Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.182$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Сучасні та перспективні технології зберігання і використання вологого зернофуражу / ред.: М. Ф. Кулик. - К., 2000. - 248 c. - укp.

Описано існуючі та нові перспективні технології заготівлі, зберігання та використання вологого зернофуражу на кормові потреби. Обгрунтовано переваги технології зберігання зерна в контрольованому середовищі, викладено основні технологічні вимоги до зберігання сухого зерна. Вперше розкрито технологію зберігання вологого зернофуражу в засіках, складах і на критих токах. Запропоновано новий підхід до заготівлі соєво-кукурудзяного силосу, що забезпечує високу жирномолочність корів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602058 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чорний С. В. 
Ветеринарно-санітарна оцінка пастових кормів із відходів забою тварин та вплив їх на продуктивність і якість м'яса птиці : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / С. В. Чорний; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2004. - 20 c. - укp.

Досліджено проблеми стосовно ветеринарно-санітарної експертизи пастових кормів з відходів забою тварин та вивчено їх вплив на продуктивність та якість м'яса птиці, а також утилізації цих відходів шляхом переробки у корми за сучасних умов розвитку м'ясопереробної галузі на Україні. Уперше в Україні вивчено сировинну базу, санітарну оцінку, хімічний склад, а також кормову та біологічну цінність досліджених відходів. Запропоновано підхід до переробки відходів забою тварин у корми, що враховує потужність м'ясопереробних підприємств. Надано санітарну та якісну оцінку кормів, що виготовляються з нетрадиційної сировини, відповідно до вимог безпеки. Надано ветеринарно-санітарну та якісну оцінку м'яса птиці, яку вирощували з використанням пастових кормів. Розроблено експрес-метод дослідження токсичності кормів і м'яса даної птиці.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.11 + П545.182.4 + П68-455.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА333093 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Обертюх Ю. В. 
Розробка способів знешкодження антипоживних речовин зерна сої при використанні на кормові цілі : Автореф. дис. канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Ю. В. Обертюх; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 24 c. - укp.

Уперше розроблено нові способи хімічного та біологічного знешкодження антипоживних речовин зерна сої на основі дії теплового фактора, хімічних реагентів, біологічних чинників, пошуку сортів зі зниженим їх вмістом і підвищеною чутливістю до інактивуючих факторів, визначено вплив термічно обробленого зерна сої на організм телят і поросят. Вивчено мінливість хімічного складу сортів сої та кореляційні відношення між вмістом протеїну, жиру й активністю інгібіторів трипсину й уреази. Встановлено тісний від'ємний кореляційний зв'язок між вмістом протеїну та жиру і нелінійний характер зв'язку між протеїном, жиром та інгібіторами трипсину, уреазою. Шляхом газохроматографічного аналізу жирнокислотного складу ліпідів зерна сої виявлено тісні від'ємні кореляційні зв'язки між лінолевою, ліноленовою й олеїновою кислотами. Вивчено й установлено порогову активність інгібіторів трипсину за згодовування соєвого "молока" телятам у молочний період вирощування. Відзначено, що вік тварин є основним фактором чутливості тварин до антипоживних речовин сої. Проведено дослідження щодо доцільності згодовування свиням на відгодівлі термохімічно обробленої гідроксидом кальцію соєвої дерті. Встановлено, що термохімічно оброблена соя у складі корму раціону не впливає негативно на фізіологічний стан тварин. Показано інактивацію антипоживних речовин у незрілому зерні сої у разі консервування цілих рослин сої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327817 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Зінов'єв С. Г. 
Взаємозв'язки між амінокислотами у ферментованому кормі / С. Г. Зінов'єв, О. А. Біндюг, О. М. Бондаренко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 4. - С. 150-153. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Проведено ферментацію концентрованих кормів ЕМ-препаратом. Досліджено вплив ефективних мікроорганізмів на вміст амінокислот у ферментованому повітряно-сухому кормі та встановлено взаємозв'язки між ними. Визначено кількість амінокислот в абсолютних показниках у концентрованому кормі, який піддавався ферментації мікробіологічним препаратом вітчизняного виробництва "Байкал" ЕМ 1 У; вивчено кореляційні зв'язки між ними після процесу ферментації.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.125 + П545.182

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Червінський Л. С. 
Дослідження тенденцій застосування нових технологій переробки зерна / Л. С. Червінський, Л. О. Сторожук, С. В. Петриченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 60-65. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано сучасні та перспективні технології переробки зерна на корм тваринам, розглядаючи концептуальні засади та закономірності їх розвитку у напряму просування до оптимальних варіантів ресурсозбереження та з максимальним використанням потенціалу кормових якостей зерна і продуктивності тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Синицын Н. П. 
Моделирование процесса влаготепловой обработки сыпучих кормов паровоздушной смесью / Н. П. Синицын // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 7, вип. 10. - С. 284-289. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Разработана математическая модель гидротермической обработки сыпучих кормов и рекомендованы способы усовершенствования технологического процесса за счет использования паровоздушной смеси и солнечной энергии.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.14 в641.0 + П545.182

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Суховуха С. М. 
Використання відходів олійного виробництва в годівлі молодняку свиней : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / С. М. Суховуха; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького. - Л., 2012. - 20 c. - укp.

Викладено теоретичний та експериментальний матеріал з використання в годівлі відлучених поросят відстою соняшникової олії, в кількості 31 - 20 г на голову за добу, що сприяє підвищенню середньодобових приростів живої маси на 50,6 г, або 10,7 %, зменшенню витрат кормів на одиницю приросту на 0,2 корм. од., або 4,9 % у першому науково-господарському досліді, та підвищення середньодобових приростів на 9,4 % і зниження витрат кормів на 1 кг приросту на 4,5 % у другому. Доведено позитивний вплив додавання до складу раціону відстою соняшникової олії на гематологічні та забійні показники тварин, морфологічний статус внутрішніх органів свиней, показники жирнокислотного складу сала, а також продуктивні та м'ясні якості молодняку свиней, а показники економічної ефективності засвідчили зниження собівартості продукції на 4,3 - 5,0 % та зростання рентабельності свинини на 5,5 % - 7,0 %. Подано результати дослідів з вивчення використання відстою соняшникової олії у годівлі молодняку свиней.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-45 + П545.182.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387676 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Коваленко В. Ф. 
Динаміка вмісту амінокислот у кормах, ферментованих мікроорганізмами / В. Ф. Коваленко, С. Г. Зінов'єв // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 6. - С. 31-34. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Вивчено амінокислотний склад кормів (ячменю, кукурудзи, гороху та сої), оброблених мікробіологічним препаратом Байкал-ЕМ-1-У у різній кількості залежно від температури та тривалості ферментації.

Изучен аминокислотный состав кормов (ячменя, кукурузы, гороха и сои), обработанных препаратом Байкал-ЕМ-1-У в разном количестве в зависимости от температуры и продолжительности ферментации.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Орлов Л. В. 
Збагачення білком зерна злакових / Л. В. Орлов, Л. І. Подобєд, О. П. Решетніченко, Н. М. Меркуль, О. А. Максимченко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 7. - С. 25-26. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Установлено, що біоамідна обробка зерна злакових культур істотно збагачує його протеїном, легкозасвоюваними та біологічно активними речовинами. Це дозволяє використовувати таке зерно як кормову, лікувально-профілактичну домішку, що покращує продуктивні якості та резистентність курок-несучок.

Установлено, что биоамидная обработка зерна злаковых культур существенно обогащает его протеином, легкоусвояемыми питательными и биологически активными веществами. Это позволяет использовать такое зерно в качестве кормовой, лечебно-профилактической добавки, которая улучшает продуктивные качества и резистентность кур-несучек.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1 + П682-451.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
10.

Ривак Г. П. 
Комплексна оцінка продуктів переробки сої та соняшника / Г. П. Ривак, Г. Й. Бойко, Р. О. Ривак // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2021. - Вип. 22, N 1. - С. 191-196. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

У літературному огляді подано характеристику білкової цінності рослинних кормових матеріалів, зокрема, продуктів переробки сої та соняшника, залежно від технології одержання. Їх амінокислотний склад ідеально відповідає потребам молодняку тварин і птиці завдяки високому вмісту незамінних амінокислот. В розділі "Матеріали і методи" подано методики визначення: сирого протеїну за методом К'єльдаля, розчинного протеїну в 0,2 % калію гідроксиду, білка по Барнштейну, фальсифікації білкових продуктів неорганічним азотом, а також характеристику методів визначення вмісту замінних і незамінних амінокислот, в т.ч. сірковмісних, за допомогою системи капілярного електрофорезу "Капель-105М". В результаті проведених досліджень встановлено, що з усієї кількості проаналізованих зразків соєвої макухи за вмістом протеїну, 30,8 % продуктів не відповідали задекларованим значенням виробників і знаходилися в межах 37,4 - 40,8 %, за показником коефіцієнта розчинності протеїну і були в межах 75 - 78 %, що відповідає нормам годівлі. Крім того, 5,0 % зразків від усієї кількості проаналізованих, виявилися фальсифікованими бардою післяспиртовою, фальсифікації неорганічним азотом не було виявлено. Використання низькобілкової сировини для виробництва соняшникових шротів і макух відображалося на вмісті у них протеїну в межах 26,3 - 33,7 %. Продукт соєвий ферментований і шрот соєвий тостований характеризуються вищим сумарним вмістом незамінних амінокислот у складі білка, який складав 26,3 і 27,2 %, відповідно у порівнянні з соєю повножировою тостованою експандованою, де цей показник був на рівні 20,25 %, та переважав інші проаналізовані продукти за вмістом метіоніну, треоніну, тирозину, фенілаланіну, проліну, аланіну тощо. Проаналізований зразок соняшникового шроту, виготовлений за спеціальною технологією, є рівноцінним за сумарним вмістом амінокислот у досліджуваних соєвих продуктах. Вміст у ньому метіоніну був у 1,5 та 2,1 разу вищим у порівнянні з шротом соєвим тостованим і соєю повножировою, відповідно. Також, вміст треоніну, гліцину, цистину, триптофану, аспарагінової і глутамінової кислот у зразку соняшникового шроту переважав вміст цих же амінокислот у продуктах переробки сої. Таким чином, всестороння комплексна оцінка рослинних білкових компонентів надає можливість контролювати не тільки кількісний вміст протеїну та амінокислот, але й забезпечує детальну оцінку годівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Техніко-технологічне забезпечення безвідходної переробки зернової сировини у харчові продукти і корми : колект. монографія / Е. Б. огли Алієв, С. Ю. Миколенко, Н. А. Сова, О. Ю. Алієва, Р. Д. Малєгін, К. О. Лупко, М. О. Лінко, Я. В. Гезь, Л. С. Безугла; ред.: Е. Б. огли Алієв; Дніпровський державний аграрно-економічний університет. - Дніпро : Ліра, 2022. - 191 c. - Бібліогр.: с. 178-191 - укp.

Висвітлено результати маркетингового аналізу регіонального і світового ринку виробництва біологічно цінних харчових продуктів і кормів із зернової сировини. Представлено загальноприйняті та нові технології переробки зернової сировини у харчові продукти та корми. Наведено технічне забезпечення переробки зернової сировини у харчові продукти та корми (чарунковий циліндричний трієр для підготовки зернових компонентів, установка для виготовлення кормових пелет, кавітаційний диспергатор-гомогенізатор для приготування рідких харчових продуктів і кормів, експандер для приготування харчових продуктів і кормів, шнековий диспергатор для подрібнення зернової сировини). Наведено розроблений спосіб і пристрій автоматичного визначеная структурно-механічних властивостей харчових продуктів і кормів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1 + Л82-3 + П072.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865178 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського