Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (7)Реферативна база даних (8)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Красуля О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 17
Представлено документи з 1 до 17
1.

Грек О. В. 
Бродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому суслі [Електронний ресурс] / О. В. Грек, О. О. Красуля, О. О. Тігунова // Біотехнологія. - 2013. - Vol. 6, № 2. - С. 92-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_2_12
Експериментально досліджено основні показники бродіння сироватко-солодового сусла з використанням різних штамів лактозброджувальних дріжджів. За результатами досліджень бродильної активності різних видів лактозброджувальних мікроорганізмів у сироватко-солодовому суслі виявлено, що найбільш активно спиртове бродіння за всіма показниками проходило в суслі, ферментованому мікроорганізмами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. Встановлено високу здатність до утилізації вуглеводів солоду, які представлені легкозасвоюваними вуглеводами солодового екстракту. Також проведено органолептичне оцінювання ферментованих сироваткових напоїв, одержаних з відновленої суміші сухої сироватки і солоду та зброджених дріжджами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. Виявлено, що напій, зброджений дріжджами Zygosaccharomyces lactis 868-K, має виражений освіжаючий аромат житнього хліба з фруктовими тонами. Спостерігається зростання інтенсивності ароматизації комплексу зразка з мікроорганізмами Saccharomyces lactis 95, що свідчить про високі органолептичні показники напою.
Попередній перегляд:   Завантажити - 647.744 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Котвіцька А. А. 
Науково-практичні підходи до створення локального формуляру лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах стаціонарного типу [Електронний ресурс] / А. А. Котвіцька, О. І. Красуля, І. В. Кубарєва // Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. - 2012. - № 6. - С. 72-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uezyaf_2012_6_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 291.244 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Красуля О. І. 
Дослідження сучасного стану надання лікарської допомоги хворим на інфаркт міокарда в країнах світу та в Україні [Електронний ресурс] / О. І. Красуля, А. А. Котвіцька, О. О. Суріков // Запорожский медицинский журнал. - 2010. - т. 12, № 3. - С. 18-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmzh_2010_12_3_7
Исследовано современное состояние оказания помощи больным инфарктом миокарда в странах мира и в Украине. Определены основные факторы риска появления сердечно-сосудистых заболеваний. Приведено основные программы и нормативно-правовые документы, направленные на профилактику и лечение инфаркта миокарда. Представлено основные направления улучшения уровня профилактики и лечения инфаркта миокарда в Украине.
Попередній перегляд:   Завантажити - 300.565 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Грек О. В. 
Визначення форм зв'язаної вологи в сироваткових напоях з харчовими волокнами [Електронний ресурс] / О. В. Грек, О. О. Красуля // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 58-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.258 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Красуля О. 
Гідроліз лактози молочної сироватки з харчовими волокнами [Електронний ресурс] / О. Красуля, О. Грек // Продовольча індустрія АПК. - 2013. - № 1. - С. 38-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2013_1_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 485.43 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Іванов С. В. 
Визначення стану вологи методом ІЧ-спектроскопії в білково-рослинних сумішах [Електронний ресурс] / С. В. Іванов, О. В. Грек, О. О. Красуля // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 5. - С. 185-192. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_5_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 324.49 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Блозва А. І. 
Корекція емоційної сфери дошкільника засобами гри [Електронний ресурс] / А. І. Блозва, О.М. Красуля // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Педагогіка, психологія, філософія. - 2014. - Вип. 199(1). - С. 53-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_ped_2014_199(1)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 174.799 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Кочубей-Литвиненко О. В. 
Дослідження ефективності відновлення сухих коцентратів із молочної сироватки ультразвуковим обробленням [Електронний ресурс] / О. В. Кочубей-Литвиненко, А. І. Маринін, О. М. Красуля // Продовольчі ресурси. Серія : Технічні науки. - 2015. - № 4. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prrteh_2015_4_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 670.08 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Грек О. 
Вплив концентрату білка на консистенцію кисломолочного напою [Електронний ресурс] / О. Грек, О. Красуля, Т. Пшенична // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 4. - С. 27-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_4_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 671.522 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Олійник Т. А. 
Розробка комплексної технології збагачення каолінової сировини України [Електронний ресурс] / Т. А. Олійник, О. В. Красуля // Вісник Криворізького національного університету. - 2012. - Вип. 31. - С. 241-245. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vktu_2012_31_69
Попередній перегляд:   Завантажити - 615.677 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Рудюк В. П. 
Дослідження впливу використання білкових концентратів на реологічні показники кисломолочних продуктів та їх терміни зберігання [Електронний ресурс] / В. П. Рудюк, В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, О. О. Красуля // Харчова промисловість. - 2019. - № 25. - С. 70-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_25_11
Обгрунтовано використання білкових концентратів молочного походження при виготовленні кисломолочних продуктів. Дослідження будувались на основі визначення фізико-хімічних та органолептичних властивостей сквашених молочно-білкових сумішей, які виготовлялись з нормалізованого молока з додаванням міцелярного казеїну та сухого сироваткового білка. Проаналізовано вплив білкових добавок на хід технологічного процесу виготовлення та вплив на реологічні властивості під час зберігання кисломолочного продукту, обгрунтовано доцільність внесення білкових концентратів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.507 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Іващенко К. Ю. 
Аналіз причин і заходів щодо запобігання утворенню токсинів C. botulinum у консервованих продуктах протягом усього виробничого циклу [Електронний ресурс] / К. Ю. Іващенко, Л. О. Стоянова, О. О. Красуля // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 5. - С. 135-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_5_16
Досліджено та узагальнено інформацію про випадки ботулінічних отруєнь (БО), особливості бактерій C. botulinum, способи зберігання та перероблення сировини на харчові продукти, що надало змогу виділити найбільш небезпечні, з точки зору БО, продукти. Із застосуванням логіко-аналітичного методу проаналізовано вітчизняні та зарубіжні публікації, власні дослідження, систематизовано й узагальнено вимоги щодо санітарного стану виробництва та загального принципу обробки бутуліно-небезпечної сировини, охарактеризовано вплив процедур систем менеджменту безпечності харчових продуктів на підвищення якості продукції. Відзначено, що на розвиток і токсиноутворення мікроорганізмів великий вплив мають фізичні, хімічні та біологічні фактори зовнішнього середовища (температура, вологість, наявність кисню, рН середовища, склад власної мікрофлори продукту тощо) та наявність поживного середовища. Основними причинами виробництва небезпечних продуктів є порушення вимог щодо ведення технологічних процесів (температурних параметрів, санітарних умов зберігання сировини, недотримання рецептур тощо). Для запобігання випадкам отруєння харчовими продуктами докладно вивчено шляхи потрапляння та причини розвитку в них C. botulinum, а також способи інактивації мікроорганізмів та їх токсинів для відпрацювання основних заходів для забезпечення безпечності продуктів харчування. Відзначено, що запобігання псуванню харчових продуктів зводиться до регулювання, сповільнення, усунення чи мінімізації процесів, які є причинами псування. Профілактика харчових отруєнь мікробної природи, зокрема токсинами C. botulinum, базується на комплексному застосуванні організаційних і технологічних заходів, притаманних кожному окремому виду виробництва, і загальноприйнятних санітарно-епідеміологічних заходах, спрямованих одночасно на запобігання обсіменінню сировини, розмноженню збудників псування та харчових отруєнь у харчових продуктах і на знищення мікроорганізмів у них.
Попередній перегляд:   Завантажити - 325.723 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Онишко В. М. 
Cучасний стан лікування хронічного больового синдрому в онкологічних хворих методом хімічного нейролізису [Електронний ресурс] / В. М. Онишко, О. С. Данькевич, О. І. Красуля, А. М. Строкань, Л. К. Кравцова // Актуальні проблеми клінічної та профілактичної медицини. - 2013. - Т. 1, № 2. - С. 76-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/akprkl_2013_1_2_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 255.403 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Онишко В. М. 
Інтервенційне лікування болю, застосування сучасних малоінвазивних технік. Хімічний нейролізис [Електронний ресурс] / В. М. Онишко, О. І. Красуля, А. М. Строкань // Актуальні проблеми клінічної та профілактичної медицини. - 2020. - Т. 4, № 1. - С. 34-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apklm_2020_4_1_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 241.436 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Красуля О. О. 
Технологія плавлених сирів з використанням сухого сироваткового білкового концентрату [Електронний ресурс] / О. О. Красуля, В. П. Олінчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 5. - С. 130-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_5_17
Обгрунтовано доцільність додавання до плавлених сирів сухих білкових концентратів (БК) молочного та немолочного походження, зокрема сироваткового та соєвого. Наведено склад незамінних амінокислот обраних інгредієнтів, який свідчить, що з додаванням вищевказаних компонентів є можливість не тільки вдосконалити структуру та консистенцію продуктів, а й підвищити біологічну цінність кінцевого виробу. За органолептичними показниками (ОЛП) встановлено раціональну кількість внесення БК, яка складає 4 %. Найвищі показники смаку та запаху виявлено в зразку з додаванням сироваткового білка. Внесення соєвого ізоляту призводить до слабкішого за інтенсивністю запаху й аромату кінцевого продукту. Встановлено, що введення до рецептури плавленого сиру БК здійснює суттєвий вплив на формування його ОЛП. Визначено фізико-хімічні показники модельних зразків плавлених сирів, які характеризувались наближеними величинами фізико-хімічних величин контрольного зразка. Досліджено амінокислотний скор, який надає загальне уявлення про біологічну цінність виробу. Так, першою лімітуючою амінокислотою плавлених сирів є ізолейцин у всіх зразках. Нормоване значення (скор) складає 150 у першому зразку, 147,5 - у другому та 155 - в третьому. Для оцінки ступеня використання білка обчислено коефіцієнт різниці амінокислотного скору, який становить від 22,92 до 25,24, що свідчить про високий рівень використання амінокислот у продукті. При розрахунку біологічної цінності білків модельних зразків плавлених сирів виявлено високі показники у всіх сирах, які коливаються від 74,76 до 77,08 %, що підтверджується й визначенням біологічної цінності готових продуктів. Отримані дослідження підтверджують актуальність збагачення плавлених сирів сироватковими та соєвими білками.
Попередній перегляд:   Завантажити - 476.039 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Красуля О. О. 
Розробка технології напою для спортсменів з додаванням сироваткових білків молока [Електронний ресурс] / О. О. Красуля // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2020. - Т. 22, № 94. - С. 61-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2020_22_94_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 817.614 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Красуля О. 
Особливості переживання тривожності дітьми підліткового віку [Електронний ресурс] / О. Красуля // Актуальні проблеми психології в закладах освіти. - 2019. - Вип. 9. - С. 102-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/akprpzo_2019_9_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 147.475 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського