Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (57)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.85$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 48
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Оліфіренко В. В. 
Біологічна цінність білків м'яса великої рогатої худоби при ураженні туберкульозом / В. В. Оліфіренко // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 149-152. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111 + Р123.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів і копченостей : Навч. посіб. для студ. та викл. вищ. навч. закл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, Ю. І. Остап'юк. - Л., 1999. - 248 c. - Бібліогр.: 66 назв. - укp.

Наведено основні методи визначення доброякісності, техно-хімічного аналізу, бактеріологічного дослідження, ветеринарно-санітарного контролю ковбасних виробів і копченостей. Висвітлено питання впливу різних факторів на технологічні процеси їх виготовлення, наведено оцінку якості ковбас і копченостей після випуску з цеху та правила їх продажу в торговельній мережі. Викладено основні санітарно-гігієнічні вимоги щодо ковбасних цехів, а також методику виготовлення ковбас і копченостей за домашніх умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.852 я73 + П817.11 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Європейські вимоги до виробників молока та молочних продуктів : Довід. / ред.: А. В. Абрамов. - Л. : ПП "НТЦ Леонорм-Стандарт", 2007. - 220 c. - (Європ. вибір України). - укp.

На підставі робочих перекладів офіційних документів Європейського Союзу - Регламентів N 852/2004 та N 854/2004 щодо молока та молочних виробів наведено вимоги, які повинні задовольняти суб'єкти господарювання у даній сфері з метою розміщення своєї продукції на єдиному європейському ринку. Викладено рекомендації Кодексу Аліментаріус щодо санітарно-гігієнічних правил до виробників молока та молочних продуктів. Вміщено перелік контрольних методів аналізу даних продуктів у ЄС.

На основе рабочих переводов официальных документов Европейского Союза - Регламентов N 852/2004 и 854/2004 о молоке и молочных продуктах приведены требования, которые должны удовлетворять субъекты хозяйствования в данной сфере для размещения своей продукции на едином европейском рынке. Изложены рекомендации Кодекса Алиментариус о санитарно-гигиенических правилах к производителям молока и молочных продуктов. Предложен перечень контрольных методов анализа данных продуктов в ЕС.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я2 + П817.22 я2 + Р123.851-1 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО27386 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Власенко В. В. 
Санітарно-епідеміологічна експертиза молока і молочних продуктів : навч. посіб. / В. В. Власенко, І. Г. Власенко, С. В. Гирич, Г. С. Лоянич. - Вінниця : ПП "Едельвейс і К", 2008. - 160 c. - Бібліогр.: с. 113-114. - укp.

Розглянуто питання санітарно-епідеміологічної оцінки молока, одержаного від хворих тварин. Наведено методи проведення санітарної експертизи кисломолочних продуктів, вершків, масла, сирів, молочних консервів, сухих молочних продуктів і морозива. Висвітлено сучасні вимоги до якісних показників молока, згідно з ДСТУ 3662-97, а також що реалізується на ринку. Увагу приділено органолептичним і фізико-хімічним методам оцінки молока.

Рассмотрены вопросы санитарно-эпидемиологической оценки молока, полученного от больных животных. Приведены методы проведения санитарной экспертизы кисломолочных продуктов, сливок, масла, сыров, молочных консервов, сухих молочных продуктов и мороженого. Изложены современные требования к качественным показателям молока, в соответствии с ГСТУ 3662-97, а также молока, которое реализуется на рынке. Внимание уделено органолептическим и физико-химическим методам оценки молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851-1 я73 + П817.12 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708983 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Окишев А. Н. 
Ионометрическое определение нитратов в молоке / А. Н. Окишев, В. Н. Левчунь, Л. Ф. Анцупова, И. В. Хохлова // Хім. пром-сть України. - 2006. - № 1. - С. 56-57. - Библиогр.: 2 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.1-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Бондарик З. О. 
Розробка технології лактоферментованих комбінованих продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / З. О. Бондарик; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1998. - 17 c. - укp. - рус.

В дисертації містяться результати експериментальних досліджень біотехнологічних прийомів лактоферментації соків з овочів купажованих з сирною сироваткою і закономірності їх інтенсифікації шляхом селективної імобілізації на нерозчинних полівуглеводних субстратах. Розроблена технологія комбінованих лактоферментованих продуктів на основі теорії адекватного харчування з використанням безвідходних, ресурсозберігаючих підходів, які дозволяють підвищити її ефективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9 + Р123.821.1-0 + Р123.851.3-0

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303204 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ветеринарно-санітарна експертиза м'яса та м'ясних продуктів : зб. метод. рек. / ред.: О. М. Якубчак, Л. В. Олійник. - К. : Біопром, 2011. - 186 c. - укp.

Викладено методи дослідження м'яса тварин різних видів за органолептичними ознаками, будовою внутрішніх органів, анатомічними особливостями кісток, фізичними та хімічними показниками жиру, а також за результатами реакцій на глікоген, преципітації та полімеразної ланцюгової реакції. Наведено результати досліджень лімфатичних вузлів туш і органів забійних тварин. Визначено харчову цінність м'яса та м'ясопродуктів, зміни м'яса сільськогосподарських тварин під час зберігання. Подано методичні рекомендації з ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин у випадку трихінельозу.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 + Р123.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА739637 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Ковбасенко В. М. 
Сучасні методи контролю якості продукції тваринництва в процесі виробництва : навч. посіб. / В. М. Ковбасенко, В. М. Гострик. - О. : ТЕС, 2010. - 283 c. - Бібліогр.: 34 назв. - укp.

Наведено сучасні вимоги щодо якості продукції тваринництва як об'єкта дослідження фахівців ветеринарної медицини. Висвітлено методи та методики дослідження сировини та продукції тваринництва, які ввійшли до "Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного і рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів". Увагу приділено питанням післязабійного ветеринарно-санітарного контролю якості та безпеки м'яса та продуктів забою, післязабійної ветеринарно-санітарної експертизи туш і органів тварин та птиці. Викладено результати досліджень м'яса на трихінельоз та туш на цистицеркоз (фіноз). Проведено санітарні оцінювання туш і органів великої рогатої худоби і свиней у разі цистицеркозу, безпеки м'ясопродуктів, що виробляються в Україні. Визначено показники якості та безпеки продукції тваринництва. Описано систему контролю якості продукції тваринництва, якості та безпеки молока на фермах, управління виробництвом якісних молочних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817я73-1 + Р123.85я73-1 + Л80-7я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737808 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Варакіна О. О. 
Біологічна дія йогуртів із стабілізованим бета-каротином / О. О. Варакіна, Л. В. Кричковська, Т. І. Зекунова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 6/10. - С. 35-38. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Маменко О. М. 
Екологічні проблеми тваринництва / О. М. Маменко // Агроекол. журн.. - 2007. - № 4. - С. 11-17. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Висвітлено проблемні питання виробництва та переробки продуктів тваринництва щодо відповідності державним стандартам і можливості покращання екологічної безпеки продуктів харчування тваринного походження з акцентом на молоко як опосередкований індикатор екологічного стану відповідного біотопу в агробіогеоценозі. Розглянуто можливості впровадження міжнародних стандартів на продукти тваринництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: П528 + Р123.85

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Федорук Р. С. 
Біологічна цінність і якість молока в контексті техногенного забруднення природного середовища та екологічної безпеки / Р. С. Федорук, І. І. Ковальчук // Біологія тварин. - 2007. - 9, № 1/2. - С. 90-99. - Бібліогр.: 60 назв. - укp.

Викладено дані літератури і результати власних досліджень, які свідчать про розповсюдження важких металів у навколишньому середовищі. Висвітлено важливе значення їх вмісту у продуктах харчування. Особливу увагу звернено на контроль якості молока і молочної продукції та зниження вмісту важких металів у сировині і продуктах тваринництва для харчування людини.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + Р123.851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лінійчук Н. В. 
Визначення залишкових кількостей тетрациклінів у продуктах тваринного походження / Н. В. Лінійчук // Біологія тварин. - 2012. - 14, № 1. - С. 668-672. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено дані щодо розробки методики визначення залишкової кількості препаратів групи тетрациклінів у продуктах тваринного походження за допомогою методу високоефективної рідинної хроматографії (ВЕРХ) та методу рідинної хроматографії з використанням мас-спектрометричного детектора (РХ/МС/МС). Проведено порівняльний аналіз методик різних лабораторій з використанням РХ/МС/МС. Перевірено ефективність методики визначення препаратів групи тетрациклінів у продуктах тваринного походження на прикладі тестового матеріалу FAPAS, який досліджували на наявність залишкової кількості препаратів групи тетрациклінів, таких як тетрациклін, окситетрациклін, хлортетрациклін, доксициклін.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.13 в + Р123.85

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Чернюшок О. А. 
Вплив сироватки молочної, що підлягала дії електроіскрових розрядів, на гомеостаз організму та працездатність білих щурів / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, Л. М. Киричок // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 52. - С. 88-96. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Надано результати експерементального вивчення фізіологічної активності сироватки молочної освітленої (СМО) та сироватки, яка з метою збереження білкового складу, забезпечення седиментаційної стійкості системи, поліпшення органолептичних властивостей і розширення застосування в харочовій промисловсті піддавалася дії електроіскрових розрядів (СМоЕР). Встановлено, що за умов експерементальної аліментарної дистрофії сироватка молочна сприяє нормалізації маси тіла та стреслімітуючих субодиниць (наднирників, тимусу), усуває патологічні зміни енергетичного та пластичного балансу. Сироватка молочна, особливо за умов підвищених навантажень, покращує фізичну працездатність щурів. За здатністю відновлення досліджуваних показників за умов аліментарної дистрофії та актопротекторною дією показано суттєву перевагу СМоЕР над СМО. Одержаними результатами обгрунтовано доцільність і перспективність застосування СМоЕР у харчовій промисловості для розширення асортименту продуктів, виготовлених на її основі, зокрема, для підвищення працездатності за тривалих перевантажень (емоційних, фізичних, розумових) і прискорення відновлення гомеостазу за умов аліментарної дистрофії різного генезу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3 + Р351.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Приліпко Т. М. 
Показники безпечності кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України / Т. М. Приліпко, Н. В. Букалова, В. Б. Косташ, С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 305-308. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено дослідження якості кисломолочного сиру та глазурованих сирків для дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти - бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров'я людини харчових Е-домішок, які в світі нині заборонено використовувати. В цьому разі 90 % зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот і барвника тартразину перевищував встановлену норму їх у 2 - 10 разів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-1 + Л955.3-1 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Голуб Б. 
Формування лікувально-профілактичних властивостей синбіотичних молочних напоїв / Б. Голуб, С. Даниленко, Г. Рудавська // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 67-75. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто сучасні тенденції розвитку ринку про- та синбіотичних харчових продуктів. Охарактеризовано сучасні підходи до формування оздоровчих властивостей про- та синбіотичних молочних напоїв. Наведено результати клінічної апробації розроблених синбіотичних ферментованих молочних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л953 + Р123.851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Глазко Г. В. 
Нуклеотидная эволюция хозяйственно-ценных генов на примере каппа-казеина / Г. В. Глазко, К. В. Иванченко, В. И. Глазко // Доп. НАН України. - 2002. - № 10. - С. 155-159. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

The analysis of the nucleotide evolution rates in 4 exon of kappa-casein gene in 35 species of infraorder Picora on the bases of GenBank sequences is carried out. The obtained data demonstrate the high rate of evolution in the ending domain of a protein in the family Bovinae. It is supposed that this particularity could be related with the species divergence in food specificity in the domestication process of some species.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Білянська О. В. 
Санітарно-гігієнічна та якісна оцінка тушок курей, вирощених у присадибних та фермерських господарствах : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.06 / О. В. Білянська; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Л., 2012. - 20 c. - укp.

Вперше в Україні проведено комплексні дослідження з вивчення санітарної, харчової та біологічної цінності м'яса курей-несучок, тушки яких надходять на ринки з присадибних і фермерських господарств. З'ясовано недоліки контролю якості та безпечності м'яса таких курей, удосконалено його ветеринарно-санітарну оцінку в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Вперше запропоновано мікробіологічний метод визначення безпечності м'яса курей з використанням інфузорії Colpoda steinii. Удосконалено спосіб потрошіння тушок курей у процесі первинної переробки за умов господарств.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.1 + Р123.853-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА388770 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Хруцький С. С. 
Міграція важких металів в агробіогеоценозі Центрального Донбасу і їх вплив на екологічний стан довкілля та якість молока корів : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 03.00.16 / С. С. Хруцький; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. - Д., 2012. - 20 c. - укp.

Висвітлено результати досліджень грунту, за якими обстежену територію Центрального Донбасу віднесено до небезпечної біогеохімічної провінції, та дані про міграцію ртуті, кадмію, міді та цинку з грунту в корми, в організм корови та у молоко за надмірного їх вмісту в раціоні та за умов дефіциту ессенціальних елементів живлення тварин. За результатами аналізів крові, молока та сечі визначено вплив важких металів на обмін речовин і фізіологічні показники у лактуючих тварин. Експериментально обгрунтовано токсикохімічні й антитоксикохімічні ряди за перевищенням гранично допустимих концентрацій та за коефіцієнтами переходу (міграції), за екологічними рівнями структурної організації агробіогеоценозу, кругообігу важких металів. Запропоновано технологію виробництва екологічно безпечного молока за рахунок застосування мінеральної кормової домішки та фітобіопрепарату.


Індекс рубрикатора НБУВ: П032.518 + П817.12 + Р123.851

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА391726 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Поліщук Т. В. 
Гігієнічна оцінка молока та кисломолочних продуктів і визначення їх ролі в забезпеченні дитячого населення мікронутрієнтами : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 14.02.01 / Т. В. Поліщук; ДУ "Ін-т гігієни та мед. екол. ім. О.М. Марзєєва НАМН України". - К., 2012. - 20 c. - укp.

Визначено фактичні рівні мікронутрієнтів в молоці та традиційних кисломолочних продуктах вітчизняного виробництва та встановлено достовірне зниження вмісту кальцію, калію, фосфору, вітаміну А та С по відношенню до аналогічних довідникових даних 1979, 1987 р. Проведено розрахунки й аналіз інтегральних показників та виявлено чітку закономірність їх росту для різних видів молока та кисломолочних продуктів зі збільшенням жирності. Встановлено зниження рівня споживання молочних продуктів дітьми шкільного віку в усіх регіонах України. Проведено визначення забезпеченості дітей і підлітків мікронутрієнтами за рахунок їх реального вмісту в молочних продуктах та регіональних особливостей споживання. Обгрунтовано шляхи корекції та запропоновано практичні рекомендації щодо зниження кальцієвого дефіциту в раціоні харчування дитячого населення України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851-0 + Р128.37

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Чумак Н. Е. 
Пробиотические продукты в рациональном и диетическом питании / Н. Е. Чумак, Н. А. Мельничук, Л. В. Горцева, Т. П. Костюченко // Сімейна медицина. - 2013. - № 1. - С. 51-54. - Библиогр.: 13 назв. - рус.

Обоснована целесообразность широкого применения пробиотиков в качестве средств, повышающих неспецифическую сопротивляемость к неблагоприятным факторам внешней среды, способствующих общему оздоровлению организма человека и предупреждающих возникновение ряда патологических процессов. Приведены данные о качестве лечебно-профилактических продуктов, содержащих пробиотики. Рассмотрены виды пробиотиков и факторов, обеспечивающих эффект нормализации баланса кишечной микрофлоры и связанного с этим пробиотического влияния. Представлены предложения оносительно решения проблемы пробиотиков на государственном уровне.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3 + Р123.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22874 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського