractionation of oil of a new line of sunflower seeds [Електронний ресурс] / V. Papchenko, T. Matveeva, V. Khareba, O. Khareba // Харчова наука і технологія. - 2021. - Т. 15, Вип. 3. - С. 71-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2021_15_3_10
| 4. |
Papchenko V. Determining the effect of raw materials moisture and lipid content on the technological properties of the extruded protein-fat system [Електронний ресурс] / V. Papchenko, G. Stepankova, O. Karatieieva, I. Balandina, D. Shapovalenko, A. Kariuk, Y. Statyvka, O. Bakumenko, A. Melnyk, S. Нorbas // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2023. - № 4(11). - С. 37–46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2023_4(11)__5
| 5. |
Matveeva T. Development of oleogels with a reduced content of saturated fatty acids [Електронний ресурс] / T. Matveeva, V. Mazaeva, V. Papchenko, V. Khareba, O. Khareba // Харчова наука і технологія. - 2022. - Т. 16, Вип. 4. - С. 31-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2022_16_4_6
|
|
|