Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (6)Автореферати дисертацій (71)Книжкові видання та компакт-диски (681)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л91$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 651
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Dukalska L.  
Investigations on the obtaining of dry powder from vegetables and from the processing by-products of them = Исследование процесса получения сухих порошков из овощей и продуктов их переработки / L. Dukalska, D. Karklina, E. Kopstale, L. Skudra, I. Pudane // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 2-3. - С. 62-67. - Библиогр.: 15 назв. - англ.

Наведено результати досліджень процесу сушіння деяких овочів у конвективній сушарці. Досліджено вплив різних факторів на процес сушіння: розміру овочевої стружки, температури, швидкості потоку сушильного агенту. Показано можливість використання різних фракцій овочевих порошків як домішок до харчових продуктів. Усі продукти оцінювались сенсорно за 9-бальною шкалою і одержали добрі оцінки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Виробництво, переробка і використання сої на кормові та харчові цілі : Матеріали третьої Всеукр. конф., 3 серп. 2000 р. / ред.: А. О. Бабич; УААН. Ін-т кормів. - Вінниця, 2000. - 120 c. - укp.

Висвітлено результати багаторічних наукових досліджень сої та зернобобових культур. Проаналізовано стан і перспективи виробництва, переробки і використання сої в Україні в харчовій промисловості та сільському господарстві. Відзначено, що Україна має найкращі в Європі можливості для культивування сої та може повністю забезпечити власні потреби в ній.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-4 я431(4УКР) + Л912.43 я431(4УКР)

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА605504 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Решетников М. В. 
Вуглеводний склад та кулінарні якості зерна різних сортів гороху / М. В. Решетников // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 1999. - № 5. - С. 7-10. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Встановлено доцільність використання генофонду гомозигот RR виду Pisum sativim L. і сортів Pisum arvense L. для селекції на поліпшення фракційного складу крохмалю. Не виявлено корелятивних взаємозв'язків між компонентами вуглеводного комплексу та кулінарними якостями зерна. Ідентифіковано цінний вихідний матеріал для селекції гороху на якість зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.3-317 + Л912.43-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сімахіна Г. О. 
Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів / Г. О. Сімахіна, Л. Ф. Лаврушенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 123-126. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Оцінено харчову і біологічну цінність, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Результати свідчать, що всі продукти містять широкий спектр важливих біокомпонентів, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Снежкин Ю. Ф. 
Исследование адсорбционных характеристик коллоидных капиллярно-пористых материалов с целью определения режимов сушки / Ю. Ф. Снежкин, Н. А. Дабижа // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 3. - С. 26-29. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Проведено аналіз ізотерм адсорбції деяких колоїдних капілярно-пористих матеріалів. За умов сорбційної рівноваги визначено параметри теплоносія у ході досушування матеріалу до низької кінцевої вологості. Виконано сумісний аналіз ізотерм адсорбції та кривих швидкості сушіння для визначення режимів процесу. Визначено значення величини ізостеричної теплоти адсорбції, які дозволяють оцінити мінімальні витрати енергії, необхідні для процесу сушіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Михайлик В. А. 
Исследование состояния воды в сахаросодержащем растительном сырье при его обезвоживании / В. А. Михайлик, Е. О. Давыдова // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 5-6. - С. 50-54. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Методом низькотемпературної сканувальної калориметрії досліджено стан води в паренхімних тканинах цукрового буряка в процесі сушіння. Встановлено, що в процесі їх зневоднення одночасно зменшується кількість вільної та зв'язаної води. Показано вплив гідратації цукрози на стан води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ісаєнко В. М. 
Математичне моделювання та оптимізація процесу гідролізу полісахаридів топінамбура / В. М. Ісаєнко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 117-119. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено математичні моделі кінетики процесу гідролізу полісахаридів топінамбура. Гідроліз здійснювали, використовуючи фізико-хімічну обробку екстракту з коренеплодів топінамбура. Побудовано чисельні аналоги цих моделей і встановлено їх адекватність реальним процесам. За допомогою ЕОМ встановлено оптимальні режими гідролізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л662.962 + Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Балтага К. Р. 
Новая технология и оборудование для переработки сои / К. Р. Балтага, В. А. Ануфриев, В. Г. Лазарь // Хім. пром-сть України. - 1999. - № 4 (Дод.). - С. 143-146. - рус.

Проаналізовано останні роботи УкрНДІпластмаш щодо створення перспективних технологій та обладнання для переробки сої методом екструзії. Наведено технологічні параметри переробки сої на прес-екструдері ПЕК 125х6.


Ключ. слова: соя, екструзія, технологія, обладнання
Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Снежкин Ю. Ф. 
Особенности технологии и оборудования для сушки высокотемпературным высоковлажным методом коллоидных капиллярно-пористых тел растительного происхождения / Ю. Ф. Снежкин // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 4-5. - С. 80-85. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Відзначено позитивні особливості використання високотемпературного високовологого методу сушіння та описано устаткування, на якому можливо його реалізувати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Найченко В. М. 
Практикум з технології зберігання і переробки плодів та овочів з основами товарознавства : Навч. посіб. / В. М. Найченко. - К. : ТОВ "ФАДА, ЛТД", 2001. - 211 c. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Висвітлено практичні питання організації виробничо-технологічної лабораторії. Наведено оцінку товарної та технологічної якості, хімічного складу свіжих і консервованих плодів та овочів. Детально розглянуто процеси зберігання та переробки плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91я73

Шифр НБУВ: ВА608702 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Кулик М. Ф. 
Розробка нової технології обробки і використання зерна сої на кормові і дієтичні потреби / М. Ф. Кулик, А. О. Бабич, В. О. Бусол, Т. В. Засуха, А. Ф. Андрейцов, І. М. Величко, А. І. Овсієнко, О. М. Пилипенко, Ю. В. Обертюх, С. І. Семенов, О. К. Стасюк // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 97-109. - укp.

Висвітлено результати досліджень по розробці нової технології переробки зерна сої на кормові та дієтичні потреби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Найченко В. М. 
Свіжі плоди суниці можна зберігати / В. М. Найченко // Садівництво. - 1999. - Вип. 48. - С. 171-175. - укp.

Представлено результати вивчення лежкості трьох сортів суниці. Встановлено оптимальний температурний режим і вплив модифікованого газового середовища на строки зберігання та якість продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: П258.1-486 + Л914.2-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29032 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Бабич А. О. 
Соя для здоров'я і життя на планеті Земля = Soya for Health and Life on Earth / А. О. Бабич. - К. : Аграр. наука, 1998. - 271 c. - Бібліогр.: с. 241-266. - укp.

На основі майже 40-річних досліджень автора показано історію стратегічної культури сої, її важливе місце в світовому землеробстві, вимоги до умов вирощування, сучасні технології виробництва і переробки, нові напрями використання в харчуванні людини, унікальні цілющі властивості, новітні підходи використання для профілактики і лікування важких і хронічних хвороб. Подано рекомендації з використання сої в годівлі тварин і птиці. Описано формування світового ринку сої і продуктів її переробки, прогнозується його майбутнє.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6,021 + П451.89 соя + Л911.43 + Р123.021 + Р351.11

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА587307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Адамень Ф. Ф. 
Соя: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания / Ф. Ф. Адамень, В. И. Сичкарь, В. Н. Письменов, В. В. Шерстобитов. - К. : Нора-Принт, 1999. - 332 c. - Библиогр.: 40 назв. - укp.

Обобщены современные достижения отечественной и мировой науки передовой практики по использованию сои в решении проблемы увеличения производства белка и масла. Освещены ее пищевые, лечебные и кормовые свойства. Изложены современные технологии переработки сои для получения масла, пищевого белка и шротов, особенности эффективного использования соевого белка в животноводстве. Подробно изложены результаты исследований безотходной энергосберегающей технологии переработки и использования сои в животноводстве и в питании человека, полученные в Крымской ГСХОС, АО "Украинская соя" и Одесском биотехнологическом институте за 1998 - 1999 гг. Описаны оригинальные конструкции установок для получения соевых пищевых продуктов и кормовых добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 я9 + Л992.1 я9 + П545.189 соя + Р123.812 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595532 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Найченко В. М. 
Технологія зберігання і переробки плодів та овочів з основами товарознавства : Підруч. для студ. / В. М. Найченко, О. С. Осадчий. - К. : Школяр, 1999. - 502 c. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Наведено матеріали з хімічного складу й якості плодів та овочів з основами їх товарознавства. Розглянуто вплив умов вирощування на якість та придатність продукції до тривалого зберігання та переробки. Подано характеристику технологій та методи зберігання та переробки плодів та овочів (цукром, швидким заморожуванням, сушінням, за допомогою мікробіологічних методів і хімічних консервантів).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА597716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Балан Е. Ф. 
Биоэнергетические основы холодильной технологии хранения фруктов и овощей : Учеб. пособие для студ. вузов / Е. Ф. Балан, И. Г. Чумак, В. Г. Картофяну, Э. Ж. Иукуридзе; ред.: И. Г. Чумак. - О.; Кишинэу, 2004. - 244 c. - Библиогр.: 475 назв. - рус.

Изложены сведения о продукте, как энергетическом объекте, об осуществляемом между ним и средой энергетическом обмене, как средстве обеспечения собственной жизнеспособности, и о понятии сохраняемости энергетического потенциала. Показана объективно существующая зависимость всех этапов жизни фруктов и овощей от процессов усвоения, накопления, превращения и расходования энергии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309-1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА664469 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Орлова Н. Я. 
Заморожені плодоовочеві продукти: проблеми формування асортименту та якості : Моногр. / Н. Я. Орлова, С. О. Белінська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 336 c. - Бібліогр.: с. 321-335. - укp.

Висвітлено сучасні тенденції розвитку ринку заморожених плодоовочевих продуктів (ЗПП) в Україні та у світі. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти формування та збереження споживних властивостей ЗПП, питання розширення вітчизняного асортименту швидкозаморожених осочевих напівфабрикатів, картоплепродуктів, фруктових і овочевих десертів, салатів підвищеної біологічної цінності. Встановлено роль окремих логістичних заходів щодо керування якісними показниками ЗПП протягом їх життєвого циклу.

Освещены современные тенденции развития рынка замороженной плодоовощной продукции (ЗПП) в Украине и мире. Рассмотрены теоретические и практические аспекты формирования и сохранения потребительских свойств ЗПП, вопросы расширения отечественного ассортимента быстрозамороженных овощных полуфабрикатов, картофелепродуктов, фруктовых и овощных десертов, салатов повышенной биологической ценности. Установлена роль отдельных логистических мероприятий в управлении качественными показателями ЗПП на протяжении их жизненного цикла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665023 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Одарченко Д. М. 
Заморожування напівфабрикатів із овочевої сировини та їх товарознавчі властивості : Навч. посіб. для студ. та асп. вищ. навч. закл. / Д. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 360 c. - Бібліогр.: с. 346-357. - укp.

Розглянуто питання про товарознавчі властивості овочевих паст, що вироблені швидким заморожуванням у парах азоту. Наведено дані про вплив швидкості заморожування, режимів дефростації та пакувального матеріалу на якісні показники даних паст під час тривалого зберігання. Описано методи приготування зразків і дослідження заморожених паст на основі їх товарознавчих властивостей. Охарактеризовано морозильні камери, тунельні морозильні установки періодичної та безперервної дії.

Рассмотрены вопросы о товароведческих свойствах овощных паст, изготовленных быстрым замораживанием в парах азота. Приведены данные о влиянии скорости замораживания, режимов дефростации и упаковочного материала на качественные показатели данных паст во время длительного хранения. Описаны методы приготовления образцов и исследования замороженных паст на основе их товароведческих свойств. Охарактеризованы морозильные камеры, туннельные морозильные установки периодического и непрерывного действия.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667193 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Колтунов В. А. 
Зберігання гарбузових плодів / В. А. Колтунов, Л. М. Пузік; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х., 2004. - 366 c. - Бібліогр.: с. 335-355. - укp.

Наведено результати комплексного вивчення споживчих і технологічних властивостей гарбузових плодів у процесі зберігання. Установлено максимальні строки зберігання з мінімальними втратами їх технологічної придатності з метою розробки раціональної системи товарообігу даної продукції. Визначено хімічний склад гарбузів.

Приведены результати комплексного изучения потребительских и технологических свойств тыквенных плодов в процессе хранения. Установлены максимальные сроки хранения с минимальными потерями их технологической способности с целью разработки рациональной системы товарооборота данной продукции. Определен химический состав тыквы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660105 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Посудін Ю. І. 
Методи неруйнівної оцінки якості та безпеки сільськогосподарських і харчових продуктів : Навч. посіб. для студ. вищ. аграр. навч. закл. / Ю. І. Посудін; Нац. аграр. ун-т. - К. : Арістей, 2005. - 408 c. - Бібліогр.: с. 378-396. - укp.

Розглянуто сучасні фізичні методи неруйнівної оцінки якісних показників і безпеки сільськогосподарських і харчових продуктів (СХП), принципи дії приладів, що застосовуються у сільському господарстві та харчових технологіях. Розкрито суть основних понять неруйнівної технології, запропоновано концепції неруйнівного тестування, визначено основні параметри якісних ознак СХП, а також фактори, що впливають на дані параметри. Наведено порівняльний аналіз переваг і недоліків інструментальних методів у даних сферах.

Рассмотрены современные физические методы неразрушающей оценки качественных показателей и безопасности сельскохозяйственных и пищевых продуктов (СПП), охарактеризованы принципы действия приборов, применяющихся в сельском хозяйстве и пищевых технологиях. Раскрыта сущность основных понятий неразрушающей технологии, предложены концепции неразрушающего тестирования, определены основные параметры качественных признаков СПП, а также факторы, влияющие на них. Приведен сравнительный анализ преимуществ и недостатков инструментальных методов в данных сферах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106 я73 + Л91-306 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА666225 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського