Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Дорохович А. М. Визначення впливу цукрів сахарози, глюкози, фруктози та різних видів крохмальної патоки на властивості карамельної маси / А. М. Дорохович, Л. С. Мазур // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 234-244. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_30 Наведено результати досліджень впливу цукрів (сахарози, глюкози, фруктози) та різних видів патоки на фізико-хімічні, структурно-механічні та сорбційні властивості карамельної маси. У результаті досліджень встановлено, що збільшення вмісту редукуючих речовин у патоці сприяє скороченню тривалості уварювання карамельної маси, зростанню розтікання карамельної маси і збільшенню часу утворення склоподібної аморфної структури карамелі. Уварювання карамельної маси до вологості 2 - 3 % на основі сахарози, глюкози, фруктози з використанням різних видів патоки потребує різної кінцевої температури уварювання: на сахарозі - 408 К, на глюкозі - 418 К, на фруктозі - 423 К. Дослідження сорбційно-десорбційних властивостей маси показали, що цукри та різні види патоки впливають на сорбційно-десорбційні властивості. Встановлено, що рівноважна вологість карамельної маси, виготовленої на основі фруктози і різних видів патоки, за a Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дорохович А. М. Визначення впливу цукрів сахарози, глюкози, фруктози та різних видів крохмальної патоки на властивості карамельної маси / А. М. Дорохович, Л. С. Мазур // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 234-244. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_30.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |