Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (2)Реферативна база даних (8)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Melnyk L$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 28
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Melnyk L. G. 
The EU experience in economic systems adaptation to resource fluctuations through stimulation of green innovations [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk, O. V. Kubatko // Актуальні проблеми економіки. - 2013. - № 12. - С. 36-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2013_12_7
Проанализированы экономические подходы к стимулированию экологических инноваций в странах-членах ЕС. Значительное внимание уделено анализу преимуществ и недостатков отдельных инструментов адаптации экономических систем к ресурсным флуктуациям. Исследованы преимущества и недостатки рыночных механизмов спроса и предложения по стимулированию экологических инноваций. Рассмотрены составляющие воспроизводственного механизма обеспечения экологизации экономики.
Попередній перегляд:   Завантажити - 108.857 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Melnyk L. 
Methods of recovering schungite’s adsorptive properties after processing red beet juice [Електронний ресурс] / L. Melnyk, Z. Melnyk, V. Kryvorotko // Ukrainian journal of food science. - 2013. - Vol. 1, Iss. 2. - С. 223-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2013_1_2_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 377.195 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Melnyk L. G. 
Environmental problems, risks and challenges of contemporary production [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk, O. S. Romanko, I. B. Dehtyarova // Mechanism of Economic Regulation. - 2012. - № 2. - С. 46-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mre_2012_2_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 620.68 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Melnyk L. G. 
Trialectics of systems formation and development [Електронний ресурс] / L. G. Melnyk // Актуальні проблеми економіки. - 2014. - № 10. - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2014_10_5
На основі запропонованого триалектичного підходу досліджено взаємодію 3-х груп чинників (матеріально-енергетичних, інформаційних і синергетичних) у формуванні та розвитку відкритих стаціонарних систем. Проаналізовано особливості прояву даного явища на прикладі економічних систем.
Попередній перегляд:   Завантажити - 78.74 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Melnyk L. H. 
Advanced Use of Science for Global Sustainable Development [Електронний ресурс] / L. H. Melnyk, I. B. Dehtyarova // Mechanism of Economic Regulation. - 2013. - № 4. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mre_2013_4_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 243.154 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Melnyk L. 
Adsorption of Heavy Metals Ions from Liquid Media by Palygorskite [Електронний ресурс] / L. Melnyk, O. Bessarab, S. Matko, M. Malovanyy // Chemistry & Chemical Technology. - 2015. - Vol. 9, № 4. - С. 467-470. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chemistry_2015_9_4_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 236.45 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Kvetniy R. N. 
Time series and prognostication of vibration level for hydrotreaters [Електронний ресурс] / R. N. Kvetniy, L. N. Melnyk // Інформаційні технології та комп'ютерна інженерія. - 2015. - № 3. - С. 4-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itki_2015_3_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 335.352 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Makariuk O. V. 
Investment potential of the defence industrial complex enterprises in Ukraine [Електронний ресурс] / O. V. Makariuk, L. G. Melnyk, B. A. Moskalenko // Актуальні проблеми економіки. - 2015. - № 9. - С. 206-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2015_9_28
Наведено аналіз інвестиційного потенціалу оборонно-промислового комплексу (ОПК) України. Досліджено особливості доступу підприємств ОПК до зовнішніх інвестиційних ресурсів. Запропоновано шляхи вдосконалення управління ОПК України з метою підвищення конкурентоспроможності його підприємств.
Попередній перегляд:   Завантажити - 143.21 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Kyzymchuk O. 
Influence of technological parameters on the basis weight of elasticized fabric [Електронний ресурс] / O. Kyzymchuk, L. Melnyk, V. Liakhova, I. Hubar // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія : Технічні науки. - 2017. - № 3. - С. 83-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vknutdtn_2017_3_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 363.594 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Melnyk L. P. 
Awareness of lyme borreliosis of the patients of Ternopil regional tb dispensary [Електронний ресурс] / L. P. Melnyk, L. A. Hryshchuk, M. Koziol-Montewka, P. O. Tabas, R. O. Klos // International journal of medicine and medical research. - 2017. - Vol. 3, Iss. 1. - С. 60-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ijmmr_2017_3_1_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 155.978 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Melnyk L. 
Aspects of making of a composite material when using red mud [Електронний ресурс] / L. Melnyk, V. Svidersky, L. Chernyak, N. Dorogan // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 2(6). - С. 23-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_2(6)__5
Розглянуто можливість збільшення обсягів утилізації відходів виробництва глинозему - червоного шламу шляхом використання як наповнювача для виготовлення полімерного композиційного матеріалу. Визначено склад композиту на основі червоного шламу (75 мас. %) і показано особливості порової структури матеріалу як фактора формування його фізико-технічних та експлуатаційних властивостей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 310.735 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Kharchenko A. 
Analysis of methods of regulation of silicon dioxide particles size obtained by the Stober method [Електронний ресурс] / A. Kharchenko, O. Myronyuk, L. Melnyk, P. Sivolapov // Technology audit and production reserves. - 2018. - № 2(3). - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_2(3)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.068 Mb    Зміст випуску     Цитування
13.

Povarova N. 
Functional-technological properties of protein composite of animal origin [Електронний ресурс] / N. Povarova, L. Melnyk // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 443-452. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_9
Мета дослідження - вивчення функціональних і технологічних властивостей отриманих білкових композицій із м'яса птиці та визначення оптимальної з високими показниками якості. Досліджено м'ясо механічного обвалювання птиці, філейна частина птиці, окорок зі шкурою, яке піддавалося мікрохвильовому вакуумному сушінню з вологістю не більше 5 %, готові зразки Mepro 85 (голландського виробника) - тваринні білки великої рогатої худоби та Sunprotein - рослинний білок. Отримані результати свідчать про те, що отримані сухі порошки надають змогу наблизити готовий продукт до продукту зі збалансованим складом, високої якості та харчової цінності. Досліджено, що зразки з філейної частини, окорок курячий і м'ясо механічного обвалювання містили більше вільної вологи - 80 - 96 %, що надає продукту з його використанням більшої соковитості та ніжної консистенції. При цьому найкраща водоутримувальна здатність у зразка з філейної частини - 10,2 % та у Sunprotein - 11,4 %. Найбільшу жироутримувальну здатність мало м'ясо механічного обвалювання птиці - 13,1 %, якщо порівняти зі зразком Mepro 85 - 5,25 %. Емульсійна здатність у зразку м'ясо механічного обвалювання птиці становить 73 %, що на 20 - 25 % є вищою у порівнянні з іншими зразками. У результаті проведення мікробіологічних досліджень не було виявлено бактерій групи кишкової палички, патогенних мікроорганізмів, в тому числі роду Сальмонела, сульфітредукувальних клостридій. Загальна кількість мікроорганізмів після сушіння у всіх зразках не перевищує норматив для вареного сушеного м'яса (5 x 10<^>3). Найкращий результат у порівнянні з іншими спостерігався у зразку Sunprotein - 1,8 x 10<^>3. У ході сенсорного аналізу встановлено, що зразок із філейної частини має кращий зовнішній вигляд і запах, тоді як у м'яса механічного обвалювання консистенція є кращою. Вона найбільш розсипчаста, притаманна сухим порошкам. Порівняльний аналіз підтверджує високі функціональні та технологічні властивості зразків із філейної частини птиці та м'яса механічного обвалювання птиці, а також є безпечними за застосування у м'ясних продуктах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.015 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Melnyk L. 
Influence of the minimum salary level increase on the business entities activity in the context of the transition to the sustainable development [Електронний ресурс] / L. Melnyk, L. M. Taraniuk, O. Kozmenko, L. Sineviciene // Problems and perspectives in management. - 2017. - Vol. 15, Iss. 1. - С. 72-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prperman_2017_15_1_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 354.215 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Melnyk L. 
The impact of foreign direct investment on economic growth: case of post communism transition economies [Електронний ресурс] / L. Melnyk, O. Kubatko, S. Pysarenko // Problems and perspectives in management. - 2014. - Vol. 12, Iss. 1. - С. 17-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prperman_2014_12_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 320.718 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Burdo O. 
Kinetics and energy of poultry meat dehydration in vacuum and microwave field conditions [Електронний ресурс] / O. Burdo, N. Povarova, L. Melnyk // Харчова наука і технологія. - 2018. - Т. 12, Вип. 4. - С. 117-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2018_12_4_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 778.551 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Melnyk L. 
The determinants of tourism development: the example of potential candidates for the EU membership [Електронний ресурс] / L. Melnyk, I. Novak, M. Gomeniuk, O. Pidlubna, O. Bezpalova // Marketing and management of innovations. - 2019. - № 2. - С. 326-336. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mimi_2019_2_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 530.16 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Melnyk L. H. 
Bioplastics production for circular economy and sustainable development promotion [Електронний ресурс] / L. H. Melnyk, O. V. Kubatko, V. S. Piven, P. V. Kucherenko, V. M. Ihnatchenko // Економіка АПК. - 2019. - № 11. - С. 79-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/E_apk_2019_11_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 153.832 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Zarichna O. 
Incorporating video content in the esl classroom: learning strategies and conceptual sidelines [Електронний ресурс] / O. Zarichna, L. Melnyk, A. Litvinova // Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми. - 2017. - Вип. 48. - С. 201-204. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mitimpt_2017_48_52
Попередній перегляд:   Завантажити - 903.687 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Hens L. 
Transport economics and sustainable development in Ukraine [Електронний ресурс] / L. Hens, L. Melnyk, O. Matsenko, O. Chygryn, C. C. Gonzales // Marketing and Management of Innovations. - 2019. - № 3. - С. 272-284. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mimi_2019_3_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 380.09 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського