Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (12)Реферативна база даних (19)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мостова Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Мостова Л. М. 
Проблеми організації самостійної роботи студентів при вивченні дисципліни "Технологія продукції ресторанного господарства" [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, В. О. Гапоненко, І. В. Галясний // Проблеми інженерно-педагогічної освіти. - 2013. - № 38-39. - С. 302-308. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pipo_2013_38-39_48
Проведено дослідження проблем організації самостійної роботи студентів з застосуванням інформаційних технологій. Визначено переваги використання інформаційних технологій в організації самостійної роботи студентів, серед яких: широкі можливості комп’ютера з обробки інформації, створення реального оточення, посилення мотивації навчання, можливість користування мережею Інтернет. Розроблено методику вдосконалення самостійної роботи студентів на основі методу веб-квесту.Проведено исследование проблем организации самостоятельной работы студентов с применением информационных технологий. Определены преимущества использования информационных технологий в организации самостоятельной работе студентов, среди которых: широкие возможности компьютера по обработке информации, создания реального окружения, усиления мотивации учебы, возможность пользования сетью Интернет. Разработана методика усовершенствования самостоятельной работы студентов на основе метода веб-квеста.The work is sanctified to research the problems of organization of students independent work in the conditions of information technologies. Advantages of the use of information technologies are shown in organization of students independent work among them are wide possibilities of computer from treatment of information, creation of the real surroundings, strengthening of motivation of studies, possibility of the use by a network the Internet. Methodology of improvement of students independent work isworked out on the basis of method web-quest.
Попередній перегляд:   Завантажити - 236.331 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Мостова Л. М. 
Дидактичні умови реалізації наступності змісту практичної підготовки фахівців із харчових технологій [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова // Проблеми інженерно-педагогічної освіти. - 2011. - № 32-33. - С. 73-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pipo_2011_32-33_12
Висвітлено досвід застосування наступності як форми забезпечення інтеграції знань із практичної підготовки фахівців з харчових технологій. Розглянуто дидактичні умови реалізації наступності змісту практичної підготовки студентів різних освітньо-кваліфікаційних рівнів.Освещен опыт использования преемственности как формы, обеспечивающей интеграцию знаний при практической подготовке специалистов пищевых технологий. Рассмотрены дидактические условия реализации преемственности содержания практической подготовки студентов разных образовательно-квалификационных уровней.In experience of using the succession as a form providing integration of knowledge by practical training food technology specialists. The didactic terms are considered of realizing the succession of practical training contents for students of different educational qualificational levels.
Попередній перегляд:   Завантажити - 383.898 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Мостова Л. М. 
Динаміка гідролітичних процесів під час пророщування жита [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, В. О. Гапоненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2010. - Вип. 1. - С. 408-414. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2010_1_70
Попередній перегляд:   Завантажити - 231.267 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Мостова Л. М. 
Моделювання впливу технологічних параметрів на час термічної обробки харчових продуктів [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, М. О. Комарова, Л. Г. Мартиненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2014. - Вип. 1. - С. 318-326. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2014_1_39
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.089 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Мостова Л. М. 
Розробка механізму моделювання зміни концентрації вітаміну С у харчовому продукті під час термічної обробки [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, Л. Г. Мартиненко, М. О. Комарова, І. В. Галясний // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 310-316. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__46
Попередній перегляд:   Завантажити - 347.872 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Мостова Л. М. 
Управління якістю та безпечністю при виробництві кисломолочного сиру оздоровчого призначення [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, Т. В. Клусович // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 2(10). - С. 50-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_2(10)__11
Розглянуто актуальну проблему впровадження систем управління безпечністю за принципами ХАССП (аналіз небезпечних чинників і критичних контрольних точок) у закладах ресторанного господарства України для здобуття ними конкурентних переваг на перенасиченому ринку послуг гостинності. Розроблено систему основних принципів і положень управління якістю та безпечністю під час виробництва інноваційного кисломолочного сиру оздоровчого призначення для харчування у ЗРГ.
Попередній перегляд:   Завантажити - 358.6 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Мостова Л. М. 
Моделювання впливу температури обробки на вміст вітаміну C в харчовому продукті [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, Л. Г. Мартиненко, М. О. Комарова // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 1. - С. 43-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2013_1_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.228 Mb    Зміст випуску     Цитування
8.

Пивоваров П. П. 
Вивчення емульгувальних і стабілізуючих властивостей крохмальних дисперсій для створення десертів емульсійного типу [Електронний ресурс] / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, Л. М. Мостова // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 40(2). - С. 196-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_40(2)__51
Попередній перегляд:   Завантажити - 80.965 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Порожнюк А. Л. 
Особливості поетичної мови балади "Тополя" Т. Шевченка [Електронний ресурс] / А. Л. Порожнюк, Л. Б. Мостова // Одеський лінгвістичний вісник. - 2014. - Вип. 3. - С. 198-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/olinv_2014_3_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 186.358 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Мостова Л. Б. 
Варіації на Псалмові тексти в поетичній візії Ліни Костенко [Електронний ресурс] / Л. Б. Мостова // Записки з українського мовознавства. - 2014. - Вип. 21. - С. 103-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zukm_2014_21_18
Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі творчості Л. Костенко. Поетеса звертається до біблійного тексту і творчо оброблює його. Цикл Л. Костенко становить абсолютно новий твір, який відтворює світовідчуття і світобачення авторки. Студіюючи національний, політичний контекст, християнські міфи, Л. Костенко інтерпретує їх в оригінальних псалмах. Всі 3 псалми, опрацьовані Л. Костенко, належать до першої книги Псалтиря і зберігають сюжетно-тематичну канву біблійних творів. Поетеса веде діалог з життям і Псалтирем. Опрацьовуючи канонічний текст, поетеса наповнює його власним потрактуванням мотивів, що суголосні поглядам авторки і є її дієвою позицією. Взагалі псалмам властива мова асоціацій, що характеризується постійним використанням образних порівнянь, метафор, іносказання. Основним композиційним прийомом псалмів виступає антитеза, висловлення контрастних переживань суму та радості, покаяння та хвали.
Попередній перегляд:   Завантажити - 265.971 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Порожнюк А. Л. 
Стилістичні прийоми в тексті Галицько-Волинського літопису [Електронний ресурс] / А. Л. Порожнюк, Л. Б. Мостова // Записки з українського мовознавства. - 2013. - Вип. 20. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zukm_2013_20_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 251.006 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Мостова Л. М. 
Домінуючі імперативи моделі підготовки фахівців ресторанної індустрії [Електронний ресурс] / Л. М. Мостова, Т. В. Клусович // Проблеми інженерно-педагогічної освіти. - 2015. - № 46. - С. 10-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pipo_2015_46_4
Досліджено питання забезпечення якісної професійної підготовки фахівців для ресторанного господарства на основі нових концептуальних та методичних засад професійної освіти з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управління праці. Здійснено науково обгрунтований аналіз основних питань змісту, форм, методів підготовки та вимог до майбутніх фахівців ресторанного бізнесу; окреслено особливості сучасних систем рівневої професійної підготовки фахівців із гостинності; розкрито особливості освітнього процесу та сформульовані критерії, які необхідно враховувати у процесі організації професійної освіти фахівців для індустрії гостинності. На основі емпіричних даних запропоновано моделі підготовки бакалавра, спеціаліста та магістра згідно нових підходів навчання у ВНЗ у межах досягнення основної мети - підготовки керівників та професіоналів у сфері гостинності.Исследован вопрос обеспечения качественной профессиональной подготовки специалистов для ресторанного хозяйства на основе новых концептуальных и методических основ их профессионального образования с учетом отраслевой специфики и особенностей управления труда. Проведен научно обоснованный анализ основных вопросов содержания, форм, методов подготовки и требований к будущим специалистов ресторанного бизнеса; очерчены особенности современных систем уровневой профессиональной подготовки специалистов по гостеприимству; раскрыты особенности образовательного процесса и сформулированы критерии, которые необходимо учитывать при организации профессионального образования специалистов для индустрии гостеприимства. На основе эмпирических данных предложены модели подготовки бакалавра, специалиста и магистра по новым подходам обучения в ВУЗ в рамках достижения основной цели – подготовки руководителей и профессионалов в сфере гостеприимства.The article is devoted to the topical issue of providing quality professional training for the restaurant industry on the basis of a new conceptual and methodological foundations of their professional education with industry-specific features and management of labor. A scientifically based analysis of the major issues of content, forms, methods, training and requirements for future professionals of the restaurant business; outlined features of modern systems-level professional training in hospitality; The features of the educational process and defines the criteria to be considered in the organization of vocational training specialists for the hospitality industry. On the basis of empirical data are proposed model of training bachelors and master's degree in teaching new approaches in high school in the framework of achieving the main goal - training of managers and professionals in the hospitality industry.
Попередній перегляд:   Завантажити - 461.14 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Мостова Л. 
Жанрова трансформація псалма в творчості Ліни Костенко [Електронний ресурс] / Л. Мостова // Проблеми сучасного літературознавства. - 2015. - Вип. 21. - С. 104-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prsl_2015_21_12
Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі творчості Ліни Костенко. Поетеса звертається до біблійного тексту і творчо оброблює його. Цикл Ліни Костенко становить абсолютно новий твір, який відтворює світовідчуття і світобачення авторки. Студіюючи національний, політичний контекст, християнські міфи, Ліна Костенко інтерпретує їх в оригінальних псалмах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 131.559 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Мостова Л. О. 
Стимулювання пізнавальної активності молодших школярів засобами дидактичних ігор [Електронний ресурс] / Л. О. Мостова // Наука і освіта. - 2016. - № 6. - С. 95-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NiO_2016_6_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.118 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Жулінська О. В. 
Розробка фізіологічно-математичної моделі оцінки якості харчової продукції [Електронний ресурс] / О. В. Жулінська, К. В. Свідло, Л. М. Мостова, Л. Г. Мартиненко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2016. - Вип. 1. - С. 231-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2016_1_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 195.025 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Мостова Л. 
Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці [Електронний ресурс] / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Технічні науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_2_24
Встановлено, що при гідротермічній обробці картоплі при температурі 100 <$E symbol Р>С до стадії кулінарної готовності існує оптимальний лінійний розмір при якому в ній відбувається мінімальні втрати вітаміну С. Наприклад, для картоплі, що має геометричну форму циліндра радіус якого дорівнює 20 мм максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 60 % відносно сирої картоплі) досягається при висоті циліндра рівній 16 мм. Для картоплі, що має геометричну форму кулі максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 50 %) досягається при радіусі рівному 14 мм.
Попередній перегляд:   Завантажити - 567.524 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Комарова Г. Л. 
Вплив технологічних параметрів на час термічної обробки виробів [Електронний ресурс] / Г. Л. Комарова, Л. М. Мостова, Л. Г. Мартиненко // Молодий вчений. - 2015. - № 2(6). - С. 55-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2015_2(6)__16
Попередній перегляд:   Завантажити - 321.187 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Мостова Л. 
Орнаментальний стиль у контексті літописної спадщини [Електронний ресурс] / Л. Мостова, А. Порожнюк // Проблеми сучасного літературознавства. - 2013. - Вип. 17. - С. 67-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prsl_2013_17_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 173.205 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Мостова Л. 
Жанр псалма в структурі "Повчання" Володимира Мономаха [Електронний ресурс] / Л. Мостова // Проблеми сучасного літературознавства. - 2015. - Вип. 20. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prsl_2015_20_10
Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі пам'ятки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 105.547 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Мостова Л. 
Одеський мотив у сценічній долі Марка Кропивницького [Електронний ресурс] / Л. Мостова // Слово і час. - 2015. - № 11. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sich_2015_11_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 426.788 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського