Наукова періодика України Праці Таврійського державного агротехнологічного університету


Дейниченко Г. В. 
Оптимізація рецептурного складу білково-вуглеводних напівфабрикатів / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, К. А. Сефіханова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 242-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_36
Мета роботи - оптимізація рецептурного складу напівфабрикатів білково-вуглеводних з додаванням овочевих пюре з заданими органолептичними та структурно-механічними властивостями. Як свідчать одержані дані, підвищення концентрації цукру в обох модельних системах призводить до зниження показника граничної напруги зсуву (ГНЗ), це можна пояснити тим, що за додавання цукру молочні білки втрачають вологу. Також зберігається тенденція впливу овочевого пюре на зниження показника ГНЗ як в дво-, так і у трикомпонентних системах. У випадку спільного підвищення концентрації овочевого пюре та цукру в системі від 0 до 30 % ГНЗ системи МБК + ПГ + цукор зменшується на 74,3 %, а системи МБК + ПМ + цукор на 75,6 %. Це можна пояснити тим, що пектинові речовини пюре гарбуза утворюють за взаємодії з цукром драглеподібні структури більш інтенсивно, ніж пектинові речовини пюре моркви.
  Повний текст PDF - 607.84 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дейниченко Г.
  • Золотухіна І.
  • Сефіханова К.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дейниченко Г. В. Оптимізація рецептурного складу білково-вуглеводних напівфабрикатів / Г. В. Дейниченко, І. В. Золотухіна, К. А. Сефіханова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 242-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_36.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського