Пошуковий запит: (<.>A=Melnyk L$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 28
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Melnyk L. G. The EU experience in economic systems adaptation to resource fluctuations through stimulation of green innovations [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk, O. V. Kubatko // Актуальні проблеми економіки. - 2013. - № 12. - С. 36-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2013_12_7 Проанализированы экономические подходы к стимулированию экологических инноваций в странах-членах ЕС. Значительное внимание уделено анализу преимуществ и недостатков отдельных инструментов адаптации экономических систем к ресурсным флуктуациям. Исследованы преимущества и недостатки рыночных механизмов спроса и предложения по стимулированию экологических инноваций. Рассмотрены составляющие воспроизводственного механизма обеспечения экологизации экономики.
|
2. |
Melnyk L. Methods of recovering schungite’s adsorptive properties after processing red beet juice [Електронний ресурс] / L. Melnyk, Z. Melnyk, V. Kryvorotko // Ukrainian journal of food science. - 2013. - Vol. 1, Iss. 2. - С. 223-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2013_1_2_13
|
3. |
Melnyk L. G. Environmental problems, risks and challenges of contemporary production [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk, O. S. Romanko, I. B. Dehtyarova // Mechanism of Economic Regulation. - 2012. - № 2. - С. 46-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mre_2012_2_5
|
4. |
Melnyk L. G. Trialectics of systems formation and development [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk // Актуальні проблеми економіки. - 2014. - № 10. - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2014_10_5 На основі запропонованого триалектичного підходу досліджено взаємодію 3-х груп чинників (матеріально-енергетичних, інформаційних і синергетичних) у формуванні та розвитку відкритих стаціонарних систем. Проаналізовано особливості прояву даного явища на прикладі економічних систем.
|
5. |
Melnyk L. H. Advanced Use of Science for Global Sustainable Development [Електронний ресурс] / L. H. Melnyk, I. B. Dehtyarova // Mechanism of Economic Regulation. - 2013. - № 4. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mre_2013_4_3
|
6. |
Melnyk L. Adsorption of Heavy Metals Ions from Liquid Media by Palygorskite [Електронний ресурс] / L. Melnyk, O. Bessarab, S. Matko, M. Malovanyy // Chemistry & Chemical Technology. - 2015. - Vol. 9, № 4. - С. 467-470. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chemistry_2015_9_4_14
|
7. |
Kvetniy R. N. Time series and prognostication of vibration level for hydrotreaters [Електронний ресурс] / R. N. Kvetniy, L. N. Melnyk // Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія. - 2015. - № 3. - С. 4-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itki_2015_3_3
|
8. |
Makariuk O. V. Investment potential of the defence industrial complex enterprises in Ukraine [Електронний ресурс] / O. V. Makariuk, L. G. Melnyk, B. A. Moskalenko // Актуальні проблеми економіки. - 2015. - № 9. - С. 206-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2015_9_28 Наведено аналіз інвестиційного потенціалу оборонно-промислового комплексу (ОПК) України. Досліджено особливості доступу підприємств ОПК до зовнішніх інвестиційних ресурсів. Запропоновано шляхи вдосконалення управління ОПК України з метою підвищення конкурентоспроможності його підприємств.
|
9. |
Kyzymchuk O. Influence of technological parameters on the basis weight of elasticized fabric [Електронний ресурс] / O. Kyzymchuk, L. Melnyk, V. Liakhova, I. Hubar // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія : Технічні науки. - 2017. - № 3. - С. 83-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vknutdtn_2017_3_12
|
10. |
Melnyk L. P. Awareness of lyme borreliosis of the patients of Ternopil regional tb dispensary [Електронний ресурс] / L. P. Melnyk, L. A. Hryshchuk, M. Koziol-Montewka, P. O. Tabas, R. O. Klos // International journal of medicine and medical research. - 2017. - Vol. 3, Iss. 1. - С. 60-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ijmmr_2017_3_1_13
|
11. |
Melnyk L. Aspects of making of a composite material when using red mud [Електронний ресурс] / L. Melnyk, V. Svidersky, L. Chernyak, N. Dorogan // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 2(6). - С. 23-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_2(6)__5 Розглянуто можливість збільшення обсягів утилізації відходів виробництва глинозему - червоного шламу шляхом використання як наповнювача для виготовлення полімерного композиційного матеріалу. Визначено склад композиту на основі червоного шламу (75 мас. %) і показано особливості порової структури матеріалу як фактора формування його фізико-технічних та експлуатаційних властивостей.
|
12. |
Kharchenko A. Analysis of methods of regulation of silicon dioxide particles size obtained by the Stober method [Електронний ресурс] / A. Kharchenko, O. Myronyuk, L. Melnyk, P. Sivolapov // Technology audit and production reserves. - 2018. - № 2(3). - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_2(3)__3
|
13. |
Povarova N. Functional-technological properties of protein composite of animal origin [Електронний ресурс] / N. Povarova, L. Melnyk // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 443-452. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_9 Мета дослідження - вивчення функціональних і технологічних властивостей отриманих білкових композицій із м'яса птиці та визначення оптимальної з високими показниками якості. Досліджено м'ясо механічного обвалювання птиці, філейна частина птиці, окорок зі шкурою, яке піддавалося мікрохвильовому вакуумному сушінню з вологістю не більше 5 %, готові зразки Mepro 85 (голландського виробника) - тваринні білки великої рогатої худоби та Sunprotein - рослинний білок. Отримані результати свідчать про те, що отримані сухі порошки надають змогу наблизити готовий продукт до продукту зі збалансованим складом, високої якості та харчової цінності. Досліджено, що зразки з філейної частини, окорок курячий і м'ясо механічного обвалювання містили більше вільної вологи - 80 - 96 %, що надає продукту з його використанням більшої соковитості та ніжної консистенції. При цьому найкраща водоутримувальна здатність у зразка з філейної частини - 10,2 % та у Sunprotein - 11,4 %. Найбільшу жироутримувальну здатність мало м'ясо механічного обвалювання птиці - 13,1 %, якщо порівняти зі зразком Mepro 85 - 5,25 %. Емульсійна здатність у зразку м'ясо механічного обвалювання птиці становить 73 %, що на 20 - 25 % є вищою у порівнянні з іншими зразками. У результаті проведення мікробіологічних досліджень не було виявлено бактерій групи кишкової палички, патогенних мікроорганізмів, в тому числі роду Сальмонела, сульфітредукувальних клостридій. Загальна кількість мікроорганізмів після сушіння у всіх зразках не перевищує норматив для вареного сушеного м'яса (5 x 10<^>3). Найкращий результат у порівнянні з іншими спостерігався у зразку Sunprotein - 1,8 x 10<^>3. У ході сенсорного аналізу встановлено, що зразок із філейної частини має кращий зовнішній вигляд і запах, тоді як у м'яса механічного обвалювання консистенція є кращою. Вона найбільш розсипчаста, притаманна сухим порошкам. Порівняльний аналіз підтверджує високі функціональні та технологічні властивості зразків із філейної частини птиці та м'яса механічного обвалювання птиці, а також є безпечними за застосування у м'ясних продуктах.
|
14. |
Melnyk L. Influence of the minimum salary level increase on the business entities activity in the context of the transition to the sustainable development [Електронний ресурс] / L. Melnyk, L. M. Taraniuk, O. Kozmenko, L. Sineviciene // Problems and perspectives in management. - 2017. - Vol. 15, Iss. 1. - С. 72-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prperman_2017_15_1_9
|
15. |
Melnyk L. The impact of foreign direct investment on economic growth: case of post communism transition economies [Електронний ресурс] / L. Melnyk, O. Kubatko, S. Pysarenko // Problems and perspectives in management. - 2014. - Vol. 12, Iss. 1. - С. 17-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prperman_2014_12_1_4
|
16. |
Burdo O. Kinetics and energy of poultry meat dehydration in vacuum and microwave field conditions [Електронний ресурс] / O. Burdo, N. Povarova, L. Melnyk // Харчова наука і технологія. - 2018. - Т. 12, Вип. 4. - С. 117-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2018_12_4_17
|
17. |
Melnyk L. The determinants of tourism development: the example of potential candidates for the EU membership [Електронний ресурс] / L. Melnyk, I. Novak, M. Gomeniuk, O. Pidlubna, O. Bezpalova // Marketing and management of innovations. - 2019. - № 2. - С. 326-336. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mimi_2019_2_29
|
18. |
Melnyk L. H. Bioplastics production for circular economy and sustainable development promotion [Електронний ресурс] / L. H. Melnyk, O. V. Kubatko, V. S. Piven, P. V. Kucherenko, V. M. Ihnatchenko // Економіка АПК. - 2019. - № 11. - С. 79-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/E_apk_2019_11_12
|
19. |
Zarichna O. Incorporating video content in the esl classroom: learning strategies and conceptual sidelines [Електронний ресурс] / O. Zarichna, L. Melnyk, A. Litvinova // Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми. - 2017. - Вип. 48. - С. 201-204. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mitimpt_2017_48_52
|
20. |
Hens L. Transport economics and sustainable development in Ukraine [Електронний ресурс] / L. Hens, L. Melnyk, O. Matsenko, O. Chygryn, C. C. Gonzales // Marketing and Management of Innovations. - 2019. - № 3. - С. 272-284. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mimi_2019_3_23
|
| |