Наукова періодика України | Eastern-European journal of enterprise technologies | ||
Paska M. Determining the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism / M. Paska, U. Drachuk, O. Masliіchuk, V. Vovk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 5(11). - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_5%2811%29__6 На білих мишах проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту та загибель мишей, отож є нетоксичними. У разі згодовування мишам котлет із 10 % вмістом люпинового борошна та 0,5 % дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено. Маса органів є в межах норми та підтверджує, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Paska M. Determining the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism / M. Paska, U. Drachuk, O. Masliіchuk, V. Vovk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 5(11). - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_5(11)__6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |