Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Автореферати дисертацій (187)Реферативна база даних (1064)Книжкові видання та компакт-диски (191)
Пошуковий запит: (<.>K=БАРВНИК$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

   Тип видання:   навчальний посібник   
1.

Сарафанова, Лариса Анатольевна.
Применение пищевых добавок в индустрии напитков [Електронний ресурс] / Л. А. Сарафанова. - СПб. : Профессия, 2007. - 249 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В книге автора "Энциклопедии пищевых добавок" описаны способы применения и рекомендации по использованию пищевых добавок в производстве крепких алкогольных напитков (водки, бренди, рома, виски), вин, слабоалкогольных напитков, включая сидр, безалкогольных напитков на ароматизаторах и экстрактах, в сокосодержащих безалкогольных напитках, соках, нектарах, а также в производстве пива. Книга предназначена технологам предприятий индустрии напитков, фирм-производителей пищевых добавок, а также может быть использована в учебном процессе профильных вузов.



Кл.слова:
ароматизатор -- барвник -- Е-домішки

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Хімічні науки   
2.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навч. посібник / Ю. О. Ластухін. - Л. : Львівська політехніка, 2005. - 560 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
вуглевод -- амінокислота -- білок

   Тип видання:   підручник   
3.

Кириллов, Е. А.
Цветоведение [Електронний ресурс] / Е. А. Кириллов. - М. : Легпромбытиздат, 1987. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Рассмотрены закономерности образования цветов, способы его выражения и измерения, базы Международной колориметрической системы МКО. Конечно, подробно описаны цветоизмерительные приборы, способы измерения небольших цветовых расхождений и оценки белизны тканей, расчетные методы подбора cмеси красителей при воссоздании расцветки. Впрочем, для учащихся ВУЗов вузов, делающих ставку по хим технологии текстильных материалов.



Кл.слова:
колір -- МКО -- барвник

   Тип видання:   навчальний посібник   
4.


Лабораторный практикум по синтезу промежуточных продуктов и красителей [Електронний ресурс] : учеб. пособие для вузов / под ред. А. В. Ельцова. - Ленинград : Химия, 1985. - 352 с.. - (Для высшей школы)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Приведены методы синтеза современных марок красителей и промежуточных продуктов для них. В основу методик лабораторных синтезов положен опыт работы кафедр химико-технологических вузов и заводских лабораторий. Издание предназначено студентам и преподавателям химико-технологических, химико фармацевтических, текстильных вузов, а также работникам химических лабораторий промышленных предприятий и научно-исследовательских институтов.



Кл.слова:
барвник -- хімія барвників

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Біологічні науки   
5.

Ластухін, Ю. О.
Хімія природних органічних сполук [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Ю. О. Ластухін ; Національний університет "Львівська політехніка". - Л. : Інтелект-Захід, 2005. - 558 с.

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У виданні викладено основні відомості про найважливіші класи природних органічних сполук, які мають життєво необхідне значення для організмів тварин і людини - вуглеводи, амінокислоти, білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди, алкалоїди, антибіотики, вітаміни, токсини, запашні речовини, барвники та ензими. Видання розраховане на студентів біотехнологічних, хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації і може бути використане для студентів фармацевтичних, харчових, медичних, і біологічних напрямків вищої освіти.



Кл.слова:
антибіотики -- вітаміни -- токсини -- барвники -- амінокислоти
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського