Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Paska M. 
A study of toxic elements and radionuclides in semi-smoked sausages made with lentils, thyme, and juniper / M. Paska, I. Simonovа, B. Haluh, I. Basarab, O. Masliichuk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 4(11). - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_4%2811%29__9
Розглянуто визначення токсичних елементів методами атомно-абсорбційної спектрометрії з атомізацією у полум'ї, колориметричним атомно-абсорбційним методом. Проведено визначення значень питомої об'ємної активності gamma-випромінювальних радіонуклідів у напівкопчених ковбасах із використанням м'яса птиці, сочевиці, чебрецю та ялівцю. Результатами дослідження встановлено, що за вмістом токсичних елементів і радіонуклідів розроблені напівкопчені ковбаси відповідають вимогам чинної нормативно-технічної документації України.
  Повний текст PDF - 244.566 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Paska M.
  • Simonovа I.
  • Haluh B.
  • Basarab I.
  • Masliichuk O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Paska M. A study of toxic elements and radionuclides in semi-smoked sausages made with lentils, thyme, and juniper / M. Paska, I. Simonovа, B. Haluh, I. Basarab, O. Masliichuk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 4(11). - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_4(11)__9.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського