Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Штефан Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Беседа С. Д. 
Математичне моделюваня поведінки нехарчової м'ясної сировини при транспортуванні по трубах / С. Д. Беседа, Є. В. Штефан, В. М. Таран // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 35-37. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто застосування інформаційної технології проектування обладнання для транспортування м'ясо-кісткової суміші. В основу цієї технології покладено визначення розподілу напружень у суміші, переміщення всіх часток продукту, робочого тиску нагнітальної системи залежно від конструктивних параметрів дифузора нагнітального резервуара. Розглянуто питання практичного застосування запропонованих методологічних розробок.


Ключ. слова: пневмотранспортування, м'ясо-кісткова суміш, метод скінченних елементів, інформаційні технології проектування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.5-44

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Штефан Є. В. 
Математичне моделювання процесів коекструзії при виготовленні трубчастих виробів з начинками / Є. В. Штефан, Л. М. Мізнік // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2005. - № 6. - С. 82-85. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено аналітичну модель процесу коекструзії дисперсних матеріалів, зокрема, у разі виготовлення трубчастих виробів із начинками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Штефан Є. В. 
Розрахунок кінетики відокремлення фаз при пресуванні дисперсних матеріалів у шнекових пристроях / Є. В. Штефан, Б. П. Іващенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 81-83. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Надано методику визначення змінення концентрації фаз у дисперсних матеріалах, що обробляються в шнекових пристроях. Методика враховує конструктивно-технологічні параметри шнека, а також реологічні та структурно-механічні властивості дисперсних систем.


Ключ. слова: шнековий пристрій, математична модель, аналітична модель, дисперсні матеріали, пресування, деформування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Штефан Є. В. 
Розроблення інформаційної технології проектування шнекових пресів / Є. В. Штефан, С. І. Блаженно, Б. П. Іващенко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 159-162. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано інформаційну технологію проектування шнекових пристроїв, призначених для пресування дисперсних матеріалів. Показано, що ця технологія дозволяє визначити вплив фізико-механічних властивостей дисперсних матеріалів, геометричних параметрів і режиму роботи шнека на його продуктивність, а також оцінити експлуатаційні навантаження на конструктивні елементи. Розглянуто приклад шнекового маслопреса.


Ключ. слова: проектування, шнек, пресування, маслопрес
Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.541-52-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Штефан Є. В. 
Експериментальний метод дослідження реологічних властивостей органічних матеріалів - відходів зернової промисловості / Є. В. Штефан, Д. В. Риндюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 106-108. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто проблему визначення реологічних параметрів дисперсних матеріалів типу висівки та мучки різних типів зернових, лузги соняшника та ріпаку, жому, пивної дробини та ін. Обгрунтовано актуальність визначення цих параметрів у процесі розроблення інформаційних технологій проектування обладнання для грануляції холодною екструзією. Представлено методику експериментального визначення реологічних параметрів дисперсних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.09

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Штефан Є. В. 
Інформаційна технологія визначення індивідуального ресурсу високотемпературних конструкцій енергомашинобудування / Є. В. Штефан, О. Ю. Черноусенко, А. В. Башта // Пробл. тертя та зношування. - 2008. - 2, вип. 49. - С. 171-176. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Надано методику оцінювання індивідуального ресурсу високотемпературних елементів енергетичного обладнання на підставі визначення теплового стану, напружено-деформованого стану та втомленості паропроводів, корпусів, роторів, стопорних клапанів турбомашин за типових режимів роботи енергоблока. Методика грунтується на методах математичного моделювання з використанням цифрових моделей SOLIDWorks, ANSYS та COSMOSWorks у тривимірній постановці.


Індекс рубрикатора НБУВ: З363-04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63290 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Штефан Є. В. 
Розрахунково-експериментальні дослідження процесу ко-екструзії тісто-фаршевого джгута / Є. В. Штефан, Л. М. Мізнік // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 81-83. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено експериментальну методику визначення технологічних параметрів процесу ко-екструзії. На прикладі виготовлення тісто-фаршевого джгута визначено експлуатаційні параметри ко-екструзії та проаналізовано розбіжність відповідних теоретичних результатів і даних експериментів. Зроблено висновок про ефективність запропонованих методологічних розробок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Теличкун В. І. 
Розробка аналітичної моделі процесу тепломасопереносу у тістовій заготовці при випіканні хліба / В. І. Теличкун, Є. В. Штефан, О. В. Михайлов, Ю. С. Теличкун // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 56-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблему створення математичної моделі тепломасообмінних процесів під час випікання хлібних виробів. Представлено аналітичну частину математичної моделі (аналітичну модель). Математичну модель орієнтовано на використання сучасних комп'ютерних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Штефан Є. В. 
Наукове обгрунтування вибору раціональних конструктивно-технологічних параметрів процесів і обладнання харчових та фармацевтичних виробництв : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / Є. В. Штефан; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2011. - 44 c. - укp.

Розроблено наукові засади створення математичних моделей деформаційних, температурних і масообмінних процесів переробки харчових дисперсних матеріалів, що забезпечило ефективне теоретичне дослідження взаємозв'язку між конструктивними параметрами обладнання, структурно-механічними властивостями сировини та технологічними показниками її переробки з метою визначення їх раціональних значень. Сформульовано крайову задачу механіки дисперсних волого насичених харчових матеріалів у режимі пружно-в'язко-пластичного деформування твердої фази з урахуванням скінченних переміщень та ефектів термомеханічної зв'язаності. Розроблено математичну модель термомеханічного стану дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництв у реальному часовому вимірюванні, яка враховує конкретні конструктивно-технологічні параметри обладнання, структурно-механічні та реологічні властивості сировини. Розроблено наукові основи створення інформаційних технологій проектування процесів та обладнання з переробки дисперсних харчових матеріалів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 + Л66-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА385091 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Башта Д. А. 
Пошкоджуваність роторних валів турбоагрегатів / Д. А. Башта, Є. В. Штефан, В. П. Куєвда // Автоматизація виробн. процесів у машинобуд. та приладобудуванні : укр. міжвід. наук.-техн. зб. - 2011. - Вип. 45. - С. 14-20. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто вплив ударних електромагнітних крутних навантажень на пошкоджуваність роторних валів турбоагрегатів. Розроблено методику визначення амплітудних величин знакозмінних електромагнітних моментів, що виникають в генераторі турбоустановки, а також запропоновано методику визначення пошкоджуваності роторних валів, що викликана втомою матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: З261.621.2-042

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28588 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Штефан Є. В. 
Математичне моделювання процесів механічного оброблення дисперсних органічних матеріалів / Є. В. Штефан, Д. В. Риндюк, С. В. Кадомський // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 55-61. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано концепцію побудови математичної моделі поведінки дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництв. Сформульовано математичну постановку крайової задачі механіки для дисперсних вологонасичених середовищ. Розроблено методи розв'язання поставленої задачі з використанням методів скінченних елементів за просторовими параметрами та скінченних різниць за аргументом часу. Виконано програмну реалізацію розроблених алгоритмів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Пащенко Б. С. 
Перспективні матеріали для фільтраційних мембран харчової промисловості / Б. С. Пащенко, О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 123-129. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень зносостійкості керамічних матеріалів для виготовлення мембран для харчової та переробної промисловості. Проведено експерименти з визначення механічної стійкості перспективних конструкційних матеріалів для виготовлення мембранних фільтрувальних елементів. Встановлено, що високі міцністні характеристики забезпечують динамічну стійкість мембран і тривалий термін їх експлуатації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Пащенко Б. С. 
Комп'ютерне моделювання деформації керамічної мембрани в процесі ультрафільтрації харчових середовищ / Б. С. Пащенко, О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан // Харч. пром-сть. - 2019. - № 26. - С. 80-88. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати імітаційного математичного моделювання фільтрування через керамічні ультрафільтраційні мембрани трубчастого типу. Модель ураховує структурно-механічні параметри та умови оброблення дисперсної мультикомпонентної системи. Цифрова модель PLAST-POR-M, запропонована авторами, імітує процес деформування порожнистого каркасу мембрани. Отримано графічні залежності та числові значення напружень деформації в часі, розподіл пористості від величини дотичних напружень та еквівалентної деформації частини фільтрувального елемента у вигляді окремого сегмента, так і повного каркасу мембранного елемента. Встановлено, що зміна пористості при цьому має лінійну залежність під дією еквівалентної деформації та логарифмічну під дією дотичних напружень. Показано, що запропонована модель є адекватною при перенесенні результатів від квазіпласких елементарних частин елемента до повної його площі або об'єму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.24--51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Литвиненко О. А. 
Дослідження властивостей керамічних матеріалів для харчової промисловості / О. А. Литвиненко, Б. С. Пащенко, Є. В. Штефан // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 132-139. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати досліджень зносостійкості технічної кераміки для деталей і вузлів обладнання харчової промисловості. На основі математичного моделювання деформації керамічних матеріалів показано, що на їх зносостійкість впливає схема деформації, мікроструктура, пластичність та ударна в'язкість. Це дає змогу отримувати практично непористий матеріал з раціональною орієнтацією зерен і текстурою деформацій. З урахуванням результатів моделювання проведені дослідження порівняльної зносостійкості технічної кераміки різних типів. Показано, що зношування керамічних матеріалів є складним процесом руйнування їх окремих складових з подальшою втратою маси. Встановлено, що найбільш ефективним напрямком підвищення зносостійкості керамічних матеріалів є збільшення вмісту оксиду алюмінію. Дослідження з використанням чисельних методів задовільно узгоджуються з результатами фізичних експериментів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-5-03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського