Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Васильківський К$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Васильківський К. В. Дослідження динаміки приводів обладнання для розвантаження збільшених вантажних одиниць з нелінійною системою підвіски [Електронний ресурс] / К. В. Васильківський, В. Й. Лензіон, Д. В. Мавроді, І. М. Дідик // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 111-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_27
| 2. |
Криворотько В. М. Динаміка і рекуперація вторинних енергетичних ресурсів у механічних системах [Електронний ресурс] / В. М. Криворотько, А. І. Соколенко, С. А. Бут, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 1. - С. 171-180. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_1_23
| 3. |
Криворотько В. М. Рекуперація механічної енергії в машинах циклічної дії [Електронний ресурс] / В. М. Криворотько, К. В. Васильківський, А. І. Соколенко // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 160-164. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_30
| 4. |
Бут С. А. Визначення енергетичних витрат в системах транспортування вантажів конвеєрами [Електронний ресурс] / С. А. Бут, А. І. Соколенко, К. В. Васильківський // Технологічні комплекси. - 2014. - № 2. - С. 86-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tehkom_2014_2_14
| 5. |
Соколенко А. І. Динаміка гальмування механічних систем пакувального обладнання [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, А. В. Мудрак, І. Ф. Максименко // Упаковка. - 2012. - № 2. - С. 48-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_2_15 Розглянуто аспекти, що стосуються динаміки зупинки елементів пакувального обладнання. Створено фізичні та математичні двомасові моделі, які відображають миттєву зупинку ведучої маси, а також гальмування ведених мас за різними законами руху ведучих. Доведено, що режими гальмування за своїми динамічними проявами наближаються до процесів пуску (а іноді є гіршими у порівнянні з ними) та підлягають не менш ретельному дослідженню.
| 6. |
Соколенко А. І. Синтез машин ліній пакування та енергозбереження [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, А. В. Мудрак, М. В. Якимчук // Упаковка. - 2012. - № 3. - С. 53-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_3_16 Розглянуто особливості та вимоги щодо синтезу технологічних машин у лініях пакування з досягненням енергозбереження, технологічної відповідності за призначенням, якісними показниками, надійністю, продуктивністю, мінімізованою масою, умовами сусідства тощо. Наведено інформацію щодо дисипативних витрат, показано взаємозв'язки між кінематичними й енергетичними параметрами в кількамасових моделях. Оцінено вплив окремих динамічних параметрів на енергозбереження в технологічних операціях.
| 7. |
Соколенко А. І. Особливості динаміки та енергетичних витрат у перехідних режимах обладнання ліній пакування [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, І. Ф. Максименко, Д. М. Полатайло // Упаковка. - 2012. - № 4. - С. 40-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_4_12 Оцінено енергетичні витрати у механізмах приводів машин у періоди перехідних та усталених режимів роботи. Показано можливість рекуперації кінетичної енергії рухомих ланок механізмів і машин за рахунок поєднання в них періодів розгону та гальмування симетричних ланок і робочих органів.
| 8. |
Ступак Ю. О. Азотний переворот у пакувальній індустрії [Електронний ресурс] / Ю. О. Ступак, К. В. Васильківський, В. В. Мигович // Упаковка. - 2012. - № 5. - С. 45-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_5_12 Розглянуто технології та обладнання для зберігання, транспортування і дозування скрапленого азоту, які знаходять широке застосування у пакувальній індустрії. Азот можна використовувати не тільки як компонент модифікованої газової атмосфери, але й під час пакування напоїв.
| 9. |
Соколенко А. І. Навантаження і енергетичні витрати в машинах ліній пакування [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, А. А. Палаш, Є. В. Костюк // Упаковка. - 2012. - № 6. - С. 35-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_6_11 Проаналізовано енергетичні трансформації на прикладі кривошипно-повзунного механізму. Зроблено висновок щодо можливості здійснення рекуперативних режимів зарахунок структури, початкових умов, законів кінематики та кінематичних зв'язків.
| 10. |
Соколенко А. І. Фасування напоїв в тару зі скла та ПЕТФ (порівняння технологій) [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, М. І. Юхно // Упаковка. - 2015. - № 1. - С. 34-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2015_1_10
| 11. |
Соколенко А. І. Енергетичні імпульси в харчових технологіях [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, A. A. Палаш, І. Ф. Максименко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_15 До числа важливих чинників подальшого удосконалення енерго- і масообмінних процесів в харчових технологіях відносяться технології використання високоенергетичних імпульсів та внутрішніх енергетичних ресурсів матеріальних потоків, що пов'язане з необхідністю їх термодинамічних трансформацій. Наведено порівняльні характеристики методів трансформації енергетичних ресурсів, можливості їх досягнення на основі запропонованих схем, методики визначення енергетичних потенціалів.
| 12. |
Соколенко А. І. Про можливості рекуперації кінетичної енергії в машинах і механізмах [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, В. С. Костюк // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 92-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_19 До числа задач синтезу механізмів і технологічних машин відносяться досягнення заданої продуктивності на основі вибору геометричних і кінематичних параметрів з можливою мінімізацією динамічних навантажень. Цей перелік завдань доповнюється вимогою рекуперації механічної енергії в машинах циклічної дії на тій основі, що робота рушійних сил проти сил інерції дорівнює кінетичній енергії рухомих мас. В дослідженні показано, що просте використання фаз інерційного вибігу у більшості випадків непридатне через відсутність гарантій відповідності до параметрів циклограм. Визначено, що за умови протидії двох мас, одна з яких знаходиться на етапі розгону, а друга - на етапі вибігу, межею рекуперації буде рівність їх кінематичних енергій. Особливо велика енергоекономічна ефективність рекуперації має супроводжувати роботу подвоєних механізмів (машин) зворотної дії.До числа задач синтезу механізмів і технологічних машин відносяться досягнення заданої продуктивності на основі вибору геометричних і кінематичних параметрів з можливою мінімізацією динамічних навантажень. Цей перелік завдань доповнюється вимогою рекуперації механічної енергії в машинах циклічної дії на тій основі, що робота рушійних сил проти сил інерції дорівнює кінетичній енергії рухомих мас. В дослідженні показано, що просте використання фаз інерційного вибігу у більшості випадків непридатне через відсутність гарантій відповідності до параметрів циклограм. Визначено, що за умови протидії двох мас, одна з яких знаходиться на етапі розгону, а друга - на етапі вибігу, межею рекуперації буде рівність їх кінематичних енергій. Особливо велика енергоекономічна ефективність рекуперації має супроводжувати роботу подвоєних механізмів (машин) зворотної дії.
| 13. |
Соколенко А. І. Рекуперація кінетичної енергії в технологічних машинах [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, О. І. Степанець // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 138-145 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_22 Мета дослідження - оцінка напрямків синтезу машин, які створюють можливість рекуперації кінетичної енергії в перехідних процесах. Показано, що регулювання технологічних машин циклічної дії потребує спеціальних заходів щодо обмеження нерівномірності їх ходу з метою досягнення кінематичної точності. Одним із напрямів таких впливів є використання приводів з подвоєними енергетичними потоками з синхронізацією в них етапів розгону і сповільненого руху робочих органів.
| 14. |
Шевченко О. Ю. Колігативні властивості культуральних середовищ [Електронний ресурс] / О. Ю. Шевченко, А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, І. М. Вінніченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 131-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_18 Наведено результати аналітичних досліджень, що стосуються колігативних властивостей розчинів, які поєднують в собі показники активності води, осмотичних тисків і температурних депресій. Дослідження виконані з метою поглиблення інформації про технології зброджування цукровмісних середовищ і накопичення в них етилового спирту. Показано аналітичні зв'язки між колігативними властивостями розчинів на основі узагальнення експериментальних даних і розрахунків відповідно до законів Рауля і Вант-Гоффа та єдність їх фізичного підурунтя. На цій основі грунтується висновок про незворотність зростання осмотичних тисків у розчинах з біохімічними перетвореннями, в яких відбуваються трансформації органічних речовин зі зменшенням їх молекулярних мас.
| 15. |
Шевченко О. Ю. Енергоматеріальні трансформації в бродильних технологіях [Електронний ресурс] / О. Ю. Шевченко, А. І. Cоколенко, К. В. Васильківський, С. А. Бут // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_13 Наведено результати досліджень особливостей зброджування цукровмістких середовищ спиртової, пивоварної, виноробної галузей. Показано, що лімітування інтенсивності бродіння пов'язано з фізико-хімічними властивостями дріжджів-цукроміцетів. Запропоновано до використання узагальнений стримуючий фактор процесів бродіння у формі осмотичних тисків на основі принципу суперпозиції. При цьому враховуються складові осмотичного тиску, викликаного розчиненими цукрами, синтезованими спиртом, діоксидом вуглецю та іншими наявними речовинами. Наведено розрахункові результати початкових, проміжних і кінцевих осмотичних тисків, алгоритм розрахунків, графічні ілюстрації та їх аналітичні узагальнення, методи стабілізації осмотичних тисків на докритичних рівнях і дані, що стосуються енергетичних трансформацій з урахуванням ентропійних втрат.
| 16. |
Ступак Ю. О. Інтенсивні технології енерго- і масообміну при стерилізації харчової продукції [Електронний ресурс] / Ю. О. Ступак, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 86-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_12 Теплова стерилізація є найбільш розповсюдженим і надійним способом консервування харчових продуктів. Стерилізація консистентної продукції пов'язана з її високотемпературною обробкою в умовах кондуктивного теплообміну. Час нагрівання та охолодження упаковок з консистентною продукцією є особливо подовженим. Використання ротаційної стерилізації значно скорочує тривалість процесу і підвищує якість продукції. Розглянуто варіанти конструктивних рішень спеціальних ротаційних пристроїв для реалізації складного обертального руху і виконано кінематичний аналіз запропонованих механічних систем. Визначено співвідношення між швидкісними і геометричними параметрами механізмів.
| 17. |
Пригодій Д. В. Навантаження гнучких зв’язків у технічних системах [Електронний ресурс] / Д. В. Пригодій, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 136-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_18
| 18. |
Соколенко А. І. Інтенсифікація процесів анаеробного бродіння та утилізація біологічної теплоти [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, І. Ф. Максименко, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 141-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_17 Досліджено особливості перебігу та можливості інтенсифікації процесів анаеробного бродіння й утилізації їх теплових ресурсів. Мета дослідження - пошук умов і реалізації апаратурного забезпечення новітніх пропозицій. Показано граничні обмеження, що стосуються осмотичних тисків розчинів C2H5OH і CO2, оцінено можливості обмежень їх впливів з урахуванням досвіду пивоварів у технологіях виробництва безалкогольного пива. Запропоновано заходи щодо створення локальних зон у середовищах бродильних апаратів насичених, ненасичених і перенасичених на CO2. Існування таких зон може штучно підсилюватись і використовуватись для інтенсифікації масо- і енергообміну. Запропоновано до використання розробки щодо утилізації біологічної теплоти бродіння на основі використання теплових насосів з поєднанням у паралельних технологіях бродіння і перегонки. Наведено інформацію, що стосується обмежень поєднання в одному процесі бродіння і вакуумної перегонки у зв'язку з гідростатичними тисками.
| 19. |
Соколенко А. І. Пропозиції до використання замкнутих енергоматеріальних контурів [Електронний ресурс] / А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, О. І. Степанець, М. І. Юхно // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 131-141. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_21
| 20. |
Шевченко О. Ю. Особливості масообмінних процесів в анаеробних газорідинних середовищах [Електронний ресурс] / О. Ю. Шевченко, А. І. Соколенко, І. М. Вінніченко, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 124-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_16 Описано особливості масообмінних процесів у анаеробних газорідинних культуральних середовищах, в яких утворення розчиненої і диспергованої газової фази CO2 є наслідком зброджування цукрів з кінцевим результатом синтезу етилового спирту. Матеріальний баланс таких перетворень відповідає рівнянню Гей-Люссака, за яким майже половина маси цукру витрачається на утворення інертного газу - діоксиду вуглецю, хімічна формула якого означає відсутність потенціалу хімічної енергії. Надалі утворений CO2 має увійти в загальний потік для участі у процесах колообігу вуглецю. Однак умови ендогенного синтезу вуглецю в культуральних середовищах призводять до додаткових проявів з енергетичними ефектами. Останні стосуються тисків у газовій фазі герметизованих апаратів, потенціалів набухлого газорідинного середовища, кінетичної енергії циркуляційних контурів і потенціалів за градієнтами насичення за умов гідростатичних тисків. Названі енергетичні прояви мають місце після досягнення станів насичення рідинної фази CO2 від моменту утворення диспергованої газової фази, що супроводжується відповідними рівнями диспергованої газової фази у формі газових бульбашок. Прояв властивості гравітаційного поля у формі гідростатичного тиску і силових показників відповідно до закону Архімеда в цьому дослідженні використано для визначення рушійного фактора у створенні вертикальних циркуляційних контурів. В основі такої пропозиції лежить третій закон Ньютона, за яким для режиму усталеного руху прийнято рівність сил Архімеда і сил опору середовища. Це ж припущення підтверджується і за умов перехідних процесів. Система із самогенеруванням газової фази у повному об'ємі культурального середовища призводить до зростаючої по висоті газоутримувальної здатності, яка, у свою чергу, забезпечує зростаючий енергетичний потенціал. Це підтверджує існування не лише повнооб'ємного вертикального циркуляційного контуру, а й існування пошарових контурів менших масштабів. Також наведено залежності, яким відповідають впливи геометричних параметрів на газоутримувальну здатність середовищ. На основі встановлених закономірностей і феноменологічних узагальнень показано роль циркуляційних контурів для часткової десатурації і створення зон ненасичення рідинної фази, що забезпечує можливість зниження опору масопередачі по CO2. Запропоновано виконання технічних заходів у формі змінних тисків у газовій фазі (а отже, і в повному об'ємі середовища) для створення періодів десатурації і можливої сатурації. Наслідком таких змін може бути переробка середовищ із підвищеною початковою концентрацією цукрів і підвищеною кінцевою концентрацією етилового спирту.
| | |
|
|