Пошуковий запит: (<.>A=Ялпачик В$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Ялпачик В. Ф. Аналіз кріотропних структуроутворень при заморожуванні [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Наукові праці Південного філіалу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Кримський агротехнологічний університет". Технічні науки. - 2013. - Вип. 156. - С. 33-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npkaut_2013_156_7
|
2. |
Ялпачик В. Ф. Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 3-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2013_13_7_3 Наведено результати розробки способів контролю якості плодів від фізичних показників. Розглянуто перспективу впровадження нових пристроїв контролю плодів у випадку зберігання холодом.
|
3. |
Ялпачик В. Ф. Извлекающий аппарат ротационного типа [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Ф. Е. Ялпачик, Н. И. Стручаев // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 3-6. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_3 Рассмотрен способ извлечения косточек из плодов косточковых культур на примере сливы путем выбивания их плунжерами.
|
4. |
Ялпачик В. Ф. Моделювання і розрахунок теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 3-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_3 Мета роботи - розробка методики моделювання та розрахунків теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження.
|
5. |
Ялпачик В. Ф. Моделювання процесу заморожування гарбузових овочів [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. Г. Тарасенко // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин. - 2013. - Вип. 43(2). - С. 297-303. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmntz_2013_43(2)__51
|
6. |
Ялпачик В. Ф. Теплофізичні характеристики гарбузів, кабачків, кукурудзи молочної спілості і солодкого перцю та їх прогнозування [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 2. - С. 54-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_2_10 Мета роботи - розробка алгоритму розрахунку теплофізичних характеристик сільськогосподарської продукції. Надано співставлення розрахункових і знайдених в літературі експериментальних даних з питомої ефективної теплоємності, похибка не перевищує 8 - 10 % у всьому інтервалі температур.
|
7. |
Ялпачик В. Ф. Економічна оцінка ефективності використання способу охолодження зерна [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, О. В. Кравець, В. О. Верхоланцева // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(2). - С. 199-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(2)__46
|
8. |
Ялпачик В. Хранение плодов в замороженням виде [Електронний ресурс] / В. Ялпачик // Техніка і технології АПК. - 2014. - № 10. - С. 20-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Titapk_2014_10_7
|
9. |
Ялпачик В. Ф. Изменение клейковины пшеницы в процессе хранения в зернохранилище с применением охлаждения [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, В. А. Верхоланцева // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 1. - С. 73-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_1_15
|
10. |
Ялпачик В. Ф. Исследование влияния условий хранения наизменения клейковины пшеницы [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, В. А. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 128-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_13 Изучено изменение клейковины пшеницы в зернохранилище с применением охлаждения в процессе хранения.
|
11. |
Ялпачик В. Ф. Розрахунок теплофізичних властивостей овочів [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 358-362. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_43 Наведено алгоритм розрахунку значень ефективної теплопровідності всієї системи плодоовочевої сировини. Надано порівняння розрахункових та експериментальних даних з ефективної теплоємності овочів.
|
12. |
Ялпачик В. Ф. Теплообмін при охолодженні та заморожуванні об’єктів з плодоовочевої сировини в промислових умовах [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 370-378. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_45 Наведені співвідношення для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі за зовнішнього обтікання об'єктів плодоовочевої сировини можна застосовувати для всіх об'єктів заморожування, причому ці розрахунки треба виконувати в режимі "прогноз-корекція".
|
13. |
Ялпачик В. Ф. Планувння експериментальних досліджень процесу охолодження зерна [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 3-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_3
|
14. |
Ялпачик В. Ф. Підготовка соняшникового лушпиння до брикетування [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаєв, Ф. Ю. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_5 Розглянуто підготовку соняшникового лушпиння до брикетування шляхом сушіння, з подальшим використанням брикетів як палива для твердопаливних котлів.
|
15. |
Горач О. О. Технологія підготовки волокна льону олійного для одержання виробів технічного призначення [Електронний ресурс] / О. О. Горач, В. П. Базик, В. Ф. Ялпачик // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2017. - № 1. - С. 98-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2017_1_15
|
16. |
Ялпачик В. Ф. Дослідження впливу коефіцієнта теплопровідності на вологість зернового матеріалу [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 26-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_179_6 Наведено результати експериментального дослідження коефіцієнта теплопровідності на вологість зерна, що були визначені на лабораторній установці. Одержані результати представлено на графічному зображенні й обрано рівняння апроксимації за допомогою програмного забезпечення MATLAB, що може бути використано під час інженерних розрахунків.
|
17. |
Ялпачик В. Ф. Аналітичні засоби моделювання мікробіологічних та біохімічних процесів при зберіганні зернової маси [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 3-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_3 Наведено аналітичні засоби моделювання мікробіологічних і біохімічних процесів під час зберігання зернової маси, та вивчення взаємодії протікання процесів між зерновою масою з точки зору теплотехніки.
|
18. |
Стручаєв М. І. Енергоефективне сушіння насіння гарбуза [Електронний ресурс] / М. І. Стручаєв, В. Ф. Ялпачик, В. Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 37-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_8 Розглянуто процес підготовки гарбузового насіння за допомогою сушіння з використанням енергоефективної установки для сушіння насіння. Запропоновано методику, яку можна використовувати для практичного застосування під час розрахунку підготовчих операцій перед сушінням насіння, наприклад, насіння гарбуза. Збільшення продуктивності за відібраною з насіння гарбуза вологою у сушарці з попереднім осушенням повітря у порівнянні зі звичайною сушаркою становить близько 35 %. Економія енергії, що витрачається на сушіння насіння гарбуза в сушарці з попереднім осушенням повітря у порівнянні зі звичайною сушаркою, становить більше 40 %.
|
19. |
Стручаев Н. И. Использование холодильной установки для рециркуляционной сушки бычков [Електронний ресурс] / Н. И. Стручаев, В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 3-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_3 Предложена методика определения количества влаги, которое удаляется из сушильного агента, в данном случае воздуха, который используется для сушки бычков и расчета количества энергии, необхидмой для ее удаления путем использвания рециркуляционной сушильной установки (РСУ). Даны основные параметры РСУ, что позволит выполнить расчет процесса сушки бычков.
|
20. |
Ялпачик В. Ф. Дослідження ентальпії у процесі зберігання зернової маси із застосуванням охолодження [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 62-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_12 Розглянуто ентальпію у процесі зберігання зернової маси, та наведено зміни ентальпії відносно вологовмісткості за допомогою id-діаграми Рамзіна - Мольєра. Наведено розподіли теоретичного та експериментального значення ентальпії по двом експериментальним зерносховищам, у яких підтримували певну температуру з застосуванням охолодження.
|
| |