Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Полумбрик О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Полумбрик О. М. 
Окисно-відновні процеси : Навч. посіб. для студ. нехім. спец. вищ. навч. закл. / О. М. Полумбрик, О. І. Карнаухов, П. В. Федоренко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 340 c. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Наведено якісні та кількісні характеристики окисно-відновних реакцій. Розглянуто електроліз як окисно-відновний процес, різні види корозії металів та сплавів, механізми реакцій окиснення - відновлення, міграцію елементів у біосфері. Описано окисно-відновні реакції органічних речовин, біохімічні процеси дихання, бродіння, гниття.

Приведены качественные и количественные характеристики окислительно-восстановительных реакций. Рассмотрены электролиз как окислительно-восстановительный процесс, различные виды коррозии металлов и сплавов, механизмы реакций окисления - восстановления, миграцию элементов в биосфере. Описаны окислительно-восстановительные реакции органических веществ, биохимические процессы дыхания, брожения, гниения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г542.234я73 + Г542.334я73 + Г57я73 + К66я73

Шифр НБУВ: ВА635315 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кириченко В. В. 
Якісні мастильні біоматеріали з технічних олій. Стан і перспективи переробки / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Хім. пром-сть України. - 2008. - № 3. - С. 9-18. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто концептуальні підходи до вирішення проблеми переробки технічних олій (ТО) в проміжні і цільові біопродукти галузі мастильних матеріалів. Викладено техніко-економічні, матеріалознавчі, трибохімічні та інші аспекти проблеми. Запропоновано моделі найбільш доцільних напрямків, методів і технологій переробки ТО і зокрема ріпакової олії в базові біоматеріали, які характеризуються комплексністю, модульною взаємозв'язаністю, варіативністю асортименту продуктів, безвідходністю тощо. Показано можливість одержання якісних мастильних композицій. Розроблено механізм трибохімічної взаємодії нових біоолив із поверхнями вузлів тертя, а також його впливу на природу змащувальних плівок. Проаналізовано в'язкісно-температурні залежності як олій, так і змащувальних олив. Практичне значення роботи підтверджено результатами триботехнічних випробувань та спектроскопічними дослідженнями нових матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л543-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кириченко В. В. 
Біосинтетичні мастильні матеріали з визначеними властивостями. Переробка соєвої олії / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Хім. пром-сть України. - 2008. - № 5. - С. 40-49. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні і прикладні аспекти проблеми комплексної переробки соєвої олії як базової та оптимізованих композицій олій на її основі на біосинтетичні мастильні матеріали. Розроблено системні моделі, які відображають сутність, стан і перспективи вирішення проблеми, зокрема: стратегію та комплекс запропонованих і перевірених практикою, взаємозв'язаних методів і технологій модифікації олій. Відповідно до алгоритму переробних процесів запропоновано метод одержання нових біосинтетичних, трибохімічно активних олив та поліфункціональних олив-присадок, які добре суміщуються з мінеральними матеріалами. Доведено, що нові біоматеріали у відповідності з визначеними функціональними властивостями є якісною альтернативою традиційним матеріалам. Даними триботехнічних випробувань нових олив та мастильних композицій на їх основі підтверджено експлуатаційну ефективність їх, а отже, і перспективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л543.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кириченко В. В. 
Мастильно-охолоджувальні засоби із технічних олій. Функціональні властивості та їхній вплив на ефективність обробки металів / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Хім. пром-сть України. - 2008. - № 4. - С. 20-29. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто результати вивчення функціональних властивостей мастильно-охолоджувальних засобів (МХЗ) для обробки металів, які запропоновано одержувати із технічних олій, зокрема ріпакової. Викладено сутність розробленої і впровадженої у дослідно-експериментальне виробництво технології одержання базової пасти, водних та олійних емульсій. Наведено дані численних і всебічних випробувань різних типів МХЗ на машині тертя та в процесах обробки металів. На підставі аналізу одержаних даних наведено практичні рекомендації стосовно ефективного використання нових МХЗ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л543.55 + К5-5-082-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кириченко В. В. 
Технологічні основи переробки технічних олій на мастильно-холодильні засоби для обробки металів / В. В. Кириченко, О. М. Полумбрик, В. І. Кириченко // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2008. - № 5. - С. 35-43. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні та прикладні аспекти переробки технічних олій в мастильно-холодильні засоби (МХЗ) для процесів обробки металів. Викладено сутність інноваційного підходу до розробки методів та технологій одержання якісних та екологічно безпечних МХЗ у контексті запропонованого проекту комплексної переробки олій. Запропоновано таку системну побудову проекту, коли первинні методи та процеси модифікації олій забезпечують проміжними продуктами виробництво не лише будь-яких типів МХЗ, а й біопалива та нових мастильних композицій. Встановлено закономірності впливу, будови та властивостей МХЗ на трибохімічну активність головних їх компонентів, а також і на триботехнічні показники процесів обробки металів у нових технологічних середовищах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.322 + Л543.55-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Резніков О. Г. 
Про- та антиоксидантна системи і патологічні процеси в організмі людини / О. Г. Резніков, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, М. О. Полумбрик // Вісн. НАН України. - 2014. - № 10. - С. 17-29. - Бібліогр.: 40 назв. - укp.

Наведено аналіз сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо хвороби сучасності - антиоксидант-індукованого стресу, який спричинює зміни структури нуклеїнових кислот, амінокислот, протеїнів, ліпідів та індукує розвиток онко-, кардіоваскулярних хвороб, аутизму, атеросклерозу, діабету тощо. Розглянуто механізми дії антиоксидантів на патологічні процеси в організмі людини і сучасні підходи до розроблення харчових продуктів, збагачених мікроелементами, а також шляхи подолання оксидативного стресу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р252.6 + Е70*723.4-604.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж20611 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Омельченко Х. В. 
Комплекс йоду з $E bold beta-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 203-209. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Полумбрик М. О. 
Ізомальтоолігосахариди в харчових технологіях / М. О. Полумбрик, Х. В. Омельченко, В. М. Іщенко, В. С. Костюк, О. М. Полумбрик // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 29-34. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто отримання, властивості і використання ізомальтоолігосахаридів (ІОС) у харчових технологіях. Включення ІОС до складу харчових продуктів поліпшує кишкову мікрофлору, зменшує рівень цукру в крові, перешкоджає розвитку карієсу і позитивно впливає на здоров'я людини. Отримані результати вивчення ІОС можуть бути використані для одержання медичних і косметичних препаратів, а також нових функціональних харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л845 + Г291.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Полумбрик М. О. 
Фізико-хімічні методи дослідження якості харчових продуктів / М. О. Полумбрик, І. І. Осипенкова, Є. О. Котляр; ред.: О. М. Полумбрик; Черкас. держ. технол. ун-т, Одес. нац. акад. харч. технологій. - Черкаси : Логос, 2019. - 186 c. - Бібліогр.: с. 174-177 - укp.

Розглянуто сучасний стан фізико-хімічних методів аналізу складу, функціональних властивостей, харчової цінності та якості природної сировини і харчових продуктів. Подано інформацію про електромагнітну, електронну, атомну емісійну й абсорбційну спектроскопію, люмінесцентний аналіз і рентгеноспектральні методи аналізу. Увагу приділено радіоактиваційному, радіометричному та радіохімічному методам аналізу. Описано методи електронної мікроскопії, хроматографічні методи, термічні й електрохімічні методи аналізу, ультразвукові методи дослідження. Висвітлено особливості мас-спектроскопії, ядерного магнітного й електронного парамагнітного резонансу. Зазначено, що розглянуті інструментальні фізико-хімічні методи характеризують сучасний стан контролю якості харчових продуктів, починаючи із сировини та закінчуючи готовою продукцією. Вони відрізняються селективністю, чутливістю, низькою вартістю та дозволяють швидко проводити скринінг харчової продукції за максимальним числом показників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с45 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА829307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. 27-28 верес. 2010 р. : тези доп. Ч. 2 / ред.: А. І. Українець, В. О. Колосюк, С. Б. Буравченкова, С. І. Береговий, О. В. Степанюк, М. Г. Кітов, Н. М. Салатюк, Ю. М. Корж, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Л. М. Чернелевський, Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, Т. А. Говорушко, М. А. Міненко, А. М. Король, М. А. Мартиненко, О. М. Полумбрик, С. І. Шульга, О. В. Грабовська, Є. Є. Костенко, Л. Ю. Шапран, Є. С. Смірнова, Т. Ф. Цімох, О. М. Якименко, В. С. Гуць, О. П. Слободян, В. М. Логвін, Л. В. Пешук, Г. Є. Поліщук, М. І. Осейко, В. М. Таран, В. Г. Мирончук, В. М. Ковбаса, В. І. Дробот, А. М. Дорохович, О. І. Шаповаленко, О. В. Карпов, Г. О. Сімахіна, В. Ф. Доценко, Л. В. Левандовський, М. О. Прядко, С. М. Балюта, О. Г. Мазуренко, А. І. Соколенко, Б. Д. Коваленко, О. І. Некоз, О. О. Серьогін, А. П. Ладанюк, В. В. Самсонов, О. Ю. Шевченко, Н. В. Акутіна, Н. М. Пушанко, А. В. Шаран, В. Л. Зав'ялов; "Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи", міжнародна науково-практична конференція. - Б.м., 2010. - 113, [1] c. - укp. - рус.

Представлено програму та матеріали міжнародної науково-практичної конференції "Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи". Розглянуто проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств. Рекомендовано для науковців і дослідників, які займаються зазначеними проблемами у харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0) + Р123 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11837/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського