Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>U=Н712.523$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Мазаракі А. А. 
Проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, С. Л. Шаповал, С. І. Бай, І. О. Чаюн, Р. А. Расулов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2008. - 307 c. - Бібліогр.: с. 305-306. - укp.

Наведено методичні та практичні рекомендації з проектування закладів ресторанного господарства, що враховують сучасні інженерно-технічнічні можливості, технологічні інновації та нормативно-правове забезпечення. Розкрито принципи розміщення закладів ресторанного господарства, особливості проектування процесу виробництва готової кулінарної продукції, будівельно-технічні показники проекту, засоби та заходи електробезпеки під час експлуатації устаткування. Увагу приділено визначенню та обгрунтуванню організаційно-правового статусу закладу, розвитку й економічній частині проекту, зокрема, плануванню операційних активів, операційних витрат і прибутку, обгрунтуванню планової собівартості реалізованих товарів, оцінці ефективності капітальних вкладень, окупності проекту закладу ресторанного господарства.

Приведены методические и практические рекомендации по проектированию заведений ресторанного хозяйства, учитывающие современные инженерно-технические возможности, технологические инновации и нормативно-правовое обеспечение. Раскрыты принципы размещения заведений ресторанного хозяйства, особенности проектирования процесса производства готовой кулинарной продукции, строительно-технические показатели проекта, средства и меры электробезопасности при эксплуатации оборудования. Уделено внимание определению и обоснованию организационно-правового статуса учреждения, развитию и экономической части проекта, в частности, планированию операционных активов, операционных расходов и прибыли, обоснованию плановой себестоимости реализованных товаров, оценке эффективности капитальных вложений, окупаемости проекта заведения ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14я73 + Н712.523-02я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мазаракі А. А. 
Проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. / А. А. Мазаракі, М. І. Пересічний, С. Л. Шаповал, С. І. Бай, І. О. Чаюн, Р. А. Расулов, О. М. Григоренко, Т. Є. Литвиненко, І. Ю. Антонюк, І. І. Тарасенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., переробл. та доповн. - К., 2010. - 339 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Подано методичні та практичні рекомендації з проектування ресторанних закладів у контексті сучасних інженерно-технічних особливостей, технологічних інновацій та нормативно-правового забезпечення. Увагу приділено питанням проектування технологічних процесів механічної кулінарної обробки сировини та виготовлення напівфабрикатів, процесу виробництва готової кулінарної продукції, адміністративно-побутових та технічних приміщень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.523-022я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО30165 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мостова Л. М. 
Організація та проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. ВНЗ напряму підготов. "Професійна освіта" / Л. М. Мостова, К. В. Свідло, Т. А. Лазарєва; Укр. інж.-пед. акад., Харк. торг.-екон. ін-т КНТЕУ. - Х. : УІПА, 2012. - 351 c. - Бібліогр.: с. 350-351. - укp.

Викладено методику проектування та організації виробництва у закладах ресторанного господарства (ЗРГ). Розглянуто питання класифікації підприємств і послуг, принципів і стадій проектування, формування та розміщення мережі ЗРГ. Запропоновано методику проведення основних технологічних розрахунків ЗРГ. Проаналізовано етапи моделювання сервісного процесу, визначено об'ємно-планувальні вирішення ЗРГ. Зазначено, що за сучасних умов ЗРГ мають можливість самостійно визначати для себе стратегію та тактику діяльності на підставі маркетингових досліджень ринку, впровадження останніх досягнень НТП, появи нових технологій, ефективних форм господарювання та управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14 я73 + Н712.523-022 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА756788 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ветров В. М. 
Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. ВНЗ / В. М. Ветров, Т. І. Юдіна; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 207 c. - Бібліогр.: с. 198-201 - укp.

Викладено теоретичні аспекти щодо проектування зон забудови під готель, окремих елементів будівлі та об'єктів готельно-ресторанного господарства, функціональних груп приміщень готелю та закладів ресторанного господарства. Розглянуто питання щодо вимог проектування допоміжних інженерних систем та об'єктів готелю. Подано основні теоретичні та прикладні положення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н711.33-022 я73 + Н712.523-022 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА776947 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Hromnyuk A. 
Conceptual analysis of the architecture of modern interiors of food facilities in Lviv, Kyiv and Odesa = Концептуальний аналіз архітектури сучасних інтер'єрів підприємств харчування міст Львова, Києва та Одеси / A. Hromnyuk // Architectural Studies. - 2021. - 7, № 1. - С. 32-41. - Бібліогр.: 40 назв. - англ.

Наведено концептуальний аналіз предметно-просторового середовища сучасних підприємств громадського харчування у Львові, Києві та Одесі. Вони славляться найбільшим розмаїттям надзвичайних тематичних і багатофункціональних закладів. Розроблено класифікацію смислових і художніх рішень інтер'єрів для відвідувачів цих закладів. Їх різновиди окреслені за такими ознаками: стилістичний напрямок, сюжетно-тематичний напрямок, жанровий зміст і предметно-чуттєвий зміст, гастрономічна спеціалізація, імітація чи відтворення певного історичного типу закладів харчування. Встановлено, що на концепцію підприємства громадського харчування та його тематичну спрямованість також часто впливає історичне минуле будівлі: тип закладу, його основні функції та стилістичне рішення. Сформульовано основні підходи до проектування архітектури сучасних інтер'єрів закладів харчування в контексті їх художньо-образного вирішення: концептуалізм, еклектика, екологічність, традиціоналізм, функціоналізм, символізм, інноваційність та експерименталізм. Визначено додатковий спектр послуг і спеціальних функцій, які доповнюють концептуальний дизайн тематичних установ. Це реабілітаційна, культурно-освітня функція (наявність музеїв, книжкових магазинів, бібліотек, лекцій і тематичних зустрічей, майстер-класів, музичних концертів, художніх виставок), розваги (риболовля, кіно, дискотека, караоке, стендап-вистави, театральні вистави, театральні вистави) акції, що передбачають різноманітні ігри), наявність ремонту велосипедів, дитячої кімнати, тематичного магазину або можливість провести час із тваринами. Визначено основні тенденції зростання актуальності та ідентифікації закладів харчування, що сприяють зростанню їх популярності, привабливості та відвідуваності. Це: гастрономічна спеціалізація; акцент на художньо-образне рішення; універсальність і доступність додаткових послуг; інтерактивність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н712.523(4УКР-4ЛЬВ-2Л) + Щ113(4УКР-4ОДЕ-2О)927.12 + Щ113(4УКР-4ЛЬВ-2Л) + Щ110.511

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж44045 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського