Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (25)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Марценюк О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 45
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Марценюк О. С. 
Технологічні комплекси харчових виробництв : Конспект лекцій / О. С. Марценюк, Н. А. Жестерева; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 84 c. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Надано загальну характеристику харчової промисловості. Проаналізовано особливості технології цукру, хліба, продуктів бродіння, етанолу, а також молока та молочних продуктів.

Дана общая характеристика пищевой промышленности. Проанализированы особенности технологии сахара, хлеба, продуктов брожения, этанола, а также молока и молочных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663569 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навч. за напрямом підготовки "Харч. технологія та інженерія" / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, П. М. Немирович, О. С. Марценюк, О. С. Бессараб; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 400 c. - Бібліогр.: с. 395-396. - укp.

Висвітлено засади технічної гідравліки, а також гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчових виробництв. Розкрито основи теорії та методів розрахунку типових процесів і апаратів. Описано конструкції апаратів основних типів. Розглянуто основні фізичні властивості рідин, запропоновано критерії подібності теплових процесів. Розкрито суть поняття термодифузії, визначено фактори, що впливають на хід процесу кристалізації.

Освещены основы технической гидравлики, а также гидромеханические, тепловые, массообменные и механические процессы пищевых производств. Раскрыты основы теории и методов расчета тепловых процессов и аппаратов. Описаны конструкции аппаратов основных типов. Рассмотрены основные физические свойства жидкости, предложены критерии подобия тепловых процессов. Раскрыта суть понятия термодиффузии, определены факторы, влияющие на ход процесса кристаллизации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я73-1

Шифр НБУВ: ВС37858 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Марценюк О.  
Етапи розвитку інформаційного законодавства: міжнародний та національний аспект / О. Марценюк // Право України. - 2007. - № 7. - С. 120-124. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х911.31 + Х803.2 + Х840-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27747 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Марценюк О.  
Заборонена інформація та її місце у системі інформаційних відносин / О. Марценюк // Право України. - 2006. - № 5. - С. 44-48. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х840.1 + Х840.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27747 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Марценюк О. С. 
Капілярні співвідношення для елементів контактних пристроїв масообмінних апаратів / О. С. Марценюк, О. О. Дубінін, Г. О. Тахістова // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 112-118. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Шляхом розв'язання рівнянь статики для випадку гравітаційного стікання рідини з елементів контактних пристроїв, що звисають, визначено висоту капілярного підняття рідини по змочуваній вертикальній пластині, висоту звисання рідини перед початком відривання крапель та максимально можливий діаметр крапель або газових бульбашок. Виведені співвідношення можна використовувати для обгрунтування розмірів конструктивних елементів контактних пристроїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Марценюк О. С. 
Вплив коливально-хвильових явищ на інтенсивність масовіддачі в плівці / О. С. Марценюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 85-89. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто вплив хвиль гравітаційного та концентраційного походження та штучних збурень на інтенсивність масовіддачі в плівці. Показано, що в межах чисел Рейнольдса від 50 до 350 найменш енерговитратним способом турбулізації плівки є використання гравітаційної сили для періодичних розривань плівки з утворенням краплинно-плівкової течії.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.342.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Слободяник М. С. 
Іонообмінні та адсорбційні властивості українських мінералів за умов хімічного моделювання середовища шлунково-кишкового тракту людини / М. С. Слободяник, Е. С. Яновська, І. В. Затовський, О. Б. Марценюк, А. Д. Дадашев // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. - 2007. - № 3. - С. 64-70. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.23*02в73

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23889 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Ткачук Н. А. 
Очищення питної води від іонів заліза природними адсорбентами / Н. А. Ткачук, Л. М. Мельник, В. В. Манк, С. І. Усатюк, З. П. Мельник, О. С. Марценюк // Екологія довкілля та безпека життєдіяльн. - 2007. - № 5. - С. 66-68. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень процесів поглинання іонів заліза природними дисперсними мінералами: палигорськітом і морденітом. Запропоновано оптимальні технологічні параметри очищення питної води від іонів заліза та науково обгрунтовано механізм іонообміну, показано відсутність появи нових сполук після взаємодії води і адсорбентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23889 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Марценюк О. С. 
Деякі методи інтенсифікації тепломасообміну в системах із рідкою фазою / О. С. Марценюк, П. В. Наришков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 19-22. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Стисло розглянуто науково-технічні передумови застосування методів інтенсифікації тепломасообміну в рідинних системах за допомогою організації краплинно-плівкової течії в апаратах з регулярними насадками, використання поверхневих явищ, застосування уповільнених стрибків ущільнення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Марценюк О. С. 
Науково-технічні основи інтенсифікації масообміну в газорідинних апаратах з регулярними насадками : Автореф. дис... д-ра техн. наук / О. С. Марценюк; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 45 c. - укp.

Досліджено питання інтенсифікації масообміну, розроблено й апробовано перфоровані зубчастими отворами нові види регулярних насадок на підставі аналізу особливостей функціонування масообмінних протитечійних насадкових колон та коливально-хвильових і поверхневих явищ у газорідинних системах. Розглянуто закономірності руху неперервних і динамічних хвиль та їх взаємодії, проаналізовано ефекти у стисливих двофазних потоках під час проходження динамічних хвиль. Виведено капілярні співвідношення та встановлено визначальний лінійний розмір, що дорівнює капілярній стадії, для конструювання регулярних насадок з зубчастими отворами. Наведено результати експериментальних досліджень гідродинамічних і масообмінних характеристик запропонованих насадок трьох типових різновидів, показано особливості їх застосування та розроблено методику конструювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343827 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Марценюк О. Г. 
Теоретико-методологічні засади інформаційного права України: реалізація права на інформацію : автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.07 / О. Г. Марценюк; Київ. нац. ун-т внутр. справ. - К., 2009. - 20 c. - укp.

Розглянуто теоретичні та методологічні засади становлення науки інформаційного права України, досліджено вплив глобалізації на формування державної інформаційної політики, міжнародного й українського інформаційного права. Проаналізовано актуальні проблеми регулювання інформаційних відносин і реалізації права на інформацію. Визначено місце інформаційного права в системі національного права. Досліджено зарубіжний досвід законодавчого регулювання інформаційних відносин, наведено рекомендації щодо забезпечення відповідності розвитку національного інформаційного права світовим тенденціям. Розкрито сутність поняття сучасного інформаційного ринку, визначено правові режими доступу до інформації. На базі обгрунтування правових режимів створено методологічні засади формування ринку інформаційних товарів і послуг, розкрито особливості використання режиму обмежено оборотоздатної та дифамаційної інформації. Розглянуто питання реалізації права на інформацію відповідно до режимів доступу до інформації. Розроблено загальні засади інформаційної політики та пріоритетні напрями державно-правового регулювання інформаційної сфери. Проаналізовано проблемні питання реалізації права на інформацію у правовій системі України, досліджено співвідношення правових інститутів прав людини, демократії, інформаційних відносин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х849(4УКР)03 + Х809(4УКР)323

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362806 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Марценюк О. О. 
Розвиток соціально-психологічної компетентності працівників Державної митної служби України : автореф. дис. ... канд. наук з держ. упр. : 25.00.03 / О. О. Марценюк; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. - Д., 2011. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано складові соціально-психологічної компетентності працівників Державної митної служби України: інтелектуальні здібності, комунікативні здібності, вольовий потенціал, спрямованість особистості, мотиви діяльності, ціннісні орієнтації. Запропоновано використання наборів компетенцій (інструментальних, міжособистісних), у яких відображено сутність соціально-психологічної компетентності як професійно-особистісної характеристики працівників митної служби і як один із критеріїв для кадрового забезпечення митної служби України. Розроблено практичні рекомендації щодо впровадження технології розвитку соціально-психологічної компетентності працівників митних органів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)112.038 п:Ю9 + Ю9 р(4УКР)3 + Ю941.19:Х

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА383705 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Марценюк О. П. 
Фолат-залежні процеси у плаценті людини: роль фолієвої кислоти, гомоцистеїну та поліморфізму гена метилентетрагідрофолатредуктази : автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.04 / О. П. Марценюк; НАН України, Ін-т біохімії ім. О.В.Палладіна. - К., 2010. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*333.7*440.172

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370912 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Шейко Т. В. 
Дослідження кінетики адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник, О. С. Марценюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 203-207. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із соку столового буряку шунгітом, визначено коефіцієнти масовіддачі та масопередачі у разі зовнішньої та внутрішньої дифузії в порах адсорбенту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848 + Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Шейко Т. В. 
Очищення шунгітом соку столового буряку від пектинових речовин / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник, О. С. Марценюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 163-167. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено кінетику процесу адсорбції пектинових речовин із соку столового буряку природним мінералом шунгітом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848 + Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Наукова школа професора В. М. Стабнікова "Теорія і практика процесів масообміну в харчових виробництвах" / уклад.: О. С. Марценюк; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 147 c. - Бібліогр.: с. 147 - укp.

На основі уявлень про вплив оновлення поверхні контакту фаз на перебіг процесів масообміну коротко розглянуто результати теоретичних та експериментальних робіт з інтенсифікації технологічних процесів, виконаних з 1951 р. колегами, учнями та послідовниками В. М. Стабнікова на кафедрі процесів, апаратів і споріднених до неї кафедрах НУХТ. Розглянуто інтенсифікацію процесів масообміну перемішуванням і застосуванням низькочастотних коливань і кавітації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 д(4УКР) Стабніков, В. М.

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА757681 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Марценюк О. С. 
Процеси і апарати харчових виробництв : підруч. для студ. I - II рівнів акредитації ВНЗ / О. С. Марценюк, Л. М. Мельник; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2011. - 407 c. - Бібліогр.: с. 403 - укp.

Викладено основи технічної гідравліки, розглянуто механічні, гідромеханічні, теплові та масообмінні процеси харчових виробництв. Розглянуто теорію та методи розрахунків визначальних параметрів, розмірів і продуктивності типових процесів та апаратів за допомогою рівнянь балансу теплоти, маси та діючих сил. Описано конструкції апаратів різних типів та призначення (насоси, подрібнювальні, формувальні, сортувальні, фільтрувальні, перемішувальні машини, холодильні та випарні установки), проаналізовано їх особливості, недоліки, переваги та способи удосконалення. Висвітлено загальні положення з культивування мікроорганізмів як важливого технологічного процесу, простежено його основні фази, надано відомості про апарати, що застосовуються для цього.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС54617 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв. Курсове проектування : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / І. Ф. Малежик, О. С. Марценюк, Л. М. Мельник, В. Г. Мирончук, В. М. Таран; ред.: І. Ф. Малежик; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 543 c. - Бібліогр.: с. 533-536 - укp.

Викладено основи проектних розрахунків апаратів і установок для проведення типових процесів харчових виробництв. Розглянуто загальні види та вузли типової апаратури. Подано інформацію про конструктивне оформлення та механічні розрахунки основних вузлів і деталей апаратів, зумовлене технологічним призначенням, продуктивністю, параметрами процесу та експлуатаційними вимогами. Охарактеризовано зміст і обсяг курсового проекту з процесів і апаратів харчових виробництв. Наведено приклади розрахунків апаратів і установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС55915 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Марценюк О. С. 
Методика гідравлічного розрахунку газорідинних циркуляційних труб / О. С. Марценюк, П. М. Немирович, О. М. Віценко, І. М. Пастушенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 44-50. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Об'єктом досліджень є газорідинні циркуляційні труби. В їх нижню частину через відповідний розподільний пристрій подається газ або пара. Пара подається у рідини, нагріті до температури кипіння. Бульбашки газу після виходу з розподільного пристрою піднімаються і захоплюють з собою прилеглі до них шари рідини, створюючи спрямований вгору потік газорідинної суміші. Такі пристрої є різновидом гідроструминних насосів, а за типом використовуваної фази та створюваним ефектом називаються ще ерліфтами та парліфтами. Зверху і знизу циркуляційна труба може мати короткі розтруби: знизу - конфузор (звужувач), зверху - дифузор (розширювач), які сприяють зниженню місцевих гідравлічних опорів на вході в трубу і виході з неї. Мета гідравлічного розрахунку - визначення газовмісту та швидкості циркуляції суміші всередині труби, а також необхідного тиску і витрати стиснутого газу на створення циркуляції, за якими можна визначати інші параметри процесу та розміри апаратів. Точний розрахунок ускладнюється особливостями гідродинаміки газорідинних середовищ, що рухаються всередині труб. При розрахунках газорідинних середовищ використовуються усереднені емпіричні дані та методи теорії подібності. За допомогою сумарного коефіцієнта опору системи розраховано швидкість руху повітряноводяної суміші у циркуляційній трубі. Запропоновану методику розрахунку циркуляційних труб можна використати для проектування відповідного обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Стадник А. П. 
Моніторинг постраждалих від ожеледі і льодоламу захисних лісових насаджень та їх лісомеліоративного стану / А. П. Стадник, Р. Р. Возняк, О. П. Марценюк, І. М. Штибель, І. В. Шум // Агроекол. журн.. - 2008. - № 4. - С. 11-15. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто питання організації та проведення моніторингу захисних лісових насаджень в Україні, що постраждали від ожеледі й льодоламу, та їх лісомеліоративного стану. Запропоновано шляхи проведення лісомеліоративного та лісопатологічного моніторингу, що сприятиме покращанню їх лісомеліоративних властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: П347.16

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського