Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (27)Тематичний інтернет-навігатор (2)Книжкові видання та компакт-диски (87)Журнали та продовжувані видання (90)
Пошуковий запит: (<.>U=Л8/9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 76
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Харчова промисловість : Міжвід. темат. наук. зб. Вип. 45 / ред.: П. С. Циганков; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 288 с. - рус.

Висвітлено результати наукових досліджень у галузі технології харчових продуктів, хімічних, біохімічних, мікробіологічних процесів, апаратів, обладнання та автоматизації харчових виробництв. Досліджено хімічний склад побічних продуктів і відходів цукрового виробництва, вплив дисперсності овочевих порошків на технологію виготовлення та якість макаронних виробів, зміну біоорганічного комплексу соку топінамбура під час оброблення відкритою парою. Запропоновано застосування плазмового напилення з метою підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків, розв'язання задач хіміко-харчових технологій за допомогою кінетичної моделі простої хімічної реакції тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2005. - 166 с. - (Техн. науки; N 1(25)). - укp.

Розглянуто питання модифікації структурно-механічних властивостей тіста за допомогою рослинних домішок, використання біологічно активних компонентів соусів на емульсійній основі в процесі хронічної свинцевої інтоксикації. Наведено рекомендації щодо використання фруктози у виробництві молочних продуктів пробіотичного призначення. Висвітлено динаміку зміни функціонально-технологічних властивостей соєвих білків у результаті їх модифікації на основі методу індукованого автолізу, перспективність харчової домішки "Біозим" у створенні нових адаптогенних та функціональних продуктів. Проаналізовано передумови руйнування плівки забруднень продуктів під час миття у вібраційній мийній машині.

Рассмотрены вопросы модификации структурно-механических свойств теста с помощью растительных примесей, использования биологически активных компонентов соусов на эмульсионной основе в процессе хронической свинцовой интоксикации. Приведены рекомендации относительно использования фруктозы в производстве молочных продуктов пробиотического назначения. Освещены динамика изменения функционально-технологических свойств соевых белков в результате их модификации на основе метода индуцированного автолиза, перспективность пищевой примеси "Биозим" в создании новых адаптогенных и функциональных продуктов. Проанализированы предпосылки разрушения пленки загрязнений продуктов в процессе мойки в вибрационной моющей машине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54

Шифр НБУВ: Ж70141/тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Праці Таврійської державної агротехнічної академії. Вип. 20 / ред.: М. Л. Крижачківський. - Мелітополь, 2004. - 139 с. - укp.

Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень з проблем технології та механізації зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. Висвітлено ефективність роботи потоково-технологічних ліній виробництва круп. Проаналізовано вплив електромагнітного опромінювання на насіння пшениці. Розглянуто питання підвищення біологічної цінності кисломолочного сиру та продуктів на його основі. Описано спосіб заморожування гарбуза, метод визначення коефіцієнта витрат під час розливу харчових рідин. Визначено фізико-механічні показники целюлози, одержаної з моченцової та сланкої трести без наркотичних конопель.

Приведены результаты теоретических и экспериментальных исследований по проблемам технологии и механизации хранения и переработки сельскохозяйственной продукции. Освещена эффективность работы поточно-технологических линий производства круп. Проанализировано влияние электромагнитного излучения на семена пшеницы. Рассмотрены вопросы повышения биологической ценности кисломолочного сыра и продуктов на его основе. Описаны способ замораживания тыквы, метод определения коэффициента потерь при разливе пищевых жидкостей. Определены физико-механические показатели целюлозы, полученной с моченцовой и сланкой тресты без наркотических конопель.


Індекс рубрикатора НБУВ: П2я54(4Укр) + Л8/9я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2003. - 254 с. - (Техн. науки; N 1(17)). - укp.

Висвітлено перспективи використання ізобутану як холодоагента нового покоління. Наведено результати дослідження антиоксидатних властивостей кизилу та перспектив його використання, комплексну оцінку якості виробів з пісочного тіста з додаванням чорноплідної горобини. Проаналізовано формування показників якості смакоароматичних домішок, модифікованого внутрішньотканинного газового складу в яблуках з захисним плівковим покриттям у процесі зберігання, вплив тривалості компресії на контамінацію мікроорганізмами сиропів. Розглянуто питання підвищення біологічної цінності та особливості структуроутворення борошняних кондитерських виробів з фруктовими порошками. Описано методику оцінки харчових продуктів за збалансованістю енергетичних речовин, процеси безвідходної переробки томатів і солодкого перцю на підприємствах харчування, особливості розробки технології концентрованих томатопродуктів. Визначено параметри роботи вібраційної машини для миття субпродуктів.

Освещены перспективы использования изобутана как холодоагента нового поколения. Приведены результаты исследования антиоксидантных свойств кизила и перспектив его использования, комплексная оценка качества изделий из песочного теста с добавлением черноплодной рябины. Проанализированы формирование показателей качества вкусовых ароматических добавок, модифицированного внутритканевого газового состава в яблоках с защитным пленочным покрытием при сохранении, влияние длительности компрессии на контаминацию микроорганизмами сиропов. Рассмотрены вопросы повышения биологической ценности и особенности структурообразования мучных кондитерских изделий с фруктовыми порошками. Описаны методика оценки пищевых продуктов по сбалансированности энергетических веществ, процессы безотходной переработки томатов и сладкого перца на предприятиях питания, особенности разработки технологии концентрированных томатопродуктов. Определены параметры работы вибрационной машины для мойки субпродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л1/7я54(4Укр) + Л8/9я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж70141/Техн. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Вісник Донецького державного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2004. - 238 с. - (Техн. науки; N 1(21)). - укp.

Висвітлено аспекти ювелірно-матеріалознавчої експертизи предметів сервірування столу з дорогоцінних металів. Описано технологічні особливості дефектності структури та властивості фіанітів - синтезованих монокристалів. Розглянуто питання розробки методу кількісної оцінки якості води для лікеро-горілчаного виробництва. Проаналізовано особливості процесу подрібнення жирової фази молока в кавітаційному апараті, вплив високого тиску на молоко. Розкрито аспекти використання структуроутворювачів у технологіях збитих молочних десертів на основі нежирної молочної сировини, причини відмов механічного обладнання на підприємствах харчування, теоретичні основи нового процесу сепарації порошкових і дрібних сипких матеріалів. Викладено системний підхід до розробки технології желейного мармеладу на пектині та фруктозі для хворих цукровим діабетом.

Освещены аспекты ювелирно-материаловедческой экспертизы предметов сервировки стола из драгоценных металлов. Описаны технологические особенности дефектности структуры и свойств фианитов - синтезированных монокристаллов. Рассмотрены вопросы разработки метода количественной оценки качества воды для ликеро-водочного производства. Проанализированы особенности процесса измельчения жировой фазы молока в кавитационном аппарате, влияние высокого давления на молоко. Раскрыты аспекты использования структурообразователей в технологиях сбитых молочных десертов на основе нежирного молочного сырья, причины отказов механического оборудования на предприятиях питания, теоретические основы нового процесса сепарации порошковых и мелких сыпучих материалов. Изложен системный подход к разработке технологии желейного мармелада на пектине и фруктозе для больных сахарным диабетом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж70141/Техн. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Управлінські та технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : Тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65-річчю з дня народж. д-ра техн. наук, проф., чл.-кор. ВАСГНІЛ Беляєва М.І., 19 листоп. 2003 р. / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 645 c. - укp.

Наведено прогресивні технології зберігання, консервування та переробки харчових продуктів, а також удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження якості даних продуктів. Визначено фактори, що впливають на собівартість продукції у молокопереробних підприємствах, проаналізовано особливості франчайзингових прав. Висвітлено питання організації обліку медикаментів в установах охорони здоров'я з використанням ПЕОМ. Розглянуто суть фінансової політики як складову частину економічної політики держави.

Приведены прогрессивные технологии хранения, консервирования и переработки пищевых продуктов, а также усовершенствования процессов и аппаратов пищевых производств. Рассмотрены физико-химические и математические методы исследования качества данных продуктов. Определены факторы, влияющие на себестоимость продукции в молокоперерабатывающих предприятиях, проанализированы особенности франчайзинговых прав. Освещены вопросы организации учета медикаментов в учреждениях здравоохранения с использованием ПЭОМ. Рассмотрена сущность финансовой политики как составная часть экономической политики государства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242 я431 + У9(4УКР)42 я431 + Л8/9 я431(0)

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: ВА644143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Димань Т. М. 
Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : Навч. посіб. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський, О. В. Власенко, Л. В. Мороз. - К. : Лібра, 2006. - 304 c. - укp.

Викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Висвітлено екологічні проблеми харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані щодо харчової та біологічної цінності харчових продуктів, їх збалансованості у харчовому раціоні, енергетичних потреб різних вікових і професійних груп населення. Викладено засади зберігання та ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу та властивостей харчових продуктів.

Изложены концептуальные и практические аспекты экотрофологии - новой науки, теоретический каркас которой только формируется. Освещены экологические проблемы питания, раскрыто санитарно-гигиеническое значение еды. Приведены данные, касающиеся пищевой и биологической ценности пищевых продуктов, их сбалансированности в пищевом рационе, енергетических потребностей разных возрастных и профессиональных групп населения. Изложены основы сохранения и идентификации пищевой продукции. Представлены современные физико-химические и биохимические методы исследования состава и свойств пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123я73 + Л8/9я73

Шифр НБУВ: ВС42686 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія : Матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф., 23 - 24 трав. 2006 р.: У 2-х ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; НАН України, УААН, Укр. акад. наук, Харк. облдержадмін., Півн.-Сх. наук. центр НАН і МОН України, Рада ректорів Харк. вуз. центру, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна, Ін-т рослинництва ім. В.Я.Юр'єва УААН, Харк. спеціаліз. мед.-генет. центр, Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва, Харк. держ. мед. ун-т, Укр. НДІ екол. пробл., Ін-т демографії та соц. дослідж. НАН України. - Х., 2006. - 590 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми харчової галузі виробництва. Наведено результати досліджень складу полісахаридного комплексу концентратів харчових волокон рослинного походження. Описано ресурсоощадний процес дефторування води на модифікованому завантаженні. Окреслено основні напрямки переробки кріогелів на основі ізольованих білків пелагічних риб в структуровані аналоги рибного філе та кулінарну продукцію. Розглянуто дію основного сульфату алюмінію на пектинові речовини бурякової тканини в процесі екстрагування сахарози. Досліджено накопичення радіонуклідів у капустяних овочах. Вивчено формувальну здатність жирового середовища для одержання продуктів методом термоекструзії. Висвітлено напрямки розробки енергозберігальних технологій м'ясних січених виробів.

Освещены актуальные проблемы пищевой отрасли производства. Приведены результаты исследований состава полисахаридного комплекса концентратов пищевых волокон растительного происхождения. Описан ресурсосберегающий процесс дефторирования воды на модифицированной загрузке. Очерчены основные направления переработки криогелей на основе изолированных белков пелагических рыб в структурированные аналоги рыбного филе и кулинарную продукцию. Рассмотрено действие основного сульфата алюминия на пектиновые вещества свекольной ткани в процессе экстрагирования сахарозы. Исследовано накопление радионуклидов в капустных овощах. Изучена формирующая способность жировой среды для получения продуктов методом термоэкструзии. Освещены направления разработки энергосберегающих технологий мясных рубленных изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: С5*325.81я431(0) + Р123я431(0) + Л8/9я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В349395 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького. Т. 10, N 2(37), ч. 5 / ред.: Р. Й. Кравців. - Л., 2008. - 254 с. - укp.

Охарактеризовано еволюційний процес Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького з часу зародження (XV ст.) до сьогодення. На підставі узагальнення архівного матеріалу розглянуто етапи студенства Харківського ветеринарного інституту початку ХХ ст., проаналізовано особливості освіти, побуту на дозвілля студентів того часу. Висвітлено питання технологічного забезпечення виробництва, переробки продуктів тваринництва й їх зберігання. Проаналізовано вплив вакууму та модифікованого газового середовища на мікрофлору варених ковбас під час їх зберігання. Визначено мікробіологічні показники сировини, що використовується для виробництва варених ковбас, особливості мікроструктури ковбасних виробів з амарантовим борошном. Наведено характеристики м'ясних фаршів із використанням у процесі посолу молочної сироватки та сухого молока, технологічні та органолептичні характеристики фруктових видів масла за умов використання пентиновмісних наповнювачів.

Охарактеризован эволюционный процесс Львовского национального университета ветеринарной медицины и биотехнологий им. С.З.Гжицкого с периода его зарождения (XV ст.) до настоящего времени. На основе обобщения архивного материала рассмотрены этапы студенчества Харьковского ветеринарного института начала ХХ в., проанализированы особенности образования, быта студентов того времени. Освещены вопросы технологического обеспечения производства, переработки продуктов животноводства и их хранения. Проанализировано влияние вакуума и модифицированной газовой среды на микрофлору вареных колбас в период их хранения. Определены микробиологические показатели сырья, используемого для производства вареных колбас, особенности микроструктуры колбасных изделий с амарантовой мукой. Приведены характеристики мясных фаршей с использованием в процессе посола молочной сыворотки и сухого молока, технологические и органолептические характеристики фруктовых видов масла в условиях использования пентиносодержащих наполнителей.


Індекс рубрикатора НБУВ: П8я54(4УКР)3 + Л8/9я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж70535 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. Вип. 2(6) / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2007. - 313 с. - укp.

Наведено результати дослідження багатокомпонентного фаршу на основі дикорослої сировини. Визначено харчову та біологічну цінність молочно-соєвого білкового продукту, параметри випікання бісквітного напівфабрикату з використанням НВЧ-нагріву. Розглянуто питання моделювання впливу основних компонентів закусочної пасти на розподіл відносного коефіцієнта якості. Проаналізовано вплив термічної обробки на структурно-механічні та гістологічні властивості кісткової сировини та кісткового харчового напівфабрикату на стан вологи в прісному тісті, електромагнітної обробки дикорослих ягід на пектинові речовини та желейні властивості одержаних пастоподібних напівфабрикатів. Викладено мікробіологічну характеристику заморожених фруктових напівфабрикатів. Описано технологію одержання риб'ячого жиру для виробництва дієтичних домішок, процес теплообміну під час виробництва пастоподібних концентратів напоїв та процеси виробництва високов'язких концентрованих продуктів. Висвітлено перспективи застосування роторного плівкового апарата в харчовій промисловості.

Приведены результаты исследования многокомпонентного фарша на основе дикорастущего сырья. Определены пищевая и биологическая ценность молочно-соевого белкового продукта, параметры выпекания бисквитного полуфабриката с использованием СВЧ-нагрева. Рассмотрены вопросы моделирования влияния основных компонентов закусочной пасты на распределение относительного коэффициента качества. Проанализированы влияние термической обработки на структурно-механические и гистологические свойства костного сырья и костного пищевого полуфабриката на состояние влажности в пресном тесте, электромагнитной обработки дикорастущих ягод на пектиновые вещества и желейные свойства полученных пастообразных полуфабрикатов. Изложена микробиологическая характеристика замороженных фруктовых полуфабрикатов. Описаны технология получения рыбьего жира для производства диетических примесей, процесс теплообмена в период производства пастообразных концентратов напитков и процессы производства высоковязких концентрированных продуктов. Освещены перспективы применения роторного плёночного аппарата в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж72978 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського / ред.: О. О. Шубін. - Донецьк, 2009. - 286 с. - (Техн. науки; N 1(41)). - укp.

Розглянуто питання розробки конструкції та методики розрахунку вібраційного екстрактора в малотоннажних виробництвах, підвищення точності розрахунку віброакустичних характеристик картоплечисток. Описано метод розрахунку відбивних перегородок робочих органів перемішувального обладнання в харчових виробництвах. Висвітлено технологію виготовлення хліба підвищеної біостійкості з використанням пшеничного борошна, обробленого у вихровому шарі феромагнітних частинок. Визначено технологічні показники виробництва соусів і десертів на рослинній основі, режими та параметри процесу сушіння молочно-білкового концентрату зі сколотин. Обгрунтовано систему показників якості процесу подрібнення м'ясної сировини. Проаналізовано вплив обробки високим гідростатичним тиском на харчову цінність цільном'язових м'ясопродуктів. Розкрито теоретико-практичні засади розробки рибних кулінарних виробів підвищеної біологічної цінності.

Рассмотрены вопросы разработки конструкции и методики расчёта вибрационного экстрактора в малотоннажных производствах, повышения точности расчёта виброакустических характеристик картофелечисток. Описан метод расчёта отражательных перегородок рабочих органов перемешивающего оборудования в пищевых производствах. Освещена технология изготовления хлеба повышенной биостойкости с использованием пшеничной муки, обработанной в вихревом слое ферромагнитных частиц. Определены технологические показатели производства соусов и десертов на растительной основе, режимы и параметры процесса сушки молочно-белкового концентрата со сколотин. Обоснована система показателей качества процесса измельчения мясного сырья. Проанализировано влияние обработки высоким гидростатическим давлением на пищевую ценность цельномышечных мясопродуктов. Раскрыты теоретико-практические основы разработки рыбных кулинарных изделий повышенной биологической ценности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70141/техн. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. Вип. 2(8) / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 599 с. - укp.

Описано технології дрібнодисперсних порошкоподібних барвників - БАД із столового буряку з використанням механоактивації. Обгрунтовано вміст основних рецептурних компонентів у плодово-ягідних соусах з екстрактом полісахаридів оболонки насіння льону. Розглянуто питання оптимізації технологічних параметрів утворення іонотропних гелів на основі альгінату натрію. Проаналізовано ефективність застосування харчових білкових домішок у присутності рецептурних компонентів желейної продукції. Розкрито технологічні аспекти виробництва наповнювачів плодово-ягідних капсульних для десертної продукції. Висвітлено технологію заморожування ягід у швидкозаморожувальному тунельному апараті із застосуванням газоподібного азоту, вплив заморожування і механоактивації на конформаційні зміни білкової глобули сичугових сирів під час підготовки їх до плавлення. Вивчено трансформацію важкорозчинних білокхітинових комплексів грибів печериці в розчинну форму амінокислот за умови кріогенного подрібнення.

Описаны технологии мелкодисперсных порошкообразных красителей - БАД из столовой свеклы с использованием механоактивации. Обосновано содержание основных рецептурных компонентов в плодово-ягодных соусах с экстрактом полисахаридов оболочки семян льна. Рассмотрены вопросы оптимизации технологических параметров образования ионотропных гелей на основе альгината натрия. Проанализирована эффективность применения пищевых белковых примесей в присутствии рецептурных компонентов желейной продукции. Раскрыты технологические аспекты производства наполнителей плодово-ягодных капсульных для десертной продукции. Освещены технология замораживания ягод в быстрозамораживающем тоннельном аппарате с применением газообразного азота, влияние замораживания и механоактивации на конформационные изменения белковой глобулы сичужных сыров при подготовке их к плавлению. Изучена трансформация тяжелорастворимых белокхитиновых комплексов грибов шампиньона в растворимую форму аминокислот при условии криогенного измельчения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я54(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72978 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Стратегічні напрямки розвитку підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф., 19 листоп. 2008 р.: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 449 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми створення та впровадження прогресивних технологій і ефективного обладнання для одержання нових функціональних харчових продуктів. Увагу приділено удосконаленню технологій консервування та переробки харчових продуктів, процесів, апаратів харчових виробництв і холодильної техніки. Розглянуто результати фундаментальних досліджень у галузях фізики, хімії, математики, товарознавства, комерційної діяльності, експертизи товарів і послуг в контексті розвитку харчової галузі. Проаналізовано вплив високого тиску на мікробіологічні показники якості пюре з топінамбура, особливості формування функціональних властивостей напоїв на основі соків, залежність якості безалкогольних напоїв від рівня підготовки води, можливості збагачення продуктів харчування мінеральними речовинами біоорганічного походження. Розкрито питання екології, охорони праці, впровадження новітніх інформаційних технологій.

Освещены актуальные проблемы создания и внедрения прогрессивных технологий и эффективного оборудования для получения новых функциональных пищевых продуктов. Уделено внимание усовершенствованию технологий консервирования и переработки пищевых продуктов, процессов, аппаратов пищевых производств и холодильной техники. Рассмотрены результаты фундаментальных исследований в области физики, химии, математики, товароведения, коммерческой деятельности, экспертизы товаров и услуг в контексте развития пищевой отрасли. Проанализировано влияние высокого давления на микробиологические показатели качества пюре из топинамбура, особенности формирования функциональных свойств напитков на основе соков, зависимость качества безалкогольных напитков от уровня подготовки воды, возможности обогащения продуктов питания минеральными веществами биоорганического происхождения. Раскрыты вопросы экологии, охраны труда, внедрения современных информационных технологий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9я431(0)

Шифр НБУВ: В351276/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кущ С. П. 
Формування асортименту бутербродних маргаринів підвищеної біологічної цінності : автореф. дис... канд. техн. наук / С. П. Кущ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 23 c. - укp.

Науково обгрунтовано формування асортименту та розроблено рецептури нових м'яких бутербродних маргаринів на основі жирової сировини з включенням рослинних домішок. Доведено доцільність застосування природних домішок, а саме: еламіну, йодказеїну, цикорлакту, інуліну, олігофруктози, лимонної ефірної олії, а також екстрактів з листя стевії, петрушки, поліекстракту горобинового у складі рецептур м'яких маргаринів для підвищення їх біологічної цінності. З використанням статистично-математичних методів обробки інформації з метою оптимізації жирнокислотного складу розроблено жирову основу нових маргаринів шляхом заміни гідрогенізованих жирів переетерифікованими за купажування ріпакової та соняшникової олій. Проведено товарознавче оцінювання нових маргаринів за комплексом органолептичних, фізико-хімічних, структурно-реологічних, мікробіологічних показників і показників безпечності. Виявлено закономірності впливу інуліну, цикорлакту, еламіну на структурно-реологічні характеристики продукції. Досліджено вплив запропонованих домішок, пакувальних матеріалів (туб і стаканчиків і різних температурних режимів на зміни поживних властивостей нових маргаринів і встановлено межові терміни їх зберігання. Визначено соціально-економічний ефект, що має бути одержаний завдяки виробництву та реалізації нових маргаринів. Розроблено відповідну нормативну документацію.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА359642 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 23 берез. 2011 р., Харків: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 499 c. - укp.

Висвітлено сучасні тенденції розвитку технології продуктів харчування (ПХ). Описано технології виробництва хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів, м'яса та м'ясопродуктів, ПХ підвищеної харчової та біологічної цінності, консервованих функціональних оздоровчих продуктів з плодів, овочів і молока. Увагу приділено сервісним технологіям у готельному та ресторанному бізнесі. Розкрито товарознавчі аспекти дослідження ринку товарів, їх якості й експертизи. Розглянуто питання вдосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Охарактеризовано обладнання підприємств харчування, особливості холодильної та теплової обробки ПХ, фізичні методи дослідження харчової сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357я431 + Л8/9я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В352966/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Актуальні проблеми харчової промисловості та підготовки кадрів для галузі : тези доп. І Всеукр. наук.-практ. конф. студ., асп. та молод. вчен., 31 берез. - 1 квіт. 2011 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко, Г. В. Дейниченко, О. Б. Скородумова; МОНМС України, ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ, 2011. - 94 c. - укp. - рус.

Висвітлено актуальні проблеми розвитку харчової та переробної промисловості. Розглянуто новітні технології й обладнання харчової промисловості та ресторанного господарства. Увагу приділено розробці продуктів функціонального призначення. Визначено сучасні напрямки розробки та використання пакувальних матеріалів харчових продуктів. Описано новітні біологічно-активні, дієтичні та лікувально-профілактичні домішки й інгредієнти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА739886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Димань Т. М. 
Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів : підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. - К. : Акад., 2011. - 517 c. - (Альма-матер). - укp.

Розкрито теоретико-методологічні засади харчової безпеки, визначено шляхи міграції забруднювальних речовин у харчових продуктах (ХП). Висвітлено методологію гігієнічного нормування ксенобіотиків у ХП. Наведено загальні характеристики токсичних металів, пестицидів, мікотоксинів, харчових і технологічних домішок, токсико-гігієнічну характеристику металічних забруднень, токсикологічну характеристику діоксинів і діоксиноподібних сполук. Проаналізовано джерела та шляхи надходження радіонуклідів в організм людини, описано найпоширеніші радіонукліди чорнобильського походження. Вивчено вплив антибіотиків і гормональних препаратів на здоров'я людини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123я73 + Л8/9я73

Шифр НБУВ: ВА734858 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сердюкова О. Я. 
Методика викладання спеціальних дисциплін за профілем підготовки : навч. посіб. / О. Я. Сердюкова; Луган. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. - Луганськ, 2010. - 182 c. - укp.

Розкрито теоретичні засади методичної підготовки інженера-педагога, зміст освітньої підготовки кваліфікованого робітника в закладах професійної освіти (ПО), завдання й характеристику загальної ПО. Описано методи, засоби теоретичного і практичного навчання зі спеціальних дисциплін (СД) за профілем підготовки (ПП) "Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування". Розглянуто питання методичного та інформаційно-наочного забезпечення викладання СД за ПП. Визначено форми організації навчального процесу, методику та показники оцінки результатів професійної підготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9р(4УКР)2-3

Шифр НБУВ: ВА735771 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р., Харків: у 4 ч. Ч. 2. Секції 3 - 7 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Вроцлав. екон. ун-т (Польща), Трансільван. ун-т (Брашов, Румунія), С.-Петербурз. торг.-екон. ін-т (РФ). - Х., 2011. - 104 c. - укp.

Розглянуто питання формування і контролю якості товарів, їх митних експертиз. Визначено раціональне дозування кальцієвої домішки тваринного походження у виробництві макаронних виробів. Проаналізовано вплив вологозатримувальної здатності на вихід м'ясних виробів, збагачених кальцієм. Описано радіопротекторні властивості нових концентрованих томатних продуктів. Розкрито теоретичні передумови використання блокованого псевдорозрідженого шару як середовища для розділення компонентів вороху цибулі. Увагу приділено хімічним та математичним методам дослідження продуктів харчування, питанням управління якістю й екологічної безпеки. Висвітлено нову методику поляриметричного визначення сахарози, а також структуру водяних розчинів сахарози за даними в'язкості та комп'ютерного моделювання. Наведено результати кріоскопічних досліджень плазми грунтового та парникового перцю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11092/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 трав. 2011 р., Харків: у 4 ч. Ч. 1. Секції 1 - 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Вроцлав. екон. ун-т (Польща), Трансільван. ун-т (Брашов, Румунія), С.-Петербурз. торг.-екон. ін-т (РФ). - Х., 2011. - 128 c. - укp.

Розглянуто питання використання ядра соняшникового насіння та складових його переробки у виробництві харчових продуктів (ХП). Наведено товарознавчу характеристику та надають оцінку якості ХП із застосуванням сумішей олії. Описано удосконалений спосіб проведення прогресивного попереднього вапнування дифузійного соку. Проаналізовано вплив наноструктурованих кріопаст на властивості клейковини пшеничного борошна. Висвітлено проблеми йододефіциту і визначено шляхи збагачення йодобілковими комплексами ХП. Розкрито наукові основи технології виробництва рослинних вершків. Обгрунтовано використання процесу ферментації яєчної суміші під час приготування бісквітного напівфабрикату. Увагу приділено інноваційним технологіям функціональних оздоровчих продуктів для підприємств харчової, переробної промисловості та торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11092/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського