Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Kovaliova O$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Pivovarov O. 
Features of obtaining malt with use of aqueous solutions of organic acids [Електронний ресурс] / O. Pivovarov, O. Kovaliova, T. Khromenko, Z. Shuliakevych // Харчова наука і технологія. - 2017. - Т. 11, Вип. 4. - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2017_11_4_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 471.908 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Pivovarov O. 
Features of grain germination with the use of aqueous solutions of fruit acids [Електронний ресурс] / O. Pivovarov, O. Kovaliova // Харчова наука і технологія. - 2019. - Т. 13, Вип. 1. - С. 83-89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2019_13_1_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 726.299 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Kovaliova O. 
Identification of patterns in the production of a biologically-active component for food products [Електронний ресурс] / O. Kovaliova, Yu. Tchoursinov, V. Kalyna, V. Koshulko, E. Kunitsia, A. Chernukha, O. Bezuglov, O. Bogatov, D. Polkovnychenko, N. Grigorenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 2(11). - С. 61-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_2(11)__9
Проведеними дослідженнями встановлено особливості інтенсивної технології виробництва біологічно активного компонента (проростків бобових) із використанням у процесі пророщування натуральних фруктових кислот (лимонної, яблучної, виноградної). Важливим є підбір якісних і безпечних стимуляторів проростання різної зернової сировини. Такими речовинами є саме фруктові кислоти натурального походження. Завдяки їх використанню стало можливим отримання високоцінного компонента харчових продуктів оздоровчого призначення, а саме, проростків різноманітних бобових культур. Експериментальними дослідженнями доведено ефективність використання фруктових кислот, як дієвих інтенсифікаторів і дезінфектантів процесу отримання проростків бобових. Показано, що їх використання надає можливість не тільки інтенсифікувати пророщування бобових, а й сприяє більш активному формуванню проростків, дезінфікує гряду. Так, у разі використання водних розчинів фруктових кислот концентрацією 0,25 - 1,25 % збільшились наступні показники: енергія проростання - на 4 - 7 %; здатність до проростання - на 5 - 8 %; довжина проростків - на 3 - 11 мм; вага проростків - від 1 до 12 % залежно від культури. Досліджено склад проростків, що підтвердило біологічну повноцінність і раціональність їх включення в склад харчових продуктів як біологічно активного компонента. Дослідження показали, що вони мають в своєму складі підвищений вміст амінокислот (на 3 - 50 % залежно від амінокислоти), вітаміни (B1, B2, B3, B6, B12, PP, E, C, A), високий вміст білка (32 %) та екстрактивних речовин (44 %). Це засвідчує біологічну та харчову цінність отриманих за інтенсивною технологією проростків. Досліджена технологія виробництва проростків бобових є інноваційною. Отримані проростки можуть стати високопоживними компонентами нових оздоровчих харчових продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 540.3 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Kovaliova O. 
Implementation of the plasmochemical activation of technological solutions in the process of ecologization of malt production [Електронний ресурс] / O. Kovaliova, O. Pivovarov, V. Kalyna, Yu. Tchoursinov, E. Kunitsia, A. Chernukha, D. Polkovnychenko, N. Grigorenko, T. Kurska, O. Yermakova // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 5(10). - С. 26-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_5(10)__4
This study has established patterns in the plasmochemical activation of technological solutions in the process of malt production. Of importance is the application of innovative technologies to purify water and technological solutions used at malt enterprises that consume large quantities of water resources. A promising technology is the plasmochemical treatment of water and technological solutions in order to purify them and, partially or completely, destroy pathogenic microflora. Due to the use of plasmochemical activation, it has become possible not only to improve the malting process but also to reduce the consumption of water resources for technological purposes by 2 - 3 times. This is achieved by improving the technological malting process and by the possibility of reuse of wastewater after its filtering and plasmochemical treatment. The experimental laboratory tests have proven the effectiveness of using plasmochemical activation of technological solutions in order to improve the qualitative indicators of wastewater and the possibility of reuse of such solutions after their plasmochemical activation. Applying the proposed method for treating technological solutions decreased the level of contamination of wastewater from malt production. Sewage contamination after activation decreased. Thus, pollution indicators decreased as follows: per dry residue - by 65 - 95 %; the content of suspended substances - by 33 - 66 %; residue after roasting - by 58 - 79 %; total nitrogen - by 58 - 80 %; P2O5 (phosphorus) - by 75 - 88 %; K2O (potassium) - by 75 - 92 %; CaO (calcium) - by 81 - 92 %; Na2O - by 67 - 83 %; Cl<^>- - not detected; oxidation - by 78 - 95 %; BOC5 (biochemical oxygen consumption) - by 92 - 97 %; pH became alkaline. In plasmochemical treatment, there is a disinfection of wastewater, namely, during an activation mode of 60 min the phytopathogenic microflora (Aspergillus, Alternaria, Penicillium, Fusarium, Mucor) were destroyed. This indicates the effectiveness of the purification and decontamination of technological solutions. Its application is the key to the environmental safety of malt production when all its stages meet the requirements of "green" technologies.
Попередній перегляд:   Завантажити - 559.072 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Kovaliova O. 
Development of a technology for the production of germinated flaxseed using plasma-chemically activated aqueous solutions [Електронний ресурс] / O. Kovaliova, N. Vasylieva, S. Stankevych, I. Zabrodina, O. Mandych, T. Hontar, I. Haliasnyi, O. Kotliar, O. Yanchyk, O. Bogatov // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2023. - № 4(11). - С. 6–19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2023_4(11)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 328.865 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського