Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (22)Книжкові видання та компакт-диски (177)
Пошуковий запит: (<.>U=Л961.9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 151
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Снежкин Ю. Ф. 
Энергосбережение при комплексной переработке растительного сырья / Ю. Ф. Снежкин, А. А. Хавин, Л. И. Требин // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 4-5. - С. 118-120. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Показано можливість зниження теплових витрат на 32,6...40,9% у ході комплексної переробки рослинної сировини на соки та харчові порошки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Наукові записки Національного університету "Києво-Могилянська академія" / ред.: В. С. Брюховецький. - К., 2003. - 47 с. - (Хім. науки і технології; Т. 21). - укp.

Розглянуто питання регенерації мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції. Розкрито вплив молекулярної маси біанкерних поверхнево-активних олігомерів на процес модифікування поверхні трекових мембран. Проаналізовано роль сольватації та адсорбції у конформаційних перетвореннях дипептидів на поверхні кремнезему. Описано поведінку гумусових речовин у водних розчинах і на поверхнях розділу фаз.

Рассмотрены вопросы регенерации мембран после концентрирования яблочного сока методом мембранной дистилляции. Изучено влияние мембранной массы бианкерных поверхностно-активных олигомеров на процесс модифицирования поверхности трековых мембран. Проанализирована роль сольватации и адсорбции в конформационных преобразованиях дипептидов на поверхности кремнезема. Описано поведение гумусовых веществ в водных растворах и на поверхностях разделения фаз.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69184/хім.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Глоба О. В. 
Тепловіддача в процесах концентрування низхідних плівок яблучного соку у вертикальних трубах / О. В. Глоба, М. О. Прядко, В. З. Глоба, А. В. Форсюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 141-143. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень тепловіддачі в процесах випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень зумовлена потребами розроблення і проектування установок для концентрування яблучного соку. Одержано дані щодо закономірностей тепловіддачі, які потрібні для науково обгрунтованого створення випарних установок фруктових соків.


Ключ. слова: тепловіддача, концентрування, випаровування, плівка
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чук В. В. 
Оброблення яблучної сировини в імпульсному електричному полі / В. В. Чук, Н. О. Шейко, М. П. Купчик, Р. А. Серебряков // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 103-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив основних параметрів імпульсного електричного поля на ступінь плазмолізу яблучної сировини та встановлено оптимальні значення цих величин. На основі кінетики вилучення соку з подрібненої плазмолізованої яблучної сировини показано можливість збільшення виходу соку до 10 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Галкіна С. М. 
Морква - джерело каротину при створенні імуномоделювальних продуктів / С. М. Галкіна, Н. А. Ракуленко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 131-132. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що розроблена комплексна технологія переробки моркви, яка передбачає фракціонування вихідної сировини з одержанням рідкої та густої фракцій, дозволяє виготовляти продукти двох видів: морквяний сік і купажовані соки на його основі, а також морквяно-гірчичні приправи, що характеризуються гарантованим вмістом бета-каротину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91/99

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Побережець І. І. 
Контроль якості яблучних соків за їхніми фізичними властивостями / І. І. Побережець, В. І. Побережець, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 110-111. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Установлено можливість визначати концентрацію сухих розчинних речовин в яблучних соках за їх фізичними параметрами.


Ключ. слова: концентрація, сухі розчинні речовини, яблучні соки, електрофізичні параметри, густина, в'язкість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Жеплінська М. М. 
Дія ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання на мікроорганізми морквяного соку / М. М. Жеплінська, Л. В. Зоткіна, В. Є. Носенко, С. В. Матко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 100-103. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Вивчено можливість підвищення якості непастеризованого морквяного соку фізичними впливами, насамперед за допомогою ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання. Встановлено, що саме внаслідок дії ультразвуку за певних режимів обробки соку різко зменшується кількість мікроорганізмів у ньому.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Глоба О. В. 
Втрати тиску в процесі випаровування плівок яблучного соку / О. В. Глоба, М. О. Прядко, В. З. Глоба, А. В. Форсюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 75-77. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень втрат тиску в процесі випаровування низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень викликана потребами розробки та проектування випарної установки яблучного соку на Чернівецькому ОЖК. Одержані результати доповнюють науково-технічну базу створення випарних установок фруктових соків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Романовський І. Я. 
Визначення сухих речовин у рослинних соках оптико-акустичним методом / І. Я. Романовський, І. І. Побережець, І. І. Побережець // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 68-69. - Библиогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано методику визначення концентрації сухих розчинних речовин у рослинних соках на основі дифракції світла на просторовій дифракційній гратці, що утворюється ультразвуковою хвилею у розчині.


Ключ. слова: концентрація, сухі розчинні речовини, рослинні соки, дифракція світла, показник заломлення, ультразвукова гратка
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Куянов Ю. Ю. 
Діелектричні властивості яблучних вичавок при тепловій обробці їх НВЧ-опромінюванням / Ю. Ю. Куянов, М. І. Сороколіт, І. М. Мельниченко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 135-136. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати вимірювання діелектричних властивостей яблучних вичавок різної вологості. Надано рекомендації щодо вибору НЧВ генераторів для нагрівання яблучних вичавок у процесі добування корисних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Матко С. В. 
Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 50-53. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, у порівнянні з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.


Ключ. слова: палигорськіт, адсорбція, яблучний сік, колоїди, пектинові речовини
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Матко С. В. 
Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева, З. П. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 61-63. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди у процесі виробництва проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин у порівнянні з контролем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Кудрик М. А. 
Дослідження хімічного складу та харчових цінностей соків із м'якоттю, одержаних із кісточкових фруктів / М. А. Кудрик, К. П. Стебліна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2006. - № 3. - С. 25-26. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено харчову цінність соків із м'якоттю, виготовлених із плодів кісточкових фруктів: абрикосів, персиків, вишень, слив. Установлено, що досліджувана продукція торговельної мережі м. Полтава відповідає вимогам Держстандарту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Побережець І. І. 
Зв'язок між фізичними параметрами березового соку / І. І. Побережець, В. І. Побережець, Т. І. Романовська, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 58-59. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Установлено можливість визначати концентрацію сухих розчинних речовин у березовому соку за його фізичними параметрами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Глоба О. В. 
Теплоперенесення в плівках яблучного соку / О. В. Глоба, М. О. Прядко, В. З. Глоба, А. В. Форсюк // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 102-105. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Наведено результати досліджень взаємозв'язку плівкових течій і тепловіддачі під час випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі в діапазоні режимних параметрів і концентрацій соку, для яких наявні результати дослідження є досить обмеженими та суперечливими. Одержані дані потрібні для уточнення науково-обгрунтованих підходів до створення випарних установок фруктових соків.


Ключ. слова: теплоперенесення, тепловіддача, кипіння, плівка, фруктові соки
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Нога И. В. 
Термодинамика воздействия высокого давления и температуры на микроорганизмы и витамины / И. В. Нога // Физика и техника высоких давлений. - 2006. - 16, № 3. - С. 126-136. - Библиогр.: 25 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14388 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Тележенко Л. Н. 
Сохранение фенольных соединений при переработке растительного сырья / Л. Н. Тележенко // Вісн. стоматології. - 2008. - 4 [спец. вип.]. - С. 37-38. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14683 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Адоньєв Є. О. 
Електроакустичний метод експрес-контролю вмісту сухих речовин в плодових соках при первинній переробці плодів та ягід : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.20.02 / Є. О. Адоньєв; Нац. аграр. ун-т. - К., 1998. - 16 c. - укp. - рус.

Містить результати теоретичних та експериментальних досліджень залежностей між акустичними параметрами і показниками якості соків. На підставі одержаних залежностей розроблений електроакустичний метод експрес-контролю вмістів розчинних і нерозчинних сухих речовин в соках. Здійснені реалізація даного методу в електронно-акустичному пристрої і впровадження останнього у виробництво. Наводяться дані про ефективність пристрою при його експлуатації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301586 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Гунько С. М. 
Комплексна мембранна технологія концентрування яблучного соку : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.17.18 / С. М. Гунько; Нац. ун-т "Києво-Могил. акад.". - К., 2002. - 16 c. - укp.

Розроблено комплексну мембранну технологію виробництва просвітлених концентрованих яблучних соків за допомогою ультрафільтрації та мембранної дистиляції. Запропоновано способи попередньої обробки яблучного соку перед його просвітленням ультрафільтрацією та концентруванням мембранною дистиляцією. Науково обгрунтовано вибір мембрани УПМ-П для просвітлення соку та мембрани МФФК-3 для його концентрування, які забезпечують високу продуктивність процесу та якість готового продукту. Встановлено залежність продуктивності процесу мембранної дистиляції від розташування мембрани щодо гарячої та холодної камер у полі сил земного тяжіння. Визначено оптимальні технологічні параметри виготовлення просвітленого яблучного концентрату. На підставі результатів досліджень створено математичну модель ультрафільтрації яблучного соку. Розроблено способи регенерації мембран після ультрафільтрації та мембранної дистиляції, які повністю відновлюють їх властивості. Спроектовано та змонтовано експериментальну установку МД-1 для концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА317695 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського