Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (20)Журнали та продовжувані видання (4)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (101)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Гавва О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 86
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Гавва О. 
Прикладні аспекти математичної теорії тертя руху тарних вантажів по шорсткій поверхні [Електронний ресурс] / О. Гавва, Л. Кривопляс-Володіна // Машинознавство. - 2009. - № 8. - С. 33-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/maz_2009_8_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 228.948 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Гавва О. М. 
Шляхи зменшення динамічної складової похибки дозування сипкої продукції [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, А. В. Деренівська, Л. О. Кривопляс-Володіна // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 125-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_30
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.314 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Гавва О. М. 
Теоретичні та практичні аспекти підвищення точності дозування сипкої харчової продукції в лінійних вагових дозаторах [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, А. В. Деренівська, Л. О. Кривопляс-Володіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 70-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_14
Наведено результати дослідження роботи лінійного вагового дозатора, за забезпечення заданої інтенсивності переміщення продукції через випускний канал бункера та зменшення динамічної складової похибки дозування сипкої продукції за рахунок раціонального розташування зважувальної місткості.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.286 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Гавва О. М. 
Алгоритм вибору оптимальної структури фасувально-пакувальної машини для в’язкої харчової продукції [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, А. П. Беспалько, С. В. Токарчук // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 128-135. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 891.543 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Захаревич В. Б. 
Пакувальні матеріали для хлібобулочних виробів [Електронний ресурс] / В. Б. Захаревич, О. М. Гавва, М. І. Юхно // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1. - С. 104-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_1_39
Попередній перегляд:   Завантажити - 250.626 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Гавва О. М. 
Деякі підходи до мінімізації енерговитрат у підіймально-опускному пристрої пакетоформувальної машини [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, О. О. Кохан, Л.О. Кривопляс-Володіна // Вібрації в техніці та технологіях. - 2014. - № 4. - С. 118-129. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vvtt_2014_4_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.091 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Гавва О. М. 
Забезпечення заданої інтенсивності переміщення сипкої продукції із бункера в лінійних вагових дозаторах [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, А. В. Деренівська, Л. О. Кривопляс-Володіна // Вібрації в техніці та технологіях. - 2012. - № 4. - С. 103-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vvtt_2012_4_20
Попередній перегляд:   Завантажити - 783.57 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Гавва О. М. 
Фахове визнання майбутніх пакувальників [Електронний ресурс] / О. М. Гавва // Упаковка. - 2013. - № 5. - С. 71-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_5_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 206.772 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Шредер В. Л. 
Пакування харчових продуктів у гнучкі пакувальні матеріали [Електронний ресурс] / В. Л. Шредер, О. М. Гавва, В. М. Кривошей // Упаковка. - 2013. - № 6. - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_6_11
Класифіковано властивості ГПМ, розглянуто фізичні властивості ГПМ та основні методи їх визначення. Показано вплив неплощинності та скручуваності на роботу загорткового обладнання (ЗО). Розглянуто фізико-механічні властивості ГПМ, здатність утримувати складку, ступінь збереження початкової деформації та методи їх визначення. Показано, що здатність збереження перекрутки й утримування перекрученого стану є початковою оцінкою можливості використання ГПМ під час пакування продукції на ЗО.Розглянуто процес пакування продукції в гнучкі пакувальні матеріали (ГПМ) як взаємодію трьох компонентів: самої продукції, ГПМ і робочих органів фасувально-пакувального обладнання. Розглянуто види ГПМ та їх характеристики, гнучкість і жорсткість, які безпосередньо впливають на технологічні операції фасування та пакування. Визначені методи оцінювання жорсткості цих матеріалів, показано залежність жорсткості від товщини та модуля пружності для різних за структурою ГПМ (одношарові, біорієнтовані та ламіновані плівки з різних полімерів). Показано можливість використання одержаних результатів для визначення оптимальної товщини ГПМ за його заданої жорсткості, а також для проектування та модернізації фасувально-пакувального обладнання у разі використанні конкретних ГПМ визначеної структури, жорсткості та товщини.Наведено дані про властивості поверхні гнучких пакувальних матеріалів (ГПМ), а саме статичний і кінетичний коефіцієнти тертя, шорсткість, липкість, рівень поверхні енергії та методи їх визначення. Показано, що зварюваність цих матеріалів визначається міцністю зварного шва, показником Хот Тек Тест (липкість під час зварювання), термічною усадкою. Визначено електричні властивості ГПМ, які впливають на їх електризованість. Показано, як усі ці властивості впливають на ефективну роботу фасувально-пакувального обладнання.Проаналізовано властивості харчових продуктів як об'єктів пакування. У процесі фасування та пакування продукції на неї діють як зовнішні, так і внутрішні навантаження, які викликають деформацію продукту. Для визначення раціональних параметрів робочих органів ФПО необхідно знати функціональні залежності між зовнішніми напруженнями та деформацією. У зв'язку з тим що харчові продукти - це, зазвичай, складні дисперсні системи, для оцінювання впливу виду продукції на параметри та конструкцію робочих органів ФПО необхідно знати основні фізико-механічні характеристики продукції. До однієї з великих та багатотоннажних груп харчових продуктів відносять сипучі продукти. Вони різноманітні за біологічним і хімічним складом і відрізняються широким спектром фізико-механічних властивостей. Проаналізовано основні фізико-механічні властивості сипучих продуктів, які істотно впливають на конструкцію та силові параметри ФПО, а також на якість пакування.Наведено аналіз таких основних фізико-механічних властивостей рідких продуктів: плинність, в'язкість, об'ємна вага та об'ємна маса, поверхневий натяг, вміст у рідинах газів, піноутворювальна здатність. Ці властивості істотно впливають на точність дозування та час фасування, а також на якість пакування.Наведено аналіз фізичних і механічних властивостей в'язких, пластичних і штучних продуктів. Обгрунтовано, що без знань показників фізичних і механічних властивостей цих видів продуктів складно або практично неможливо вибрати ефективну конструктивну схему фасувально-пакувального обладнання та забезпечити оптимальні режими фасування та пакування в гнучкі пакувальні матеріали.Розглянуто різні види впливу навколишнього середовища, які призводять до змін у складі харчів і змінюють їх властивості. Проаналізовано різні засоби захисту харчових продуктів від цих впливів за допомогою створення в упаковці захисного середовища. Наведено приклади різних видів упаковки з таким захисним середовищем, показано їх переваги, недоліки, застосування. Надано характеристики різних газів та їх вплив на харчові продукти під час використання їх як складових захисного середовища в м'якій упаковці з гнучких пакувальних матеріалів.Наведено інформацію про компоненти газового мікросередовища, яке використовується під час пакування продукції в газонаповнену упаковку. Надано характеристику та проаналізовано вплив на упаковану продукцію таких газових компонентів: O2, N2, CO2, CO та інші. Надано рекомендації з використання газових сумішей конкретного складу для пакування широкої гами продукції. Розглянуто деякі особливості пакування продукції в газонаповнену упаковку з модифікованим газовим середовищем.Наведено різні види м'якої упаковки з гнучких пакувальних матеріалів. Розглянуто упаковки з регульованим мікросередовищем усередині них. Серед них: вакуумна упаковка; з контрольованим газовим середовищем; з активно регульованим мікросередовищем; із саморегулювальним газовим середовищем; із внутрішнім стерилізованим середовищем. Наведено переваги та недоліки кожного виду упаковки, приклади їх застосування.Проаналізовано основні способи пакування продукції в гнучкі пакувальні матеріали. Розглянуто спосіб із використанням попередньо виготовленої споживчої тари, а також попередньо підготовлених флат. Наведено варіанти конструктивного виконання стандартних пакетів і способи виконання затворів на пакетах. Указано на матеріали, з яких виготовляють такі пакети. Надано описання всіх конструктивних особливостей.Проаналізовано різні види упаковок, які виготовлено з рулонних гнучких пакувальних матеріалів. Серед них пакети і обгортки різної форми та різноманітними конструктивними елементами, зокрема закупорювальними. Надано характеристику цих видів упаковки, технологічні схеми пакувального обладнання для їх виготовлення. Розкрито особливості розробки нових видів упаковок з рулонних матеріалів.Наведено основні конструктивні елементи упаковки-обгортки для харчових продуктів. Розкрито технологічні схеми пакування та різні види обладннання. Серед них машини для пакування в упаковку-обгортку "флоу пак" із двох та одного рулону гнучких пакувальних матеріалів, у регульованому газовому середовищі, в упаковку типу "сендвіч".Зазначено, що дрібноштучна харчова продукція характеризується малими та стабільними розмірами, правильною геометричною формою, близькою до паралелепіпеда, куба, кулі, циліндра тощо. Для поштучного пакування таких виробів широко застосовують машини-автомати обгорткового типу. Наведено типові та широко використовувані способи обгортання дрібноштучних виробів та аналіз конструктивних виконань машин-автоматів, що реалізують ці способи обгортання.Зазначено, що штучні харчові продукти характеризуються геометричними розмірами і масою. Крім цього такі вироби, як об'єкти пакування, розглядаються у вигляді пружнопластичних тіл, причому під час виконання операцій пакування не повинно відбуватися деформацій продукту. Дана умова зумовлює значення зовнішніх навантажень з боку гнучких пакувальних матеріалів і робочих органів фасувально-пакувального обладнання. Розглянуто різні види упаковки-обгортки та обладнання для пакування в гнучкі пакувальні матеріали штучних продуктів (хлібобулочні вироби, м'ясо, сир тощо).Зазначено, що крім широко застосовуваних пакувальних машин типу "флоу-пак" для штучних і дрібноштучних харчових виробів у деяких випадках застосовують пакування за допомогою методу обгортання у 2 та більше шарів гнучкого пакувального матеріалу (ГПМ). Крім обгортання у ГПМ значна частка різних видів харчових продуктів пакується у попередньо виготовлені пакети. Пакування в такі пакети можна здійснювати як в атмосферному середовищі, так і у вакуумі та модифікованому газовому середовищі. Проаналізовано технологічні процеси та конструктивні виконання машин для пакування харчових продуктів як у багатошарові обгорткові пакувальні матеріали, так і у попередньо виготовлені м'які пакети.
Попередній перегляд:   Завантажити - 714.844 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Гавва О. М. 
Впевнена хода "Золотого каштана" [Електронний ресурс] / О. М. Гавва // Упаковка. - 2013. - № 6. - С. 62-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_6_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 227.83 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Гавва О. М. 
Аналіз компонування і методологія синтезу пакувального обладнання [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, Л. О. Кривопляс-Володіна // Упаковка. - 2013. - № 3. - С. 41-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_3_15
Зазначено, що передумовою розвитку пакувального обладнання є аналіз і синтез існуючих конструкцій машин і ліній, виділення переваг і недоліків окремих функціональних модулів. Один з напрямів вирішення проблеми створення нового покоління пакувального обладнання - залучення принципу модульного проектування, відповідно до якого будь-яка частина системи синтезується з окремих модулів. Проаналізовано шляхи підвищення ефективності роботи пакувального обладнання та напрями його розвитку на основі компонування та синтезу внутрішньомашинних зв'язків і ліній пакування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 911.503 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Гавва О. М. 
Smart-паковання для харчових продуктів [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, С. В. Токарчук, О. О. Кохан // Упаковка. - 2013. - № 2. - С. 36-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_2_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 244.033 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Шредер В. Л. 
Пакування харчових продуктів у гнучкі пакувальні матеріали [Електронний ресурс] / В. Л. Шредер, О. М. Гавва, В. М. Кривошей // Упаковка. - 2013. - № 2. - С. 46-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_2_11
Класифіковано властивості ГПМ, розглянуто фізичні властивості ГПМ та основні методи їх визначення. Показано вплив неплощинності та скручуваності на роботу загорткового обладнання (ЗО). Розглянуто фізико-механічні властивості ГПМ, здатність утримувати складку, ступінь збереження початкової деформації та методи їх визначення. Показано, що здатність збереження перекрутки й утримування перекрученого стану є початковою оцінкою можливості використання ГПМ під час пакування продукції на ЗО.Розглянуто процес пакування продукції в гнучкі пакувальні матеріали (ГПМ) як взаємодію трьох компонентів: самої продукції, ГПМ і робочих органів фасувально-пакувального обладнання. Розглянуто види ГПМ та їх характеристики, гнучкість і жорсткість, які безпосередньо впливають на технологічні операції фасування та пакування. Визначені методи оцінювання жорсткості цих матеріалів, показано залежність жорсткості від товщини та модуля пружності для різних за структурою ГПМ (одношарові, біорієнтовані та ламіновані плівки з різних полімерів). Показано можливість використання одержаних результатів для визначення оптимальної товщини ГПМ за його заданої жорсткості, а також для проектування та модернізації фасувально-пакувального обладнання у разі використанні конкретних ГПМ визначеної структури, жорсткості та товщини.Наведено дані про властивості поверхні гнучких пакувальних матеріалів (ГПМ), а саме статичний і кінетичний коефіцієнти тертя, шорсткість, липкість, рівень поверхні енергії та методи їх визначення. Показано, що зварюваність цих матеріалів визначається міцністю зварного шва, показником Хот Тек Тест (липкість під час зварювання), термічною усадкою. Визначено електричні властивості ГПМ, які впливають на їх електризованість. Показано, як усі ці властивості впливають на ефективну роботу фасувально-пакувального обладнання.Проаналізовано властивості харчових продуктів як об'єктів пакування. У процесі фасування та пакування продукції на неї діють як зовнішні, так і внутрішні навантаження, які викликають деформацію продукту. Для визначення раціональних параметрів робочих органів ФПО необхідно знати функціональні залежності між зовнішніми напруженнями та деформацією. У зв'язку з тим що харчові продукти - це, зазвичай, складні дисперсні системи, для оцінювання впливу виду продукції на параметри та конструкцію робочих органів ФПО необхідно знати основні фізико-механічні характеристики продукції. До однієї з великих та багатотоннажних груп харчових продуктів відносять сипучі продукти. Вони різноманітні за біологічним і хімічним складом і відрізняються широким спектром фізико-механічних властивостей. Проаналізовано основні фізико-механічні властивості сипучих продуктів, які істотно впливають на конструкцію та силові параметри ФПО, а також на якість пакування.Наведено аналіз таких основних фізико-механічних властивостей рідких продуктів: плинність, в'язкість, об'ємна вага та об'ємна маса, поверхневий натяг, вміст у рідинах газів, піноутворювальна здатність. Ці властивості істотно впливають на точність дозування та час фасування, а також на якість пакування.Наведено аналіз фізичних і механічних властивостей в'язких, пластичних і штучних продуктів. Обгрунтовано, що без знань показників фізичних і механічних властивостей цих видів продуктів складно або практично неможливо вибрати ефективну конструктивну схему фасувально-пакувального обладнання та забезпечити оптимальні режими фасування та пакування в гнучкі пакувальні матеріали.Розглянуто різні види впливу навколишнього середовища, які призводять до змін у складі харчів і змінюють їх властивості. Проаналізовано різні засоби захисту харчових продуктів від цих впливів за допомогою створення в упаковці захисного середовища. Наведено приклади різних видів упаковки з таким захисним середовищем, показано їх переваги, недоліки, застосування. Надано характеристики різних газів та їх вплив на харчові продукти під час використання їх як складових захисного середовища в м'якій упаковці з гнучких пакувальних матеріалів.Наведено інформацію про компоненти газового мікросередовища, яке використовується під час пакування продукції в газонаповнену упаковку. Надано характеристику та проаналізовано вплив на упаковану продукцію таких газових компонентів: O2, N2, CO2, CO та інші. Надано рекомендації з використання газових сумішей конкретного складу для пакування широкої гами продукції. Розглянуто деякі особливості пакування продукції в газонаповнену упаковку з модифікованим газовим середовищем.Наведено різні види м'якої упаковки з гнучких пакувальних матеріалів. Розглянуто упаковки з регульованим мікросередовищем усередині них. Серед них: вакуумна упаковка; з контрольованим газовим середовищем; з активно регульованим мікросередовищем; із саморегулювальним газовим середовищем; із внутрішнім стерилізованим середовищем. Наведено переваги та недоліки кожного виду упаковки, приклади їх застосування.Проаналізовано основні способи пакування продукції в гнучкі пакувальні матеріали. Розглянуто спосіб із використанням попередньо виготовленої споживчої тари, а також попередньо підготовлених флат. Наведено варіанти конструктивного виконання стандартних пакетів і способи виконання затворів на пакетах. Указано на матеріали, з яких виготовляють такі пакети. Надано описання всіх конструктивних особливостей.Проаналізовано різні види упаковок, які виготовлено з рулонних гнучких пакувальних матеріалів. Серед них пакети і обгортки різної форми та різноманітними конструктивними елементами, зокрема закупорювальними. Надано характеристику цих видів упаковки, технологічні схеми пакувального обладнання для їх виготовлення. Розкрито особливості розробки нових видів упаковок з рулонних матеріалів.Наведено основні конструктивні елементи упаковки-обгортки для харчових продуктів. Розкрито технологічні схеми пакування та різні види обладннання. Серед них машини для пакування в упаковку-обгортку "флоу пак" із двох та одного рулону гнучких пакувальних матеріалів, у регульованому газовому середовищі, в упаковку типу "сендвіч".Зазначено, що дрібноштучна харчова продукція характеризується малими та стабільними розмірами, правильною геометричною формою, близькою до паралелепіпеда, куба, кулі, циліндра тощо. Для поштучного пакування таких виробів широко застосовують машини-автомати обгорткового типу. Наведено типові та широко використовувані способи обгортання дрібноштучних виробів та аналіз конструктивних виконань машин-автоматів, що реалізують ці способи обгортання.Зазначено, що штучні харчові продукти характеризуються геометричними розмірами і масою. Крім цього такі вироби, як об'єкти пакування, розглядаються у вигляді пружнопластичних тіл, причому під час виконання операцій пакування не повинно відбуватися деформацій продукту. Дана умова зумовлює значення зовнішніх навантажень з боку гнучких пакувальних матеріалів і робочих органів фасувально-пакувального обладнання. Розглянуто різні види упаковки-обгортки та обладнання для пакування в гнучкі пакувальні матеріали штучних продуктів (хлібобулочні вироби, м'ясо, сир тощо).Зазначено, що крім широко застосовуваних пакувальних машин типу "флоу-пак" для штучних і дрібноштучних харчових виробів у деяких випадках застосовують пакування за допомогою методу обгортання у 2 та більше шарів гнучкого пакувального матеріалу (ГПМ). Крім обгортання у ГПМ значна частка різних видів харчових продуктів пакується у попередньо виготовлені пакети. Пакування в такі пакети можна здійснювати як в атмосферному середовищі, так і у вакуумі та модифікованому газовому середовищі. Проаналізовано технологічні процеси та конструктивні виконання машин для пакування харчових продуктів як у багатошарові обгорткові пакувальні матеріали, так і у попередньо виготовлені м'які пакети.
Попередній перегляд:   Завантажити - 480.011 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Гавва О. М. 
Раціональне розташування зважувальної місткості у вагових дозаторах для сипкої продукції [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, А. В. Деренівська, М. А. Масло // Упаковка. - 2013. - № 2. - С. 54-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2013_2_13
На сьогодні на вітчизняному ринку обладнання для пакування сипкої продукції у споживчу тару домінують лінійні вагові дозатори. Методологією вдосконалення дозаторів передбачається скорочення часу на розроблення нових дозаторів і дослідження їх характеристик на базі комплексного підходу до проектування. Наведено результати дослідження щодо визначення раціонального розташування зважувальної місткості у вагових дозаторах для сипкої продукції. Таке розташування суттєво зменшить динамічну складову похибки дозування, що буде сприяти підвищенню продуктивності дозатора.
Попередній перегляд:   Завантажити - 587.444 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Гавва О. М. 
Дозувальні пристрої пакувальних машин (як правильно вибрати дозатор) [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, О. О. Кохан // Упаковка. - 2012. - № 3. - С. 46-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_3_13
Зазначено, що сьогодні більшість існуючих конструкцій дозувальних пристроїв (ДП) - це достатньо складні фізико-механічні системи, робота яких знаходиться під контролем електронних і мікропроцесорних блоків керування. Для ефективного впровадження ДП і пошуку нових способів дозування та конструкцій пристроїв доречно їх синтез і аналіз проводити на базі класифікацій. Запропоновано деякі зміни та доповнення до узагальненої класифікації ДП і наведено рекомендації з вибору дозатора залежно від продукції, що пакується.
Попередній перегляд:   Завантажити - 393.221 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Трепядько Р. В. 
Компонувальні схеми ліній пакування [Електронний ресурс] / Р. В. Трепядько, О. М. Гавва // Упаковка. - 2012. - № 3. - С. 50-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_3_14
Розглянуто різні варіанти технологічних ліній, у яких встановлено обладнання для виготовлення тари й упаковки, дозування та фасування продукції, закупорювання, етикетування та маркування упаковки, формування групової упаковки. Наведено варіанти ліній для виготовлення тари з ПЕТФ і фасування безалкогольних напоїв. Розглянуто їх переваги та недоліки тв визначено раціональну схему для компонування обладнання в такій лінії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 440.121 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Деренівська А. В. 
Переміщення картонних пачок шнековими конвеєрами у пакувальних машинах [Електронний ресурс] / А. В. Деренівська, Л. О. Кривопляс-Володіна, О. М. Гавва // Упаковка. - 2012. - № 4. - С. 46-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_4_14
Для суміщення виконання операцій переміщення, орієнтування та позиціювання упаковок у пакувальних машинах застосовують шнекові конвеєри. Для визначення раціональних параметрів таких конвеєрів наведено результати аналітичних досліджень. Установлено, що найбільший приріст шляху мають шнекові конвеєри, які реалізують закон руху упаковки з прискоренням, яке постійно зростає.
Попередній перегляд:   Завантажити - 967.4 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Волчко А. І. 
Сміттєсортувальні станції [Електронний ресурс] / А. І. Волчко, О. М. Гавва, М. А. Масло // Упаковка. - 2012. - № 4. - С. 59-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_4_17
Розглянуто різні можливості поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ), у тому числі і відходами упаковки. Важливою стадією в цьому процесі є їх сортування. Проаналізовано позитивний і негативний способи сортування. Наведено принципові схеми сортувальних станцій, розглянуто склад устаткування на них. Показано, що роздільне збирання та сортування ТПВ надають можливість максимально ефективно виокремити фракції, які можна використовувати як вторинну сировину.
Попередній перегляд:   Завантажити - 393.859 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Гавва О. М. 
Логістичні аспекти організації пакувального виробництва [Електронний ресурс] / О. М. Гавва, Л. О. Кривопляс-Володіна, Г. Р. Валіулін // Упаковка. - 2012. - № 5. - С. 41-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_5_11
Розглянуто особливості аналізу оптимальної організації пакувального виробництва за логістичною побудовою. Наведено приклади формування різних технологічних циклів із найбільш вживаними способами розміщення виробів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 913.373 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Гавва О. М. 
Конференція "Термо-Пак 2012" [Електронний ресурс] / О. М. Гавва // Упаковка. - 2012. - № 6. - С. 52-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2012_6_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 299.8 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського