Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>A=Гурський П$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Богомолов О. В. 
Курсове та дипломне проектування обладнання переробних і харчових підприємств : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Богомолов, П. В. Гурський, В. П. Богомолова. - Х. : Еспада, 2005. - 429 c. - укp.

Визначено структуру, зміст, напрямки та завдання курсового та дипломного проектування. Встановлено вимоги щодо написання основних розділів і технічного обгрунтування теми учбового проекту. Розглянуто сучасні засоби прискорення технологічного процесу, а також покращання експлуатаційних якостей і зниження собівартості промислового обладнання, наведено приклади його модернізації. Запропоновано методики проведення розрахунків конструктивних параметрів і продуктивності технологічного обладнання переробних і харчових підприємств (сушарок, машин для здрібнювання, м'ясорізок, пристроїв для дозування, формування та поштучного розподілу виробів з пластичних харчових мас, фасувально-пакувальних і мийних машин). Висвітлено загальні положення з охорони праці та санітарно-гігієнічного забезпечення виробництва.

Охарактеризованы структура, содержание, направления и задания курсового и дипломного проектирования. Установлены требования к написанию основных разделов и технического обоснования темы учебного проекта. Рассмотрены современные средства активизации технологического процесса, а также улучшения эксплуатационных качеств и снижения себестоимости промышленного оборудования, приведены примеры его модернизации. Представлены методики проведения расчетов конструктивных параметров и продуктивности технологичесокго оборудования перерабатывающих и пищевых предприятий (машин для дробления, мясорубок, устройств для дозировки, формирования и поштучного распределения изделий из пластических пищевых масс, фасовально-упаковочных и моющих машин). Освещены общие положения по охране труда и санитарно-гигиеническое обеспечение производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-02 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гурський П. В. 
Практикум. Монтаж, ремонт, наладка обладнання харчових виробництв : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. 1 - 4 рівня акредитації / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевий, І. С. Гулий, Л. М. Тіщенко, Т. Міцкевич, О. В. Богомолов, В. В. Полевич; Харк. держ. техн. ун-т сіль. госп-ва. - Х., 2001. - 234 c. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Проведено статичний розрахунок суцільного та стовпчастого фундаменту. Наведено рекомендації щодо розробки заходів для спорудження фундаменту, проведення монтажу обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-08я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА611942 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гурський П. В. 
Технологія паст закусочних на основі сиру кисломолочного нежирного : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / П. В. Гурський; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 17 c. - укp.

Обгрунтовано технологічні режими виробництва паст закусочних на основі сиру кисломолочного нежирного з додаванням олії рафінованої дезодорованої. Розглянуто основні фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості білкової основи, з урахуванням яких обгрунтовано технологію та рецептурний склад паст закусочних. Розкрито вплив основних рецептурних компонентів на параметри технологічного процесу. Визначено комплекс споживчих та технологічних властивостей паст закусочних, їх харчову цінність, умови зберігання та споживання. Наведено рекомендації щодо використання паст закусочних в складі кулінарної продукції, дані економічної ефективності від впровадження паст закусочних у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361496 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Перцевий Ф. В. 
Технології харчової та кулінарної продукції з використанням білків молока : монографія / Ф. В. Перцевий, П. В. Гурський, С. Л. Юрченко, В. В. Полевич, Ю. О. Савгіра, М. О. Янчева, Г. Є. Поліщук; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 224 c. - Бібліогр.: с. 223-224. - укp.

Досліджено загальну характеристику та використання молочних білків у технології кулінарної продукції. Висвітлено технологію одержання білків з молока та визначено харчову та біологічну цінність молочного білка. Проведено наукове обгрунтування технології паст закусочних на базі сиру кисломолочного нежирного. Наведено рекомендації з використання паст закусочних у складі кулінарної продукції закладів ресторанного господарства. Проведено дослідження показників якості кулінарних виробів на базі молочного білка.

Исследованы общая характеристика и использование молочных белков в технологии кулинарной продукции. Освещена технология получения белков из молока и определена пищевая и биологическая ценность молочного белка. Приведено научное обоснование технологии паст закусочных на базе сыра кисломолочного нежирного. Приведены рекомендации по использованию паст закусочных в составе кулинарной продукции заведений ресторанного хозяйства. Проведено исследование показателей качества кулинарных изделий на базе молочного белка.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-33 + Л99-33

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА728774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Колеснікова М. Б. 
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості продукту структурованого / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 23-27. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив компонентного складу на структурно-механічні властивості продукту структурованого на основі сиру кисломолочного. Установлено залежність умовних модулів пружності та високоеластичного від виду та вмісту рецептурних компонентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Колеснікова М. Б. 
Дослідження впливу рецептурних компонентів на структурно-механічні властивості продукту структурованого / М. Б. Колеснікова, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 180-184. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив компонентного складу на структурно-механічні властивості продукту структурованого на основі сиру кисломолочного. Установлено залежність умовних модулів пружності та високоеластичного від виду та вмісту рецептурних компонентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Крапивницька І. О. 
Дослідження структуроутворення та змін форми зв'язку вологи в пектинових гелях методом диференціально-сканувальної калориметрії / І. О. Крапивницька, В. О. Потапов, П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 1/6. - С. 48-52. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

У процесі термоциклування досліджено зміни структури та вологоутримуючу здатність зразків пектинових гелів з різним рецептурним складом за допомогою диференціально-сканувальної калориметрії, циклічно нагріваючи їх та заморожуючи. Доведено вплив основних рецептурних компонентів на збільшення кількості зв'язаної води, стійкість структури та тривалість гелеутворення в пектинових гелях, що відбуваються під час нагрівання та заморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Богомолов О. В. 
Дослідження впливу ультразвуку на тиск пресування макаронного тіста / О. В. Богомолов, П. В. Гурський, С. Г. Іващенко, Ю. І. Токолов // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 80-87. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Гурський П. В. 
Дослідження стану води в сирній масі методом ядерно-магнітного резонансу / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, Л. А. Кондрашина // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 154-162. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Встановлено теденцію зв'язування води білком сиру кисломолочного нежирного під дією цитрату натрію, що сприяє підвищенню буферної ємності білка та створенню сприятливих умов для плавлення сирної маси, доведено вплив концентрації цитрату натрію на зменшення рухливості води в сирній масі, підготовленій до плавлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Технологія сирного продукту, замороженого з додаванням концентрату ядра арахісу : монографія / М. В. Обозна, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський, Л. З. Шильман; ред.: П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой. - Суми : Університетська книга, 2016. - 158 c. - Бібліогр.: с. 140-157 - укp.

Висвітлено новий спосіб отримання комбінованого молочно-рослинного виробу - м'якого сичужного сирного продукту, виготовленого за традиційною технологією та із застосуванням заморожування. Новий сирний продукт володіє покращеними органолептичними характеристиками, сталими фізико-хімічними властивостями, високою біологічною цінністю, зниженою собівартістю виробництва, безперервністю перебування на споживчому ринку, що досягається інноваційними рішеннями - сумісним використанням низки властивостей сухого знежиреного молока, концентрату ядра арахісу, борошна кукурудзяного та заморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.67

Шифр НБУВ: ВА804552 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Богомолов О. В. 
Дослідження впливу ультразвуку на тиск пресування макаронного тіста / О. В. Богомолов, П. В. Гурський, С. Г. Іващенко, Ю. І. Токолов // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 80-87. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Гурський П. В. 
Дослідження стану води в сирній масі методом ядерно-магнітного резонансу / П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, Л. А. Кондрашина // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 154-162. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Встановлено теденцію зв'язування води білком сиру кисломолочного нежирного під дією цитрату натрію, що сприяє підвищенню буферної ємності білка та створенню сприятливих умов для плавлення сирної маси, доведено вплив концентрації цитрату натрію на зменшення рухливості води в сирній масі, підготовленій до плавлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сучасні досягнення харчової науки : навч. посіб. для студентів і аспірантів спец. 181 "Харчові технології" / В. І. Ладика, Л. З. Шильман, Ф. В. Перцевой, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, О. П. Тищенко, Н. Г. Гринченко, В. О. Сукманов, І. М. Демідов, А. Б. Горальчук, І. К. Мазуренко, О. С. Шульга, Є. О. Каратаєва, О. Ю. Мельник, І. О. Крапивницька, А. І. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Б. Омельченко, С. П. Боковець; ред.: В. І. Ладика; Сумський національний аграрний університет. - Херсон : Олді-плюс, 2022. - 350 c. - укp.

Зауважено, що уперше в Україні підготовлено посібник із виконання наукової роботи з технології харчової продукції. Наведено приклади проведення досліджень у процесі виробництва різних видів харчової продукції. Розглянуто технології харчової продукції, отриманої за реалізації принципу іонотропного гелеутворення. Подано наукове обґрунтування технології напівфабрикатів реструктурованих на основі печериць. Увагу приділено визначенню інноваційної стратегії розробки реструктурованих рибних напівфабрикатів, моделюванню їхньої технології та складу. Розкрито особливості дослідження структурно-механічних показників та формуючої здатності дисперсних систем на основі рибних фаршів. Висвітлено проблеми наукового обґрунтування виробництва соусів капсульованих.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА860783 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Методологія наукових досліджень : навч. посіб. для студентів і аспірантів спец. 181 "Харчові технології" / В. І. Ладика, Л. З. Шильман, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, О. П. Тищенко, Н. Г. Гринченко, В. О. Сукманов, І. М. Демідов, А. Б. Горальчук, І. К. Мазуренко, О. С. Шульга, О. Ю. Мельник, І. О. Крапивницька, А. І. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Б. Омельченко, С. П. Боковець, Є. О. Каратаєва; ред.: В. І. Ладика; Сумський національний аграрний університет. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. - 220 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Уперше в Україні підготовлено посібник із виконання наукової роботи з технології харчової продукції. У ньому містяться методологічні основи на¬укової роботи та сучасні методи дослідження харчових речовин і продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с.я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА861204 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Технологія желейної продукції з використанням структуроутворювачів різних функціональних властивостей : монографія / Ф. В. Перцевой, В. І. Ладика, С. Б. Омельченко, О. С. Шульга, П. В. Гурський; Сумський національний аграрний університет, Державний біотехнологічний університет, Національний університет харчових технологій. - Суми : Діса плюс, 2021. - 129 c. - укp.

Обгрунтовано та розроблено технологію жельованої продукції на основі гелеутворювачів зі зміненими функціональними властивостями. Розкрито особливості дослідження кінетики вологопоглинання ксерогелів і надмолекулярної структури розчинів, вивчення поверхневих властивостей і в'язкості розчинів. Увагу приділено впливу солей та спиртів на механічні властивості драглів полімерів, обгрунтуванню технології желейних страв, технології кулінарних виробів на основі молочного білку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865737 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського