Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (9)Книжкові видання та компакт-диски (80)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.18$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 79
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Прокопенко Л. С. 
Особливості формування загальної та протеїнової поживності листостеблової маси кукурудзи при вирощуванні її в зоні центрального Лісостепу України / Л. С. Прокопенко // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 83-96. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Викладено експериментальні матеріали зоотехнічних досліджень Інституту кормів УААН по визначенню характеру змін поживності листостеблової маси кукурудзи при збиранні її на зелений корм та силос у різні фази вегетації.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кулик М. Ф. 
Розробка нової технології обробки і використання зерна сої на кормові і дієтичні потреби / М. Ф. Кулик, А. О. Бабич, В. О. Бусол, Т. В. Засуха, А. Ф. Андрейцов, І. М. Величко, А. І. Овсієнко, О. М. Пилипенко, Ю. В. Обертюх, С. І. Семенов, О. К. Стасюк // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 97-109. - укp.

Висвітлено результати досліджень по розробці нової технології переробки зерна сої на кормові та дієтичні потреби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Адамень Ф. Ф. 
Соя: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания / Ф. Ф. Адамень, В. И. Сичкарь, В. Н. Письменов, В. В. Шерстобитов. - К. : Нора-Принт, 1999. - 332 c. - Библиогр.: 40 назв. - укp.

Обобщены современные достижения отечественной и мировой науки передовой практики по использованию сои в решении проблемы увеличения производства белка и масла. Освещены ее пищевые, лечебные и кормовые свойства. Изложены современные технологии переработки сои для получения масла, пищевого белка и шротов, особенности эффективного использования соевого белка в животноводстве. Подробно изложены результаты исследований безотходной энергосберегающей технологии переработки и использования сои в животноводстве и в питании человека, полученные в Крымской ГСХОС, АО "Украинская соя" и Одесском биотехнологическом институте за 1998 - 1999 гг. Описаны оригинальные конструкции установок для получения соевых пищевых продуктов и кормовых добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 я9 + Л992.1 я9 + П545.189 соя + Р123.812 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595532 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сучасні та перспективні технології зберігання і використання вологого зернофуражу / ред.: М. Ф. Кулик. - К., 2000. - 248 c. - укp.

Описано існуючі та нові перспективні технології заготівлі, зберігання та використання вологого зернофуражу на кормові потреби. Обгрунтовано переваги технології зберігання зерна в контрольованому середовищі, викладено основні технологічні вимоги до зберігання сухого зерна. Вперше розкрито технологію зберігання вологого зернофуражу в засіках, складах і на критих токах. Запропоновано новий підхід до заготівлі соєво-кукурудзяного силосу, що забезпечує високу жирномолочність корів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602058 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Татузян Р. О. 
Уреазна активність бобів сої після їх термічної обробки / Р. О. Татузян, Л. Н. Россо, Н. О. Садікова // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 4. - С. 12-14. - укp.

Визначено уреазну активність сої сортів Харківської селекції та умови її інактивації залежно від вологості бобів, фізичної форми (боби чи борошно), експозиції та температури їх обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кіщак І. Т. 
Пріоритетні напрями організації розвитку виробництва комбікормів / І. Т. Кіщак. - Миколаїв, 2002. - 106 c. - Бібліогр.: с. 99-105. - укp.

Висвітлено економічну та біологічну діяльність виробництва та застосування комбікормів і преміксів у тваринництві, а також сучасні проблеми та недоліки роботи комбікормової галузі. Охарактеризовано головні напрями подальшого розвитку виробництва комбікормів і преміксів. Обгрунтовано необхідність пошуку нових сировинних компонентів у преміксовому виробництві. Доведено доцільність застосування селену для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці.

Освещены экономическая и биологическая деятельность производства и использования комбикормов и премиксов в животноводстве, а также современные проблемы и недостатки работы комбикормовой отрасли. Охарактеризованы главные направления дальнейшего развития производства комбикормов и премиксов. Обоснована необходимость поиска новых сырьевых компонентов в премиксовом производстве. Доказана целесообразность использования селена при кормлении сельскохозяйственных животных и птиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)307.982 + П545.183

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА633089 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Свеженцов А. И. 
Нетрадиционные кормовые добавки для животных и птицы : Моногр. / А. И. Свеженцов, В. Н. Коробко; НПП "АЛПЕКС" {Симферополь}, Днепропетр. аграр. ун-т. - Д. : АРТ-ПРЕСС, 2004. - 296 c. - рус.

Приведены результаты исследований изучения эффективности использования нетрадиционных кормовых добавок в рацион сельскохозяйственных животных (СХЖ), проанализированы влияние данных добавок на их продуктивность, состояние организма и качество продукции. Освещены особенности использования протеиново-минеральной добавки из гипергалинного зоофитопланктона, а также жиров в питании СХЖ. Описаны питательные свойства и продуктивное действие тыквенного жмыха в кормлении кур-несушек.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.18 + П545.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА655148 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Бакай С. М. 
Біотехнологія та засоби виробництва мікорму / С. М. Бакай // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 1-2. - С. 121-125. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Викладено біотехнологію створення 11 промислових штамів міцеліальних грибів 4-х консорціумів їх продуцентів білково-ферментної біомаси мікорму. Ці винаходи захищені 9-ма авторськими свідоцтвами і 3-ма патентами. Встановлено вищу ефективність консорціуму за якістю та кількістю біомаси, амінокислот та істинного білка. Наведено схему біотехнологічної лінії твердофазної ферментації виробництва мікорму для комбікормів. За добу здійснюється два технологічних цикли та виробляється 4 - 5 т готової продукції. Собівартість виробництва мікорму є нижчою від виробництва соєвих бобів у 10 разів і гороху - в 4 рази.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Слюсар І. Т. 
Особливості зеленого конвеєру на осушуваних органогенних грунтах Лісостепу / І. Т. Слюсар, С. М. Рижук, О. І. Опанасенко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 6. - С. 11-13. - укp.

Розглянуто зелений конвеєр для великої рогатої худоби з ранньої весни до глибокої осені за умов осушуваних торфовищ Лісостепу.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.181.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Чорний С. В. 
Ветеринарно-санітарна оцінка пастових кормів із відходів забою тварин та вплив їх на продуктивність і якість м'яса птиці : Автореф. дис... канд. вет. наук : 16.00.09 / С. В. Чорний; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2004. - 20 c. - укp.

Досліджено проблеми стосовно ветеринарно-санітарної експертизи пастових кормів з відходів забою тварин та вивчено їх вплив на продуктивність та якість м'яса птиці, а також утилізації цих відходів шляхом переробки у корми за сучасних умов розвитку м'ясопереробної галузі на Україні. Уперше в Україні вивчено сировинну базу, санітарну оцінку, хімічний склад, а також кормову та біологічну цінність досліджених відходів. Запропоновано підхід до переробки відходів забою тварин у корми, що враховує потужність м'ясопереробних підприємств. Надано санітарну та якісну оцінку кормів, що виготовляються з нетрадиційної сировини, відповідно до вимог безпеки. Надано ветеринарно-санітарну та якісну оцінку м'яса птиці, яку вирощували з використанням пастових кормів. Розроблено експрес-метод дослідження токсичності кормів і м'яса даної птиці.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.11 + П545.182.4 + П68-455.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА333093 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Гіска В. В. 
Використання екструдованого насіння амаранту в складі комбікормів для молодняку свиней : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / В. В. Гіска; УААН. Ін-т тваринництва. - Х., 2002. - 14 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-44-451.83 + П545.183

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318965 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Чудновець А. Я. 
Гігієнічні особливості та основні закономірності формування мікробного забруднення виробничого середовища підприємств комбікормової промисловості : Автореф. дис... канд. біол. наук : 14.02.01 / А. Я. Чудновець; Ін-т медицини праці АМН України. - К., 2001. - 18 c. - укp.

Проведено комплексні гігієнічні дослідження, спрямовані на вивчення біологічних шкідливостей у комбікормовому виробництві, а саме: контамінацію виробничого середовища, кормів та їх інгредієнтів мікроорганізмами; особливостей формування мікробного пейзажу у виробничих приміщеннях залежно від потужності підприємства, технологічного обладнання, сировинного матеріалу, пори року, а також дослідження з метою установлення спектра токсиноутворювальних мікроміцетів у повітрі виробничого середовища, в сировині та готовій продукції. Вивчено продукування мікотоксинів найбільш поширеними штамами грибів. Визначено роль мікроорганізмів та їх токсинів у формуванні професійних захворювань. Встановлено, що мікроорганізми, їх спори та токсини, які широко контамінують виробниче середовище комбікормових підприємств, можуть негативно впливати на здоров'я та самопочуття працівників даної галузі, а також підвищувати ризик виникнення професійних захворювань робітників. Розроблено та запропоновано санітарно-гігієнічні заходи щодо зниження мікробного забруднення виробничого середовища комбікормових підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183-28 + Р11(4УКР)71

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА314628 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сивик Т. Л. 
Екпериментальне обгрунтування ефективності використання в годівлі сільськогосподарських тварин протеїново-мінеральної добавки із гіпергалинного зоофітопланктону : Автореф. дис... д-ра с.-г. наук : 06.02.02 / Т. Л. Сивик; Нац. аграр. ун-т. - К., 2003. - 39 c. - укp.

Наведено результати теоретичного та експериментального досліджень стосовно використання у складі комбікормів для свиней, курей, великої рогатої худоби та овець у різних дозах протеїново-мінеральної домішки з гіпергалинного зоофітопланктону (ПМДГЗ) Приазов'я. Поглиблено вивчено аміно- та жирнокислотний, вітамінний і мінеральний склад ПМДГЗ, визначено її загальну енергетичну поживність. Експериментально обгрунтовано доцільність й ефективність використання під час вирощування та відгодівлі свиней протеїново-мінеральної домішки з опрісненого зоофітопланктону та розроблено технологію її приготування. Запропоновано з метою підвищення біологічної цінності, економії зернових компонентів, кухонної солі та вітамінно-мінеральних преміксів та здешевлення комбікормів використовувати як місцеві сировинні ресурси, домішку в дозах від 3 % до 21 % з урахуванням виду та статевовікової групи тварин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.12 + П545.183

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА324148 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Постернак Л. І. 
Поживна цінність трави нових сортів люцерни та використання її в годівлі сільськогосподарських тварин : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Л. І. Постернак; Нац. аграр. ун-т. - К., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Викладений експериментальний матеріал по хімічному складу трави нових сортів люцерни залежно від фази розвитку та укосу. Визначена перетравність поживних речовин люцерни сортів Любава, Регіна та Вінничанка в прямих дослідах на вівцях. Встановлений рівень використання вівцями та свиньми азоту протеїну трави люцерни. Вивчена продуктивність свиней при насиченні раціонів травою люцерни та витрати поживних речовин на їх приріст. На основі гематологічних показників з'ясовано вплив трави люцерни на обмінні процеси в організмі свиней. Запропоновано використовувати в годівлі сільськогосподарських тварин траву люцерни переважно сорту Вінничанка в фазі бутонізації - початку цвітіння. До раціонів свиней на відгодівлі вводити траву люцерни (до 15% за протеїном).


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 трава люцерни

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301273 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Обертюх Ю. В. 
Розробка способів знешкодження антипоживних речовин зерна сої при використанні на кормові цілі : Автореф. дис. канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Ю. В. Обертюх; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 24 c. - укp.

Уперше розроблено нові способи хімічного та біологічного знешкодження антипоживних речовин зерна сої на основі дії теплового фактора, хімічних реагентів, біологічних чинників, пошуку сортів зі зниженим їх вмістом і підвищеною чутливістю до інактивуючих факторів, визначено вплив термічно обробленого зерна сої на організм телят і поросят. Вивчено мінливість хімічного складу сортів сої та кореляційні відношення між вмістом протеїну, жиру й активністю інгібіторів трипсину й уреази. Встановлено тісний від'ємний кореляційний зв'язок між вмістом протеїну та жиру і нелінійний характер зв'язку між протеїном, жиром та інгібіторами трипсину, уреазою. Шляхом газохроматографічного аналізу жирнокислотного складу ліпідів зерна сої виявлено тісні від'ємні кореляційні зв'язки між лінолевою, ліноленовою й олеїновою кислотами. Вивчено й установлено порогову активність інгібіторів трипсину за згодовування соєвого "молока" телятам у молочний період вирощування. Відзначено, що вік тварин є основним фактором чутливості тварин до антипоживних речовин сої. Проведено дослідження щодо доцільності згодовування свиням на відгодівлі термохімічно обробленої гідроксидом кальцію соєвої дерті. Встановлено, що термохімічно оброблена соя у складі корму раціону не впливає негативно на фізіологічний стан тварин. Показано інактивацію антипоживних речовин у незрілому зерні сої у разі консервування цілих рослин сої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327817 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Супрун-Крестова О. Ю. 
Технологія кормових добавок з використанням нетрадиційної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / О. Ю. Супрун-Крестова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано доцільність застосування нетрадиційної сировини (відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту) як компонентів для виробництва кормових домішок і комбікормів. Визначено технологічні властивості та хімічний склад відходів переробки зазнчених ефіроолійних культур. Встановлено зміни вмісту антипоживних речовин у процесі екструзійної обробки нативного насіння сої. Показано доцільність виробництва екструдованих кормових сумішей на основі зернової сировини (ячменю, кукурудзи, пшениці) та насіння сої. Досліджено вплив екструзійної обробки на технологічні властивості та хімічний склад кормових зернових сумішей. Запропоновано технологію виробництва кормових домішок з використанням нетрадиційної сировини: відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту. Вивчено зміни якості екструдованих кормових сумішей у процесі зберігання. Розроблено нормативно-технічну документацію на одержану екструдовану кормосуміш. Розраховано очікуваний економічний ефект від використання нових рецептів комбікормів з введенням до їх складу екструдованих кормових сумішей.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183 + Л824-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340004 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Ревенко Ю. І. 
Удосконалення технологічного процесу і агрегату для приготування комбікормів в умовах господарств : Автореф. дис... канд. техн. наук / Ю. І. Ревенко; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 22 c. - укp.

Досліджено проблему зменшення ресурсозатрат та підвищення якості приготування комбікормів за умов сільськогосподарських підприємств шляхом удосконалення технологічного процесу і засобів його здійснення. За результатами комплексної оцінки варіантів сформульовано раціональні принципи компонування комбікормових агрегатів, обгрунтовано їх ресурсоощадні типорозміри та визначено умови узгодження пропускної здатності технологічних елементів. Одержано рівняння для розрахунку маси та моменту інерції молотка змінних параметрів, зрівноваженого щодо удару відносно осі його підвісу. Обгрунтовано раціональну конструктивно-технологічну схему комбікормового агрегата та визначено параметри молоткової дробарки-змішувача зернових компонентів для цього агрегата). Удосконалено рішення стосовно структури комбікормового агрегата та молоткового подрібнювача-змішувача за дотримання зоотехнічних вимог щодо якості приготування комбікормів, що забезпечує підвищення продуктивності у 1,8 - 2,0 разів без зміни встановленої потужності приводу, а питомих експлуатаційних затрат - зниження на 26 % у порівнянні з існуючими агрегатами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.91 + П545.183

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350819 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Топчій О. А. 
Удосконалення технології виробництва варених тваринних кормів : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.04 / О. А. Топчій; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 19 c. - укp.

На підставі результатів експериментальних досліджень обгрунтовано і підібрано ефективні концентрації консервантів і антиоксидантів, створено консервувальні суміші, внесення яких у варений тваринний корм у кількості 2,8 - 3,2 % до його маси дозволяє збільшити термін зберігання корму у 7...9 разів. Розроблено рецептури та технологічну схему виробництва консервувальних сумішей. Досліджено комплекс показників якості варених тваринних кормів протягом усього періоду зберігання. Проведено комплекс прикладних робіт з впровадження результатів досліджень у м'ясну промисловість. Розроблено та затверджено технічні умови (ТУ У 02070938.007-99) на виробництво та застосування консервувальної суміші для варених тваринних кормів. Технологію виготовлення варених тваринних кормів перевірено за виробничих умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.14 + П545.184

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Буцяк В. І. 
Біотехнологія заготівлі силосу : навч. посіб. / В. І. Буцяк, Р. Й. Кравців, А. Г. Колотницький, Г. А. Буцяк; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. - Л. : Тріада плюс, 2008. - 127 c. - укp.

Наведено дані про біотехнологічні методи виробництва силосу як способу зберігання соковитих кормів. Обговорено мікробіологічні, біохімічні та сучасні технологічні основи виробництва силосу, дотримання яких забезпечує одержання високоякісного соковитого корму для годівлі сільськогосподарських тварин. Охарактеризовано найбільш перспективні силосні культури (соняшник, амарант, кормова капуста, мальва, редька олійна, ріпак, борщівник Сосновського, сильфія пронизанолиста, гірчак Вейріха).

Приведены данные о биотехнологических методах производства силоса как способа сохранения соковитых кормов. Обсуждены микробиологические, биохимические и современные технологические основы производства силоса, соблюдение которых обеспечивает получение высококачественного сочного корма для сельскохозяйственных животных. Охарактеризованы наиболее перспективные силосные культуры (подсолнух, амарант, кормовая капуста, мальва, редька масленичная, рапс, борщевник Сосновского, сильфия пронизанолиста, горец Вейриха).


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.181.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА731090 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Левицька Л. Г. 
Молочна продуктивність корів при згодовуванні силосів та зерносінажу із сумішок пайзи з бобовими культурами : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Л. Г. Левицька; Львів. нац. ун-т вет. медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького. - Л., 2011. - 20 c. - укp.

Проведено порівняльне оцінювання ефективності використання у годівлі дійних корів силосу та сінажу із сумішок пайзи, бобів кормових, озимої вики і гороху та кукурудзяного аналогу за умов кормової бази західного регіону України. Одержано дані щодо впливу експериментальних видів силосів і сінажу на морфобіохімічні показники крові, рубцевий матаболізм, перетравність поживних речових кормів, молочну продуктивність та якість молока піддослідних корів української чорно-рябої молочної та симентальської порід. Визначено рецепти силосу і зерносінажу, які відзначено високим продуктивним ефектом, що забезпечує збільшення надоїв молока та зниження собівартості його виробницта.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-64 + П545.181.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380734 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського