Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Paska M. 
Determining the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism / M. Paska, U. Drachuk, O. Masliіchuk, V. Vovk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 5(11). - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_5%2811%29__6
На білих мишах проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту та загибель мишей, отож є нетоксичними. У разі згодовування мишам котлет із 10 % вмістом люпинового борошна та 0,5 % дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено. Маса органів є в межах норми та підтверджує, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей.
  Повний текст PDF - 1.548 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Paska M.
  • Drachuk U.
  • Masliіchuk O.
  • Vovk V.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Paska M. Determining the effect of lupin flour and inula on the flow of metabolic processes in the organism / M. Paska, U. Drachuk, O. Masliіchuk, V. Vovk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 5(11). - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_5(11)__6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Вовк Вікторія Валентинівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського