Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Tsygankov S. 
Influence of grain processing products on the indicators of frozen milk-protein mixtures / S. Tsygankov, V. Ushkarenko, O. Grek, A. Tymchuk, I. Popova, N. Chepel, O. Onopriichuk, O. Savchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 51-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6%2811%29__8
Наведено дослідження впливу крупи манної та екструдованої на якісні та кількісні показники молочно-білкових концентратів у циклі заморожування - розморожування. Незначні зміни якості білково-рослинних сумішей після розморожування підтверджують кріопротекторну дію вуглеводів рослинних складових. Доведено можливість збереження за від'ємних температур альбумінної маси з подальшим використанням як молочно-білкової основи для напівфабрикатів. Експериментально підтверджено доцільність використання колагенвмісного інгредієнту в кількості 0,4 % для інтенсифікації термокислотної коагуляції сироваткових білків. Процес проводився як в нативній молочній сироватці, так і в концентраті білковому з масовою часткою сухих речовин (16 +- 2) %, отриманого методом ультрафільтрації. Виявлено, що тривалість коагулювання - (55 +- 2) і (40 +- 2) хв відповідно за температури (95 +- 2) <^>oC. Зменшення часу процесу корелюється зі зниженням енерговитрат. Додавання в рецептури напівфабрикатів окрім сиру кисломолочного альбумінної маси надасть можливість збільшити ресурси молочного білка. Наведено дослідження кріоскопічної температури сумішей на основі сиру кисломолчного з крупою манною та екструдуваою, а також альбумінної маси, отриманої з використанням "Колаген pro 4402". Розрахунковим методом на основі кріоскопічної температури, визначено кількість вимороженої вологи в молочно-білкових сумішах із продуктами переробки пшениці. Підтверджено, що модифікація вуглеводного комплексу зернових шляхом екструдування забезпечує підвищення зв'язування вільної вологи в біково-рослинних сумішах під час розморожування.
  Повний текст PDF - 416.524 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Tsygankov S.
  • Ushkarenko V.
  • Grek O.
  • Tymchuk A.
  • Popova I.
  • Chepel N.
  • Onopriichuk O.
  • Savchenko O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Tsygankov S. Influence of grain processing products on the indicators of frozen milk-protein mixtures / S. Tsygankov, V. Ushkarenko, O. Grek, A. Tymchuk, I. Popova, N. Chepel, O. Onopriichuk, O. Savchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 51-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__8.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Тимчук Алла Вікторівна (технічні науки)
  • Попова Ірина Олексіївна (технічні науки)
  • Онопрійчук Олена Олександрівна (технічні науки)
  • Савченко Олександр Анатолійович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського