Пошуковий запит: (<.>A=Шутюк В$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 40
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Бєлінська К. О. Дослідження амінокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його у виробництві замінників жіночого молока [Електронний ресурс] / К. О. Бєлінська, Н. О. Фалендиш, В. В. Шутюк // Обладнання та технології харчових виробництв. - 2013. - Вип. 31. - С. 118-124. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Otkhv_2013_31_16
|
2. |
Белінська К. О. Сучасний стан наукових досліджень у сушінні молока розпилом і використання нетрадиційної сировини [Електронний ресурс] / К. О. Белінська, В. В. Шутюк, Н. О. Фалендиш // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 5. - С. 161-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_5_20
|
3. |
Василенко Т. П. Підвищення енергетичної, екологічної і економічної ефективності цукрового виробництва: найкращі доступні технології [Електронний ресурс] / Т. П. Василенко, С. М. Василенко, Ж. К. Сіднєва, В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 2. - С. 43-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_2_7
|
4. |
Василенко Т. П. Енергоекономічний аналіз — методологічна основа підвищення енергоефективності цукрового виробництва [Електронний ресурс] / Т. П. Василенко, Ж. К. Сіднєва, С. М. Василенко, В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 1. - С. 46-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_1_8
|
5. |
Шутюк В. В. Математичне моделювання сушіння харчових продуктів перегрітою парою [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, О. С. Бессараб // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 120-126. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_24 Моделювання тепломасоперенесення в пористому середовищі та на його поверхні проводиться переважно з використанням коефіцієнтів перенесення, які базуються на гіпотезі пограничного шару. Спряжена тривимірна модель тепломасоперенесення під час сушіння пористої частинки харчового продукту перегрітою парою, розроблена з використанням диференціальних рівнянь перенесення імпульсу та внутрішньої енергії в потоці перегрітої пари, надає можливість уникнути використання класичних методів теорії граничного шару. Розглянуто міжфазне перенесення в системі пористе тіло - перегріта пара з одночасним аналізом полів температури та вологості всередині пористого середовища. Запропоновано модель процесу сушіння перегрітою парою прямокутних пористих шматків пористого харчового продукту з використанням методу, побудованому на зв'язку між пористим середовищем і перегрітою парою.
|
6. |
Василенко Т. Наилучшие доступные технологии – методологическая основа инновационной энергоэффективности сахарного производства [Електронний ресурс] / Т. Василенко, С. Василенко, Ж. Сиднева, В. Шутюк // Ukrainian food journal. - 2014. - Vol. 3, Issue 1. - С. 122-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2014_3_1_15
|
7. |
Шутюк В. Режими сушіння екстракту топінамбура в розпилювальній сушарці [Електронний ресурс] / В. Шутюк, О. Бессараб, С. Василенко // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 2. - С. 215-220. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_2_13 Зазначено, що однією з основних причин підвищення захворюваності серед населення нашої держави є недостатнє споживання харчових волокон, вітамінів і мінералів. Великі перспективи для збагачення раціону харчування має топінамбур як сировина для розширення асортименту профілактичних, дієтичних продуктів харчування і лікувальних препаратів, що вміщують інулін. Уваги заслуговує технологія одержання порошку з топінамбура. Порошок із бульб є чудовою біологічної домішкою в складі багатьох продуктів харчування. Для вибору оптимального режиму одержання сухого порошку з екстракту топінамбуру з недостатньо вивченими теплофізичними властивостями, до якості яких ставляться високі вимоги, найкраще за своїми характеристиками підходить розпилювальне сушіння. Перевагою процесу сушіння розпиленням є можливість порівняно легкого регулювання, і, як наслідок, змінювання в потрібному напрямі якісних показників сухого продукту залежно від умов сушіння. Проведені дослідження з сушіння екстракту топінамбура на напівпромисловій розпилювальній сушарці "Ниро-Атомайзер" надали змогу визначити залежність продуктивності сушарки від основних параметрів її роботи: початкової вологості продукту, швидкості та температури сушильного агента.
|
8. |
Шутюк В. Вплив способів та режимів сушіння на зміну мікроструктури рослинної сировини [Електронний ресурс] / В. Шутюк // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 3. - С. 404-411. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_3_14
|
9. |
Штангеєв К. О. Дослідження процесу спалювання жому цукрових буряків [Електронний ресурс] / К. О. Штангеєв, В. В. Шутюк, С. М. Василенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 6. - С. 161-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_6_23
|
10. |
Шутюк В. Концентрація вологи і цукрів по радіальному перерізу груші під час сушіння [Електронний ресурс] / В. Шутюк, О. Шевчук, О. Бессараб, В. Василів // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 5. - С. 33-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_5_11
|
11. |
Шутюк В. В. Сучасні тенденції розвитку наукових досліджень в сушильних технологіях [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, О. С. Бессараб, В. П. Василів // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Техніка та енергетика АПК. - 2013. - Вип. 185(1). - С. 278-287. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tech_2013_185(1)__39
|
12. |
Бессараб О. С. Моделювання течії в каналах змінної форми розпилювальних пристроїв сушильних установок [Електронний ресурс] / О. С. Бессараб, В. В. Шутюк, В. І. Бойко, В. П. Василів // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Техніка та енергетика АПК. - 2013. - Вип. 185(2). - С. 96-103. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tech_2013_185(2)__11
|
13. |
Шутюк В. В. Порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, О. С. Бессараб // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(1). - С. 96-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(1)__20
|
14. |
Шутюк В. В. Визначення впливу основних параметрів перегрітої пари на процес сушіння харчових продуктів [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, О. С. Бессараб // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(2). - С. 172-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(2)__40
|
15. |
Шутюк В. В. Застосування мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 133-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_17 Зазначено, що мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження - перспективний спосіб одержання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Проаналізовано сучасний стан використання мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів у комбінаціях з іншими поширеними способами зневоднення за лабораторних умов. Наведено результати лабораторних досліджень сушіння яблук, моркви та слив конвективним, мікрохвильовим і комбінованим мікрохвильовим із конвективним способами.
|
16. |
Самійленко С. М. Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 1 [Електронний ресурс] / С. М. Самійленко, С. М. Василенко, О. Ф. Будяндра, К. О. Шпангеєв, В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 61-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_12 Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.
|
17. |
Самійленко С. М. Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Частина 2 [Електронний ресурс] / С. М. Самійленко, С. М. Василенко, О. Ф. Буляндра, К. О. Штангеєв, В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 43-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_10 Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.
|
18. |
Іващенко Н. В. Узагальнення динаміки спільного тепломасообміну при сушінні бурякового жому за допомогою об'ємного коефіцієнта тепловіддачі [Електронний ресурс] / Н. В. Іващенко, С. М. Василенко, В. В. Шутюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 84-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_17 Розглянуто кінетику та динаміку режимів низькотемпературного сушіння бурякового жому за різних параметрів: початкового вологовмісту, температури сушильного агента, швидкості руху сушильного агента. Одержані результати оброблено в середовищі FindGraf.
|
19. |
Шутюк В. В. Аналіз теплопередачі під час сушіння бурякового жому перегрітою парою [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, С. А. Бут // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 140-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_18 Наведено результати експериментального дослідження сушіння жому цукрових буряків перегрітою парою. В результаті досліджень встановлено, що основний вплив температури сушильного агента на швидкість сушіння спостерігається в період сталої швидкості сушіння. Водночас період спадної швидкості сушіння жому неоднорідний, що зумовлено видаленням з матеріалу вологи з різними видами енергії зв'язку. В рамках аналізу розмірностей одержаних результатів розроблено комплексний параметр спільного тепломасообміну - відносний об'ємний коефіцієнт теплопередачі.
|
20. |
Шутюк В. В. Теплообмін під час сушіння бурякового жому перегрітою парою [Електронний ресурс] / В. В. Шутюк, Т. П. Василенко, С. А. Бут // Цукор України. - 2017. - № 3. - С. 16-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_3_4
|
| |