Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (26)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Дейниченко Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 48
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Дейниченко Г. В. 
Дипломне проектування : Навч. посіб. / Г. В. Дейниченко, О. І. Черевко, Н. О. Власова, Н. О. Афукова, І. Г. Дейнека, В. В. Дуб, Г. М. Постнов, О. О. Простаков, О. Г. Терешкін, В. О. Єфімова, А. М. Волосов, Д. П. Крамаренко, Н. В. Рижова; ред.: Г. В. Дейниченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х.; Луганськ, 2004. - 256 c. - Бібліогр.: 35 назв. - укp.

Наведено матеріали та методи технічних і економічних розрахунків, необхідних для виконання дипломного проектування. Показано послідовність виконання дипломних проектів, викладено правила розробки та оформлення пояснювальної записки та графічної частини.

Представлены материалы и методы технических и экономических расчетов, необходимых для выполнения дипломного проектирования. Показана последовательность выполнения дипломных проектов, изложены правила разработки и оформления объяснительной записки и графической части.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.851.521 в611 я73 + Л80 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663655 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дейниченко Г. В. 
Ультрафільтраційні процеси та технології раціональної переробки білково-вуглеводної молочної сировини / Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, І. В. Золотухіна. - Х. : Факт, 2008. - 208 c. - укp.

Розглянуто проблеми вдосконалення процесів переробки білково-вуглеводної молочної сировини на підприємствах молочної промисловості та в закладах ресторанного господарства на підставі застосування мембранних технологій. Охарактеризовано нові технології виробництва продуктів харчування з використанням ультрафільтраційної обробки молочної сировини, наведено результати досліджень показників їх якості.

Рассмотрены проблемы усовершенствования процессов переработки белково-углеводного молочного сырья на предприятиях молочной промышленности в заведениях ресторанного хозяйства на основе применения мембранных технологий. Охарактеризованы новые технологии производства продуктов питания с использованием ультрафильтрационной обработки молочного сырья, приведены результаты исследований показателей их качества.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: ВА701296 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Актуальні проблеми харчової промисловості та підготовки кадрів для галузі : тези доп. І Всеукр. наук.-практ. конф. студ., асп. та молод. вчен., 31 берез. - 1 квіт. 2011 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко, О. Б. Скородумова; МОНМС України, ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ, 2011. - 94 c. - укp. - рус.

Висвітлено актуальні проблеми розвитку харчової та переробної промисловості. Розглянуто новітні технології й обладнання харчової промисловості та ресторанного господарства. Увагу приділено розробці продуктів функціонального призначення. Визначено сучасні напрямки розробки та використання пакувальних матеріалів харчових продуктів. Описано новітні біологічно-активні, дієтичні та лікувально-профілактичні домішки й інгредієнти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА739886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дейниченко Г. В. 
Підготовка студентів природничо-математичних спеціальностей до технічного конструювання у вищих педагогічних навчальних закладах : автореф. дис... канд. пед. наук: 13.00.09 / Г. В. Дейниченко; Харк. нац. пед. ун-т ім. Г.С.Сковороди. - Х., 2009. - 20 c. - укp.

Розглянуто науково-технічну творчість як складник підготовки майбутнього вчителя природничо-математичного профілю. Розроблено та теоретично обгрунтовано й експериментально перевірено інтегровану технологію підготовки майбутнього вчителя до технічного конструювання, яка передбачає репродуктивну діяльність, елементи контекстного навчання з розробкою навчальноконструкторського проекту, внутрішньогрупову диференціацію за різними програмами та за бажанням студентів, збагачення навчання додатковою організацією творчої діяльності в позанавчальний час. Виявлено умови, які забезпечують ефективність інтегрованої технології, уточнено критерії та показники готовності студентів до технічного конструювання. Подальшого розвитку набули дефініції "технічне конструювання", "готовність до технічного конструювання".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Б.р(4УКР)3-3,022

Шифр НБУВ: РА367686 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дейниченко Г. В. 
Удосконалення комбінованих способів переробки плодів баклажана та перцю солодкого : монографія / Г. В. Дейниченко, О. Г. Терешкін, Д. В. Горєлков. - Х., 2011. - 224 c. - Бібліогр.: 297 назв - укp.

Розглянуто хімічний склад і харчову цінність плодів баклажана та перцю солодкого. Науково обгрунтовано й експериментально доведено доцільність застосування комбінованих способів переробки їх плодів на підприємствах ресторанного господарства та малих овочепереробних підприємствах. Розроблено нові види спеціалізованих апаратів, принцип дії яких полягає у поєднанні термічних, гідродинамічних і механічних процесів, які дозволяють реалізувати прогресивні технологічні напрямки переробки плодово-овочевої сировини, виробляти напівфабрикати та кулінарні вироби з високими показниками якості. Увагу приділено обгрунтуванню функціональної схеми та розробці технологічного автомата для фарширування баклажанів і перцю солодкого, а також розробці машин для зняття шкірки, очищення, видалення насіння та нарізання на кільця плодів і овочів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА748021 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дейниченко Г. В. 
Мембранні технології та проблеми їх застосування під час очищення поверхневих і грунтових вод / Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк // Экология и пром-сть. - 2010. - № 1. - С. 24-29. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто мембранні технології і проблеми їх застосування під час очищення поверхневих і грунтових вод. Проаналізовано чинники, що впливають на процес мікрофільтраційного і ультрафільтраційного очищення поверхневих і грунтових вод, і запропоновано шляхи їх усунення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Д466.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25086 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Дейниченко Г. В. 
Забезпечення змістового компоненту готовності майбутніх учителів природничо-математичних спеціальностей до технічного конструювання / Г. В. Дейниченко // Педагогіка та психологія : зб. наук. пр. - 2010. - Вип. 37. - С. 45-53. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Охарактеризовано науково-технологічне забезпечення змістового компоненту готовності студентів природничо-математичних спеціальностей педагогічних ВНЗ до технічного конструювання. Розкрито сутність інтегрованої варіативної технології підготовки майбутніх учителів, яке передбачає фронтальну форму роботи з переважанням словесних та репродуктивних методів.

Охарактеризовано научно-технологическое обеспечение содержательного компонента подготовки студентов естественно-математических специальностей педагогических ВУЗ к техническому конструированию. Раскрыта сущность интегрированной вариативной технологииподготовки будущих учителей, которая предполагает фронтальную форму работы с преобладанием словесных и репродуктивных методов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518.5 + Ж2 р(4УКР)3-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69478 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дейниченко Г. В. 
Науково-технологічне забезпечення підготовки майбутніх вчителів до технічного конструювання / Г. В. Дейниченко // Педагогіка та психологія : зб. наук. пр. - 2010. - Вип. 38. - С. 119-126. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Охарактеризовано наукове-технологічне забезпечення підготовки майбутніх учителів природничо-математичних спеціальностей до технічного конструювання, висвітлено досвід роботи кафедр фізики й загальної педагогіки та педагогіки вищої школи ХНПУ ім. Г. С. Сковороди в організації варіативного навчання студентів технічного конструювання. Зазначено, що забезпечення підготовки студентів природничо-математичних спеціальностей до технічного конструювання передбачає розробку певної інтегрованої технології як поетапного, логічно вибудуваного використання форм і методів навчання, що допомогають оволодінню засобами досягнення мети (опорними знаннями, методами пізнання, прийомами розумової діяльності, навичками самостійної роботи), спеціальними вміннями та навичками (інженерно-аналітичними, креслярськими), формуванню професійних якостей (творчості, волі, активності), що і забезпечує готовність студента до діяльності з технічного конструювання.

Охарактеризовано научно-технологическое обеспечение подготовки будущих учителей естественно-математических специальностей техническому конструированию, освещен опыт работы кафедр физики, общей педагогики и педагогики высшей школы ХНПУ им. Г. С. Сковороди в организации вариативного обучения студентов техническому конструированию. Указано, что обеспечение подготовки студентов естественно-математических специальностей к техническому конструированию предусматривает разработку определенной интегрированной технологии как поэтапное, логически выстроенное использование форм и методов обучения, которые помогают овладению способами достижения цели (опорными знаниями, методами познания, приемами умственной деятельности, навыками самостоятельной работы), специальными умениями и навыками (инженерно-аналитическими, чертежными), формированию профессиональных качеств (творчества, воли, активности), что и обеспечивает готовность студента к техническому конструированию.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518.5 + Ж2 р(4УКР)3-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69478 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Актуальні проблеми харчової промисловості та ресторанного господарства. Сучасні питання підготовки кадрів : матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 24 - 25 квіт. 2013 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко, О. Б. Скородумова; ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ : ЛНУ ім Тараса Шевченка, 2013. - 76 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми розвитку харчової та переробної промисловості. Проаналізовано концептуальні підприємства ресторанного господарства м. Луганськ. Вивчено технологію паштетів печінкових з використанням біологічно активної домішки. Детально розглянуто технологію емульсійного соусу зниженої калорійності. Досліджено вплив домішки клітковини насіння гарбуза на властивості макаронного тіста. Увагу приділено технології виробництва майонезу функціонального призначення "Фісташковий". Охарактеризовано сучасні напрями розробки використання пакувальних матеріалів харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС56551 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дейниченко Г. В. 
Застосування діафільтраційного очищення у процесі одержання пектинових концентратів / Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, В. В. Гузенко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 28-33. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто питання очищення пектинових концентратів із використанням діафільтрації. Наведено аналіз досліджень щодо процесу діафільтраційного очищення пектинових концентратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дейниченко Г. В. 
Сенсорний аналіз біофортифікованого маринованого солодкого перцю / Г. В. Дейниченко, О. П. Юдічева // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 18-24. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Доведено доцільність застосування способу маринування з коренем імбиру для переробки біофортифікованого солодкого перцю за допомогою сенсорного аналізу, який проведено з використанням розробленої балової шкали та за допомогою аналітичної оцінки описовим методом (дескриптивним). Перець вирощено з використанням екологічно чистого добрива "Ріверм", яке забезпечує природне підвищення вмісту вітамінів і мінеральних речовин в овочах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816.4

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Дейниченко Г. 
Вплив масляного екстракту біомаси IBH. pluvialisD на окиснення рослинних олій / Г. Дейниченко, Д. Крамаренко, І. Галяпа // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 102-110. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Дейниченко Г. В. 
Сушка гидробионтов в псевдоожиженном слое: теория и практика : монография / Г. В. Дейниченко, Ю. В. Карнаушенко, А. И. Звегинцев; Харьков. гос. ун-т питания и торговли. - Харьков : Факт, 2014. - 150 c. - Библиогр.: с. 123-137 - рус.

Рассмотрено современное состояние процесса переработки гидробионтов. Охарактеризованы технологические свойства биологических ресурсов. Проведено аналитическое исследование гидродинамики и тепло-массообмена при сушке в псевдоожиженном слое с применением осциллирования дисперсивного материала. Изучена гидродинамика указанного слоя в процессе сушки гидробионтов. Проанализирована кинетика процесса сушки гидробионтов. Приведены технологические схемы производства сушеной продукции из гидробионтов. Осуществлена оценка качества сушеного мяса криля. Определено влияние процесса сушки на показатели качества сушеного мяса мидии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л946.103 + Л949.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА784155 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дейниченко Г. 
Якість харчових рідин ультрафільтраційного концентрування / Г. Дейниченко, В. Гузенко, О. Гафуров // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 140-149. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Показано роль мембранних процесів у харчовій промисловості для виробництва різної продукції. Досліджено показники якості харчових рідин рослинного (пектинового екстракту) та тваринного (білково-вуглеводної молочної сировини) походження під час їх ультрафільтраційного концентрування залежно від технологічних параметрів процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Товма Л. Ф. 
Методика оптимізації складу трикомпонентної харчової системи з метою створення харчових продуктів для військовослужбовців / Л. Ф. Товма, Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко // Бізнес Інформ. - 2016. - № 1. - С. 175-178. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Режим харчування військовослужбовців визначає кількість прийомів їжі протягом доби, дотримання фізіологічно обгрунтованих проміжків між ними, раціональний розподіл продуктів, які встановлені нормами харчування, протягом дня. Норми продовольчих пайків мають розроблятися з урахуванням вимог раціонального харчування, оскільки нормування харчування військовослужбовців ускладнюється у зв'язку з тим, що їх фізичне і нервово-психічне навантаження постійно змінюється: то зростає, наприклад, у період бойових дій, посилення навчально бойової підготовки на військових навчаннях, під час фізичних тренувань, бойового чергування, то знижується - під час відпочинку, навчання тощо. Наведено приклад процесу оптимізації трикомпонентної харчової модельної системи з метою встановлення оптимального співвідношення компонентів. Обгрунтовано використання фаршевих систем для створення спеціалізованих продуктів для харчування військовослужбовців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7(4УКР)431

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Дейниченко Г. В. 
Аналіз конструкцій гомогенізаторів молочної промисловості / Г. В. Дейниченко, К. О. Самойчук, А. О. Івженко, Л. В. Левченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 9-15. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Наведено огляд конструкцій основних типів гомогенізаторів, які використовуються у молочній промисловості, принцип їх дії, особливості конструкції та використання, характеристики ступеня диспергування та перспективи подальшого вдосконалення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.5-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Дейниченко Г. В. 
Розробка пристрою для інтенсифікації процесу ультрафільтраційного концентрування рідких високомолекулярних полідисперсних систем / Г. В. Дейниченко, З. О. Мазняк, В. В. Гузенко, О. О. Удовенко, О. В. Омельченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 70-75. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Висвітлено питання щодо технічного оснащення мембранного модуля з метою усунення концентраційної поляризації під час ультрафільтраційного концентрування рідких високомолекулярних полідисперсних систем. Розроблено пристрій для барботування біологічних рідин. Надано опис конструкції розробленого пристрою та принцип його роботи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.627

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Дейниченко Г. В. 
Конструкції струминних диспергаторів жирової фази молока / Г. В. Дейниченко, К. О. Самойчук, О. О. Ковальов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 219-227. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто можливі варіанти конструкцій струминного гомогенізатора молока з роздільним подаванням жирової фази та зіткненням струменів. Проаналізовано переваги та недоліки запропонованих конструкцій гомогенізаторів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.5-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Дейниченко Г. В. 
Технічне оснащення процесів виробництва пектинових концентратів / Г. В. Дейниченко, В. В. Гузенко, О. Е. Мельник, В. В. Перекрест // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 228-234. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Висвітлено питання щодо технічного оснащення процесів виробництва пектинових концентратів. Розроблено принципову схему технологічної лінії з безвідходного виробництва сухих пектинових концентратів. Надано опис розробленої лінії та принцип її роботи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Дейниченко Г. В. 
Оптимізація рецептурного складу білково-вуглеводних напівфабрикатів / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, К. А. Сефіханова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 242-247. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Мета роботи - оптимізація рецептурного складу напівфабрикатів білково-вуглеводних з додаванням овочевих пюре з заданими органолептичними та структурно-механічними властивостями. Як свідчать одержані дані, підвищення концентрації цукру в обох модельних системах призводить до зниження показника граничної напруги зсуву (ГНЗ), це можна пояснити тим, що за додавання цукру молочні білки втрачають вологу. Також зберігається тенденція впливу овочевого пюре на зниження показника ГНЗ як в дво-, так і у трикомпонентних системах. У випадку спільного підвищення концентрації овочевого пюре та цукру в системі від 0 до 30 % ГНЗ системи МБК + ПГ + цукор зменшується на 74,3 %, а системи МБК + ПМ + цукор на 75,6 %. Це можна пояснити тим, що пектинові речовини пюре гарбуза утворюють за взаємодії з цукром драглеподібні структури більш інтенсивно, ніж пектинові речовини пюре моркви.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського