Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (14)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Болгова Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Болгова Н. В. 
Виробництво та аналіз якості смажених ковбас [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 121-125. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2013_13_7_18
Досліджено виробництво та проаналізовано якість смажених ковбас, які виробляють вітчизняні м'ясопереробні підприємства. Визначено показники якості (органолептичні, фізико-хімічні) та безпеки (мікробіологічні) продуктів. Проведено оцінку відповідності одержаних результатів до вимог чинних нормативно-технічних документів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 118.061 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Болгова Н. В. 
Аналіз використання какао-замінників вітчизняними виробниками шоколаду [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, Ю. О. Удянська // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 119-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_17
Досліджено основні проблеми виробництва та реалізації шоколадних продуктів на ринку України, що мають на меті заміну какао-масла на продукти нижчої цінності.
Попередній перегляд:   Завантажити - 111.117 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Болгова Н. В. 
Відтворювальна здатність корів української чорно-рябої молочної породи [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2014. - Вип. 2(1). - С. 15-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2014_2(1)__4
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.268 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Болгова Н. В. 
Історичні аспекти розвитку пива [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, В. М. Бондарчук // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2014. - Вип. 2(2). - С. 160-163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2014_2(2)__37
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.697 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Болгова Н. В. 
Молочна продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи різних генотипів [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2012. - Вип. 10. - С. 104-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_tvar_2012_10_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 430.622 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Котенджи Г. П. 
Методи підвищення ефективності селекції (за молочною продуктивністю та живою масою) у скотарстві при використанні бугаїв-плідників світового генофонду [Електронний ресурс] / Г. П. Котенджи, І. В. Левченко, С. В. Бурнатний, Н. В. Болгова, В. П. Бородай // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 247-253. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_42
Наведено дослідження про використання методів підвищення ефективності селекції за молочною продуктивністю та живою масою у скотарстві за умов використання бугаїв-плідників світового генофонду.
Попередній перегляд:   Завантажити - 245.668 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Болгова Н. В. 
Казеїната натрію в складі емульсованих м'ясних продуктів [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - Вип. 1(2). - С. 37-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpvnutn_2015_1(2)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 356.968 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Савченко-Перерва М. Ю. 
Отримання високоякісної сировини з удосконаленням процесу сушки [Електронний ресурс] / М. Ю. Савченко-Перерва, О. В. Радчук, Д. В. Гриньова, Н. В. Болгова // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 5(7). - С. 38-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_5(7)__12
Попередній перегляд:   Завантажити - 223.837 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Болгова Н. В. 
Упаковка м'яса в модифіковану атмосферу [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 141-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_19
Проаналізовано метод упаковки в модифіковане середовище (МС) (70 - 80 % кисню) в роздрібній торгівлі; надано інформацію щодо необхідності використання МС для упаковки органічного м'яса.
Попередній перегляд:   Завантажити - 302.473 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Болгова Н. В. 
Продукти оздоровчого призначення [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 248-254. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_179_39
Розглянуто сучасні напрями розвитку продуктів оздоровчого призначення. Проаналізовано літературні джерела щодо необхідності введення у раціон сучасної людини харчових інгредієнтів, які в подальшому будуть позитивно впливати на здоров'я та фізіологічні функції населення з урахуванням вікових груп.
Попередній перегляд:   Завантажити - 344.104 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Болгова Н. В. 
Функціональні продукти харчування [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, І. М. Уханова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 57-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_11
Встановлено, що на даний час загальновизнаним і перспективним напрямком розвитку молочної промисловості є створення ресурсозбережувальних технологій. Досягнення наміченого надає можливість удосконалювати структуру асортименту готової продукції, підвищити її харчову цінність і раціонально використовувати всі складові частини молока. Отже, основний напрямок комплексного використання сировини в молочній промисловості - вдосконалення структури переробки молока з урахуванням більш повного використання його складових частин для виробництва харчових продуктів функціонального призначення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 299.231 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Болгова Н. В. 
Функціональні продукти харчування на основі молочної сироватки [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 105-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_18
Встановлено, що для виробництва пін доцільно використовувати харчові волокна "Citri-Fi" в концентраціях 0,7 - 1,0 % для набуття ними необхідних структурно-механічних властивостей. Використання молочної сироватки, як основи та для одержання збитої піни, надає можливість одержати продукт функціонального призначення з високими харчовими характеристиками. Проведені дослідження надали можливість розробити технологію пін з харчовими волокнами.
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.731 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Болгова Н. В. 
Аналіз молочних сумішей на основі козячого молока [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_7
Проведено узагальнення даних літератури щодо використання у технології виробництва штучних молочних сумішей козячого молока. Проведено порівняння адаптованих молочних сумішей на основі коров'ячого та козячого молока. Дійшли висновку, що молочні суміші на основі козячого молока можуть бути альтернативою коров'ячому молоку.
Попередній перегляд:   Завантажити - 309.519 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Гриньова Д. В. 
Паштет з м’ясом перепела з антиоксидантними властивостями [Електронний ресурс] / Д. В. Гриньова, Н. В. Болгова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 269-273. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_38
Попередній перегляд:   Завантажити - 342.641 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Болгова Н. В. 
Особливості виробництва сиру "Голландський" на потужностях філії "Охтирський сиркомбінат" ПП "Рось" [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, Ю. В. Назаренко, О. Г. Перетятько // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 19, т. 1. - С. 156-163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2019_19_1_22
Попередній перегляд:   Завантажити - 401.501 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Болгова Н. В. 
Обґрунтування рецептури пасти сиркової з кмином [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, А. О. Гончар // Продовольчі ресурси. - 2019. - № 13. - С. 44-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pr_2019_13_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 195.856 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Болгова Н. В. 
Залежність процесу виробництва сичужних напівтвердих сирів від якісних показників молока-сировини [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. І. Скляренко, В. В. Цигура, М. М. Марченко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2019. - Т. 21, № 92. - С. 42-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2019_21_92_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 782.605 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Болгова Н. 
Використання екстракту листя волоського горіха у технології плавлених сирів [Електронний ресурс] / Н. Болгова, К. Кревсун // Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 219-225. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_3_29
Сучасна харчова промисловість має вирішувати не лише завдання безпечності продукту, а й питання ролі продуктів харчування у профілактиці дефіциту йоду. Популяризація ролі харчування у профілактиці захворювань аліментарного характеру має своє відображення у стійкій тенденції збільшення об'ємів та розширенні асортименту харчових продуктів, збагачених біологічно активними добавками, зокрема йодом. Особливий інтерес і у виробників, і у споживачів викликають рослинні добавки. Незважаючи на широту асортименту плавлених сирів, відбувається постійне його оновлення. Це зумовлено необхідністю задовольнити вимоги науки, зміною споживчого попиту, наявністю сировини, рентабельністю того чи іншого виду сиру. Підвищена зацікавленість до цієї продукції викликана її здатністю добре зберігати свої якості під час тривалого зберігання, можливістю поєднувати різні компоненти, зокрема немолочного походження, а в результаті отримати продукт високої харчової і біологічної цінності. Враховуючи наведені вище факти зауважимо, що розробка плавлених сирів із листям волоського горіха набуває важливого значення і є актуальною науково-практичною темою. Розглянуто сучасні публікації українських та закордонних науковців щодо шляхів вирішення проблеми дефіциту йоду шляхом введення в рецептуру продукту рослинної добавки. Отже, для організації профілактики захворювань необхідне подальше вивчення та більш глибоке дослідження технологій харчових продуктів функціонального направлення. Мета роботи - розробка рецептури та обурунтування технології виробництва функціонального плавленого сиру з додаванням екстракту листя волоського горіха ТОВ "НВК Віларус", а також обгрунтування розширення асортименту плавлених сирів функціонального направлення. Розроблено рецептуру та обгрунтовано технологію виробництва плавлених сирів з рослинним компонентом. Експериментально досліджена якість та органолептичні характеристики. Розрахунковим методом встановлено кількість йоду, що буде містити розроблений продукт. Висновки: одержмані результати органолептичних, фізико-хімічних та структурномеханічних досліджень дозволяють констатувати, що плавлений сир із додаванням 5 % екстракту листя волоського горіха ТОВ "НВК Віларус" є продуктом із бажаними споживчими характеристиками та підвищеним вмістом йоду. Це дозволить не лише розширити асортимент функціональних продуктів харчування, а й надасть змогу проводити профілактику дефіциту йоду.Сучасна харчова промисловість має вирішувати не лише завдання безпечності продукту, а й питання ролі продуктів харчування у профілактиці дефіциту йоду. Популяризація ролі харчування у профілактиці захворювань аліментарного характеру має своє відображення у стійкій тенденції збільшення об'ємів та розширенні асортименту харчових продуктів, збагачених біологічно активними добавками, зокрема йодом. Особливий інтерес і у виробників, і у споживачів викликають рослинні добавки. Незважаючи на широту асортименту плавлених сирів, відбувається постійне його оновлення. Це зумовлено необхідністю задовольнити вимоги науки, зміною споживчого попиту, наявністю сировини, рентабельністю того чи іншого виду сиру. Підвищена зацікавленість до цієї продукції викликана її здатністю добре зберігати свої якості під час тривалого зберігання, можливістю поєднувати різні компоненти, зокрема немолочного походження, а в результаті отримати продукт високої харчової і біологічної цінності. Враховуючи наведені вище факти зауважимо, що розробка плавлених сирів із листям волоського горіха набуває важливого значення і є актуальною науково-практичною темою. Розглянуто сучасні публікації українських та закордонних науковців щодо шляхів вирішення проблеми дефіциту йоду шляхом введення в рецептуру продукту рослинної добавки. Отже, для організації профілактики захворювань необхідне подальше вивчення та більш глибоке дослідження технологій харчових продуктів функціонального направлення. Мета роботи - розробка рецептури та обурунтування технології виробництва функціонального плавленого сиру з додаванням екстракту листя волоського горіха ТОВ "НВК Віларус", а також обгрунтування розширення асортименту плавлених сирів функціонального направлення. Розроблено рецептуру та обгрунтовано технологію виробництва плавлених сирів з рослинним компонентом. Експериментально досліджена якість та органолептичні характеристики. Розрахунковим методом встановлено кількість йоду, що буде містити розроблений продукт. Висновки: одержмані результати органолептичних, фізико-хімічних та структурномеханічних досліджень дозволяють констатувати, що плавлений сир із додаванням 5 % екстракту листя волоського горіха ТОВ "НВК Віларус" є продуктом із бажаними споживчими характеристиками та підвищеним вмістом йоду. Це дозволить не лише розширити асортимент функціональних продуктів харчування, а й надасть змогу проводити профілактику дефіциту йоду.
Попередній перегляд:   Завантажити - 340.642 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Ладика В. І. 
Молоко А2 як альтернатива козиному у виробництві йогуртів [Електронний ресурс] / В. І. Ладика, М. М. Самілик, Л. М. Ладика, А. О. Геліх, Н. В. Болгова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2020. - Т. 22, № 94. - С. 18-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2020_22_94_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 537.05 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Болгова Н. В. 
Розширення асортименту плавлених сирів з використанням соняшникового ізоляту [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова, М. М. Самілик, В. Р. Коган, Н. М. Лісова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2020. - Т. 22, № 94. - С. 23-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2020_22_94_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 427.406 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського