Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)Журнали та продовжувані видання (2)Реферативна база даних (22)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Прісс О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 46
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на тривалість зберігання і якість солодкого перцю [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(12). - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(12)__4
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 339.097 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Прісс О. 
Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання [Електронний ресурс] / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_18
Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40 - 55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталазі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин під час зберігання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 905.888 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Прісс О. П. 
Стабілізація зеленого забарвлення при зберіганні овочів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 4(10). - С. 53-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_4(10)__12
Досліджено вплив антиоксидантних препаратів на зміни кольору під зберігання зелені петрушки, огірків і кабачків. Для сповільнення розпаду хлорофілів, каротиноїдів і підтримання високої якості овочів, що мають зелене забарвлення, запропоновано післязбиральну теплову обробку розчином антиоксиданту, що містить хлорофіліпт, для огірків і кабачків і використання живильного розчину з антиоксидантами для петрушки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 577.633 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Прісс О. П. 
Скорочення втрат під час зберігання овочів, чутливих до низьких температур [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 209-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.139 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Прісс О. П. 
Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 252-261. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_32
Попередній перегляд:   Завантажити - 335.542 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Прісс О. П. 
Зміни вмісту каротиноїдів і хлорофілів у плодах томату з відкритого та закритого ґрунту протягом зберігання за дії антиоксидантів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. Ф. Жукова, О. О. Данченко // Агробіологія. - 2011. - Вип. 6. - С. 110-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2011_6_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 907.819 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Прісс О. П. 
Формування біологічно активних речовин в плодах томатів під впливом абіотичних факторів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 3. - С. 43-46 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_3_11
Розглянуто вплив гідротермічних умов вирощування на формування пулу аскорбінової кислоти, фенольних речовин і каротиноїдів у плодах солодкого перцю. Залежності встановлено на основі зв'язків парного кореляційного аналізу між абіотичними факторами та концентраціями біологічно активних речовин. З'ясовано, що визначальний вплив на формування комплексу біологічно активних речовин перцю має сума температур періоду формування та дозрівання плодів, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від -0,71 до 0,80. Між пулом аскорбінової кислоти й опадами існує сильна пряма кореляція (r = 0,64). Опади також суттєво (r = -0,81) впливають на формування каротиноїдів у плодах перцю, але не впливають на концентрації поліфенольних сполук. Формування комплексу фенольних речовин суттєво залежить від кількості днів з температурами, вищими та нижчими за біологічний оптимум для плодів перцю (r = 0,73; -0,71). Концентрації кожної з досліджених БАР знаходяться в тісній кореляції між собою, що вказує на подібність сприятливих умов для формування максимального фонду біологічно активних речовин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 244.709 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Прісс О. П. 
Інтегральне оцінювання антиоксидантного статусу плодових овочів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. М. Малкіна, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(11). - С. 38-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(11)__9
Запропоновано методику визначення узагальненої інтегральної оцінки антиоксидантного статусу плодових овочів на базі методу аналізу ієрархій. Проведено ранжування компонентів антиоксидантної системи захисту тканин плодових овочів. Серед досліджуваних овочів найвищий антиоксидантний статус у плодів перцю, мінімальний у кабачків. Огірки за рахунок потужної системи високомолекулярних антиоксидантів мають вищу інтегральну оцінку, ніж томати.
Попередній перегляд:   Завантажити - 284.823 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Прісс О. П. 
Прогнозування урожайності гарбузових плодових овочів та об'ємів переробки і зберігання [Електронний ресурс] / О. П. Прісс // Молодий вчений. - 2014. - № 4(07)(1). - С. 17-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2014_4(07)__5
Попередній перегляд:   Завантажити - 264.529 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Прісс О. П. 
Формування антиокислювального комплексу гарбузових плодових овочів під впливом абіотичних факторів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(1). - С. 58-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(1)__13
Попередній перегляд:   Завантажити - 224.266 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Прісс О. 
Антиоксидантний комплекс гарбузових овочів [Електронний ресурс] / О. Прісс, В. Калитка // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_2_11
Досліджено вплив температури та опадів під час вегетації на активність ферментативних антиоксидантів плодів огірка та кабачка. Встановлено, що визначальний вплив на активність супероксиддисмутази та каталази в огірках має сума температур періоду вегетації. У плодах кабачка ці показники значно залежать від суми температур періоду формування плоду та опадів при вегетації. Активність пероксидази в гарбузових плодах достовірно залежить лише від опадів і обернено корелює із супероксиддисмутазною та каталазною активністю.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.855 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Прісс О. 
Збереженість томатів за різних погодних умов [Електронний ресурс] / О. Прісс, В. Жукова // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 3. - С. 39-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_3_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 790.426 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Прісс О. П. 
Формування біологічно-активних речовин у плодах перцю під впливом абіотичних факторів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 183-189. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 334.029 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання огірків під час зберігання [Електронний ресурс] / О. П. Прісс // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 19-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__5
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 363.667 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Прісс О. П. 
Збереженість томатів і перцю за обробки екстрактами кореня хрону [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. Ф. Жукова // Харчова наука і технологія. - 2015. - № 2. - С. 68-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2015_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.961 Mb    Зміст випуску     Цитування
16.

Прісс О. П. 
Динаміка зміни маси зелені петрушки під час зберігання [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Харчова наука і технологія. - 2015. - № 2. - С. 74-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2015_2_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.093 Mb    Зміст випуску     Цитування
17.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання кабачків [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 6(10). - С. 47-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_6(10)__10
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 871.965 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання кабачків впродовж зберігання [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 6(4). - С. 45-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_6(4)__10
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 386.124 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Прісс О. П. 
Динаміка комплексу пігментів зелені петрушки при зберіганні з використанням антиоксидантних препаратів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, А. С. Кулик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 221-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_28
Досліджено вплив живильного середовища з додаванням антиоксидантів на динаміку beta-каротину, хлорофілів a і b та каротиноїдів в зелені петрушки сортів Оскар і Новас протягом зберігання. Встановлено, що використання речовин антиоксидантної дії стабілізує пігментний комплекс у листі петрушки. Цей спосіб зберігання надає можливість знизити темпи руйнації хлорофілів на 22,8 - 34,9 % залежно від концентрації іонолу в складі живильного середовища та сорту. Крім того, застосування у складі живильного розчину хлорофіліпту та іонолу надає можливість гальмувати темпи руйнації beta-каротину на 34 % і каротиноїдів на 32,6 %, що сприяє максимальній збереженості біологічної цінності зелені петрушки. Встановлено, що найбільш високу збереженість beta-каротину - 83,7 %, хлорофілів a і b - 72,9 %, каротиноїдів - 80,1 % надає змогу одержати варіант з концентрацією іонолу 0,024 % у живильному середовищі, а використання антиоксидантів - уникати видимого пожовтіння продукції, що сприяє подовженню термінів зберігання до 90 - 100 днів за високої якості продукції.
Попередній перегляд:   Завантажити - 382.629 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Прісс О. П. 
Формування фонду сухих речовин у плодах пасльонових культур за дії кліматичних факторів [Електронний ресурс] / О. П. Прісс, В. Ф. Жукова // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2014. - Вип. 14. - С. 152-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2014_14_34
Попередній перегляд:   Завантажити - 506.749 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського