Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Притульська Н. В. Науково-практичні аспекти розроблення харчових продуктів для військовослужбовців / Н. В. Притульська, П. О. Карпенко, М. Ф. Кравченко, В. А. Гніцевич, Д. В. Федорова, Т. І. Юдіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 169-185. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__23 Науково обгрунтовано концептуальні засади та напрями аліментарної корекції харчування військовослужбовців, що перебувають в екстремальних умовах, вимоги та критерії створення харчових продуктів для підвищення стійкості організму до оксидантного стресу й еколого-професійного синдрому внаслідок дії комплексу фізичних, психоемоційних і токсичних впливів. Розроблено комплекс харчових продуктів для військовослужбовців з використанням білково-вуглеводних напівфабрикатів на основі комплексної переробки вторинної молочної та дрібної рибної сировини. Запропоновано включити до складу основного польового набору продуктів для військовослужбовців розроблені харчові продукти у сухій концентрованій та драглеподібній формі із заданим нутрієнтним складом, збагачені есенціальними нутрієнтами, антиоксидантами, антигіпоксантами, адаптогенами. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Притульська Н. В. Науково-практичні аспекти розроблення харчових продуктів для військовослужбовців / Н. В. Притульська, П. О. Карпенко, М. Ф. Кравченко, В. А. Гніцевич, Д. В. Федорова, Т. І. Юдіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 169-185. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |