Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (38)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.43$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 33
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Виробництво, переробка і використання сої на кормові та харчові цілі : Матеріали третьої Всеукр. конф., 3 серп. 2000 р. / ред.: А. О. Бабич; УААН. Ін-т кормів. - Вінниця, 2000. - 120 c. - укp.

Висвітлено результати багаторічних наукових досліджень сої та зернобобових культур. Проаналізовано стан і перспективи виробництва, переробки і використання сої в Україні в харчовій промисловості та сільському господарстві. Відзначено, що Україна має найкращі в Європі можливості для культивування сої та може повністю забезпечити власні потреби в ній.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-4 я431(4УКР) + Л912.43 я431(4УКР)

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА605504 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Решетников М. В. 
Вуглеводний склад та кулінарні якості зерна різних сортів гороху / М. В. Решетников // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1999. - № 5. - С. 7-10. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Встановлено доцільність використання генофонду гомозигот RR виду Pisum sativim L. і сортів Pisum arvense L. для селекції на поліпшення фракційного складу крохмалю. Не виявлено корелятивних взаємозв'язків між компонентами вуглеводного комплексу та кулінарними якостями зерна. Ідентифіковано цінний вихідний матеріал для селекції гороху на якість зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.3-317 + Л912.43-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Балтага К. Р. 
Новая технология и оборудование для переработки сои / К. Р. Балтага, В. А. Ануфриев, В. Г. Лазарь // Хім. пром-сть України. - 1999. - № 4 (Дод.). - С. 143-146. - рус.

Проаналізовано останні роботи УкрНДІпластмаш щодо створення перспективних технологій та обладнання для переробки сої методом екструзії. Наведено технологічні параметри переробки сої на прес-екструдері ПЕК 125х6.


Ключ. слова: соя, екструзія, технологія, обладнання
Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кулик М. Ф. 
Розробка нової технології обробки і використання зерна сої на кормові і дієтичні потреби / М. Ф. Кулик, А. О. Бабич, В. О. Бусол, Т. В. Засуха, А. Ф. Андрейцов, І. М. Величко, А. І. Овсієнко, О. М. Пилипенко, Ю. В. Обертюх, С. І. Семенов, О. К. Стасюк // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 97-109. - укp.

Висвітлено результати досліджень по розробці нової технології переробки зерна сої на кормові та дієтичні потреби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Адамень Ф. Ф. 
Соя: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания / Ф. Ф. Адамень, В. И. Сичкарь, В. Н. Письменов, В. В. Шерстобитов. - К. : Нора-Принт, 1999. - 332 c. - Библиогр.: 40 назв. - укp.

Обобщены современные достижения отечественной и мировой науки передовой практики по использованию сои в решении проблемы увеличения производства белка и масла. Освещены ее пищевые, лечебные и кормовые свойства. Изложены современные технологии переработки сои для получения масла, пищевого белка и шротов, особенности эффективного использования соевого белка в животноводстве. Подробно изложены результаты исследований безотходной энергосберегающей технологии переработки и использования сои в животноводстве и в питании человека, полученные в Крымской ГСХОС, АО "Украинская соя" и Одесском биотехнологическом институте за 1998 - 1999 гг. Описаны оригинальные конструкции установок для получения соевых пищевых продуктов и кормовых добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 я9 + Л992.1 я9 + П545.189 соя + Р123.812 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595532 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Лазарь В. Г. 
Соя: история сои, применение в пищевой промышленности, технологии / В. Г. Лазарь. - К. : Раритет, 2003. - 144 c. - Библиогр.: с. 141-143 - рус.

Рассмотрена история развития, расширения посевов и применения сои в мире. Охарактеризованы соевые белки, производимые на "Соевой фабрике" пос. Чабаны Киевской области, освещены особенности их применения в пищевой промышленности с учетом вкусовых качеств и функциональных особенностей. Рассмотрены вопросы безопасности использования новых продуктов, намечены пути снижения ингибиторов протеина с помощью термообработки сырой соевой муки, применение которой снижает остаточную вредоносную активность ингибитора тринсина.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6 г(0) + Л80-32 + Л912.43

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА644166 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Заболотний О. Г. 
Проблеми підвищення ефективності виробництва сої і технології її переробки : Моногр. / О. Г. Заболотний. - Вінниця : Кн.-Вега, 2006. - 167 c. - Бібліогр.: с. 146-156. - укp.

Розглянуто науково-теоретичні та практичні аспекти економічного розвитку й ефективності соєпродуктового підкомплексу на Вінниччині. Висвітлено наукову методологію оцінки ефективності розвитку галузі з виробництва сої у контексті її значення для прискорення економічного розвитку регіону. Виявлено причини повільних темпів розвитку галузі, наведено шляхи вирішення актуальних проблем підвищення ефективності функціонування соєпродуктового підкомплексу регіону.

Рассмотрены научно-теоретические и практические аспекты экономического развития и эффективности соевопродуктового подкомплекса в Винницкой области. Освещена научная методология оценки эффективности развития отрасли по производству сои в контексте ее значения для ускорения экономического развития региона. Определены причины медленных темпов развития отрасли, приведены пути решения актуальных проблем повышения эффективности функционирования соевопродуктового подкомплекса региона.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-4(4УКР-4ВІН) + Л912.43 + У9(4УКР-4ВІН)325.151.584-0

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА673871 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Калініченко А. В. 
Використання математичних методів для оптимізації процесів вирощування і переробки сої / А. В. Калініченко // Радіоелектроніка. Інформатика. Управління. - 2001. - № 2. - С. 85-87. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено інформаційну модель біологічного процесу симбіотичної азотфіксації для сої. Дана модель дозволяє одержати високоякісну, екологічно чисту продукцію, оптимізувати процес підбору макро- та мікросимбіонтів, а також визначити показники зовнішніх факторів, за яких рослини можуть приносити повноцінний урожай.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + П213.6-4

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: Ж16683 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Калініченко В. М. 
Використання математичних методів для оптимізації технологічних процесів переробки сої / В. М. Калініченко // Радіоелектроніка. Інформатика. Управління. - 2001. - № 1. - С. 86-87. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено математичну модель технологічного процесу гідротермічної переробки сої, у якій виділені вхідні, вихідні фактори та керуючі впливи. Модель дозволяє мінімізувати зміст антипоживних речовин у продуктах переробки, підвищити якість кінцевого продукту й оптимізувати втрати енергії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43с11

Шифр НБУВ: Ж16683 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Марчевський В. М. 
Технологія і пристрій для розмелу рослинної сировини у воді / В. М. Марчевський, О. О. Семінський // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 6. - С. 113-116. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На підставі сучасних тенденцій розвитку технологій для переробки рослинної сировини вказано на основні недоліки роторно-пульсаційних апаратів як найпоширенішого типу розмельного обладнання під час обробки згаданих матеріалів, описано апарат нової конструкції та принцип його дії в новоствореній лінії, призначеній для виробництва соєвого молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Арсеньєва Л. Ю. 
Склад і перетравлюваність білкових речовин продуктів перероблення бобових / Л. Ю. Арсеньєва, О. В. Борисенко, Н. П. Бондар, В. М. Махинько, Б. І. Хіврич, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 51-54. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Шаркова Н. А. 
Особливості технології виробництва соєвих продуктів / Н. А. Шаркова, Е. К. Жукотський, Г. В. Гріщенко // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 6. - С. 93-96. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень з розчинності білків сої та кінетики інактивації інгібітора трипсину під час одержання водного екстракту сої з метою створення технології виробництва соєвих напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Носенко Т. Т. 
Вплив технологічних параметрів на динаміку інактивації уреази в соєвій макусі / Т. Т. Носенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 27-28. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Семинский А. О. 
Определение кинетических характеристик пульсационного размола сои в воде / А. О. Семинский, В. Н. Марчевский // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 1. - С. 61-63. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Представлены и проанализированы кинетические закономерности размола семян сои в воде, полученные при исследовании работы трехступенчатого роторного-пульсационного аппарата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.13 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Долінський А. А. 
Розробка та впровадження нових технологій виробництва вітчизняних функціональних продуктів на соєвій основі / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, О. В. П'янкова, Н. І. Надточій, Н. Є. Зайцева // Наука та інновації. - 2007. - 3, № 2. - С. 48-50. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

New technologies and facilities for production of wide range of functional soya-based products of high quality have been described. There are products of new generation which have high nutritive and biological value and organoleptic indices. The products are recommended for use in hospitals, preventive treatment clinics, schools and pre-school establishments.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Долінський А. А. 
Сучасна технологія виробництва функціональних напоїв на основі сої / А. А. Долінський, Н. О. Шаркова, Л. Ю. Авдєєва, А. О. П'янкова, Н. І. Надточій // Наука та інновації. - 2006. - 2, № 5. - С. 78-80. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто сучасні тенденції розвитку технології виробництва функціонального харчування - напоїв на соєвій основі з використанням лецитинових ліпосомних наносистем як носіїв біологічно-активних речовин для підвищення харчової та біологічної цінності продукту. Проведені клінічні дослідження довели високу ефективність соєвих напоїв.


Ключ. слова: технологія, обладнання, напої, наносистеми, теплофізичні, гідродинамічні та біохімічні процеси, дискретно-імпульсне введення енергії
Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Борщевська Л. А. 
Використання побічних продуктів переробки сої в технології виробництва комбікормів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / Л. А. Борщевська; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 16 c. - укp.

Вперше визначено повний хімічний склад і поживність окари, а також фізико-технологічні та теплофізичні властивості сухої окари. Розроблено раціональні режими сушіння вологої окари та режими зберігання окари різних видів. Запропоновано нову технологію зберігання та використання окари у сухому та замороженому вигляді. Значну увагу приділено рецептам і раціонам кормів для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці з введенням сухої, свіжої та розмороженої окари. Запропоновано технологічну лінію підготовки та введення окари у виробничий процес виготовлення комбікормів і раціонів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л824-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Тракслер І. С. 
Обгрунтування раціональних параметрів та режимів роботи машини для переробки сої : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.11 / І. С. Тракслер; Нац. аграр. ун-т. - К., 2008. - 21 c. - укp.

Вперше доведено технологічну доцільність поєднання операцій тонкого подрібнення соєвих бобів, їх змішування з водою, екстрагування білка та фільтування в одному технічному засобі. Удосконалено математичну модель інтенсифікованих процесів видалення білка із зерен сої за рахунок постійного відновлення реагуючої поверхні поділу фаз. Розроблено методику визначення ефективності екстрагування білка із соєвих бобів у разі поєднання процесів подрібнення-змішування й екстракції. Запропоновано математичні моделі, які адекватно описують залежності продуктивності процесу від конструктивних і режимних параметрів і кількісно оцінюють вихід білка залежно від конструктивних і кінематичних параметрів робочих органів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Невмиваний С. Л. 
Розробка біотехнології ферментованих соєпродуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / С. Л. Невмиваний; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА320823 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ганзенко В. В. 
Розробка технології виробництва сухого замінника незбираного молока на основі повноскладового зерна сої : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В. В. Ганзенко; НАН України. Ін-т технічної теплофізики. - К., 2007. - 24 c. - укp.

Для вигодівлі молодняку сільськогосподарських тварин розроблено нову технологію виробництва замінника незбираного молока нового покоління на основі продуктів його переробки та повноскладового зерна сої. Проведено дослідження ефективності різних способів попередньої підготовки зерна сої. На підставі одержаних результатів визначено оптимальні параметри його термообробки та диспергування. Запропоновано використовувати разом з механічним здрібнюванням зерна сої процес екструзії високого тиску, в якому поєднано диспергування та термообробка, проведено дослідження мікроструктури одержаних часток. Встановлено, що після механічного здрібнювання частки зберігають структуру зерна, а за екструзивного - відбувається практично повне його руйнування та утворення вторинної (нової) мікроструктури. Встановлено вплив відмінностей у структурі часток на властивості порошків під час їх перемішування та розчинення, зокрема виявлено різну кінетику водопоглинання, замочуваності, занурювання, розчинення водорозчинних речовин, швидкість витання, насипну щільність, щільність часток, порозність, плинність. З'ясовано, що у разі сухого перемішування з білковими компонентами механічно здрібнені порошки добре перемішуються, а екструдат утворює великі конгломерати. Встановлено, що механічно здрібнені порошки та великі конгломерати погано перемішуються з жировими компонентами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353726 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського