Пошуковий запит: (<.>A=Грек О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 21
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Грек О. В. Бродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому суслі [Електронний ресурс] / О. В. Грек, О. О. Красуля, О. О. Тігунова // Біотехнологія. - 2013. - Vol. 6, № 2. - С. 92-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_2_12 Експериментально досліджено основні показники бродіння сироватко-солодового сусла з використанням різних штамів лактозброджувальних дріжджів. За результатами досліджень бродильної активності різних видів лактозброджувальних мікроорганізмів у сироватко-солодовому суслі виявлено, що найбільш активно спиртове бродіння за всіма показниками проходило в суслі, ферментованому мікроорганізмами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. Встановлено високу здатність до утилізації вуглеводів солоду, які представлені легкозасвоюваними вуглеводами солодового екстракту. Також проведено органолептичне оцінювання ферментованих сироваткових напоїв, одержаних з відновленої суміші сухої сироватки і солоду та зброджених дріжджами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. Виявлено, що напій, зброджений дріжджами Zygosaccharomyces lactis 868-K, має виражений освіжаючий аромат житнього хліба з фруктовими тонами. Спостерігається зростання інтенсивності ароматизації комплексу зразка з мікроорганізмами Saccharomyces lactis 95, що свідчить про високі органолептичні показники напою.
|
2. |
Лузин В. И. Особенности прочности большеберцовой кости при имплантации в нее биогенного гидроксилапатита, насыщенного цинком в различных концентрациях [Електронний ресурс] / В. И. Лузин, О. А. Грек // Український морфологічний альманах. - 2012. - Т. 10, № 2. - С. 65-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Umora_2012_10_2_22
|
3. |
Грек О. В. Визначення форм зв'язаної вологи в сироваткових напоях з харчовими волокнами [Електронний ресурс] / О. В. Грек, О. О. Красуля // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 58-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_15
|
4. |
Красуля О. Гідроліз лактози молочної сироватки з харчовими волокнами [Електронний ресурс] / О. Красуля, О. Грек // Продовольча індустрія АПК. - 2013. - № 1. - С. 38-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2013_1_12
|
5. |
Лузин В. И. Минеральный состав большеберцовой кости при имплантации в нее биогенного гидроксилапатита, насыщенного цинком в различных концентрациях [Електронний ресурс] / В. И. Лузин, О. А. Грек // Український морфологічний альманах. - 2010. - Т. 8, № 4. - С. 131-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Umora_2010_8_4_39
|
6. |
Іванов С. В. Визначення стану вологи методом ІЧ-спектроскопії в білково-рослинних сумішах [Електронний ресурс] / С. В. Іванов, О. В. Грек, О. О. Красуля // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 5. - С. 185-192. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_5_23
|
7. |
Грек О. Математичне моделювання показників альбуміно-рослинних сумішей після розморожування [Електронний ресурс] / О. Грек, О. Оноприйчук, А. Тимчук // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 2. - С. 15-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_2_6
|
8. |
Лузин В. И. Характеристика биологической деградации керамического гидроксиапатита, имплантированного в костный дефект, по данным рентгеноструктурного анализа [Електронний ресурс] / В. И. Лузин, С. В. Петросянц, О. А. Грек, Е. П. Бережной, Д. А. Астраханцев // Травма. - 2014. - Т. 15, № 2. - С. 20-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Travma_2014_15_2_6 В эксперименте на 72 белых крысах с исходной массой 130 - 150 г методом рентгеноструктурного анализа исследовали кристаллическую структуру регенерата при имплантации в костный дефект в зоне проксимального метафиза большеберцовой кости керамического гидроксиапатита с размером частиц менее 63 мкм. Установили, что в керамическом гидроксиапатите размеры кристаллитов были меньше, чем в интактной кости, на 11,19 - 12,78 %, а коэффициент микротекстурирования, наоборот, был больше на 18,11 - 21,13 % при неизменных параметрах элементарных ячеек гидроксиапатита. В группе животных, которым заполнение дефекта не проводилось, в период с 15-го по 30-й день размеры элементарных ячеек вдоль оси с и соотношение с/а превосходили таковые показатели группы интактных животных на 60-й и 90-й день. Размеры кристаллитов в группе незаполненного дефекта в течение всего периода исследования были меньше, чем аналогичные показатели в группе интактных крыс, на 2,08 - 9,14 %. При имплантации керамического гидроксиапатита в зону дефекта было выявлено увеличение параметров с, а и с/а, что свидетельствует о дестабилизации элементарных ячеек гидроксиапатита костного регенерата и является следствием его биологического преобразования. В результате биодеградации кристаллиты керамического гидроксиапатита становятся более рыхлыми, увеличиваются в размерах и, вероятно, создают препятствие для формирования однородной кристаллической решетки костного минерала, который образуется.
|
9. |
Тимчук А. Сучасний підхід до розроблення технології сиркових виробів [Електронний ресурс] / А. Тимчук, О. Онопрійчук, О. Грек, А. Пухляк, В. Пасічний // Продовольча індустрія АПК. - 2015. - № 1-2. - С. 25-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2015_1-2_7
|
10. |
Грек О. М. Діагностика та розвиток вербальної креативності у підлітків-рекреантів [Електронний ресурс] / О. М. Грек, Н. В. Овчаренко // Наука і освіта. - 2014. - № 12. - С. 93-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NiO_2014_12_20
|
11. |
Силка І. М. Нові підходи до ароматизації спредів [Електронний ресурс] / І. М. Силка, Н. Е. Фролова, О. В. Грек, Н. В. Чепель // Таврійський науковий вісник. - 2010. - Вип. 72. - С. 104-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tavnv_2010_72_17
|
12. |
Грек О. Вплив концентрату білка на консистенцію кисломолочного напою [Електронний ресурс] / О. Грек, О. Красуля, Т. Пшенична // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 4. - С. 27-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_4_8
|
13. |
Грек О. В. Визначення показників якості альбумінної пасти з клітковиною [Електронний ресурс] / О. В. Грек, О. О. Онопрійчук, А. В. Тимчук, К. В. Овсієнко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 149-157. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_19 Обгрунтовано можливість прогнозування протягом зберігання показників якості альбумінної пасти з концентратом харчових волокон - картопляною клітковиною (КК) "Potex" як регулятора масової частки вологи. Наведено склад суміші та особливості підготовки картопляної клітковини "Potex" для ефективного внесення в альбумінну масу. З використанням загальноприйнятих методів досліджень визначено показники якості зразків пасти протягом трьох діб зберігання в лабораторних умовах. Для математичного опису змін вологоутримувальної здатності, активної кислотності (pH) та масової частки вологи альбумінної пасти з КК застосовували метод експериментально-статистичного моделювання з використанням програми STATISTIKA. Одержані математичні моделі доцільно використовувати для прогнозування зміни показників альбумінної пасти з картопляною клітковиною "Potex" протягом визначеного терміну зберігання за температури 4 +- 2<$E symbol Р>C залежно від вихідних значень - кількості та масової частки в логи білкової основи, співвідношення концентрату харчових волокон і сироватки, що надає змогу одержати якісний продукт із заданими показниками.
|
14. |
Коломієць Р. О. Використання генераторів холодної плазми у медицині [Електронний ресурс] / Р. О. Коломієць, Т. М. Нікітчук, О. В. Грек // Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2017. - № 1. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vzhdtu_2017_1_13
|
15. |
Пшенична Т. Якість полікомпонентних згустків, одержаних термокислотним осадженням білків молока [Електронний ресурс] / Т. Пшенична, О. Грек, О. Онопрійчук, В. Пасічний, Л. Чубенко // Продовольча індустрія АПК. - 2018. - № 1. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2018_1_7
|
16. |
Грек О. М. Вплив медіасередовища на формування ціннісних орієнтацій підлітків, які виховуються в дитячих будинках [Електронний ресурс] / О. М. Грек // International journal of education and science. - 2019. - Vol. 2, No. 4. - С. 37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/intjeds_2019_2_4_26
|
17. |
Чепель Н. В. Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, О. В. Грек // ScienceRise. - 2014. - № 1. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2014_1_8
|
18. |
Литвин В. П. До проблеми сказу в Україні [Електронний ресурс] / В. П. Литвин, В. В. Поліщук, В. М. Литвиненко, О. В. Грек // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. - 2011. - № 23(2.1). - С. 185-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pzvm_2011_23(2
|
19. |
Овсієнко К. В. Визначення форм зв’язку вологи в сироватко-вершковому сирі з харчовими волокнами [Електронний ресурс] / К. В. Овсієнко, А. В. Тимчук, О. В. Грек // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 6. - С. 169-178. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_6_19
|
20. |
Панченко Н. Судові економічні експертизи з питань обліку пального у Збройних силах України [Електронний ресурс] / Н. Панченко, І. Гордієнко, О. Грек // Теорія та практика судової експертизи і криміналістики. - 2022. - Вип. 2. - С. 103-119. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tpsek_2022_2_10
|
| |